Şimdi Ara

2 adsl hattı ve 2 swict var bunları 1 ağ yapmak için ne yapmalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 hat ve 2 switch var switchler 16 portlu 22 pc var her bir switche 11 pc bağlı ben bu 2 hattı bu birer tane switchlere bağladım ama her 22pc arasında ağ bağlantısını yapmak için ne yapmam lazım demem oki ana pcde cafe proğramında bütün pcleri nasıl görebilirim bağlantı nasıl yaparım

şimdiden teşekkür ederim

• modemlerden birini diğerine güçlendirici olarak bağla.
    switch leri birbirine bağla tek switch olarak bigisayara bağla.
    böylece elinde tek bir network olur.
  • nasıl yapacam işte ipler çakışıyor ya bana detaylı biçimde açıklarsan cok sevinirim

güçlendirme işlemini anlayamadım

1. modem ip 192.168.1.1 2. modem 192.168.2.1 işte burda ben yaptığım zaman ana masada göremiyorum pcleri switcler arasında bağlanyı yaptım pcler birbirini görüyor ama cafe preğramda gözükmüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ergun29 -- 2 Ekim 2013; 14:36:47 >
  • sizin 2 adsl hattını aynı ağa verebilmeniz lazım dolayısıyla 2 hattı alabilen modeme ihtiyacınız var.

2 adet asus dsl-n55u alıyorsunuz, en azından bir tanesine dual-wan destekli firmware yüklüyorsunuz.

dual-wan yüklediğiniz modeme 1 adet adsl hattını direk bağlıyorsunuz.
    dual-wan olmayan dsl-n55u ya diğer adsl hattını bağlıyorsunuz ve modemin LAN'nından aldığınız interneti dual-wan yüklü dsl-n55u nun wan portuna giriyorsunuz(not : dual-wan firmware de menüden hangi lan portunu wan portuı olarak kullanabileceğiniz ayar var).
    sonrasında dual-wan destekli dsl-n55u da adsl ve ethernet load-balance ayarını seçerseniz bu modem üzerinden her iki adsl i de kullanabiliyor olursunuz

Not: dual-wan yükleme gerektirmeyen modem herhangi bir modem olabilir yani ille dsl-n55u olmasına gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hey -- 2 Ekim 2013; 15:03:13 >
  • teşşekkür ederim bu gece deneyecem bu yöntemi inşallah olur
  • Bir makineye debian kurup iki bağlantıyı ona bağlayıp tek çıkış hattını networke verin. (Oyuncuları bir bağlantıdan face filim izleyenleri diğer modeme yönlendirip adil kullanım sağlayabilirsiniz.)
    Bu işi yapan bir çok marka ve model var ama çoğunda kernel (linux) vardır.
  • teşekkürler halletim işimi sağolun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tek hat, 2 modem; aynı anda
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.