Şimdi Ara

2. Bilgisayar Kurarsam Korsana Çıkar mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar orijinal sürüm windows 7 cd var. Bu bilgisayarımda kurulu. Satın alırken sanki başka bilgisayara kurarsan mı ne korsana çıkar demişlerdi. Var mı böyle bişey ? 2 bilgisayarada aynı cd den kurmak yanlış mı ? Korsana mı çıkar ???

• Kaern K kullanıcısına yanıt
    Evet aynen dediğin gibi. Bilgisayar ile gelen (OEM) işletim sistemleri ayrıca satın almadı isen sadece geldiği bilgisayara yüklene biliyor. Diğer bir bilgisayara yüklendiğinde kaçak oluyor.
  • cmldrs kullanıcısına yanıt
    Cevabın için sağol. Yani ben bu cd yi 400 Küsür TL ya tek bir bilgisayar için satın almış oldum ?
    Benim yukarıda bahsettiğim bilgisayar ile yüklü veya yanında CD/DVD ile gelen işletim sistemi, sen ayrıca para ile satın aldı isen mutlaka o (BOX) diye tabir edilen işletim sistemidir istediğin bir bilgisayara yükleyebilirsin. Çünkü 400 lira verdi isen (ki burada satıcının iyi niyetli olduğunu varsayarak yazıyorum) (OEM) işletim sistemi için çok fazla.

Konu ile ilgili linklerde yazılanları oku. http://www.chip.com.tr/blog/halil/oem-surum-nedir-kutulu-surum-nedir_4435.html
    http://www.normdata.com.tr/czm_lisans.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 27 Eylül 2014; 14:07:50 >

Bilgisayarı vatandan topladım. Orada satın aldım yüklediler cd yi verdiler. Para verdim yani.
    http://www.vatanbilgisayar.com/oem-windows-7-professional-64-bit-turkce---dvd.html Bu heralde ..

2. Bilgisayar Kurarsam Korsana Çıkar mı ? cd de bu !!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaern -- 27 Eylül 2014; 13:53:45 >

Windows 7'nin OEM sürümünün bu kadar pahallı olabileceğini tahmin etmezdim, malesef linkte de OEM yazıyor. Zaten linkte ve DVD'nin üzerinde sadece yeni bilgisayar ile verilir diyor, yani hariçten satılamaz (ama genelde satıyorlar)
    Anladım. Kötü oldu biraz bu. Bu işletim sisteminin yüklü olduğu bilgisayara format atabilirim dimi. O zaman bir sıkıntı yok ?

Peki bu bilgisayarcılarda ki cd ler hangisi. Korsan mı onlardakiler. Gelen her bilgisayara aynı cd ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaern -- 27 Eylül 2014; 14:17:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ps3 şu anda alınır mı?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Aynı bilgisayara istediğinde format atabilirsin.
    Yüklü gelenleri bilgisayar firmalarına özel fiyatla ucuza veriyorlar, onlar ürettikleri bilgisayara yüklüyorlar. Dolayısı ile yüklü almak daha ucuza geliyor.
    Anladımm. Yani özel cdleri var. Çok saol kardeşim bilgilendirdin.
    Bu dvd yi kullanarak butun bilgisayarlara kurulum yapabilirsin. Yalnizca urun anahtarini kullanamazsin ve etkinlesmez. Sadece ilk kurdugun pc etkinlestirilebilir.
  • oduranli kullanıcısına yanıt
    Peki etkinleşmezse ne gibi sıkıntılar olur acaba ? Yani fark ne olur ?
    30 gun icinde etkinlestirmeniz istenir eger etkinlestirmezseniz windows kendisini kapatir ve oturum acmaniza izin vermez.
  • oduranli kullanıcısına yanıt
    Vay be ! Teşekkürler cevabın için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.