Şimdi Ara

2 bilgisayar arasında kaldım. Herşey bir yoruma bakıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

quote:

Model : GX60
    Üretici Kodu : 1AC-038TR
    İşletim Sistemi : Windows 8 İşletim Sistemi
    Ekran : 15.6" Full HD (1920x1080) LED Arka Aydınlatma, Parlamayı Önleyen Ekran
    İşlemci : AMD Dört Çekirdek A10-4600M 2.3GHz 4MB L2 Önbellek
    Yongaseti : AMD A70M FCH
    Bellek : 8 GB DDR3-1600 MHz Ram
    Bellek Yuvası : 2
    Grafik Kartı : AMD Radeon HD 7970M GDDR5 2GB Ekran Kartı
    Harddisk : 750GB SATA 7200rpm harddisk
    RAID Modu : RAID 0
    Optik Sürücü : Blu-Ray / DVD Super Multi
    USB 3.0 : 3
    USB 2.0 : 1
    Kart Okuyucu : SD(XC/HC)/MMC
    HDMI : 1 (v1.4)
    D-Sub : 1
    Hoparlör : 2 (2WX2)
    Subwoofer : 1
    Ses : THX TruStudio Pro
    Ses Kanalları : 7.1 Ses Çıkışı
    Mikrofon Girişi/Kulaklık Çıkışı : 1/1/1(line in)/1(line out)
    SPIDF : Var
    Wireless LAN : 802.11 b/g/n
    Bluetooth : Bluetooth v4.0
    LAN : Killer Gaming Networking
    Webcam : HD type (30fps@720p)
    Batarya : 9-Cell Li-Ion (7800mAH)
    Güç Adaptörü : 180W
    Grafik Değiştirme Düğmesi : Evet
    Güç Yönetimi : Eco Engine
    Boyutlar (WxDxH) : 395 x 267 x 55mm
    Ağırlık : 3.5Kg (w/ Battery)
    Renk : Siyah

MSI GE60 0ND-659XTR
    quote:

Intel® Core™ i7-3630QM 2.40GHz İşlemci
    8GB DDR3 1600MHz Bellek
    15.6" Full HD (1920x1080) Parlamayı Önleyici Full HD LED Ekran
    Nvidia GeForce GTX660M GDDR5 2GB
    128GB SSD + 750GB SATA 7200Rpm Disk

Arkadaşlar şimdi ben bilgisayar mühendisliği 1.sınıfa geçtim. Oyun oynamayı severim. Ama aklım fikrim oyunda değildir. bu iki bilgisayar arasında kaldım. Elimde limiti yeterli kredi kartı var ve herşey tek tıka bakıyor. Kararsızım. Amd işlemci beni 4yıl boyunca bi takım mühendislik(yazılım) programlarını rahatlıkla çalıştırabilir mi?. Benim tercihim GX60 hediyeler ve ekran kartı sanki bir uçak. GE60 için öyle diyemeyiz ama GE60 ında SSD + i7 işlemcisi beni kararsız duruma sürüklüyor. Bilir kişi yorumuyla hareket edeceğim.

• SSD çok mühim değil sonradan takarsın bunu ele bence

AMD de dünyanın en büyük işlemci ve ekran kartı üreten şirketlerinden biri intel iyi nvidia kötü diyemeyiz. Her birinin kedine has artısı eksisi var. Bende ge60 modelinin bir eski serisi var oynayamadığım oyun açamadığım çizim programı yok. Hangi laptobu seçersen seç seni uzun yıllar iyi şekilde götürür.

Kısaca her ikiside üst düzey bilgisayarlar ancak tip olarak MSI GX60 1AC-038TR tercih ederim daha güzel tipi var hediyeleride varmış birde.
  • AAT.BH kullanıcısına yanıt
    sen öyle diyorsunda bu işlemci bu ekran kartına darboğaz getirir gibi yorumlarıda okudum ?
  • A10 4600M rezil kepaze bir işlemci. Core i3 kadar bile performans veremiyor. Kaldı ki biri 4 çekirdekli, diğeri 2 çekirdekli ve turbo boostu dahi yok ve bu testlerin multi core (çok çekirdeklilerin avantaj yakalaması gereken) düzenekte yapıldığını belirtmek lazım. Mühendislik programları için öyle veya böyle idare eder ama daha ilerisinde iş yapmaz. Şu anki oyunlarda bile ciddi darboğaz sorunu yaşatıyor. A10 4600M ve i7'li HD 7970M'in ne kadar fark yarattığını görmek için verdiğim linkteki oyun benchmarklarına bir göz atıverin:

http://www.notebookcheck.net/Review-MSI-GX60-Notebook.86283.0.html

Göreceğin gibi %100'ün üzerinde darboğaz yaptığı oyunlar var. Ayrıca bunlar şuanki değerler. Yeni nesil konsolların da çıkışıyla birlikte A10 çok fena tökezleyecektir.

Bir diğer seçeneğindeki işlemci gayet iyi ama onun da ekran kartı vasat. 7970M ile GTX660M kıyas kabul etmez. 1920x1080 çözünürlüğü kesinlikle kaldırmayan bir ekran kartı. GT650M'in overclocklanmış hali zaten GTX660M. Nvidia bile kendi sitesinde max. kullanım çözünürlüğünü 1600x900 olarak belirtmiş. Ha, Full HD'de oyunları low veya mediumda oynatır mı? Oynatır ama oyun bilgisayarı denen bir laptopa yakışmayan bir kart.

Yani birinin işlemcisi berbat, diğerinin ekran kartı vasat. Bulabilirsen ikisinin ortalaması bir laptop almanı tavsiye ederim. Tabi bulabilirsen

• quote:

Orijinalden alıntı: isimbulamadim

A10 4600M rezil kepaze bir işlemci. Core i3 kadar bile performans veremiyor. Kaldı ki biri 4 çekirdekli, diğeri 2 çekirdekli ve turbo boostu dahi yok ve bu testlerin multi core (çok çekirdeklilerin avantaj yakalaması gereken) düzenekte yapıldığını belirtmek lazım. Mühendislik programları için öyle veya böyle idare eder ama daha ilerisinde iş yapmaz. Şu anki oyunlarda bile ciddi darboğaz sorunu yaşatıyor. A10 4600M ve i7'li HD 7970M'in ne kadar fark yarattığını görmek için verdiğim linkteki oyun benchmarklarına bir göz atıverin:

http://www.notebookcheck.net/Review-MSI-GX60-Notebook.86283.0.html

Göreceğin gibi %100'ün üzerinde darboğaz yaptığı oyunlar var. Ayrıca bunlar şuanki değerler. Yeni nesil konsolların da çıkışıyla birlikte A10 çok fena tökezleyecektir.

Bir diğer seçeneğindeki işlemci gayet iyi ama onun da ekran kartı vasat. 7970M ile GTX660M kıyas kabul etmez. 1920x1080 çözünürlüğü kesinlikle kaldırmayan bir ekran kartı. GT650M'in overclocklanmış hali zaten GTX660M. Nvidia bile kendi sitesinde max. kullanım çözünürlüğünü 1600x900 olarak belirtmiş. Ha, Full HD'de oyunları low veya mediumda oynatır mı? Oynatır ama oyun bilgisayarı denen bir laptopa yakışmayan bir kart.

Yani birinin işlemcisi berbat, diğerinin ekran kartı vasat. Bulabilirsen ikisinin ortalaması bir laptop almanı tavsiye ederim. Tabi bulabilirsen

Ekran kartı berbat demişsinde 1. sınıf ekran kartı var cihazda (notebookcheck e göre)

• Ben de aynı kararsızlığı GX70 ile GE70 arası yaşadım. Sonunda işlemci de oyunlar da önemli deyip GT70 aldım ve çok memnunum. Yalnız Toshiba Qosmio da aklımı çelmedi değil. Soğutması nasıl bilmediğimden öneremiyorum. Bilen arkadaşlar yorum yaparsa faydalı olur.
  • toshiba'yı ele derim..

msilara gelecek olursak olaya şöyle bak derim.. eğer senin için very highla high arasındaki fark önemliyse gx60 .. aralarındaki fark önemli değil ileride de pişman olmam biraz da taşınabilrliği olsun hafif olsun ben müh. okuyacagım zaten diyorsan ge60 al.. bilgisayarı %90-95 oyun için alacaksan gx60 derim..

edit: pil ömrü gx60da daha fazla.. kasa olarak kalın gx60 ge60 ise ince tasarım olarakta karsılastırablrsin.. darboğaz kelimesine de fazla takılma forumda uzman arkadasların yazdıklarını oku yada bana mesaj at ben bulabilrsem sana ileteyim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weezer009 -- 7 Eylül 2013; 21:30:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AAT.BH

Ekran kartı berbat demişsinde 1. sınıf ekran kartı var cihazda (notebookcheck e göre)

GTX660M için berbat demedim. Vasat dedim, 1080p'yi kaldırmayacak bir ekran kartı dedim. Nitekim Nvidia kendisi bile 1600x900 önererek beni doğruluyor. Notebookcheck'te hangi sınıfta olduğu beni ilgilendirmiyor. O liste belli özelliklere göre değil, mevcut ekran kartlarının performans sırasına göre belirleniyor ki, pek fazla üst seviye ekran kartı olmadığından GTX660M'in üst sıralarda kalması pek anormal değil. Ki şu anda bile dediğiniz gibi 1. sınıf değil, 2. sınıf kategorisinde. Kısacası GTX660M, GTX takısının aksine üst sınıf değil, orta sınıf bir ekran kartı. HD7970M ile aralarında dağlar kadar fark var. Ama HD7970M'li modelin de işlemcisi berbat. İşlemcinin yarattığı darboğaz nedeniyle kimi oyunlarda GTX660M'in bile gerisinde kalabiliyor HD7970M gibi bir ekran kartı. Ki gelecekte çıkan oyunlarda çok daha fazla darboğaz yaratacaktır. Yani bana kalırsa 2 bilgisayar da dengesiz oluşturulmuş.

• lenovonun sli ekran kartina sahip modelini alabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar forumdan yetkili bir arkadaş bana gerekli bilgileri verdi.

2.700 TL

2.850 TL -> hem 150 tl fazla verip GTX 765M ekran kartı hemde haswell serisi . Bu bilgisayar önerisini aldım ve yarın siparişini vericem hayırlısıyla.

• 047XTR de 128 GB SSD yok yalnız mevcut hdd çıkarılmadan ssd montajı yapılabiliyor yani msata girişi mevcut. 2 yıl garantisini doldurdugunda 240 lık ssd alır takarım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.