Şimdi Ara

1991'liyim ve Açık Öğretim Lisesindeyim askerliğe ne zaman gideyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba benim çok ciddi bir sorunum var yardım ederseniz çok sevinirim..ben 1991 doğumluyum..geçen yaz bana hiç bir bildirim,hiç bir kağıt gelmediği taktirde zamanım geldiği için gittim muayenemi oldumm yedek yoklamamı ne deniyorya onu yaptırdım..bana dedilerki eğer 2011 kasıma kadar liseyi bitirirsen gelirsin askerliği tecil ettirirsin bitiremez isen birliğe teslim olmak zorundasın..benim bu sene bitecekti lise normalde ama zannederim 5-6 krediyle bitmeyecek ve taa 2012 mayısa kalacak..bir arkadaşım kesinlikle askerlik bürosuna uğrama diyor lise bittiği zaman gider tecilini yaptırırsın veya direk okuluna kayıt yaptırırsın o otomatik tecil olur diyor..
    1)Ben tecil ettirmek için gittiğim zaman bana demezlermi sen şuan asker kaçağısın kasımda teslim olman gerekiyordu diye..
    2)Okula kayıt için gidildiği zaman sanırım okul bir kağıt istiyormuş askerlikten bi sorunun olmadığına dair..

dolayısıyla çok düşünceliyim bu konuda geceleri çok düşünüyorumm..son bir çarede akşam lisesine kayıt olayım diyorum bu son senemde oraya kayıt olunca askerlik akşam lisesini zannederim kaileye alıyor ve okuyorum diye bana tamam sen okuyorsun oku lise bitincede gel tecil ettir diyebilir.. lütfen cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar..

• konuda tam benim merak ettiğim sorular var. umarım bilenler cevaplar.
  • Dostum AÖL'de askerlik tecili olmuyor bildiğin üzere. E o süreye kadar mezun da olamıyormuşsun.. O zaman senin yapman gereken şey,mezun olmayı beklemek. Mezun olana kadar askerlik şubesine uğramamak. Zaten artık inzibat gelme olayı da kalktı. Sen gitmeden şubeye, seni gelip alamazlar. Dediğim gibi,mezun olunca çıkma belgesi(diploma geç basıldığı için idareten verilen mezuniyet belgesi) ya da diplomayla gidersin,tecil ettirirsin askerliğini. Ya da askere gidersin,sınavlara askerde girersin. İki seçeneğin var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spartacus_

Dostum AÖL'de askerlik tecili olmuyor bildiğin üzere. E o süreye kadar mezun da olamıyormuşsun.. O zaman senin yapman gereken şey,mezun olmayı beklemek. Mezun olana kadar askerlik şubesine uğramamak. Zaten artık inzibat gelme olayı da kalktı. Sen gitmeden şubeye, seni gelip alamazlar. Dediğim gibi,mezun olunca çıkma belgesi(diploma geç basıldığı için idareten verilen mezuniyet belgesi) ya da diplomayla gidersin,tecil ettirirsin askerliğini. Ya da askere gidersin,sınavlara askerde girersin. İki seçeneğin var.

Kardeşim cevabın için öncelikle teşekkür ediyorum tek korkum o geçen süre içinde yani kasımda teslim olmam gerekiyorya ben mayıs yada haziranda gittiğimde sen bunca ay nerdeydin hadi bakalım hemen teslim olman lazım üniversiteye başlayamazsın demeleri..tek bundan korkuyorum yoksa aynen senin dediğini yani kasımda hiç askerlik bürosuna uğramayıp lise bitince gidip tecil ettirmek istiyorummm...

• 90 lı arkadaşım var 2 senedir tecil ettiriyor maöl de okuyoruz Öyle gitmiyim demekle olmaz onlar seni bulur zaten sen merak etme Zamanında gitmemen senin zararına olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAS

90 lı arkadaşım var 2 senedir tecil ettiriyor maöl de okuyoruz Öyle gitmiyim demekle olmaz onlar seni bulur zaten sen merak etme Zamanında gitmemen senin zararına olur.

Kardeşim tecil ettirme hakkınız olduğu için ettirebiliyorsunuz..ayrıca sadece 5-6 ay bi gecikme olacak bunda bişy yokk inzibatta kalktı niye şimdi kafamı karıştırıyorsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.