Şimdi Ara

1997-98 MODEL MONDEO

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
23.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. 1997 veya 1998 model mondeo almak istiyorum. Fiyatları bana gayet mantıklı geldi. Bunları kullanan arkadaşlar varmı? Tavsiyeleriniz veya eleştirileriniz neler? Tek dezavantajı 2. elmi? yorumlarınız benim için çok önemli. Teşekkür ederim.

• arkadasım aracda bırazda yakıt var onuda sıralı sıstem lpgyle hallettıkten sonra cok ıı arabalar canavar gıbı
  • bence piyasadaki araçların çoğuna göre üstün bir araç 10 yaşına rağmen. tek dezavantajı 2.el satışı zor.
    bunu dert etmem diyorsan gözü kapalı almaya değer bir araba.
  • ben ne zorlulara dayandıgını bılıyorum o motorun
  • Zengin donanım, güçlü motor, özellikle ghia versiyon. Pişman olmazsınız. 2. el de artık sorun olmaz, zaten sizde aynı şartlar altında satın alıyorsunuz. Fiyatları 9-10.000.-YTL civarı seyrediyor. Ne kadar zarar edebilirsiniz ki?
    Ben 2000 modelini kullanıyorum. Tüp taktırmadım. 98 modeline göre daha az donanımı olmasına, vergisi de daha yüksek olmasına rağmen çok memnunum. Sizin içinde iyi bir seçim olacaktır.

Saygılarımla.
  • o fiyata ,o kalitede bir otomobile hiç kimse eleştiride bulunamaz,
    bulunursa aynı fiyata daha iyisi vardır demektir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okyaypay -- 29 Haziran 2007; 9:22:29 >
  • iyidir hoştur maşallahtır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiat marea 1.6 ELX 98 Model
    2 yıl önce açıldı
    clio 2 1.6 16v 2002 model
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mercedes E200,Ford Mondeo,Toyota Coralla kısaca 5-8 bin arası 3-5 yıllık bir araç bulursam temiz km düşük,motoru 1.3-1.6 olan almayı düşünüyorum,en düşük 1998 model ve yukarısı olmak şartı ile.Araba işi şans işi birazda.
  • vergisini tam olarak ne kadar ödüyoruz kaskonun yüzdesinden bahsediliyor tam olarak ne kadar ödüyoruz bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim
  • Normal vergilendirmeler aracın model yılı ve motor hacmi üzeinden hesaplanır. Ancak uygulamada aracın kasko değerinin %5'inin vergiden yüksek olması durumunda bir alt motor hacmi kadar vergi ödenmesi mümkün. Örneğin 2002 model Toyota Avensisin vergisi 1.117 kasko değeri ise 21.000.-YTL. 21.000.-YTL'nin %5'i 1.050.-YTL çıkmakta. Vergi (1.117.-YTL)>kasko değeri*%5 (1,050.-YTL) olması nedemi ile bu aracın vergisi bir alt dilime düşer. Yani 722.-YTL'ye. %36 avantaj. Ancak 2000 model mondeo için bu uygulamadan faydalanamazsınız. 1998 modellerde ise indirimden yararlanılabilir.

Saygılarımla.
  • bi arkadaşım almayı düşünüyo? max verebileceği ücret ise 10 bin ytl. bu fiyata mondeo bulabilirmiyiz. bide arabanın + ve - yönleri nelerdir kullanan veya daha önce kullanmış arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim
  • Çok şahane bir arabadır.
    Cruz kontrol ,ısıtmalı koltuk, far yükseklik ayarlı modelleri var (opsiyonel)...
    Ghialar da sis farı , alaşım jant. ekstra air bag ,motorlu şöför koltuğu ayarı var(opsiyonel olabilir),...
    Hatchbackler bence sedanlardan daha yakışıklı

Vergisi %5 kasko değeri müracaatından sonra yılda 213+213 ytl oluyor.

BRC marka sıralı sistem düzgün montajlı gaz takarsanız uzun yolda 110ykr, şehir içi 160ykr yakabilirsiniz.
  • 98 Mondeo HB vardı GHIA X farlar dahi otomatik yükseklik ayarlıydı hani koltuk motluk falan elektronik dijital otomatik klima,dijital yol bilgisayarı ekranı TCS ESP falan fıstı yani boyası kötü 7.000ytl ye kadar bulrsun kimse kıymetini bilmez bu araçların arkasına pulluk takıp tarla sür hiç dert çkarmaz tek kronik sayılcak problemleri hor kllanımlarda ön süspansiyon kollarını tutan yerler deforme oluyor onuda parçacılardan 100-200ytl arası alırsın. ve dikkat edilcek en büyük nokta bu araçlar ağır oldukları için hidrolik direksiyon merkezi TR yollarında arza çıkartıyor onunda maliyeti yenisi olsun 300-600ytl. Debrajları genelde bayan kullandıysa 130,.000km de biter.
  • http://www.araba.com/722069.html

bi bakabilir misiniz?

ben alabilirim dedim ama açıkçası 2000 motor olduguna dikkat etmemişim

bi de çok yakar 2. eli zor satılır deyince fikrim birden değişiverdi
  • Yakıt için şuun söyliyebilirim 1.6 vw bora ve jettadan az yakar çok gider. Bu paraya daha iyisini ve daha yuksek teknolojiyi birtek Almanyada 2.elde alırsın 10-8bin ytl arası ghıa lara verilir duzlere verilmez.
  • bende 98 ghia otomatik var ilk sahibiyim.163000km lpg 3 ay önce takdırdım.istanbul içi 12-13 lt benzin veya 15-16 lt gaz yakıyor.süspansiyonu serttir virajlarda savrulmassın.2,el fiatlarıda 11-14 arası arabanın temizliğine göre değişir.bu parayada bu klasta başka birşey alınamayacağı için kullanmaya devam ediyorum.bu arada 2,ci arabam E 200 Kom.2005 model olmasaına rağmen genelde ford,u kullanmayı tercih ediyorum.vergisi 39o ytl civarı yıllık tavsiye ederim
  • Şİmdi benim aracın kaskosu 10.100 ytl yüzde 5 i ise 505 ytl...
    yıllık vergisi ise 657 ytl...

o halde ben bir alt dilime geçebilirim ama nasıl ve nereye başvurmak gerekiyor ?

saygılarımla

quote:

Orjinalden alıntı: eiskent

Normal vergilendirmeler aracın model yılı ve motor hacmi üzeinden hesaplanır. Ancak uygulamada aracın kasko değerinin %5'inin vergiden yüksek olması durumunda bir alt motor hacmi kadar vergi ödenmesi mümkün. Örneğin 2002 model Toyota Avensisin vergisi 1.117 kasko değeri ise 21.000.-YTL. 21.000.-YTL'nin %5'i 1.050.-YTL çıkmakta. Vergi (1.117.-YTL)>kasko değeri*%5 (1,050.-YTL) olması nedemi ile bu aracın vergisi bir alt dilime düşer. Yani 722.-YTL'ye. %36 avantaj. Ancak 2000 model mondeo için bu uygulamadan faydalanamazsınız. 1998 modellerde ise indirimden yararlanılabilir.

Saygılarımla.

• zaten o arabanın ucuza satılmasının nedeni 2000 cc olmasından dolayı verginin fazla olması...
    zaten bu özellikte başka bir arabayı 15-16000 ytl.den aşağı alamazsınız.

2.0 motor kullanıcısı olarak şunu söyliyim yakıtı şehir dışında 1.6 dan azdır şehir içinde ise 1-1.5 lt fazla yakar.
    oda 100 kmde 3-4 ytl fazla demektir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: daihatsu3259
    Şİmdi benim aracın kaskosu 10.100 ytl yüzde 5 i ise 505 ytl...
    yıllık vergisi ise 657 ytl...
    o halde ben bir alt dilime geçebilirim ama nasıl ve nereye başvurmak gerekiyor ?
    saygılarımla

Oğuz Bey, Bir sigorta acentesine gideceksiniz.. Bir form var onu doldurtacaksınız. Bu formu Maliyede motorlu taşıtlar servisine götüreceksiniz..
    Ama bunları şimdi değil Ocak ayında yapacaksınız..

MTV Genel Tebliğleri 22 Nolu Tebliğ
    quote:

1.1 197 sayılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanununun 5035 sayılı Kanunun 23 üncü maddesi ile değiştirilen 5 inci maddesinin ( I ) sayılı tarifesinde yer alan otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtları ve benzeri taşıtlar için 2004 yılında uygulanacak olan motorlu taşıtlar vergisi tutarlarının, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından cinsi, kodu, model, marka ve tipi esas alınarak yayınlanan ve yetkili sigorta acentelerine bildirilen, 2004 yılı Ocak ayı itibariyle uygulanacak olan 1/1/2004 tarihli ve 67 numaralı "Motorlu Kara Taşıtları Kasko Değer Listesi" nde yer alan kasko sigortası değerlerinin % 5 ini aşması halinde, aynı yaş grubunda bulunan taşıtlara ait vergi tutarları, bir alt kademedeki taşıtlara isabet eden vergi tutarı olarak uygulanacaktır.

Güncel Kasko Değer Listesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozyurek -- 27 Eylül 2007; 12:42:10 >

• düşünmen bile hata sadece o kadar diyeyim, git al ve ömür boyu değiştirme
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.