Şimdi Ara

185.000 tl ye araç tavsiyeniz nelerdir? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
1
Favori
3.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NextMove

10 saniye arabanin 0-100Km/H ilk 2 vites 4 ceker kalkar. SUV icin iyi bir performans, kendim kullaniyor olmasam inanacagim forumdaki crv gitmiyor efsanesine.

7GTronic Mercedeslerden uzak dur derim.

Su konuda uyarayim, crv her konuda iyidir ama izolasyon konusu da mercedes bmw binecegim diyen adami rahatsiz eder.

Rav4 guzel ama MTV si uzer. O MTV farkina yilda 12 Depo yakit farkediyor. CrV ile 1 depo ile 800km yaparsin 750den hesaplasan 9.000KM yilda yakit masrafini MTV odemek cok anlamli degil.

Rav4 alana hayirli olsun derim ama ulkemizde plugin olmayan hibrid almanin hic bir ekonomik cikari yok.
    Uzerine 20.000 ek maliyet ve ikinciel sorunlari da cabasi.

RAV4 Mtv si gerçekten fazla ama alırken 330.000 tl liste fiyatı olan 2.500 cc 4x4 SUV aracı hybrid ÖTV teşviğiyle yaklaşık 100.000 tl ÖTV indirimiyle alıyosunuz.

RAV4 ün hybrid olmasının ekonomik yakıt tüketimine etkisini ben alırken şu şekilde düşündüm. Araç fatura ve ruhsata göre boş ağırlığı 1815 kg yani yaklaşık 2 ton. Aracın motoru 2.500 cc benzinli 200 hp ve e-cvt 4x4.Araç baya performanslı 0-100 hızlanması 8 saniye. Yakıt tüketimi fabrika verisi ortalama 5.1 lt/100 km .Benim son 2000 km yakit tüketim ortalamam 6.3 lt /100 km. Bence bu araç hybrid olmasa en az 10 lt /100 km yakıt tüketimi olurdu . Şehir içinde düşük hızlarda nerdeyse tamamen kendi ürettiği elektriği yakıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• shikarikichi S kullanıcısına yanıt
    Benzinliye gore Hybrid mantikli ama avrupa nin tesvikleri ve carbon vergilendirmesiyle veya amerikaninin dumduz bos yollarinda yasamiyoruz. Dediginiz uzere 6.3litre/100KM benzin kullanimina pil omuru ve 60krs dizel farkini kattigimizda 7.3lt/100KM 'e gibi bir dizel tuketimine denk geliyor.

Dizel CR V ile ekonomik vari sehirici bir kullanimla 6.7lt/100KM tutturuyorum. Son 4000KM ortalamasi ise 7.2Lt/100KM istanbul ici.

Bu durumda Turkiye Kosullarinda Hibrit SUV un dizel karsisinda ekonomi olarak pek bir avantaji kalmiyor. PlugIn olsaydi isler degisebilirdi.

Ben her bir kontak actigimda 30KM min yapiyorum. Bu nedenle kendime pek bir faydasi yok ama cok kisa mesafe gidiliyordur anlarim. :)

Ama sessiz huzurlu ve yesil bir arac.

• Aslında bu büyük motorlu hybrid SUV araçları alırken çok ekonomik olmasını veya 1.6 dizellerden bile daha az yakmasını beklemek yerine aynı yakıt sarfiyatıyla daha güçlü daha performanslı daha sessiz hatta tamamen sessiz daha konforlu daha premium bir araca binebilmek gibi düşünmeli. Ha keşke ülkemizde altyapı tam olarak kurulsa ve menzil problemi olmasa tam elektrikli araçları alıp kullanabilsek.

Toyota 195hp olarak veriyor 160lik bir CRV ile kapismasini beklemek cok anlamli olmaz arada da 250kg fark var.

Tabi eksileri artilari iyi gozlemlemek lazim. Bunu yaparken piyasa kosullarini da iyi analiz etmek gerekse de insan hangisinden keyif aliyorsa ona binmeli.

• onzy O kullanıcısına yanıt
    crv ye gittim baktım hatta sürdüm araç performans olarak bana fena gelmedi ama o iç tasarım tek kelime rezalet olmuş ya. hele o ekran sanayide taktırılan çin malı ekranlar gibi. geçişleri çok ağır ve yavaş geri görüş kamerası rezalet. dokunmatiği berbat. hiç yapmasalarmış daha iyiymiş. 180000 tl lik araca yakışır bi iç tasarım değil hiç
  • BölücüDeğilÖlücüyüm B kullanıcısına yanıt
    A5 te ön kaput sağ ve sol ön çamurluk çiziklerden dolayı yüzeysel olarak macunsuz boyanmış pek sorun olacağını düşünmüyorum bu hasarların mantıklı geliyo bana da o yüzden
  • Aynen dediğiniz gibi maddi durum ve koşullar imkan veriyorsa hangi araçtan keyif alınıyorsa onu kullanmalı. Daha önce 1.6 dizel ve benzinli , 2.0 dizel ve benzinli çok araç kullandım ama 2.5 hybrid in keyfi başka.Araçta 2.5 benzinli ve ön ve arka tekerlere ayrı ayrı güç veren 2 tane elektrikli motor daha var. Özellikle sıfırdan kalkışlarda motorların aynı anda çalışmasıyla bi yarış arabası efekti veriyo anlatılmaz yaşanır Ayrıca dediginiz gibi RAV4 0-100 değeri 8 saniye, dizel CR-V ile performans olarak kıyaslamak yanlış olur. Sadece ikiside SUV 4x4 olduğu için kıyaslanabilir. Bende almadan önce iki aracıda incelemiştim. CR-V de çok beğendiğim bi araç.

• quote:

Orijinalden alıntı: shikarikichi

Bende yeni araç aldım bu ay. Honda CR-V 1.6 Executive dizel 9 ileri otomatik ve Toyota RAV4 2.5 hybrid premium 4x4 SUV arasında kaldım ve RAV4 aldım çok memnunum Arada yaklaşık 20.000 TL fark vardı. CR-V 195.000 TL RAV4 217.000 TL Araçlar sıfır. İkinci el olarak belki dediğiniz fiyata temiz bulabilirsiniz. Bu arada Peugeot 3008 bi önceki kasasını 2011 yılında sıfır aldım 6 yıl kullandım 160.000 km de geçen ay sattım. Sorunsuz masrafsız çok keyifli bir araçtır.

hocam zaten kafam karışıktı bi de aklıma rav4 ü soktun ya :) şaka bi yana baktım güzel araç mantıklı gelmiyo değil. Fakat 2. eli yokki hiç aracın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcmvq

quote:

Bende yeni araç aldım bu ay. Honda CR-V 1.6 Executive dizel 9 ileri otomatik ve Toyota RAV4 2.5 hybrid premium 4x4 SUV arasında kaldım ve RAV4 aldım çok memnunum Arada yaklaşık 20.000 TL fark vardı. CR-V 195.000 TL RAV4 217.000 TL Araçlar sıfır. İkinci el olarak belki dediğiniz fiyata temiz bulabilirsiniz. Bu arada Peugeot 3008 bi önceki kasasını 2011 yılında sıfır aldım 6 yıl kullandım 160.000 km de geçen ay sattım. Sorunsuz masrafsız çok keyifli bir araçtır.

hocam zaten kafam karışıktı bi de aklıma rav4 ü soktun ya :) şaka bi yana baktım güzel araç mantıklı gelmiyo değil. Fakat 2. eli yokki hiç aracın.

Aynen bende şimdi baktım 2.5 hybrid ikinci el şuan ilanda yok. Sizin şuanki durumunuzu çok iyi anlıyorum. Zaten çok yüksek sayılabilecek bi para veriyosunuz ve onun için en iyisi olmasını istiyosunuz. Hayırlısı olsun iyi bi tercih yaparsınız inşallah. Ama şunu söyleyim alacağınız araçın içinize sinmesi lazım. Yorumları çok dikkate alın inceleyin okuyun ama siz kendi içinize sineni alın.

• quote:

quote:

quote:

Aynen bende şimdi baktım 2.5 hybrid ikinci el şuan ilanda yok. Sizin şuanki durumunuzu çok iyi anlıyorum. Zaten çok yüksek sayılabilecek bi para veriyosunuz ve onun için en iyisi olmasını istiyosunuz. Hayırlısı olsun iyi bi tercih yaparsınız inşallah. Ama şunu söyleyim alacağınız araçın içinize sinmesi lazım. Yorumları çok dikkate alın inceleyin okuyun ama siz kendi içinize sineni alın.

olabildiğince araştırmaya çalışıyorum zaten. rav4 ün 2.eli olsa ciddi ciddi düşünürdüm valla.

• mcmvq M kullanıcısına yanıt
    Bu tarz dizaynmis, izolasyonmus cok takilmamak lazi.CRv kullanicisi icin, kullanilabilirlik ic mekan pratikligi genis yukleme agizi falan audi merso bmw bakan adama gelmez CRV bilirim

• Bende 170 bin civarı arayıştayım büyük ihtimal 2015 bmw 5.20 i alacağım gönül 5.20 d istiyor ama arada rahat 40-50 bin oynuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: NextMove

Bu tarz dizaynmis, izolasyonmus cok takilmamak lazi.CRv kullanicisi icin, kullanilabilirlik ic mekan pratikligi genis yukleme agizi falan audi merso bmw bakan adama gelmez CRV bilirim

Orası öyle zaten. bir merso bmw audi tasarımı beklemiyorum zaten. ama en üst segment aracına da kaliteli malzeme kullanması lazım bence honda'nın. o ekran gerçekten rezalet ya. hiç yakışmıyo o arabaya. halbu ki dışarıdan ne güzel gözüküyo araç
  • quote:

A5 te ön kaput sağ ve sol ön çamurluk çiziklerden dolayı yüzeysel olarak macunsuz boyanmış pek sorun olacağını düşünmüyorum bu hasarların mantıklı geliyo bana da o yüzden

Hocam bu tarz yazilanlar önden saglam bir kaza gecirmis olabiliyor

• Bi de milletde para yok derler ne güzel muhabbetler dönüyo rav4ler crvler 5.20ler 217000e rav 4 2.5 premüum araçlar vay be

• defiant82 kullanıcısına yanıt
    yok canım cilo daha iyi bi tercih olur bence

ötv indirimi dediğiniz engelli indirimi sanırım. Bu genel bir şey değil.(gerçi bizim ülkemizde çok fazla engelli ötv indirimli araç satılıyor galiba) Bu yüzden crv ile rav4 kıyaslanmaz. Crv alınır.
    Bu arada lafı gelmişken düşüncemi belirteyim. Lüx araçda engelli ötv mtv indirimi olmamalı. Memleketimizde tekerlekli sandalye bile alamayacak durumda olan engellilere daha fazla yardım edilmeli. Yanlış anlaşılmasın. Ekonomik araçlarda engelli indirim oranı arttırılmalı. Gerçekçi olunup, sürgü kapılı araçlara devlet teşvik bile vermeli.
    Aksi halde zaten ailenin yüksek fiyatlı sıfır alacak durumu varsa alıyor. Ve ailedeki engelli bir nevi kullanılmış olunuyor ve araçdan diğer fertler yararlanıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mcmvq M kullanıcısına yanıt
    Haklisin da araba 2012 model tasarim, kaldi ki japon eko tasarimi

Malzeme kaliteli ama tasarim kotu yoksa catir cutur eden malzem degil.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.