Şimdi Ara

18650 pil ile led kullanmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bisikletimin arka kırmızı mavi led aydınlatmasının bataryası şişti söktüm attım. Yerine minik uygun amperde batarya bulamadım. Bende evde atılı duran 2600 mah powerbank pilini söktüm ledin batarya çıkışlarına bağladım ve çok parlak ve güzel şekilde yandı. Led micro usb girişten şarj oluyor. Şimdi o pili buna güzelce montajlayım sıvı teması yapmayacak şekilde korusam olur mu? Daha önce 3.7 v 650 mah batarya ile çalışan led devresi 18650 pil ile çalışıp şarj eder mi pili? Birde güvenlik anlamında bir sorun olur mu 18650 ler ile ilgili bazı kötü şeyler duydum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Lityum pilde her zaman risk vardır. Önceki de ya lityumdu ya da lityum polimer pildi. Yeni yaptiginizda sarj suresi uzar o kadar. Tabi kullanim suresi de uzun olur. Cok cok gec sarj olursa daha hizli sarj etmek isterseniz tp4056 kullanirsiniz. Normal şartlar altında bir sey olmaz bu şekilde de.

• quote:

Orijinalden alıntı: karadvt

Lityum pilde her zaman risk vardır. Önceki de ya lityumdu ya da lityum polimer pildi. Yeni yaptiginizda sarj suresi uzar o kadar. Tabi kullanim suresi de uzun olur. Cok cok gec sarj olursa daha hizli sarj etmek isterseniz tp4056 kullanirsiniz. Normal şartlar altında bir sey olmaz bu şekilde de.
    Hocam önceki telefon bataryasının minik ve ince uzun olanıydı resmini atayım. O bataryada bile ışık 1 hafta gidiyordu bisiklet kullanımımda. Buda 3-4 hafta gider gibi. Yani o zaman da tam sarj olmasina gerek yok öbürü 1 saatte şarj oluyordu bunuda 3 saat bile sarj etsem uzun süre gider.
    Üstteki eski pili. Birde bozuk ses bombasinin bataryası var o daha küçük ama yine 5v sanırım sizce onu mu kullanayim 18650 yi mi? Boyutları açısından yanyana şu şekilde.

• Hiç bir sorun olmaz. Şarj da olur, uzun süre de kullanılır. Mayın gibi patlayacak gibi düşünmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cihan45manisa

Hiç bir sorun olmaz. Şarj da olur, uzun süre de kullanılır. Mayın gibi patlayacak gibi düşünmeyin.
    Hocam peki son resimde attığım kare ses bombası pili nasıl o daha küçük daha çok işimi görecek.
    Ya korktum nette şöyle patlar şöyle uçar yazıyorlar :D

• quote:

Orijinalden alıntı: .mpower

Hocam önceki telefon bataryasının minik ve ince uzun olanıydı resmini atayım. O bataryada bile ışık 1 hafta gidiyordu bisiklet kullanımımda. Buda 3-4 hafta gider gibi. Yani o zaman da tam sarj olmasina gerek yok öbürü 1 saatte şarj oluyordu bunuda 3 saat bile sarj etsem uzun süre gider.
    Üstteki eski pili. Birde bozuk ses bombasinin bataryası var o daha küçük ama yine 5v sanırım sizce onu mu kullanayim 18650 yi mi? Boyutları açısından yanyana şu şekilde.

Alıntıları Göster
    O mavi kare olan pilin voltajını ölçmeden balamayın. Voltajı yüksek ise led devresini de bozarsınız. Sizin söktüğünüz pil ile 18650'nin yapısı arasında bir fark yok. ikisi de tam şarjda 4.2 volt olur ama o mavi kare olan batarya grubuysa eğer 4.2 volttan fazla olabilir. Emin olmak için ölçmek gerek. Büyük ihtimalle o da 3.7 volt pildir. İşi garantiye alın derim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Li-ion 18650 Pil ile UPS Beslemek
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.