< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
195/55/R16 Lastik Tavsiyesi
-
-
Bende merak ediyorum
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Ne lanet ebatmış fiyatları bile doğru düzgün yok internette. 205 taban olan ise zibil gibi ve daha uygun.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
195/65/15 ölçüde Michelin Primacy 4 kullanıyorum. Memnunum, kuru asfaltta sıkıntısız. Yeni yağan yağmurda gayet iyi, kayma vs yok. Yağmurda da herhangi bir problem yaşamadım. Her sabah 60-65 km ile döndüğüm bir viraj var, özellikle orada kıyaslıyorum. Islak, kuru, yeni yağan yağmur vs hiç fark yok. Tek dikkatimi çeken, (İzmir Adliye arkası köprüde) fazla dik olmayan bir yokuşta dur kalk yaparken nadiren patinaja düşüyor. Ama bu patinajı sadece tek bir yolda hep aynı noktada yaşadım. Farklı herhangi bir yolda patinaja düşmedi hiç.
-
Hocam gürültüsü nasıl peki? Continentalde ekstra fazla ses var sanırım bunda durum nedir?quote:
Orijinalden alıntı: canocan_07195/65/15 ölçüde Michelin Primacy 4 kullanıyorum. Memnunum, kuru asfaltta sıkıntısız. Yeni yağan yağmurda gayet iyi, kayma vs yok. Yağmurda da herhangi bir problem yaşamadım. Her sabah 60-65 km ile döndüğüm bir viraj var, özellikle orada kıyaslıyorum. Islak, kuru, yeni yağan yağmur vs hiç fark yok. Tek dikkatimi çeken, (İzmir Adliye arkası köprüde) fazla dik olmayan bir yokuşta dur kalk yaparken nadiren patinaja düşüyor. Ama bu patinajı sadece tek bir yolda hep aynı noktada yaşadım. Farklı herhangi bir yolda patinaja düşmedi hiç.
Klasik Japon yalıtımı olduğu için içeri ses alıyor araç. Lastik sesiyle ilgili şimdilik bir şikayetim yok. Eğer mıcırlı asfalt yoksa ses yok şimdilik.
-
i20 için 2016 ekim üretim ENERGY saver kullanıyorum 74 bin oldu kışın kış lastiği takıldı tabi yazın bende yeni alacağım .
435 civarı falandı fiyatları çıkmış 2021 yılında artık bakacağım lassa greenways fiyatlar yukarı çıkmış çok önümüz kış çok kötü değilse yazı bekleyin
-
Galiba Bi sezon daha bekleyeceğim ben de. Bu arada önceki set Michelin energy Saver vardı araba frende kızaklıyordu yağ gibi ve hep patinaj çekerdi hiç memnun kalmadım.quote:
Orijinalden alıntı: krkmz1666i20 için 2016 ekim üretim ENERGY saver kullanıyorum 74 bin oldu kışın kış lastiği takıldı tabi yazın bende yeni alacağım .
435 civarı falandı fiyatları çıkmış 2021 yılında artık bakacağım lassa greenways fiyatlar yukarı çıkmış çok önümüz kış çok kötü değilse yazı bekleyin
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
195/55R16 yerine 205/55R16 takabilirsin. Tabi 4 lastiği birden değiştireceksen bu değişim daha uygun olur. B sınıfı araçlarda standart haline gelen 195/55R16 ölçüsüne rağmen hala bu ebat 205'e göre bir hayli pahalı.
Önceki araçlarımdan birinde bu şekilde 195 yerine 205 kullanmıştım hem kışlık hem yazlık gayet memnundum. Araç 2012-2015 Sedan Kia Rio.
Clio ve i20 gibi araçlarda da bu ebat kullanılıyor. Kiralık araçların çoğu, plasiyer araçlarının çoğu 195 yerine 205 ölçüsüne dönüyor. Clio için benim araçta da olan 17 jant paketinde 205/45R17 kullanılıyor. 205 genişlik sorun olmuyor yani.
Benim araçta 16 jant olsaydı kesinlikle 205/55R16'ya dönerdim. Hatta jant lastik takas edecek bulsam 17'leri verip 16'ları alırım.
-
185 /60 /15 ve 195/55/16 kullandım sert frende çok kızakladığına şahit oldum
virajlarda da iyi performansı vardı
74 BİN oldu ıslak zemin dinlemiyor
Kışlık zamanı bitince yeni alacağım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşın dediği gibi uzun dönem filo kiralama firmaları bu ebat araçlar için yeni lastik gönderimi sağlarken 205 yolluyor.
Hankook Ventus Prime 3 225 50 17 XL ebatında kullanıyorum bana biraz sesli ve sert gibi geldi ama tutuşu çok iyi
Benzer içerikler
- otomatik viteste araba geri giderken ses gelmesi
- rektefiyeden sonra dikkat edilmesi gerekenler
- hararet yapan araba stop edilir mi
- anahtarın pili bitti araç çalışmıyor
- honda civic eco elegance ve eco executive farkı
- togg servis ağı
- mercedes-maybach s600 fiyat
- ötv muafiyeti 2025
- 2023 model toyota corolla
- ssangyong actyon
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X