Şimdi Ara

1999 Golf mü ? 2004 peugeot 206 mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
5.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben ehliyeti yeni alan birisiyim.Araba konusunda pek bilgili değili ama sürüşümü baya beğeniyolar. Bunu göz önünde bulundurarak,

15000 YTL lik bir bütçem var(LPG yi bedavaya taktırcam). Ve HB bir araba almayı düşünüyorum.. Getz,Clio.. gibi arabalardan sonra en sonunda olabilecekler arasında 206 ile golf kaldı...

Gözönündeki kriterler:
    Alınca sıralı LPG takacağım
    Güvenlik ( 4-8 Hava yastığı ve olursa ABS )
    Konfor ve Rahatlık ( Klima )
    Fazla masraf çıkarmamalı
    Arabayı 3-4 yıl binmeyi düşünüyorum
    Satarken de satılabilsin

Piyasaya baktığımda
    Golf 99 model 80bin, 150bin KM arasındakilerin fiyatı 15-16bin YTL civarı
    206 lar 2004 model 50-60bin KM arasındakilerin fiyatı 15-16bin YTL civarı

Şimdi siz olsanız yeni model olanı alıp yeni teknolojiyi kullanan ama güvenlik konusunda biraz zayıf olan 206 yı mı alırsınız, yoksa eski model , konforlu olan ama 99 yılı güvenliğini barındıran golf ü mü ?

İnanın çok tereddüt ediyorum.. Sonradan pişman olmayayım diyorum. He bu arada bunlar dışında, söylediğim kriterleri çok daha iyi yerine getiren bir tavsiyeniz olursa onu da sebepleri ile söylerseniz sevinirim...

Tavsiyelerinizi ve tecrübelerinizi can kulağı ile dinliyorum..

Ekleme :
    2003 Fabia 15-16bin YTL civarı
    2002 Polo 15-16bin YTL civarı

bunları da kıyaslamaya başladım... Sizin tercihiniz hangisi olurdu , nedenlerini de yazarsanız sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schumix -- 10 Nisan 2008; 22:02:40 >

• şimdi golf le 206 arasında dağlar kadar fark var bence.yani konfor güvenlik sağlamlık açısından golf çok çok daha üstün ancak bu paraya dediğin gibi 99 golf ve 2004 civarı 206 alınabiliyo aralarında 5 yaş var. bu karşılaşmada 206 nın en büyük avantajı modelinin yüksek olması.99 model bir golf sana belli başlı sorunlar çıkartabilir 206 da çıkartır fakat yinede golf e göre daha ekonomik bir araba.sana acizane tavsiyem şu eğer gerçek bir golf hastasıysan ve bu arabaları benim gibi çok beyeniyosan bence golf. ama bana fark etmez ekonomik olsun yeter diyosan 206 al. ama dediğim gibi ikisi kıyaslanacak araba değil benim görüşüm golf kat ve kat üstünkolay gelsin.................
  • quote:

Orjinalden alıntı: umtdrn

şimdi golf le 206 arasında dağlar kadar fark var bence.yani konfor güvenlik sağlamlık açısından golf çok çok daha üstün ancak bu paraya dediğin gibi 99 golf ve 2004 civarı 206 alınabiliyo aralarında 5 yaş var. bu karşılaşmada 206 nın en büyük avantajı modelinin yüksek olması.99 model bir golf sana belli başlı sorunlar çıkartabilir 206 da çıkartır fakat yinede golf e göre daha ekonomik bir araba.sana acizane tavsiyem şu eğer gerçek bir golf hastasıysan ve bu arabaları benim gibi çok beyeniyosan bence golf. ama bana fark etmez ekonomik olsun yeter diyosan 206 al. ama dediğim gibi ikisi kıyaslanacak araba değil benim görüşüm golf kat ve kat üstünkolay gelsin.................

goLf

• goLf gibi kaLiteLi aracı biraz yakıt farkı var die gidipte ben 206 almam dağlar kadar fark yok ki arada
  • 206 lar biraz sorunlu(özellikle ön takımı), Golf tavsiye ederim...
  • 99 model golf yerine 2004 206 tercih edilmesi bence daha matıklı...
  • 99 golf yerine 2004-2006 fabia elegance almak dAha mantıklı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Golf derim
  • Alternatif düşünmüyor musun hiç hocam.
  • sen bilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ünal Korkmaz

Alternatif düşünmüyor musun hiç hocam.

bencede.alternatif düşünün derim.Ayrıca 15bine bulacağınız golfün de pek sağlıklı bir araç olacağını sanmıyorum.
  • Alternatif de olabilir ama en azından 99-2000 civarı bir modeli olacaksa bir golf kadar konforlu,rahat, hoş görünümlü ve güvenli olmalı veya 206 gibi yüksek model konfor ve hoş görünüme sahip olmalı...

Bi de şu var LPG taktırmayı planlıyorum , ne kadar küçük motoru olsa da benzinli bir araba her zaman lpg den daha fazla yakıyor... O yüzden de aldığım araba 1.0, 1.2 motorlu olmasın diye uğraşıyorum. Malum lpg biraz çekişten düşürüyor...

99 Golf'ün bana masraf çıkarmayacağını bilsem alacağım ama ondan korktuğum için yüksek modelli bir 206 mı alsam diye düşünüyorum. Ama işte onun da güvenlik ve golf e göre düşük konforu var...

Ne yapacağımı şaşırdım , size 80-100bin km civarı bir golf alsam ne kadarlık masraflar çıkartabilir... Şunu da söyleyim senede de 10-15bin KM gibi yol giderim diye tahmin ediyorum.. Buna göre 2-3 sene bu arabayı binsem bana ne kadarlık bir masraf çıkartabilir. Golf sahibi arkadaşlar tahmini birşeyler söylerse sevinirim...

Şunu da merak ediyorum, 2004 teknolojili 206 mı daha güvenli , 99 golf mü ?

Bu arada cevaplayan herkese çok çok teşekkür ederim..

quote:

bencede.alternatif düşünün derim.Ayrıca 15bine bulacağınız golfün de pek sağlıklı bir araç olacağını sanmıyorum.

Temiz bir 99 golf bulursam bütçeyi zorlayabilirim , 16-16,5 a kadar yolu var :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schumix -- 10 Nisan 2008; 16:56:44 >

• tabiki golf güvenli

quote:

Orjinalden alıntı: schumix

Alternatif de olabilir ama en azından 99-2000 civarı bir modeli olacaksa bir golf kadar konforlu,rahat, hoş görünümlü ve güvenli olmalı veya 206 gibi yüksek model konfor ve hoş görünüme sahip olmalı...

Bi de şu var LPG taktırmayı planlıyorum , ne kadar küçük motoru olsa da benzinli bir araba her zaman lpg den daha fazla yakıyor... O yüzden de aldığım araba 1.0, 1.2 motorlu olmasın diye uğraşıyorum. Malum lpg biraz çekişten düşürüyor...

99 Golf'ün bana masraf çıkarmayacağını bilsem alacağım ama ondan korktuğum için yüksek modelli bir 206 mı alsam diye düşünüyorum. Ama işte onun da güvenlik ve golf e göre düşük konforu var...

Ne yapacağımı şaşırdım , size 80-100bin km civarı bir golf alsam ne kadarlık masraflar çıkartabilir... Şunu da söyleyim senede de 10-15bin KM gibi yol giderim diye tahmin ediyorum.. Buna göre 2-3 sene bu arabayı binsem bana ne kadarlık bir masraf çıkartabilir. Golf sahibi arkadaşlar tahmini birşeyler söylerse sevinirim...

Şunu da merak ediyorum, 2004 teknolojili 206 mı daha güvenli , 99 golf mü ?

Bu arada cevaplayan herkese çok çok teşekkür ederim..

quote:

Temiz bir 99 golf bulursam bütçeyi zorlayabilirim , 16-16,5 a kadar yolu var :)

•  1999 Golf mü ? 2004 peugeot 206 mı ?
  • Fiat ve de sedan kasa almayı pek düşünmüyorum. Malum yeni bir sürücü olduğum için HB kasa almayı düşüyorum kontrolü kolay olur ayrıca HB kasalar daha çok hoşuma gidiyor.. Ve fiat markasından biraz korkuyorum, fiat deyince aklıma konforsuz, güvenliksiz arabalar geliyor..
  • quote:

Fiat ve de sedan kasa almayı pek düşünmüyorum. Malum yeni bir sürücü olduğum için HB kasa almayı düşüyorum kontrolü kolay olur ayrıca HB kasalar daha çok hoşuma gidiyor.. Ve fiat markasından biraz korkuyorum, fiat deyince aklıma konforsuz, güvenliksiz arabalar geliyor..

sen öyle bilmeye devam et markalara takılmayalım modellere bakalım derim ben

marea çok farklıdır
  • quote:

Fiat ve de sedan kasa almayı pek düşünmüyorum. Malum yeni bir sürücü olduğum için HB kasa almayı düşüyorum kontrolü kolay olur ayrıca HB kasalar daha çok hoşuma gidiyor.. Ve fiat markasından biraz korkuyorum, fiat deyince aklıma konforsuz, güvenliksiz arabalar geliyor..

Marea tipik fiat arabası değil öncelikle belirtmeliyim. oturaklı kaliteli güvenli bir araçtır.Standartında 2 havayastığı abs otomatik klima mevcuttur.O zaman puntolara bakın hb istiyorsanız?2 airbag klima abs vardır bunlarda da.

http://www.sahibinden.com/sunrooflu_masrafsiz_duzenli_servis_bakimliWQQaXQQ4745346WQQpXQQdisplayitem

hem elektrohidrolik direksiyonun city fonksiyonu sayesinde ş.içinde çok rahat edersiniz;fonksiyon devreye girdiğinde direksiyon acayip yumuşamakta:)

• quote:

Orjinalden alıntı: eggy13

quote:

marea çok farklıdır

Marea farklı olabilir ona birşey diyemem, tecrübe edip bunu söylüyor olabilirsiniz ona da eyvallah ama dediğim gibi Hatchback bir araba düşünüyorum ve Fiat ın HB olan Palio ve Yeni kasa Punto dışında hoş görünümlü bir arabası yok. Onlardan da Palio nun konforu biraz düşük, Punto'nun yeni modelleri de biraz pahalı maalesef.

Ah ah az daha para olacaktı :)

He bi de birşeye takıldım niye kimse 2004 model 206 yı önermiyor ?? Çok mu güvensiz, masraflı ve konforsuz bir araba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schumix -- 10 Nisan 2008; 17:29:01 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: eggy13

quote:

marea çok farklıdır

Marea farklı olabilir ona birşey diyemem, tecrübe edip bunu söylüyor olabilirsiniz ona da eyvallah ama dediğim gibi Hatchback bir araba düşünüyorum ve Fiat ın HB olan Palio ve Yeni kasa Punto dışında hoş görünümlü bir arabası yok. Onlardan da Palio nun konforu biraz düşük, Punto'nun yeni modelleri de biraz pahalı maalesef.

Ah ah az daha para olacaktı :)

böyle de tamam ama konforsuz araç deme bence hele hele marea için ben sana düşün derim hb istiyorum demişsin ama ben yinede düşün derim+lpg tadından yenmez tabiki yinede siz bilirsiniz kullanıcak olan sizsiniz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.