Şimdi Ara

18 YAŞINI DOLDURDUM AMA AİLEMDEN ÇEKİNİYORUM.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mezuna kaldığım sene bu yıl. bunu hissederidm ama bu mezuna kaldığım yıl daha fazla hisseder oldum.. en azından evde yemek yiyoruz 1 ekmeği bitiricnce yarım ekmek daha yiyeyim ya doymadım diyorum sonra babamın bunun için uğraştığı aklıma geliyor.

misal başka bir örnek daha vermek gerekirse dedim ya mezun senemdeyim işte diye hayatım boyunca hiç dersaneye gitmemiştim o yüzden dersaneye yazdırdılar sağolsun her dersaneye gidişimde sanki onlara minnet ediyormuşum gibi geliyor hele hele aidat ödeme zamanı geldiğinde babamın bugun aidat günü değil mi deyişi ve hersabah evden çıkarken paran varmı oğlum dediğinde he baba var param merak etme diyip (olsa da olmasada ) dersaneye gidiyorken...

dahada uzatılır liste eskiden bayramlık alırdık 14 yaşına varınca bayramlık almayı istemiyorum dedim ailem varlıklı bir aile değiller hatta birak varlıklıyı babamın net bi geliri bile yok aylık 2k kazandığını sanmıyorum ev dedemin diye zrolanmıyoruz bide üstüne küçük şehir olunca geçinilip gidiyor ama yukardaki yazdığım şeyleri düşününce insan ister istemez vicdan azabı çekiyor acaba bunlara layık olacakıyım acaba ilerde işsiz kalırsam ailemin emekleri çop olacak vs vs

sizler ne öneriirisiniz bu konu hakkında benden büyüklerin fikrini hep önemsemişimdir

• @01001101 ne düşünüyorsun hocam bu konu hakkında ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hüseyinhayko cepkinci -- 30 Mart 2021; 20:53:11 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam aynı ben.yalnız değilsin merak etme.ben de geçen sene mezuna kaldım.türlü türlü ceremeler çektim.meyvesini de şuan yiyiyorum.benim ailem de varlıklı değil.hatta benim peder 68 yaşında, pazarcı.öyle kendi yaptığı malları gidiyo pazarlarda satıyo.ben de yardıma giderim cumartesi günleri.tezgah açmasına falan yardım ederim.ha allaha şükür evimiz barkımız var.benim valide de 54 yaşına bastı geçen gün.o da gündeliğe gidiyor haftada 2-3 gün.düşün yani yaşlı insanlar ve hala çalışıyorlar.bense 20 yaşındayım.aynı yollardan ben de geçtim.ama senin peder kadar iyimser değildi benim peder :D hala da değil. çok boş yapar, yok git bir yerde çalış zanaat öğren vs. vs. bir o kadar da melektir benim annem.annemin sayesinde bayağı iyi yol katettim.mezuna kaldığım sene annem beni çok destekledi sağolsun.söylediğim gibi peder de daha çok iş bulup çalışmam gerektiği kafasındaydı.babamla çoğu zaman ters düşmüşüzdür.velhasıl kelam şuan sakarya hukuktayım..ve kendimi geliştirmeye devam ediyorum.annemin 2 gün önce doğum günüydü.borsadan kazandığım parayla kendisine güzel bi telefon aldım.pedere de bi parfüm.sana vereceğim tavsiye şu olur; sen güzelce çalış, üniversiteni kazan, en güzel hediye o olur.onu misliyle ödersin işini eline alınca.bunları düşünmeyi bırakıp derslerine asıl dostum

• hocam benzer durumdayız. her zaman ailemden para vs. istemekte çekinmişimdir. ailem için bu sene sıkıntılı bir sene maddi olarak. mezuna kalırsam kendimi ailem için yük olarak görmeye başlayacağım. zaten sınava çalışmamın en büyük sebeplerinden birisi ailemin bana verdiği emekler. verilen emekleri yüzüstü bırakmak istemiyorum. sınavı kazanamasam kendimden çok ailem mutlu olamadı, emeklerinin karşılığını veremedim diye üzülürüm. kazanamayıp vicdan azabı çekerim diye korkuyorum.

• Çok güzel bir düşünce eminim hakkını vereceksiniz, ailenizin sizin iyi bir üniversiteye yerleşmeniz vs. memnun eder davranışlarından anladığım kadarıyla zaten sizden para isteyecek değiller, bazı aileler cocugu okutalım para kazansın bize baksın kafasında çünkü, siz de derslerinize iyi çalışıp bu sene iyi bir derece yaparsanız dünyaları vermiş olursunuz ailenize. Başarılar dilerim sınavda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: avatsiz

hocam aynı ben.yalnız değilsin merak etme.ben de geçen sene mezuna kaldım.türlü türlü ceremeler çektim.meyvesini de şuan yiyiyorum.benim ailem de varlıklı değil.hatta benim peder 68 yaşında, pazarcı.öyle kendi yaptığı malları gidiyo pazarlarda satıyo.ben de yardıma giderim cumartesi günleri.tezgah açmasına falan yardım ederim.ha allaha şükür evimiz barkımız var.benim valide de 54 yaşına bastı geçen gün.o da gündeliğe gidiyor haftada 2-3 gün.düşün yani yaşlı insanlar ve hala çalışıyorlar.bense 20 yaşındayım.aynı yollardan ben de geçtim.ama senin peder kadar iyimser değildi benim peder :D hala da değil. çok boş yapar, yok git bir yerde çalış zanaat öğren vs. vs. bir o kadar da melektir benim annem.annemin sayesinde bayağı iyi yol katettim.mezuna kaldığım sene annem beni çok destekledi sağolsun.söylediğim gibi peder de daha çok iş bulup çalışmam gerektiği kafasındaydı.babamla çoğu zaman ters düşmüşüzdür.velhasıl kelam şuan sakarya hukuktayım..ve kendimi geliştirmeye devam ediyorum.annemin 2 gün önce doğum günüydü.borsadan kazandığım parayla kendisine güzel bi telefon aldım.pedere de bi parfüm.sana vereceğim tavsiye şu olur; sen güzelce çalış, üniversiteni kazan, en güzel hediye o olur.onu misliyle ödersin işini eline alınca.bunları düşünmeyi bırakıp derslerine asıl dostum

kazanmak sıkıntı değil hocam her türlü gönüllerini yapacağım bi bölüm kazanırım onlar için öğretmenlik hemşirelik bile güzel bölümler. onlara girsem bile çok sevinirler fakat benim netlerim iyi değil son 3 ay kala ayağım kırıldı martın başından beridir (03.03.2021) ayağım kırık evde yatıyorum nisanın 5inde ayağım alçıdan çıkacak. çok az ders çalıştım bu yüzden ötürü. şidmi sınava 3 aydan daha az bi süre kalmış. bilmiyorum tüm ümitlerim yok oldu diyebilirim hem bunlardan çekindiğim gibi onlara layık olamama korkusundan adaakıllı bişeyde yapamayacağım. şimdilerde arkadaşlarım dersanede gece etütlerinde saat 9 10lara kadar çalışırken ben gün içinde max 3 saat çalışabiliyorum. bu çok zoruma gidiyor açıkcası. bilmiyorum sonu ne olacak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • oku çalış kazan ailene sahip çık
    senin tam tersi durum benim fakat bizde sağlık yok
    aynı dediklerini bende yaşıyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: StalkerReborn

oku çalış kazan ailene sahip çık
    senin tam tersi durum benim fakat bizde sağlık yok
    aynı dediklerini bende yaşıyorum

29 90 mıydı hocam senin no.?

-

• hüseyinhayko cepkinci kullanıcısına yanıt
    yep

• quote:

yep

anladım hocam geçmiş olsun.

yaz whatsappdan derdini anlayalım

• quote:

yaz whatsappdan derdini anlayalım

aman be hocam boş yere kafa silkmeye gerek yok ya. boşverelim zaman herşeyin ilacı.

aylakçıyım gel yaz bana dinlerim

• hocam herkeste oluyo bu geri kaldım hissi, FONKU diye terimi bile var (Fear of not catching up) sana uyan bir çalışma biçimi bulup çalışacaksın başka çaresi yok. çalıştıkça özgüven gelir.

hedefi küçült, çalışırken üniversite sınavına hazırlanıyorum psikolojisi ile çalışma. bu hedef çok uzun vadeli bir hedef. normalde sen öyle bir çalışma yapmalısın ki, günlük çalışmada hedefe ne kadar yaklaştığını anlayabilmen lazım, çünkü bu şekilde gaza gelirsin, akşam çalıştıklarının sana olan faydasını anlayabileceğin bir sistem uygularsan bu sefer çalışma şevki gelir ve kendi isteğinle (haz alarak) çılgın gibi çalışmaya başlarsın. eğer hedef üniversite sınavında puanı yükseltmek ise, bir gün değil bir ay bile çalışsan bu uzun vadeli hedefte ne kadar yol katettiğini algılayamazsın, ve isteğin kaçar. hedefin mesela bir konuyu iyi öğrenmek olsun. atıyorum yani

onun dışında dediğim gibi herkes aynı şeyleri yaşar, gaza gelme hiç "ben kötü durumda kaldım" diye.

not: ben 29 yaşıma geldiğimde İngilizce bilmiyordum. o zaman benim intahar falan etmem lazımdı yani çünkü ben de "benden bi halt olmaz" diye düşünüyordum İngilizce konusunda. İngilizce çalışmaktan nefret ediyordum, çünkü kitabın başına oturduğumda 3 sayfa çalışacak olsam hemen ilk çalıştığım sayfayı unutuyordum. bu unutkanlık ile önümdeki 500 sayfalık kitaba bakınca "ben bu kafayla bu kitabı hayatta öğrenemem" deyip, kabul edilmiş çaresizlik ile kitabı bir kez daha kapatıyodum. sonra, İngilizce cümlelerle ve bu cümlelerin Türkçe tercümelerinin olduğu bir uygulama yazmaya karar verdim. hedefim İngilizce çalışmak değildi, sadece eğlenmek idi. bu uygulamayı yazıp buradan cümle tekrarları yapınca "tekrar etme" olayının faydasını anladım çünkü birkaç tekrarın ardından o cümleyi mükemmel şekilde öğreniyorum. bu bana inanılmaz bir haz verdi. yaptığım çalışmanın kesin olarak sonuç vereceğini düşünme hissi çok önemli, çünkü bu his sayesinde her boş vaktim olduğunda sisteme yeni cümleler ekledim ve eskiden eklediklerimi tekrar ettim. bu sistem ile İngilizce bilmeyen birinden gayet yeterli konuşabilen, yazabilen, iş İngilizcesine bile yeterince hakim birine dönüştüm. bu tarz küçük dokunuşlar insan psikolojisinde çok önemli ayrımlar yaratabiliyo. sen de ne yapıp ne edip yeni şeyler denemelisin. yeni yöntemler denemelisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 2 Nisan 2021; 3:33:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

hocam herkeste oluyo bu geri kaldım hissi, FONKU diye terimi bile var (Fear of not catching up) sana uyan bir çalışma biçimi bulup çalışacaksın başka çaresi yok. çalıştıkça özgüven gelir.

hedefi küçült, çalışırken üniversite sınavına hazırlanıyorum psikolojisi ile çalışma. bu hedef çok uzun vadeli bir hedef. normalde sen öyle bir çalışma yapmalısın ki, günlük çalışmada hedefe ne kadar yaklaştığını anlayabilmen lazım, çünkü bu şekilde gaza gelirsin, akşam çalıştıklarının sana olan faydasını anlayabileceğin bir sistem uygularsan bu sefer çalışma şevki gelir ve kendi isteğinle (haz alarak) çılgın gibi çalışmaya başlarsın. eğer hedef üniversite sınavında puanı yükseltmek ise, bir gün değil bir ay bile çalışsan bu uzun vadeli hedefte ne kadar yol katettiğini algılayamazsın, ve isteğin kaçar. hedefin mesela bir konuyu iyi öğrenmek olsun. atıyorum yani

onun dışında dediğim gibi herkes aynı şeyleri yaşar, gaza gelme hiç "ben kötü durumda kaldım" diye.

not: ben 29 yaşıma geldiğimde İngilizce bilmiyordum. o zaman benim intahar falan etmem lazımdı yani çünkü ben de "benden bi halt olmaz" diye düşünüyordum İngilizce konusunda. İngilizce çalışmaktan nefret ediyordum, çünkü kitabın başına oturduğumda 3 sayfa çalışacak olsam hemen ilk çalıştığım sayfayı unutuyordum. bu unutkanlık ile önümdeki 500 sayfalık kitaba bakınca "ben bu kafayla bu kitabı hayatta öğrenemem" deyip, kabul edilmiş çaresizlik ile kitabı bir kez daha kapatıyodum. sonra, İngilizce cümlelerle ve bu cümlelerin Türkçe tercümelerinin olduğu bir uygulama yazmaya karar verdim. hedefim İngilizce çalışmak değildi, sadece eğlenmek idi. bu uygulamayı yazıp buradan cümle tekrarları yapınca "tekrar etme" olayının faydasını anladım çünkü birkaç tekrarın ardından o cümleyi mükemmel şekilde öğreniyorum. bu bana inanılmaz bir haz verdi. yaptığım çalışmanın kesin olarak sonuç vereceğini düşünme hissi çok önemli, çünkü bu his sayesinde her boş vaktim olduğunda sisteme yeni cümleler ekledim ve eskiden eklediklerimi tekrar ettim. bu sistem ile İngilizce bilmeyen birinden gayet yeterli konuşabilen, yazabilen, iş İngilizcesine bile yeterince hakim birine dönüştüm. bu tarz küçük dokunuşlar insan psikolojisinde çok önemli ayrımlar yaratabiliyo. sen de ne yapıp ne edip yeni şeyler denemelisin. yeni yöntemler denemelisin.

anlıyorum hocam her konudaki fikrinizi gerçekten büyük merakla okuyorum gerçekten yaşam tecrubesi çok olan bi insansınız.

teşekkür ediyorum cevabınız için sağolun.

hocam ben seni çok iyi anlıyorum. serüvenimde de anlattım... ben 54 günde manyak bir şey başardım.sadece 54 gün ya.ama bunun için sağlam psikoloji gerekli.. seni senden başka kimse ayağa kaldıramaz, gazlayamaz, kamçılayamaz. şimdi baktım da 80 gün kalmış sınava.sen zaten aktif olarak da çalışıyormuşsun.kendini tanıyorsan eğer, nasıl anladığını, potansiyelini vs. 80 günde çok rahat istediğin bölümü kazanırsın.a üniversitesi olmaz b üniversitesi olur.ama istediğin yer olur. yani ben öyle herkese yazmam.insanlar o kadar iğrenç ki.. kılımı bile kıpırdatasım gelmiyor.ama dediğim gibi senin şu an yaşadığını ben misliyle 2 yıldır yaşadım.ama şimdi geldiğim yerde mutluyum.hatta senin yazını görünce de kendi kendime "ulan ne eziyet çekmişim, nelere katlanmışım, helal olsun bana" dedim ve kendimi ödüllendirdim. bunu kendimi pohpohlamak için yazmıyorum.sen de seneye böyle diyeceksin. velhasıl kelam, dediğim gibi kardeşim.foruma çok girmiyorum, haftadan haftaya aklıma geldikçe bakıyorum.şurada az bir zaman kalmış, iyi değerlendir, mutlaka program yap.programsız hiçbir halt olmaz. planlamada problem yaşarsan veya kafanda herhangi bir sorun olursa yaz, yardımcı olmaya çalışırım.selametle

• Okul hayatınız stresliyken bir kendine ekstra stresler yaratma, sen elinden gelenin en iyisini yap, sonucunda bunları düşünürsün, yolun başında düşünmeye başlarsan o yolu tamamlayamazsın.

Anne baba emeğinin karşılığını vermek demek, elinden gelenin en iyisini yapmaktır. Diğer yandan ailen bence güzel bir evlat yetiştirmiş, böyle bir düşünce yapısında olduğunu görseler gurur duyarlar, ben çevremde senin yaşlarında çok az sorumluluk sahibi insan görüyorum. Fakat bu durumun aleyhine işlemesine izin verme...

• quote:

Orijinalden alıntı: oyuncu11790

Okul hayatınız stresliyken bir kendine ekstra stresler yaratma, sen elinden gelenin en iyisini yap, sonucunda bunları düşünürsün, yolun başında düşünmeye başlarsan o yolu tamamlayamazsın.

Anne baba emeğinin karşılığını vermek demek, elinden gelenin en iyisini yapmaktır. Diğer yandan ailen bence güzel bir evlat yetiştirmiş, böyle bir düşünce yapısında olduğunu görseler gurur duyarlar, ben çevremde senin yaşlarında çok az sorumluluk sahibi insan görüyorum. Fakat bu durumun aleyhine işlemesine izin verme...

teşekkür ediyorum hocam düşünceleriniz için. hayatım boyunca hep mahçup bi yaşantım oldu yani herhangi birşeyi tam keyfi keyfine yaşayamadım. yaşadığım yaşantımdan dolayı herhalde.

dedikleriniz kafama yattı doğrusu hocam şurada 70 küsür günlük bi süreç var önümdeelimden gelenin en iyisini yapmaya çalışayım 70 günde bişey olurmu bilmem ama eğer olursa bu hissettiğim duyguyu az da olsa yaşantımdan hafifletecğim bi nebze. hayırlısı bakalım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.