199 TL Razer Deathadder V2 Mini RGB Gaming Mouse 8500 DPI On-board memory profile https://www.sinerji.gen.tr/razer-deathadder-v2-mini-rgb-gaming-mouse-p-38205 Resmi web sitesi: https://www.razer.com/gaming-mice/razer-deathadder-v2-mini/RZ01-03340100-R3U1 |
199 TL Razer Deathadder V2 Mini RGB Gaming Mouse 8500 DPI On-board memory profile
-
-
Mouse'un sorunları;
-Kablosu kötü, razer yeni birşey denemiş olmamaış, aynı tech olarak belirtilsede viper mini ile aynı değil, dikkat edin.
-Viper mini ile aynı sensor yani LOD çok yüksek. Tape ile çözülür bu seferde farenin ortasına yükseklik verirsiniz ergonomi bozulabilir.
-LOD calibrasyonunu onboard memorye kaydetmiyor, synapse silerim derseniz lod ayarınız gider.
Bunlar bana sıkıntı yapmaz derseniz ve eliniz küçükse sağ el ergonomisi en iyi mouse, 210 tl iyi fiyat.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 12 Temmuz 2021; 22:37:21 > -
mini olunca boyutları küçük mü oluyor?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
@No Way Out hocam LOD dediğiniz olay tam olarak nedir?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Javelin.@No Way Out hocam LOD dediğiniz olay tam olarak nedir?
mouseu havaya kaldırıgınzda sensör çalışmaya devam etmesi
-
Buradaki teknik anlamını tam bilmesem de analitik kimyada sensör çalışmalarında lod lower limit of detection diye geçer. Yani algılanan en düşük konsantrasyonu belli eder. Bu da bir hareket sensörü olduğuna göre aynı mantıkla harekete verdiği tepkidir diye düşünüyorum. Yani monitörlerdeki tepki süresi gibi düşünebiliriz.
Tamamen mantık yürüttüm yanlışsa düzeltin hocam @No Way Out
-
Güzel fiyatmış viper mini almasam alırdım.
Razer viper mini mi bu mu?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Maestro725mouseu havaya kaldırıgınzda sensör çalışmaya devam etmesi
Alıntıları GösterMouseu havaya kaldırmadan pad üzerinde kaydıranlar için bir sorun teşkil etmiyor sanıyorum bu durum?
-
quote:
Orijinalden alıntı: WorcestershireMouseu havaya kaldırmadan pad üzerinde kaydıranlar için bir sorun teşkil etmiyor sanıyorum bu durum?
Alıntıları Gösterevet çok sıkıntı yaratmıyor
-
Bu modeli bilmiyorum ama bende viper mini var. Yaptığım ayarlar farede kalıyor. Synapse kapatıp denedim, razer acerı pad kalibrasyonu seçip ayarı 1 yaptım Kumaş padlerde çok takılır normalde bu kalibrasyonda. Görev yöneticisinden kapattım. Ama hala kalibrasyonlu şekilde çalışıyordu imleç ilerlemiyordu.
Viper mini almıştım ben de, almasam bunu düşünürdüm belki ama ne bileyim çok da hayalimdeki mouse diyemedim. Kaydırıcı skatez deniyor sanırım, onlar bana çok iyi gelmedi, viper mini de bundaki gibi sensör etrafında skatez yok, oraya düz plastik yapmışlar. O kısımı da yüksek kalmış, çok sürtünme sesi geliyordu sonra ışık tutup baktım masada orta kısım yukarıdaymış. Ama bunu bulana kadar neler denedim. Mousepad'e yapışarak kayıyordu delirtiyordu beni.
Sonra araştırdım biraz, bir çok kullanıcı şikayetçiymiş. Altını komple zımpara yapıp kazıyanlar olmuş. Ben de sensör etrafını maske bantı ile bantlayıp, 600 ve 800 kum zımpara ile zımparaladım. Sensör etrafındaki çıkıntıyı ön arka skatez 'in altında kalacak şekilde tıraşladım. Fakat hassas ölçümlerde görüdüm ki, mouse'un alt tabını aslında hafif şişkinmiş. Yani ya benimkinde var bu ya da bazı kişilerinki de benimki gibi hatalı üretim. Veyahut hepsi böyle ama fark eden az insan var.
Şimdilik kaydırma hissiyatı baya iyileşti. Ama tamamen pürüzsüz smooth bir kaydırma hissiyatına erişemedim. Sensörden mi, skatezlerden mi bilemiyorum. Sanırım 5000 dpi'dan sonra hassasiyette hafif sapmalar oluyor. Ben 6000 7500 'de kullanıyorum.
Bu kaydırma sorununu çözemeseydim üzülürdüm ama şimdilik güzel hoşuma gidiyor. Ama indirim yokken almaya kalkarsanız 390-450 civarında satılıyor bazen. Acele edip o fiyatlara almayın o paralara değmez. 200-250 bandı için çok iyi.
LOD için firmware çıkmıştı benimki en son firmware ile geldi hatta. Çok düzeldi süper diyorlardı ben pek hissedemedim açıkçası. Bant çektim onda da nasıl bir etki oluyor anlamadım, fark göremedim. Benim için çok problem olmadığından, 2DVD'de okuma yapmayacak ama normal kullanımda da padde pürüzsüz kayacak bir kalibrasyon yaptım öyle kullanıyorum.
Peki neden bunu seçtim, çünkü düz plastik. Saçma sapan bir kaplama yok üstünde. Hani şu kadifemsi bir kaplama oluyor ya, ilerde leş gibi olup soyuluyor ya da daha fazla kaydırıyor falan. Onu istemedim. Düz plastik de biraz konforsuz gelince, elimde yüksek gerilim yalıtım kauçuğu vardı. Isı ile eriyip yapışan. Onları yanların şablonu çıkartarak kestim ve yapıştırdım. Kauçuk kaplamalı oldu
-
Modifiye mouse yapmışsınız. Bant olayını ben de katar pro da yaptım. Ben 400 800 dpi arası kullanıyorum. Siz çok yüksek kullanıyorsunuz ekranınız ve çözünürlük baya yüksek olmalı.
laptop ekranı ama 16" 2K ve %125 dpi'da kullanıyorum hocam. Düşük olduğunda mouse'u çok hareket ettirmem gerekiyor :D 1000dpi denedim demin çok yavaş geldi alışınca. 6500 normal geliyor şu an ama 5000'e indirebilirim belki.
Kauçuğun tek dezavantajı da, kullanım amacı kavrama için olmadığından biraz daha yapışkan yapısı var ve toz tutunca tutuculuğu azalıyor. Ara sıra silmek gerekiyor :D
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X