yaklasık 3 ay oncesi evde hane halkıyla yeni tv almaya karar verdik. Akabinde basladım arastırmaya ve bu forumu da takip etmeye basladım. crt, lcd ve plazma artıları eksileri bir suru degerli yazınınızı okudum.
Bu arastırmalar sonunda Samsung WS32Z409PQ ya yaklastım. ancak ardından gelen olumsuz yorumlar, anadolu elektronik ile yaptıgım e-mail yazısmaları ve yasadıgım kocaeli'deki bana gore satıstan ve musteri memnuniyetinden anlamayan kent alışveris merkezi sayesinde samsungtan uzaklastım.
Biraz daha acayım bu sebepleri sırasıyla: - olumsuz yorumlarda koselerdeki flulasma ve kayan yazılarda titreme vb - Samsungun ithalatcısı anadolu elektronik sayfasına dovızdeki dalgalanmadan sonra fiyat listesi koymadı. müsteriyi satıcının keyfiligine terk etti. Anadolu elektronige bu durumu yazdım, soyledıgım dalgalanmayı bahane ederek liste koymadıklarını ve en kısa zmanda fiyat listesi olusturacaklarını bildirmelerine karsılık bugun dahi liste yok. doviz dalgalanması geceli aylar oldu ya. - Listenin olmadıgı bu donemde kocaelideki bahsettigim bayi ;( ellerindeki liste fiyatı 2.150 ytl iken tekrar ediyorum bugunku liste degil yaklasık 3 ay once,) cash odemeye 2.050 ytl fiyat verdi. aynı donemde izmir'den yazan arkadaslar 1850 ye cash fiyat aldıklarını soyledıklerı donem.
Bugun basarionline sitesindeki 2.188 YTL fiatı reel bulmuyorum. Kazıklanmak isteyen buyursun alsın. Zira bu fiyata lcdler var veya panasonic TX-36PL35F düsünülebilir.
Neyse boylece samsung WS32Z409PQ defteri kapandı.
Cok uzun vadeli dusunmemeye karar verdim. o yuzden ilk tercihim olan HD uyumlu ve hdmi girisli crt tvden vazgectim. 72 ekran ve hd ready olmayan 82 ekranlara bakmaya basladım.
1- Panasonic TX-32PS12 16:9 82 cm 2- Philips PT 9521 72 cm 3- Samsung CW29Z408TQ 72cm
Bu tvlerin fiyatları birbirine yakın. (1.200-1.450 ytl civarı) ekran boyutu ve 16:9 formatı ile one cıkan Panasonic bana gore, ancak sizlerden ricam bu tvleri degerlendirmeniz.
27 kisi okumus fakat cevap yazan yok. yokmu yardımcı olabilecek?
CRT konusunda tecrubem yok, ama sunu merak ettim, neden 32" lcd almiyorsun veya listende bu secenek yok? 32" lcd'lerde uydu yayini,nda problem yasamazsin. hemde ileri yonelik yatirim yapmis olursun.HD yayinlar icin.
lcd'lerin goruntusunu mu begenmiyorsan? yada sadece butce sorunu mu?
quote:
Orjinalden alıntı: sulokal
CRT konusunda tecrubem yok, ama sunu merak ettim, neden 32" lcd almiyorsun veya listende bu secenek yok? 32" lcd'lerde uydu yayini,nda problem yasamazsin. hemde ileri yonelik yatirim yapmis olursun.HD yayinlar icin.
lcd'lerin goruntusunu mu begenmiyorsan? yada sadece butce sorunu mu?
neden ki dostum?bugünlerde bazı lcd leri neredeyse crt fiyatına bulabiliyoruz.dediğin gibi uydu yayın varsa sorun yok
temel olarak kontrast oranının henuz dusuk olması ve fıyatlarının pahalı olmasından dolayı lcd dusunmuyorum.
Arkadaslar,
Binlerce üyesi ve yüzlerce tv uzmanı olan forumda sadece iki arkasımız cevap yazmıs. yok mu bu tvler hakkında tecrubesi bilgisi olan?
Genelde böyle oluo herkes belli başlı modelleri birbirine tavsiye edip duruo,dışına çıkıldığında muataab bulamıyosun.Bunların arasında panasonic derim modeli bumuydu bilmiyorum ama izlediğim crt çok hoştu.Philips her zaman bi alt sınıf gibi gelio bana ama tabi tamamen psikolojik ve benim görüşüm.Samsung panasonic kadar kaliteli ürünler yapıyor ama bunlar arasında baktığın zaman 82 ekran ve 16:9 tabiki tercih sebebidir.Bunların yanına pahalı da olsa çok güzel bir alternatifte ben koyuyorum ve allah sabır versin diyorum bende 3 aydır tv almaya uğraşıyordum en son kafam attı sony 3lcd aldım artık kafam rahat
LOEWE 3781 AVENTOS 81 EKRAN
Tamam bende artık crt sevdasından vazgecer gibi oldum. LCD alacagım.
simdi siz olsaydınız 2000-3000 YTL arasında fiyatını gercekten hakeden hangi LCD yi alırdınız? Onu tercih etme yada digerlerinden üstün kılan özellikleri neler?
hep söylüyorum,yine söylüyorum lg32lc2r
quote:
Tamam bende artık crt sevdasından vazgecer gibi oldum. LCD alacagım.
simdi siz olsaydınız 2000-3000 YTL arasında fiyatını gercekten hakeden hangi LCD yi alırdınız? Onu tercih etme yada digerlerinden üstün kılan özellikleri neler?
ben olsam phiips 32pf7331 alırdım sebebide pixel plus olması, lg yi bilmiyorum ama en mantıklısı iki televizyonunda olduğu bir mağazaya gidip aynı kaynaktan alınan görüntülerle karşılaştırmak olacaktır
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme