Şimdi Ara

18000'lik klima için acil yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese kolay gelsin. Kirada oturacağım ev için 18000'lik bir klima almam lazım. Bodrum'dayım, yani ısıtma da yapması gerekiyor. bütçem 1500 lira'yı ne yazık ki geçemiyor. Üstelik ev kiralık olacağı için mümkün olduğunca da az harcamak istiyorum. Inverter'a ihtiyacım yok, uzun saatler kullanılmayacak. 15 gündür forumu okuyorum. kafam gitgide karıştı. Ucuzdan pahalıya şu marka ve modeller çıktı karşıma. Optimumunu bulmaya çalışıyorum. Bunlardan biri de olur başka marka da olur, bir öneride bulunabilir misiniz?

Rubenis 850 tl
    Daylux 1100 tl
    Alarko flair 1350 tl
    McQuay 1550 tl

dediğim gibi tüm önerilere açığım. Acil yardıma ihtiyacım var. bir hafta içinde taşınmam gerekiyor!

Teşekkürler...

• Pazartesi bekle sana zibro tavsiyecileri gelir

ya zibro al yada artfullezbelemişler.
  • Hocam Zibro pahalı bir ürün değil mi? ben optimum ürünü arıyorum. yoksa durur muyum, toshiba'ydı, Mitsubishi'ydi durmam alırım. Ama o kadar veremiyorum. Artful konusunda da, bu Airfel di mi? Bana Mcquay'ı da Daylux'u de Airfel tavsiye etti. Artful'un bahsi geçmedi.

selamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: İzmirBöcügü

Pazartesi bekle sana zibro tavsiyecileri gelir

artful kalitesinde o rakamda başka bi cihaz önerebilirmisiniz ? varsa söyleyinki insanlar yararlansın neyse

arkadaşım AIRFEL de McQuay yerine ARTFUL cihazı var ısıtma ve soğutma klaitesi gerçekten mükemmel gree de üretiliyor ki gree şu an dünyanın en büyük klima fabrikalarından birisi en iyi ürünlerden birisidir korkmadan alabilir kullanabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: eina

quote:

artful kalitesinde o rakamda başka bi cihaz önerebilirmisiniz ? varsa söyleyinki insanlar yararlansın neyse

arkadaşım AIRFEL de McQuay yerine ARTFUL cihazı var ısıtma ve soğutma klaitesi gerçekten mükemmel gree de üretiliyor ki gree şu an dünyanın en büyük klima fabrikalarından birisi en iyi ürünlerden birisidir korkmadan alabilir kullanabilirsiniz.

sallama arkadaşım, aırfelin hangi yaptıgı iş adam gibi yada yerli firmaların, bir taş atmış oda tutmuş, senelerdir aırfel diye dandik klima satıyor Türk halkına bu firma, onca klimalarının içinde bir tek bu, birde mitsubishi ile anlaştı olay bu kendi yaptıgı bir şey yok vidalamakran başka.

• quote:

quote:

Hocam, Airfel bayii Daylux de Gree'de üretiliyor dedi. Ben fabrika olduğunu sonra anladım tabii, burayı okuyunca. Mcquay da amerika için üretiliyor ama nerede bilmiyorum, muhtemelen Çin, dedi. Artful'un adını bile geçirmedi.

McQuay'ı internetten araştırdım, "McQuay by Daikin" diye yazmışlar. Ama ben yıllarca reklamcılık yaptım, yazmak ne kadar kolay bilirim.

Zaten o yüzden sizlere danışıyorum. Bayilerle konuşunca iyice allak bullak oluyor insan. Burdaysa hem işin uzmanları hem de tüketiciler var. Şimdiye kadar bu forumdan bakıp da aldığım hiçbir şey kötü çıkmadı. Valla uzun yola çıkmadan güzergah baktığım bile oluyor.

• quote:

quote:

quote:

sallama arkadaşım, aırfelin hangi yaptıgı iş adam gibi yada yerli firmaların, bir taş atmış oda tutmuş, senelerdir aırfel diye dandik klima satıyor Türk halkına bu firma, onca klimalarının içinde bir tek bu, birde mitsubishi ile anlaştı olay bu kendi yaptıgı bir şey yok vidalamakran başka.

iyide burda kimin montajladığı sattığı değilki o rakamda alınabilecek en iyi klimayı söylüyoruz gerçekten çok güzel cihaz yoksa önermem ben çok daha pahalı cihazlardan daha kaliteli olduğunu gördüm o mertebedeki alınabilcek en iyi mal zaten türkiyede üretilmiyor artful gree de üretiliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: trafomerkezi

quote:

quote:

Hocam, Airfel bayii Daylux de Gree'de üretiliyor dedi. Ben fabrika olduğunu sonra anladım tabii, burayı okuyunca. Mcquay da amerika için üretiliyor ama nerede bilmiyorum, muhtemelen Çin, dedi. Artful'un adını bile geçirmedi.

McQuay'ı internetten araştırdım, "McQuay by Daikin" diye yazmışlar. Ama ben yıllarca reklamcılık yaptım, yazmak ne kadar kolay bilirim.

Zaten o yüzden sizlere danışıyorum. Bayilerle konuşunca iyice allak bullak oluyor insan. Burdaysa hem işin uzmanları hem de tüketiciler var. Şimdiye kadar bu forumdan bakıp da aldığım hiçbir şey kötü çıkmadı. Valla uzun yola çıkmadan güzergah baktığım bile oluyor.

arkadaşım evet daikin yazıyor fakat alakası yok iyi cihazdır ama o kadarda değil orta mal bi cihaz arçelik bekodan daha üste ama artful kadar olamaz.Üretimi malezya dır çin değil kaset tipi olsun tavan tipleri olsun çok güzel fakat ben duvar tiplerini açıkçası beğenmedim dış plastiği kalitesizdi dokununca kulakları kırılacak gibiydi daylux de çok iyi mal gerçekten özellikle rakamına göre çok iyi mal evet oda gree de üretiliyor ama R22 li olduğu için artık üretimi durdu elinde kalanlar satılıyor R410A lılar gelcek nisan gibi ama bana kalırsanız artful derim yinede tercih sizin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

iyide burda kimin montajladığı sattığı değilki o rakamda alınabilecek en iyi klimayı söylüyoruz gerçekten çok güzel cihaz yoksa önermem ben çok daha pahalı cihazlardan daha kaliteli olduğunu gördüm o mertebedeki alınabilcek en iyi mal zaten türkiyede üretilmiyor artful gree de üretiliyor.

Ne yazdıgınızı okudum 50 kere tekrarlamanıza gerek yok anladık gree üretiyor ve o firmayı senelerdir tanırım, ben genel anlamada aırfelden bahsettim, okumayanlardan degiliz.

• Hocam baktım Artful'a hakkaten cok daha iyi duruyor. (cok anladığımdan değil, kullanma kılavuzlarını okudum, anladığım kadarıyla) Acaba neden hiç bahsini geçirmedi bayi? Belki de mcquay'da kar marjı daha yüksektir. ben yarın bi arayıp sorayım. olmadı hepsiburda'da var. ordan ısmarlayabilirim. başka bi öneriniz var mı? yoksa bu fiyat aralığında en optimum cihaz artful mu?
  • quote:

Hocam baktım Artful'a hakkaten cok daha iyi duruyor. (cok anladığımdan değil, kullanma kılavuzlarını okudum, anladığım kadarıyla) Acaba neden hiç bahsini geçirmedi bayi? Belki de mcquay'da kar marjı daha yüksektir. ben yarın bi arayıp sorayım. olmadı hepsiburda'da var. ordan ısmarlayabilirim. başka bi öneriniz var mı? yoksa bu fiyat aralığında en optimum cihaz artful mu?

Bayinin o an elinde yoktur o da sizi mcquaya yönlendirmek istemiştir olabilir böyle şeyler stoğunda mevcut değilse 2 3 gün bekliceksiniz demektense elindekini satmayı yeğler hepsiburadadan ziyade bayilerden almanız herzaman daha avantajlıdır ilk önce pazarlık şansınız olur ve karşınızda cihazı ondan aldığınızdan dolayı muattap vardır kesinlikle bi bayi servisten almanızı öneririm iyi geceler.

• Merhaba ;

klima almayı düşünen herkeze tavsiyem biraz daha fazla vermeyi göze alıp kaliteli bir marka alması.

1,5 yıl önce 1500 tl veripte aldığım Airfel Gold plazma 18.000 lik cihazı geçen ekimde 500 tl ye 2. el olarak sattım,hava sıcaklığı 3-4 derecelerdeyken resmen soğuk üflüyordu klima ve gerçekten 1-1,5 ay boyunca manisa gibi ılıman biryerde klimadan hiç verim alamadım resmen donduk (hava sıcaklığı 7-10 derecelere çıkıncı cihazda problem yoktu ama hakkını yemiyeyim??),270 tl verip ufo aldım.ve en sonunda 2100 verip kaliteli diye adlandırılan bir başka cihaz aldım şu anda çok memnunum.

sonuç: il başta 600 tl fazla vermekten kaçarken ,ilk aldığım klimanın bana reel maliyeti 3100 tl +fuzuli alınan ufo oldu.

karar sizin..
  • Bu konuşulanlar içinde En iyi seçenek Artful 18 dir.Eğer bütçenizi aşmıyorsa,hatta biraz zorlayarakta olsa Artful alın derim.Yok fiyat aştı derseniz daylux ten vaz geçmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: geofrey

Merhaba ;

klima almayı düşünen herkeze tavsiyem biraz daha fazla vermeyi göze alıp kaliteli bir marka alması.

1,5 yıl önce 1500 tl veripte aldığım Airfel Gold plazma 18.000 lik cihazı geçen ekimde 500 tl ye 2. el olarak sattım,hava sıcaklığı 3-4 derecelerdeyken resmen soğuk üflüyordu klima ve gerçekten 1-1,5 ay boyunca manisa gibi ılıman biryerde klimadan hiç verim alamadım resmen donduk (hava sıcaklığı 7-10 derecelere çıkıncı cihazda problem yoktu ama hakkını yemiyeyim??),270 tl verip ufo aldım.ve en sonunda 2100 verip kaliteli diye adlandırılan bir başka cihaz aldım şu anda çok memnunum.

sonuç: il başta 600 tl fazla vermekten kaçarken ,ilk aldığım klimanın bana reel maliyeti 3100 tl +fuzuli alınan ufo oldu.

karar sizin..

yinede servise baktırmanızı söylesemde evet gold plazma serilerindeçok fazla randıman yok ki zaten üretimi durduruldu o cihazların ama dediğinz üzere fiyat fiyata değişiyor ucuz olarak daylux orta kısım olarak artful kesinlikle önerilecek cihazlar.

• Bayi ile konustum, dediğiniz gibi gelmesinin 4 günü bulacağını, bu yüzden mcquay'ı önerdiğini söyledi. fiyatı da 1550 gibi bir şey. eh 50 lira problem değil, yani bütçemin içinde bir fiyat. sanırım artful alacağım. tek derdim kışın ısıtmada bir problem çıkıp çıkmayacağı. hoş bodrum'da hava çok soğuk olmuyor genelde ama gene de bi 20 gün 5 ile sıfır derece arası olabiliyor.

önerileriniz için çok teşekkür ederim. ne kadar faydalı oldu bilemezsiniz.
  • İzmir de test edip denedik,-3 de bile şikayet yok.Artful.
  • quote:

Bayi ile konustum, dediğiniz gibi gelmesinin 4 günü bulacağını, bu yüzden mcquay'ı önerdiğini söyledi. fiyatı da 1550 gibi bir şey. eh 50 lira problem değil, yani bütçemin içinde bir fiyat. sanırım artful alacağım. tek derdim kışın ısıtmada bir problem çıkıp çıkmayacağı. hoş bodrum'da hava çok soğuk olmuyor genelde ama gene de bi 20 gün 5 ile sıfır derece arası olabiliyor.

önerileriniz için çok teşekkür ederim. ne kadar faydalı oldu bilemezsiniz.

Sırf ısıtma performansı için söyledim bunu size zaten her klima soğutur en azından nemi kırması yeterli oluyor ama ısıtma yapamaz bu rakamda en iyi yapıcak cihazdır emin olun rahat ediceğinize eminm şimdiden hayırlı olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.