Şimdi Ara

180 bin liraya kadar bütçem var hangi aracı alabilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
1.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Öncelikle 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramımız kutlu olsun.

İlk defa araba alacağım daha önce bir araba alım satım veya kullanım geçmişim olmadı. Ortalama 3 yıldır çalışıp para biriktiriyorum üstüne kredi çekebileceğim parayla beraber 183 bin civarı param oluyor. Hiç arabadan modelinden vs. anlamadığım için anlayan arkadaşlardan ufak bir yardım istiyorum.
    Kafamdaki sorular şunlar ;

Sıfır araç almak mantıklı mı ?
    Birkaç arkadaşıma sordum etrafımda sıfır x model araba alacağına bu paraya Mercedes al vs. Gibi yorumlar alıyorum.

Arabaların çeşitli opsiyonu olduğunu azda olsa anladım ama bu opsiyonlar nedir içinde neler olur tam olarak kavrayamadım bu konuda bilgisi olan bir üstadlar ufakta olsa beni aydınlatabilir mi?
    Mesela; Honda Civic 2020 model en boş modelini alacağına ikinci el 2016 model dolusunu al diyen arkadaşlarım oldu.

2 aydır çevremde soruyorum 183 bin liraya hangi araçlar alınabilir ?
    Cevaplar şu şekilde olduğu için alamıyorum:
    - fiyatlar çok yüksek az bekle çok düşecek.
    -amerika dolar bastı dolar düşecek arabalarda ucuzlar.
    - dünyada Corona dolayısıyla kriz geliyor şuan alırsan çok zarar edersin.
    -coronadan sonra fiyatlar çok düşecek
    - vs. Vs. Olacak fiyatlar düşecek
    -bla bla bla bla olacak fiyatlar düşecek

Gibi gibi yorumlar alırken her geçen gün fiyatların arttığını görüp buradaki üstadlara danışmak istedim.

Araç nezaman alınır nasıl alınır ? İkinci el araç alsam bile hiç araçtan anlamadığım için dolandirilabilir miyim?

Ek olarak belirteyim bu para araba fiyatları göz önünde bulundurulunca size az görünebilir ama ben çok zorlanarak biriktirdim benim için gerçekten büyük bir para o yüzden sizin değerli fikirlerinize ihtiyaç duyuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O bütçeye ben sıfır düşünürdüm ya da en fazla 1 yaşında 10.000km civarı araçlara bakardım ama onlar da sıfır fiyatların üzerinde istiyorlar.

İhtiyacının ne olduğunu bilmiyorum ama şu piyasada fiyat performans olarak önerebileceğim tek model Astra 1.2 145hp özel seri olur.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-opel-bostancioglu-ndan-2020-astra-hb-1.2t-145-hp-ozel-seri-815728691/detay

Bu araçlar yurt dışı için üretilmiş bu dönemde Türkiye'ye getirilmiş araçlar. Donanım olarak dolu bir araç vergisi az motoru güçlü. 2020 model ve makyajlı kasa. Yol tutuşu iyi konforlu uzun yıllar binebileceğin bir araç. B segment araçların 170 binlere dayandığı piyasada bu aracı paran varsa kaçırma derim kesinlikle.

Hiç öyle 5-6 yaşındaki km yapmış araçlara para bağlama bütçen az değil.

İkinci olarak hala kaldı mı bilmiyorum ama Peugeot 308 1.2 eat8 vardı 163.000 TL civarına. Bu 130 beygir ama 8 ileri tam otomatik yine 2020 model. Dolu sayılabilir cam tavan falan da var.

Üçüncü olarak yeni Corolla hatchback bakabilirsin. Sedanından daha güzel ama bana iç ve dış tasarım olarak hitap etmiyor. Siz seviyorsanız değerlendirebilirsiniz. Benzinli motoru yukarıdaki modellere göre daha güçsüz.

Özellikle otomatik olsun sedan olsun diye bir tercih belirtmediğiniz için ihtiyacınızı bilemiyorum. Siz de çok emin değilseniz kendinizden Astra yı kaçırmayın derim. Yaz sonrası 200den aşağıya göremeyeceğim bence o aracı.
  • O bütçeye ben sıfır düşünürdüm ya da en fazla 1 yaşında 10.000km civarı araçlara bakardım ama onlar da sıfır fiyatların üzerinde istiyorlar.

İhtiyacının ne olduğunu bilmiyorum ama şu piyasada fiyat performans olarak önerebileceğim tek model Astra 1.2 145hp özel seri olur.

Bu araçlar yurt dışı için üretilmiş bu dönemde Türkiye'ye getirilmiş araçlar. Donanım olarak dolu bir araç vergisi az motoru güçlü. 2020 model ve makyajlı kasa. Yol tutuşu iyi konforlu uzun yıllar binebileceğin bir araç. B segment araçların 170 binlere dayandığı piyasada bu aracı paran varsa kaçırma derim kesinlikle.

Hiç öyle 5-6 yaşındaki km yapmış araçlara para bağlama bütçen az değil.

İkinci olarak hala kaldı mı bilmiyorum ama Peugeot 308 1.2 eat8 vardı 163.000 TL civarına. Bu 130 beygir ama 8 ileri tam otomatik yine 2020 model. Dolu sayılabilir cam tavan falan da var.

Üçüncü olarak yeni Corolla hatchback bakabilirsin. Sedanından daha güzel ama bana iç ve dış tasarım olarak hitap etmiyor. Siz seviyorsanız değerlendirebilirsiniz. Benzinli motoru yukarıdaki modellere göre daha güçsüz.

Özellikle otomatik olsun sedan olsun diye bir tercih belirtmediğiniz için ihtiyacınızı bilemiyorum. Siz de çok emin değilseniz kendinizden Astra yı kaçırmayın derim. Yaz sonrası 200den aşağıya göremeyeceğim bence o aracı.

• hocam aralığın başında 190 bine 2015 C180 almıştım şuan muadilleri 250 260 şu sıralar piyasa fena şişmiş 180 bine 2013 w204 alabilirsiniz ama değmez o paraları eski bir yüz araca vermeniz. aynı şekilde 3.20 iedlerin temizini bulmakta sıkıntı. sedan bir arac alacak olsam o paraya daha masrafsız olsun istersem civic tercih ederdim. yok daha konforlu heybetli d segment isterseniz insignia grandsport exelence 2018 model bulabileceğinizi düşünüyorum.
    hatcback önerim volvo v40 1.5 t3 hayalet ekran+camtavan olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ananas32 -- 1 Mayıs 2020; 12:3:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birkaç yaşında insignia grand sport alınır o paraya.

• 180 bide insignia grand spor alınır enjoy paket.excellence donanıma bi 20-30 bin daha lazım.bende alıcam nasipse.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fiyat sabitleme garantisi olmadan sipariş geçmemenizi öneririm. Temmuz, Ağustos gibi teslim alacağınız aracın fiyatının ne olacağı belli değil. Bayide araç bulur ve hemen alırsanız sıfır araç alınır yoksa risk büyük. Şubat ayında sipariş ettiğim aracı halen teslim alamadım. Hesapta gecikmeli olarak bu ay teslim edilecek ama bundan şüpheliyim.
  • acemi şoför musun?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben olsam 1-2 yasında 1.5t 165hp Insignia Grandsport alırdım 180.000'e

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dolar al

• en1gma kullanıcısına yanıt
    acemi şoför sayılırım ama kardeşlerimde binecek araca onlar iyiler
  • harville H kullanıcısına yanıt
    26 yaşındayım insignia biraz daha aile arabası değil mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: İşkolik.

26 yaşındayım insignia biraz daha aile arabası değil mi ?
    Bence spor bir kasası var. İnsignia GrandSport sedanlar arasında genç işi denebilecek en iyi araçlardan biri diye düşünüyorum.

• yeni megane Joy 1.5 Blue dCi 115 bg 186.900 ₺
  • kriterlerin ne hacı?

• merhaba
    Acemi sayılırım demişsin
    İkinci el ve 80 90 bin bandında bir araba bak
    Üstünü dolar veya altına yatır.
    Bir yıl kullan acemiliğin gitsin
    Sonra daha güzel bir araba alırsın
    Naçizane abi tavsiyesi
    Allah gönlüne göre versin

• Golf 1.5 TSI DSG

• Civic eco elegance

• O paraya bence sifir arac alinir eski arac onerenlere bakma sen para ceplerinden cikacak olsa 5-6 yasinda araca vermezler o paralari corolla ve civic var hem sedan hem hb hangisini begeniyorsan onu al derim 👍

• Arz/talebin piyasa kurallarıyla belirmediği bir piyasada araba fiyatlarının düşeceğini zannedenler ne söylediklerini bilmiyorlar.

Eski araba yeni arabayla aynı fiyat... Bunu gerçekten anlayabiliyor muyuz? E onlar ilan fiyatı, o fiyatlara satamıyorlar zaten... Tamam... satamasınlar. Eski araba yeni arabadan ancak %10 daha ucuz... Bunun gerçekten ne anlama geldiğini anlayabiliyor musunuz?

Talep yapay yollarla baskılanıyor. Komünist bir rejim gibi... öyle çok baskılanıyor ki benzer gelire sahip başka piyasalara göre araba sahiplik oranı (veya toplumun motorizasyonu) neredeyse yarı yarıya daha az. Arz-talep kurallarına göre düşünebilmek için önce Türkiye'ye havadan paraşütle yaklaşık beş milyon kadar taşıt atılmalı. Arz-talep kuralanın çalışma ihtimali bunun olma ihtimali kadar.

* * *

Şu halde arz-talebin iyi çalıştığı Avrupa piyasasına göre, orada pazarlanan en az harcamayla asgari ihtiyaçlrı karşılayacak NCAP'e girmiş bir model seçilir. Yukarda iyi alternatifler var, belki daha hesaplıları da vardır.

Burada şekillenen modeller ve piyasa ise sizi kötüye sürükler... Emniyet kemerleri kopan, koltukları basit kazalarda eğrilen modeller oldu... Bırakın geri çağırmayı, insanlar kendilerini kurtarabilsinler diye hangi serilerin etkilendiklerini bile açıklamadılar. Eskiden böyle şeyler olduğunda Sanayi Bakanlığı dava açıyordu.

• araba fiyatlarının düşmesi için ya dövizin radikal şekilde düşmesi ya da ciddi vergi indirimi gelmesi lazım. ben dövizde düşüş beklemiyorum. vergi indirimi de büyük ihtimalle olmaz.
    180 bin liraya C segmenti araçlardan biri sıfır alınır. corolla, civic, megane, golf, astra, focus... bu paraya kiminin dolusunu alırsın kimisimin boşunu ama bunlardan birini alırsın. ben kendi adına ikinci elden çekiniyorum zira araç temiz ise ikinci el fiyatını sıfıra yakın söylüyorlar zaten, o zaman da 5-10 katar sıfır alırım.
    kimisine aynı paraya 2. el D segment veya premium daha cazip gelebilir ama bu araçlarin da bakımı yurütme maliyeti daha fazla olabilir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.