Forumun bu bölümüne giren arkadaşların çoğu 18650 pil kullanıyordur diye tahmin ediyorum. Uğraşları genelde tak-çıkar olan arkadaşlar bilir, pcb tipli yataklar, pillerin kaplamasına zarar veriyor, yırtıyor. Ara ara kaplamak gerekebiliyor. Ama pratik ve verimli olmuyor. Isı eşit dağıtılamıyor, elimiz yanıyor, pili döndüremiyoruz vs. Hele ki makaran çizgisi kaybolmuyor, en çirkin olanı o. Şöyle basit bir aparat yapayım dedim, sonuç mükemmel. Düşük rpm bir redüktör yeterli. Pil zaten vardır. Rulman yerine de burç uydurabilirsiniz. Tam homojen kaplama oluyor. Kaplaması keyifli, tavsiye ederim ; Vertigo RCyoutube Kaplaması eskimiş bataryaları çakmakla kaplamaya çalışırsak, makaron erir, kararır ve dengesiz olur. Isı tabancası ile denesek elimiz yanar. Bu yöntem ile tertemiz işçilik yapabilirsiniz. https://www.youtube.com/watch?v=zg7a_C6vbEM&feature=youtu.be |
18650 Pil Kaplama Aparatı Yapımı - Basit Bir Düzen
-
-
eline sağlık, acaba pil teknolojisinden anlıyorsan bir şey sormak isterim , bende 70 civarı 18650 pil var, bunlara şarj kartı alıp , birleştirtip, escooter aküsü yaptırtmıştım, 2 sene sonra çalışmadı, bende öylece bıraktım ve üstünden 2 sene daha geçti, bu piller artık ölüdür diyebilir miyiz :)
-
Teşekkürler. Bitmiş diyemeyiz. Piller markalı ise, 4 sene bir sorun olmaz. Matkapta 10 senedir çalışan, orjinal Sony-1,Samsung vb. pillerim var. 15 senedir kullandığım Sanyo piller var. Sizin 2 sene sonra çalışmama nedeni de kart sorunudur büyük ihtimal. Piller markasız ise de ; paralel bağlı gruptaki pilin biri bozulmuş olabilir. Haliyle devre akım kesiyor olabilir. Veya bozulmuş olabilir. Diyeceğim ; arızanın ne olabileceği, pilin ne olduğuna bağlı. Heleki baya bilinmedik pil ise, onların ömrü kısadır, evet. 4 senede tamamen ölmüş diyebiliriz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X