Şimdi Ara

2 Bilgisayarı birbirne bağlamak..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar birçok foruma baktım birçok kişiye sordum ama sorunuma hala çare bulamadım.. Elimde bi notebook ve bir masaüstü var.. İkiside Xp ve notebook home masaüstü ise Pro. Masaüstü bilgisayarımda 2 tane ethernet kartı var. Modemim 1 girişli oldugu için böyle yapmak zorunda kaldım. Bilgisayarcıdan gidip 2 metre cross kablo aldım makineleri birbirlerine bağladım ve ev agı kurdum. aynı çalışma gurubu na dahil ettim birçok ardışık ip nosu denedim ama olmadı..(192.168.0.1 ve ..0.2 veya 192.168.1.1 ve ...1.2 gibi) bilgisayarlarda bağlı oldugu görünüyor ve dosyaları paylaşıma açtım özelliklerden internete bağlanmasını sağla dedim ama hala elimde hiç birşey yok.. Yardım edebilicek birisi varsa çok sevinirim. Kolay gelsin

• evet bende bu konuda bilgisiz biri olarak şöyle bişey soracam biz 4 kişi aynı adsl modemle internete bğlanıyoz ağ kurup dosya paylaşmak lan den oyun oynamak istiyoruz beceremedik ne yapmamız lazım yardımcı olabilecek biri varsa anlaşılır basit bi şekilde anlatırsa sevinirim şimdien tşkler
  • tanıdık yakınlarda bilgisayardan anlayan yokmu forumdan anlatması sanoırım biraz zor olur
  • sorunun büyük ihtimalle ağ geçdi ve dns adreslerini girmemenden kaynaklanıyor.

ilk olarak ip adreslerini manuel olarak ver

daha sonra (1. bilgisayar modeme bağlı olan 2. interneti paylaşıcak olan)

2. bilgisayarın ağ geçidine 1. bilgisayarın ip nosunu yazıp dns adeslerini de yaz (başlat>> çalıştır>>cmd>>ipconfig /all yazıp modeminin aldığı dns numarasını öğrenebilirsin) daha sonra 2 makinada da ağ kurulum sihirbazını çalıştır

1. makinada : bu bilgisayar doğrudan internete bağlanır ağımdaki bilgisayarlar bu bilgisayar üzerinden internete bağlanırı seç ilerleyip kurulumu tamamla

2. makinada : bu bilgisayar internete mesken ağ geçidi veya ağımdaki başka bir bilgisayar üzerinden bağlanırı seç ilerleyip kurulumu tamamla

not: kurulum sihirbazında 1.pc için doğru ethernetleri seçmelsin

daha sonra 2 makinayıda tekrar başlattığında 2 pcde de bağlantı olması gerekir

bi dene olmaz ise devam ederiz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İki PC'yi Birbirine Bağlama
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.