Şimdi Ara

Araç göğüslüğüne ve pütürlü diğer yüzeylere takılabilen telefon,navigasyon ve kamera tutucu yapımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
12
Favori
11.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Piyasada satılan basit vakumlu araç tutucuları, eğer araç göğüslüğünüz pütürlü bir yapıya sahipse maalesef yapışmıyorlar.Bu nedenle özellikle navigasyon ve telefonu ergonomik olarak göğüslüğe takmak mümkün olmuyor.
    Aynı şekilde ,araç kamerası kullanan kişiler de kameranın dışarıdan fark edilmesini önlemek amacıyla kameralarını dikiz aynası arkasına saklamak istiyorlar ,fakat bu bölge yeni araçlarda siyah noktalı ve pütürlü bir yapıya sahip olduğu için ,vakumlu aparatlar bu bölgeye de yapışmıyorlar.

Kimi kullanıcılar bu aparatları yapıştırıcı ile yapıştırıyorlar, ya da ilave bir tablayı göğüslüğe yapıştırıp,aparatı bu tablaya takıyorlar.Bu çözümlerde söküm yapıldığında yapıştırıcı izleri maalesef araç göğüslüğünde kalıyor ve araç orijinalliği bozuluyor

Bu vakumlu tutucuların bu gibi pütürlü yüzeylere tutunamamasının nedeni,vakum plastiğinin yeterince yumuşak yapılmaması.Sert olduğu için pütürlü yüzeyleri tam olarak kapatamıyor ve kapatamadığı kısımlardan sistem vakum kısmına hava geçiriyor.Eğer bu hava geçişini bir şekilde önlersek vakumlu aparatları bu yüzeylere takabiliriz.

Uygulama ve sorumluluk tamamen sizlere aittir.

Malzemeler;

*Vakumlu tutucu aparatı.
    *Araç göğüslükleri için satılan kaydırmaz pedler.(yıkanınca tekrar yapışkanlık özelliği kazanan bir malzeme.Renk ve çeşitleri var.Yüzeyi düz bir model seçilmeli.)
    *Falçata
    *Makas , sabit kalem ,ince çift taraflı bant. (Fotoğrafta gözüken bu 3 malzemenin kullanımına gerek kalmadı)
     Araç göğüslüğüne ve pütürlü diğer yüzeylere takılabilen telefon,navigasyon ve kamera tutucu yapımı

Vakum aparatımızı serbest pozisyonda iken ,pad üzerine düzgün bir şekilde yerleştiriyoruz ve pedi, falçata yardımı ile kenarlarından kesiyoruz.

Daha sonra vakum yaptığımızda , bu pedin bozulmaması için ,kestiğimiz pedin içini de boşaltıyoruz.(Simit gibi)

Son olarak ,kestiğimiz bu halka pedi ve vakum plastiğini sabunlu su ile yıkayıp serbest bir şekilde kurumasını sağlıyoruz.Bu sayede işlemler sırasında pedin azalan yüzey yapışkanlığını arttırıyoruz.Bu kestiğimiz pedi,vakum tutucunun, vakum plastiğine tutturuyoruz.Benim kullandığım pedin bir yüzeyi çok hafif nokta desenli olduğu için bu desenli kısmı vakum plastiğine denk gelecek şekilde birleştirdim.

Dediğim yüzeylere yapılan tutturma fotoğrafları da aşağıda. Ben denemeyi Araç kameram için paket içinde ekstra gelen Vakum aparatında yaptım .Vakum tutucu aparat bu yüzeylere son derece sağlam bir şekilde tutundu.. Söküldüğünde de herhangi bir iz veya deformasyon oluşturmadı.

Şu aşamada görebildiğim olası tek problem, güneş etkisi ile pedin sertleşmesi ve tutuculuğun azalması. Bu durumda da pedin artan kısmıyla yeniden ped halkası kesilerek uygulama yenilenebilir.Ya da şeffaf ped yerine siyah ped uygulanabilir.

https://store.donanimhaber.com/1d/85/48/1d854896663791868c487a3757b060a6.jpg
    https://store.donanimhaber.com/2d/a3/fb/2da3fbea451304365eb477f814446f5a.jpg
    https://store.donanimhaber.com/c1/01/20/c101201c2eacc728a788f557416c88a6.jpg
    https://store.donanimhaber.com/0e/4f/0b/0e4f0b5d5f7360ea9fa7706f3fbc6190.jpg
    https://store.donanimhaber.com/68/ea/f2/68eaf2b0e00489348f75509af6d04bf7.jpg
    https://store.donanimhaber.com/98/82/0e/98820e2b9124c40f076176602c175f92.jpg
    https://store.donanimhaber.com/36/32/4c/36324c20f5cb4be1b63f37cd45645730.jpg
    https://store.donanimhaber.com/f8/08/88/f80888777524e3d123c3c4708da21361.jpg

Düzenleme: Kaybolan fotoğraflar yenilendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mars51 -- 24 Temmuz 2014; 16:02:16 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araç Göğüslüğü ve Pütürlü Yüzeyler İçin Telefon, Navigasyon ve Kamera Tutucu Yapımı

Telefon tutucularının torpidoya yapışmaması, vakumlu telefon tutucularının tutmaması ve vantuzuyla telefon tutucularının yapışmaması gibi sorunlarla karşı karşıyaysanız, aşağıdaki adımlarla araç göğüslüğüne ve diğer pütürlü yüzeylere sağlam bir şekilde takılabilen bir telefon, navigasyon veya kamera tutucu yapabilirsiniz:

1. Gerekli malzemeleri toplayın:

• Güçlü çift taraflı bant
      • Keskin bir bıçak veya makas
      • Temiz bir bez
      • İsteğe bağlı: Deri veya keçe parçası
    2. Tutucuyu temizleyin: Yapıştırıcı yüzeyleri temizlemek için temiz bir bezi alkol veya izopropil alkol ile nemlendirin ve tutucunun tabanını silin.

3. Çift taraflı bandı uygulayın: Tutucu tabanının kenarlarına eşit olarak güçlü çift taraflı bant şeritleri uygulayın. Bant şeritleri, tutucunun dış kenarından yaklaşık 1 cm içeride olmalıdır.

4. Koruyucu bandı çıkarın: Çift taraflı bandın koruyucu bandını çıkarın ve tutucuyu önceden temizlediğiniz yüzeye sıkıca bastırarak yerleştirin.

5. Tutucunun sabitlenmesi: Tutucuyu en az 24 saat yerinde tutun, böylece bant tam olarak yapışabilir.

İsteğe Bağlı İpuçları:

• Tutucuyu daha fazla sabitlemek için tutucunun tabanına bir parça deri veya keçe yapıştırabilirsiniz.
    • Tutucuyu takmadan önce, yüzeyin kuru ve kirden arınmış olduğundan emin olun.
    • Tutucuyu kolayca çıkarabilmek için, bant şeritleri arasına ince bir naylon iplik geçirebilirsiniz.

Bu yöntemle yaptığınız telefon, navigasyon veya kamera tutucusu, araç göğüslüğü ve cam gibi pütürlü yüzeyler de dahil olmak üzere bir dizi yüzeye sıkıca yapışacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • teşekkürler güzel bilgi için
  • Çok güzel bir çalışma olmuş.

Benim aracımda o noktalı pütürlü yerleri çok fazla yok.

Olan kısmını da , ben camın o kısmını güneşlik folyo ile kapladığım için vantuzlu ayağın yapışmada sıkıntısı olmuyor.

Şu andaki aracımda kullanmayacak olsam da, proje, el altında bulunması ve saklanması gereken bir çalışma.
  • Siyah ped olabilir.Dikkat çekmemesi açısından.

Bu ped'i nerden temin edebiliriz ? Link varmıdır ?
  • the_tuzla kullanıcısına yanıt
    Güvendiğin sitelerin birinden torpido aksesuarları altında kaydırmaz ped olarak olarak bakabilirsin.Ben kliksadan almıştım sanırım. Yüzeyi mümkün olduğunca düz ve deliksiz olması gerekiyor.zaten 3-5 TL gibi fiyatları var.
  • Vakumlu tutucu ile Pedi nasıl birleştirdi ? İnce çift taraflı bant ile mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ben de ilk önce öyle planlamıştım ama,pedin kendi yapışkanlığı vakum tutucu ile birleşmesi için yeterli oldu.Çift taraflı banta veya başka bir yapıştırıcıya gerek kalmadı.
    Sökerken kulakçık kısmından tutup çekince ped de beraberinde sökülüyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Harika yöntem, teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mars51

Ben de ilk önce öyle planlamıştım ama,pedin kendi yapışkanlığı vakum tutucu ile birleşmesi için yeterli oldu.Çift taraflı banta veya başka bir yapıştırıcıya gerek kalmadı.
    Sökerken kulakçık kısmından tutup çekince ped de beraberinde sökülüyor.

Bir milyoncudan 6.5 TL ye buldum ürünü ,Dediğiniz gibi kestim ve sabunlu su ile yıkadım.Şimdi güneşte kurumaya bıraktım.

30 dk'ya kurumuş olur .

Kuruduktan sonra deneyelim bakaım umarım sıkıntı çıkmadan siyah noktalara uygulayabilirim :)

Yardımlarınız için tekrar teşekkürler.
    Pedi biraz pahalıya almışsınız.Ama benzer bir vakumlu telefon tutucu ürüne ben 65 TL vermiştim zamanında :)

Aldığınız ped ,yumuşak jelimsi gibi bir ped ise ,olmaması için bir neden yok.

Bir süre kullandıktan sonra tekrar yorum yaparsanız sevinirim.
    Saygılar.
  • Kuruma işlemi tamam.Siyah noktalarda sıkıntı olmadan yapıştı.

Bundan sonra kamera açısını ayarlama kaldı :)

Farklı bir yerden kargo ile alınırsa aynı hesaba gelicekti.

Bende 1 adet kalmış ürünü aldım.

undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_tuzla -- 21 Nisan 2014; 13:08:34 >
  • Tebrik ederim çok iyi düşünmüşsün hocam. Bu padler zaten cidden iyiydi. Bunu aparatla birleştirmek çok iyi olmuş.
  • Tebrikler güzel fikir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seas79 -- 24 Temmuz 2014; 16:39:43 >
  • Bu uygulama film kaplı camlarda oluyormu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • musdincer M kullanıcısına yanıt
    Araçta film varsa normal haliyle de takılabilir.takılmıyor mu? Bu şekilde yapıldığında daha sağlıklı olabilir denemek lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mars51

Araçta film varsa normal haliyle de takılabilir.takılmıyor mu? Bu şekilde yapıldığında daha sağlıklı olabilir denemek lazım.

Film olunca normal vantuZlar tutmuyor

• 10 numara çalışma of of of

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OlguErhan -- 29 Ocak 2015; 19:47:17 >

• Sürekli güneşten bozulan vakumlu tutucuları çöpe atıp her sene 10 15 liraya yeni bir tane alıyordum. süper bir yöntem olmuş gerçekten. Hemen yarın alıp deniyorum. Bim de kalmıştır şu padlerden 3 lira mıydı neydi
  • OlguErhan kullanıcısına yanıt
    Mars51 M kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum oldu sana çok güzel çalışma eline sağlık arkadaşım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seas79 -- 30 Ocak 2015; 11:27:06 >
  • çok faydalı olmuş,
    emeğinize sağlık.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.