Şimdi Ara

2.5' Taşınabilir Disk mi yoksa 3.5' mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 hafta önce WD 2,5" 1TB My Passport Essential SE USB 2.0 Taşınabilir Disk aldım Ancak pcde sürekli takılı duracak 2.5" lerde sürekli takılı olması ileride sorun çıkartabilir mi ? Isınma problemi, veri kaybı gibi ? Pc her gün ortalama 10 saat fln açık duruyor. 2.5 luk kullanım açısından daha iyi şuanda hızı da normal ancak sürekli takılı duracağı için sorun çıkartmasından korkuyorum. 3.5" luk ile değiştirsem mi ? Yardımcı olursanız sevinirim

• Sürekli takılı duracaksa 3.5'' daha avantajlı olur bence. Bende bilgisayara sürekli bağlı 3.5'' var. Dediğin gibi ısınma problemi olabilir fakat veri kaybı olacağını zannetmiyorum.
  • veri kaybına yol açmaz ama boşu boşuna çalışmış olur pc kapalı iken. usbleriniz power usb dediğimiz türden pc kapanıncada güç vermeye devam ediyorsa diski sökmek ihtiyaç olunca kullanmak daha mantıklı.
  • Ben 2.5'' disklerimi bir ay kapatmadan kullanıyorum. Isınma, yavaşlama vb. sorunlar yaratmıyor.
  • Benim de WD 2,5", saatlerce takılı kaldığında bile hiç sorun yaşamadım. 3,5" kullanmadım ama.
  • valla araştırdığım kadarıyla sorun yaşayan görmedim
  • ikiside güzel
  • yinede heryere taşınması ve yer kazancından dolayı 2.5" günümüzde daha makbul tabii eğer hdd yi taşıma yada bilgisayarlar arası kullanmak yerine sabit kullnılacaksa gerek yok 3.5" sabit kutu daha mantıklı.
  • 2.5" liği 10 gündür sürekli takılı bir şekilde kullanıyorum şuanda normal çalışıyor dediğiniz gibi sorun çıkacağını pek zannetmiyorum Hem kullanımı 3.5luğa göre daha iyi Zaten wdnin sürücüsüne girmediğimiz zaman disk çalışmıyor çnkü sürücüye girdiğim zaman 2-3 sn bekliyor klasörler öyle geliyor ışık yanıp sönmeye başlıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emree_41 -- 20 Aralık 2010; 17:11:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emree_41

2.5" liği 10 gündür sürekli takılı bir şekilde kullanıyorum şuanda normal çalışıyor dediğiniz gibi sorun çıkacağını pek zannetmiyorum Hem kullanımı 3.5luğa göre daha iyi Zaten wdnin sürücüsüne girmediğimiz zaman disk çalışmıyor çnkü sürücüye girdiğim zaman 2-3 sn bekliyor klasörler öyle geliyor ışık yanıp sönmeye başlıyor

bazı kutular harddiski park konuma alıyor seagate kutularda bu daha çok oluyor hatta yeniden çalıştırılmak istendiğinde kabloyu çıkarıp tekrar takmak gerekebiliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.