Şimdi Ara

Lada vega 2005 model 1.5 16V

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
16.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

3. Kez Lada vega almış biri olarak bu araçlar hakkında soru sormak isteyen arkadaşlara yardımcı olmaya çalışacağım

Piyasası 6 ile 16 bin arası değişen bu araçlar bütçesi kısıtlı olan kesimler tarafından yapılan 1 kez dahi akıldan geçirilmektedir

Sorularınızı alabilirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Lada Vega 2005 Model 1.5 16V: Kapsamlı Bir Bakış

Lada Vega, 2005 yılında AvtoVAZ tarafından üretilen bir bütçe dostu sedan otomobildir. 1.5 litrelik 16 valf motora sahip olan bu model, uygun fiyatı ve geniş iç mekanıyla dikkat çekmektedir.

Özellikler

• 1.5 litrelik 16 valf benzinli motor
    • 84 beygir gücü ve 128 Nm tork
    • 5 ileri manuel şanzıman
    • 0-100 km/s hızlanma: 12,5 saniye
    • Maksimum hız: 175 km/s
    • Yakıt tüketimi: Şehir içi 9,5 l/100 km, şehir dışı 6,5 l/100 km

Klima Var mı?

Lada Vega 2005 model 1.5 16V'de klima bulunmamaktadır. Ancak, bazı sonradan klima taktırma seçenekleri mevcuttur.

Kronik Sorunlar

Lada Vega'nın yaygın olarak bilinen bazı kronik sorunları şunlardır:

• Elektrik arızaları
    • Yakıt sistemi sorunları
    • Direksiyon sorunları

Alınır mı?

Lada Vega 2005 model 1.5 16V, uygun fiyatı ve geniş iç mekanı arayanlar için uygun bir seçenek olabilir. Ancak, yukarıda belirtilen kronik sorunları dikkate almak ve bir satın alma kararı vermeden önce aracın kapsamlı bir şekilde kontrol edilmesi önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bende var 2005 Lada Vega 1.5 16v klimali hidrolik direksiyonlu. Ama nerde 16.000 ediyormuş söyleyinde satayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Greatersura -- 19 Haziran 2015; 20:51:26 >
  • Valla kayseride biri satıyodu tam 16 bine la havle dedim kapadım :)
  • Greatersura G kullanıcısına yanıt
    Valla bende sahibinden.com u referans aldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lunatic001

Valla bende sahibinden.com u referans aldım
    3 kez lada vega mı aldın

almam ama merak ediyorum, yol tutuşu - performansı - iç mekan sessizliği - yedek parça durumu nasıl ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r0x -- 19 Haziran 2015; 21:28:07 >
  • r0x kullanıcısına yanıt
    İç mekan maalesef 60 70 km hızda sonra dışarıda akıp giden trafiğin sesini iceri alıyor.özellikle klima yoksa mecburen camları açıyorsunuz ve işte o an telefon ile konuşmak bile biraz zor.fakat şehir için de motor gürültüsü şu anki 2005 modelde gayet makul seviyede.

Yol tutuşu kara direksiyon dan dolayı iyi diyebilirim.daha önce uno tipo kullanmış biri olarak çok çok iyi.fakat direksiyonu diyelim tam sağa kırdını ve toplaması için elinizi direksiyondan cektiniz, o kadar hızlı toparlaniyorki araç bir an için savruluyar.

Performans enjeksiyonlu olmasi nedeniyle gayet iyi.tabi bakımlı motorlarda.ama kronik olarak Rolanti dalgalanması oluyor.her 3 araçta oldu.çok ilginç. Kelebek boğazı temizliği ile bir nebze önüne geçebilirsiniz.

13 inç jantlar ile amortisör fena sayılmaz. 14 ve 15 inç de biraz takırı olabiliyor.

2. Vites geçişler de lada larda genel bir sıkıntı var galiba.bir önce ki 2000 modelde cart diye bir ses geliyordu.şimdiki 2005 model bundada 2 ye çok geç atıyor.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Araç almaya gidecek arkadaslara dikkat etmeleri gereken başlıca hususları sıralayabiliriz isterlerse.

Yedek parçada vega için hem uygun hemde bol bulunabiliyor.hemde rusça yazılı koca koca orjinal kutuları ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lunatic001 -- 19 Haziran 2015; 21:51:25 >

• Harika konu
  • quote:

İç mekan maalesef 60 70 km hızda sonra dışarıda akıp giden trafiğin sesini iceri alıyor.özellikle klima yoksa mecburen camları açıyorsunuz ve işte o an telefon ile konuşmak bile biraz zor.fakat şehir için de motor gürültüsü şu anki 2005 modelde gayet makul seviyede.

Yol tutuşu kara direksiyon dan dolayı iyi diyebilirim.daha önce uno tipo kullanmış biri olarak çok çok iyi.fakat direksiyonu diyelim tam sağa kırdını ve toplaması için elinizi direksiyondan cektiniz, o kadar hızlı toparlaniyorki araç bir an için savruluyar.

Performans enjeksiyonlu olmasi nedeniyle gayet iyi.tabi bakımlı motorlarda.ama kronik olarak Rolanti dalgalanması oluyor.her 3 araçta oldu.çok ilginç. Kelebek boğazı temizliği ile bir nebze önüne geçebilirsiniz.

13 inç jantlar ile amortisör fena sayılmaz. 14 ve 15 inç de biraz takırı olabiliyor.

2. Vites geçişler de lada larda genel bir sıkıntı var galiba.bir önce ki 2000 modelde cart diye bir ses geliyordu.şimdiki 2005 model bundada 2 ye çok geç atıyor.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Araç almaya gidecek arkadaslara dikkat etmeleri gereken başlıca hususları sıralayabiliriz isterlerse.

Yedek parçada vega için hem uygun hemde bol bulunabiliyor.hemde rusça yazılı koca koca orjinal kutuları ile.

teşekkürler.

• Sadece bana mı oldu bilmiyorum ama son 6 ayda 3 kere benzin hortumu çatladı 😊. Benim araç ise 2001 vega 1.5 8V
  • Bi ara 1.6 16 valf 2006 model alacak oldum usta caydırdı beni daha arabaya bakmadan. Derdi bitmez dedi modeline aldanma dedi. Hele lpg li ise başın çok ağrır dedi öyle midir gerçekten. Dediğim araçta klima ve hd vardı.
  • benim bir akrabada var,şehirdışında dizelden az yakıyo diyo.maytapmı geçiyo anlamadım benzinli bide.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

benim bir akrabada var,şehirdışında dizelden az yakıyo diyo.maytapmı geçiyo anlamadım benzinli bide.
    sorularım ;

1.6 16 valf olanların çekiş durumu nasıl bahsettiğim model 2005 2006 2007 modeller falan
    bu araçların arıza durumu nedir söylenilen gibi sıkıntılı mıdır ?
    viraj ve fren performansını değerlendirirmisiniz
    hidrolik direksiyon varmı varsa hangilerinde var yoksa direksiyon hassasiyeti ve sertliği nasıl
    klima var mı varsa güzel soğutma yapabiliyor mu
    elektronik sorunları çok var mı
    soğukta titreme stop etme yani kısacası boğaz kelebeği sorunları yaşanıyor mu
    1.6 16 valf olan motorların lpg ile uyumu tam mı ?
    2005 2007 modellerin gerçek olarak piyasa değeri nedir ?
    bir kaç kişiden duyduğum tam bir kalas ifadesine katılıyor musunuz ?
    aydınlatması nasııl

yanıtlarsanız sevinirim

• Arkadaş milleti aydınlatmaktan vazgeçti sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FursionnMann

Bu mesaj silindi.
    fren mesafesi çok kötü değil. motor 3. vitese kadar canlı sonra bayılıyor. 110 km/sa hızdan sonra sanki araç parçalanacakmış gibi her yerinden ses geliyor. ben station vagon almıştım. yol tutuşu kötüydü. çok çabuk savurabiliyordu. kaportası sağlam. şahin veya reno alacağıma gider gene lada alırım. yakıt az yakıyordu. en fazla masrafları vites kolunda bir plastik parça var. ben 2005 de 45 tl ye taktırmıştım. o parça kırıldığında anlatılan 2 vites sıkıntısı yaşanıyor. değiştirdiğinde sıkıntı kalmıyor. hava akış metresi rus malı alırsan 6 ay bilemedin 12 ayda bozuluyor. yetkili servis bosch marka öneriyor onu takınca sıkıntı olmuyor. 10 k üstü para verilince ben olsam vectra b kasa araç alırdım. çünkü ladayı satmak deveğe hendek atlatmaktan daha zor. ben satarken pazarda yanımda 92 reno toros model araç vardı. adam 7500 istiyordu. müşterisi inanılmaz çoktu. ben ise 6750 istemiştim bir buçuk ayda zor sattım.

• Lada vega tüm motor çeşitlerinde , bütün lpg markalarına uyum sağlamamaktadır,genel lpg arızası olarak , önce check engine yakar.sonra
    stop eder.Benzinde bu problem ortadan kalkar.lpg motor soğutma suyu sıcaklıgı 110 ları görünce gaz beyni biraz kendineden geçer.bu her marka lpg de vardır demiyorum.bazılarında. x marka lpg montaji ile arıza cıkarabilir y marka lpg montaji ile tam uyum sağlayabilir.montaj ve usta kriteri çok önemli.

Hidrolik yoksa seyir halinde gayet rahattır.fakat park etme sırasında kendini iyice hissettirir.

1.6 16v in çekişi tofaş serisi hatta birçok karbüratör sistemi ile çalışan araçtan kat kat üstündür.

Kışın akü nün zayıf değilse hiç bir sıkıntı rolanti dalgalanması bakımlı bir vega cıkarmaz.tek marşta alır. Rolanti motoru arızalanabilir zaten parça 30 tl montaji kendiniz yapabilirsiniz,

2005 2007 arası elli atmış binde piyasada çok araç var bunlarda 11 den 16 ya kadar değişiyor.

Araç gerek sürücü gerek yolcu koltukları açısından hakikaten vasat.ayarlamak çok zor,üretimde 1 kişide dememişki " aga bu koltuklar çok kötü ya " :) hani bir tipo bile kat kat konforludur,elektrik aksamı sorun çıkarmaz.fazla kurcalatmamak kaydıyla !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lunatic001 -- 21 Haziran 2015; 6:44:53 >

• quote:

Lada vega tüm motor çeşitlerinde , bütün lpg markalarına uyum sağlamamaktadır,genel lpg arızası olarak , önce check engine yakar.sonra
    stop eder.Benzinde bu problem ortadan kalkar.lpg motor soğutma suyu sıcaklıgı 110 ları görünce gaz beyni biraz kendineden geçer.bu her marka lpg de vardır demiyorum.bazılarında. x marka lpg montaji ile arıza cıkarabilir y marka lpg montaji ile tam uyum sağlayabilir.montaj ve usta kriteri çok önemli.

Hidrolik yoksa seyir halinde gayet rahattır.fakat park etme sırasında kendini iyice hissettirir.

1.6 16v in çekişi tofaş serisi hatta birçok karbüratör sistemi ile çalışan araçtan kat kat üstündür.

Kışın akü nün zayıf değilse hiç bir sıkıntı rolanti dalgalanması bakımlı bir vega cıkarmaz.tek marşta alır. Rolanti motoru arızalanabilir zaten parça 30 tl montaji kendiniz yapabilirsiniz,

2005 2007 arası elli atmış binde piyasada çok araç var bunlarda 11 den 16 ya kadar değişiyor.

Araç gerek sürücü gerek yolcu koltukları açısından hakikaten vasat.ayarlamak çok zor,üretimde 1 kişide dememişki " aga bu koltuklar çok kötü ya " :) hani bir tipo bile kat kat konforludur,elektrik aksamı sorun çıkarmaz.fazla kurcalatmamak kaydıyla !

Benzinde şehir içi ve şehir dışı tüketimi nedir peki.

• ismail4444 İ kullanıcısına yanıt
    1.5 lpg benzin 8V klimasız
    1 lt lpg ile ortalama 9-11 km gidiyordu.benim ölçtüğüm
    1 lt benzin ile 10-12 km ama çok daha seri

Şimdiki araç 1.5 16v benzinli klimasız
    1 lt benzin ile 11-13 arası değişiyor.

Bunların hepsi şehir içi.

Şehirler arası ölçme fırsatı bulamadım.

Ama birde şirinevlermahmutbey yolu trafiği varki
    1 lt lpg 3-4 km anca gider heralde =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lunatic001 -- 21 Haziran 2015; 13:17:51 >
  • quote:

1.5 lpg benzin 8V klimasız
    1 lt lpg ile ortalama 9-11 km gidiyordu.benim ölçtüğüm
    1 lt benzin ile 10-12 km ama çok daha seri

Şimdiki araç 1.5 16v benzinli klimasız
    1 lt benzin ile 11-13 arası değişiyor.

Bunların hepsi şehir içi.

Şehirler arası ölçme fırsatı bulamadım.

Ama birde şirinevlermahmutbey yolu trafiği varki
    1 lt lpg 3-4 km anca gider heralde =)

Peki 1.5 8v, 1.5 16v, 1.6 16v motorları performans sorunsuzluk ve sessizlik olarak kıyaslarsanız arada ne gibi farklılıklar var.
  • ismail4444 İ kullanıcısına yanıt
    1.6 16v hakkında bilhim yok.

Ama 1.5 8v daha ufak motor birazdaha sarsıntılı calısıyordu benim diger iki araçta
    ama bu 1.5 16v gayet sessiz ve bazen çalıstıgını bile anlamıyorsunuz.ama bu 1.5 16v de sanki bir ugultu oluyor arada.onuda bir ara gösterecegim servise,
  • quote:

1.6 16v hakkında bilhim yok.

Ama 1.5 8v daha ufak motor birazdaha sarsıntılı calısıyordu benim diger iki araçta
    ama bu 1.5 16v gayet sessiz ve bazen çalıstıgını bile anlamıyorsunuz.ama bu 1.5 16v de sanki bir ugultu oluyor arada.onuda bir ara gösterecegim servise,

2005 model 1.6 16 valf buldum bi tane sağ ön çamurluk harici boyası değişeni yok. Klimalı hd li. Lpg li ve lpg 1 yıl kadar önce takılmış. Muayene yeni 4 lastik yeni 110 bin km de. 10500 e alacaktım. Ustaya dedim böyle bi araç alacağım. Kesinlikle uzak git dedi. Sürekli sorun çıkarır dedi. Hele lpg li ise derdi hüç bitmez dedi. Bende otomotikmen soğudum arabadan. Alsam iyi mi olurdu kötü mü bilmiyorum. Ayrıca sizin verdiğiniz rakamlara göre 1.5 ler lpg olmadan kullanılmaz çünkü verdiğiniz rakamlara göre ortalama 40 42 kuruş benzün yakıyor. Bir de sizin kullandığınız vega larda lpg varmıydı.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.