Şimdi Ara

2 ÇOCUKLU AİLE ARABASI KONUSUNDA TECRÜBELERİNİZ... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
1
Favori
10.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: vincentvega

Bir arkadaşım C-Max'i bahsettiğiniz gibi iki çocuk koltuğu ile kullanıyor. Gayet memnun. Fakat kasa değiştireceği için sıfırını almak mantıklı olmaz. Kullanma tecrübem olmadı fakat, Altea XL'i incelemiştim. Arkada müstakil 3 koltuk yok ama o da işinizi görebilecek bir araç.

Yeni kasası Ekim gibi gelecek diye duydum. Beklemede olduğum araçlardan biri...
    Altea'nın normal modelini 1-1.5 yıl önce görmüştüm. Ama XL modelini incelemeyi düşünüyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxx64 -- 5 Eylül 2010; 14:14:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TAVCI

Bende 1 cocuk var ,imzamdakı aracı kullanıyorum.Arabanın ıcınde bebek koltugu , bagajda bebek arabası.Bende bu tarz bır arac dusunuyorum.Bayagı bır arastırdım.Kesınlıkle yuksek tavanlı bır arac alın derım.Ford c-max ,Toyota corolla verso ve citroen c4 picasso bence tam cocuklu aıle arabaları.

C-Max'in yeni kasasını bekliyorum...
    Verso'nun dizelinin sene sonuna doğru gelebileceğini okumuştum ..?!?!?!?
    Grand Picasso'yu forumlardan epey okudum, eledim...

• quote:

Orijinalden alıntı: Aybars Mert

QQ

Qashqai bir türlü ısınamadığım bir araç...
  • Anladıgım kadarıyla Geniş iç hacimli dizel ve mümkünse 1.6-1.5 yeterli güçte istiyorsunuz. Fakat tahmin ediyorumki büyük olmasına ragmen sizi sürücü olarak tatmin etsin sürüşünden zevk aldırsın istiyorsunuz. Bence bu özelliklerin hepsini geniş C-D sınıfı dolu bir Station karşılar. Şöyle söyleyeyim 17 yaşında bir kardeşim var %100 fiziksel engelli. Dogumda .. bir doktorun hatası yüzünden. Ve aşagı yukarı 40 bin bütçemiz var. Yani 52 civarı anahtar teslim araçlara bakabiliyoruz. ÖTV indirimi kullanmak içinde 1.6 yı geçmemeli. Fazla uzatmadan size kendi begendiğim araçları söylemek istiyorum umarım yardımcı olabilirim

Megane st 1.5 dCi 105 hp (önyargılı davranmayın mümkünse bayide bir görün ve test sürüşüne çıkın. Çok begeneceginize eminim.Donanım olarak privilege) İstanbulda'ysanız Liste fiyatından 4-5 bin lira pazarlıklı fiyat alabilirsiniz. Pm atarsınız düşünürseniz
     2 ÇOCUKLU AİLE ARABASI KONUSUNDA TECRÜBELERİNİZ...

Skoda sperB combi. (çok yeni bir araç ve yakın zamanda 1.6 TDİ 105 hp seçeneği ile sunulacak)

İnsignia veya passat'ında station versiyonları çok begenilir şikayet edenini duymadım fakat sizin bütçenizi dizelleri aşar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marmaratic -- 5 Eylül 2010; 17:57:22 >

• Sw araba alası geliyo insanın şu fotoğrafları görünce
  • quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

Sw araba alası geliyo insanın şu fotoğrafları görünce

Türkiye'de fazla tutulmasada unutmamak gerekir bu araçların sedanlarından eksiği yok. Hatta fazlası var (kocaman ve her işi gören bagaj)
  • renault escape
  • Bende aynı durumdayım bizimde 2. Ufaklık hayırlısı ile ocakta geliyor ve arkaya 2bebek koltuğunun ve annenin aynı anda sıgabileceği araçlara bende bakıyorum tabi 2. El olarak ve sedanlara büyük ihtimalle bulaşmayacağım muhtemelen bir mpv hemde 7 kişilşk olanlardan yada bir sw olacak alacağım araç sizede tavsiyem ilk önceliğiniz mpv ler olsun çünkü bu araçların direk üretim amacı cocuklu aileler bu nedenle düşünülmüş ve daha sonra işinize yarayacak küçük ayrıntıları içlerinde barındırıyorlar
  • Size şunu söyleyebilirim,Passat'ın içi gerçekten geniş.3 serisinden de C serisinden de geniş.Birçok arabada arka koltukta seyahat ettim.Uzun süredir (2.5 sene gibi) arabamın arka koltuğuna oturmamıştım.Bugün bir bindim,ohh be dedim.Hakikaten güzel.

Diğer yandan SuperB'ye de bakabilirsiniz.Onun diz mesafesi Passat'tan da geniş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: izmirlil35

Anladıgım kadarıyla Geniş iç hacimli dizel ve mümkünse 1.6-1.5 yeterli güçte istiyorsunuz. Fakat tahmin ediyorumki büyük olmasına ragmen sizi sürücü olarak tatmin etsin sürüşünden zevk aldırsın istiyorsunuz. Bence bu özelliklerin hepsini geniş C-D sınıfı dolu bir Station karşılar. Şöyle söyleyeyim 17 yaşında bir kardeşim var %100 fiziksel engelli. Dogumda .. bir doktorun hatası yüzünden. Ve aşagı yukarı 40 bin bütçemiz var. Yani 52 civarı anahtar teslim araçlara bakabiliyoruz. ÖTV indirimi kullanmak içinde 1.6 yı geçmemeli. Fazla uzatmadan size kendi begendiğim araçları söylemek istiyorum umarım yardımcı olabilirim

Megane st 1.5 dCi 105 hp (önyargılı davranmayın mümkünse bayide bir görün ve test sürüşüne çıkın. Çok begeneceginize eminim.Donanım olarak privilege) İstanbulda'ysanız Liste fiyatından 4-5 bin lira pazarlıklı fiyat alabilirsiniz. Pm atarsınız düşünürseniz

Skoda sperB combi. (çok yeni bir araç ve yakın zamanda 1.6 TDİ 105 hp seçeneği ile sunulacak)

İnsignia veya passat'ında station versiyonları çok begenilir şikayet edenini duymadım fakat sizin bütçenizi dizelleri aşar.

İlginize teşekkür ederim... Renault pek düşünmüyorum açıkçası. Superb Combi, Skoda Türkiye sitesinde yer almıyor. Orijinal sitede var, ancak orada da fiyat konusunda birşey yok tabii... @otomobilci_x arkadaşımızın da dediği gibi önceliğim MPV sınıfı. Superb Combi de epey kullanışlı bir araca benziyor. Ne zaman satılmaya başlanacağı ve fiyatı konusunda bilginiz var mı acaba..?

• Siparişler alınıyor diye biliyorum. Ama eminde değilim. Fiyat konusunda 1.6 TDİ elegance 61 bin civarı olur diye düşünüyorum.
  • bir ay daha bekleyiniz yeni touran gelecek bende onu bekliyorum iki çocuklu arada büyüklerinde olduğu yolculuklarda kullanmak için megane var oldukça geniş ama artık alman arabasına binmek istiyorum
  • touran 7 kişilik 640 lt bagaj ve testlerde en iyi mpv. 1.6 tdi tam bize göre
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahin181

touran 7 kişilik 640 lt bagaj ve testlerde en iyi mpv. 1.6 tdi tam bize göre

Yeni C-Max ve Yeni Touran piyasaya sürülmesini beklediğim araçlar... Ama özellikle Touran'ın mesela 5008 ile eşdeğer özellikteki versiyonunun epey daha pahalı olacağı konusunda endişeliyim...
    Ayrıca Yeni Touran'ın kasası diş görünüm olarak 5008'in epey gerisinde bence ama... ... ...
  • Ben de sizinle aynı durumdaydım. Sık sık şehir dışına kaçarız ve 2 gün için bile gitsek eşim en az 2 valiz alır (Kadınların klasik hastalığı). Bir de benim çantam olsa etti 3.
    Üstüne bir de çocuk olunca çocuk koltuğu, bebek arabası, beziydi, onun çantasıydı falan eklendi mi:)
    Bi de İstanbul'a dönüş yolunda "Hayatım şuradan bi kasa domates alalım, İstanbul'dakiler yenmiyor, hayatım şuradan pirinç alalım bi çuval, hayatım Tekirdağ'ın kavunu iyidir 3-5 tane alalım" muhabbeti... Kara kara düşünmeye başladım.
    Ben de gittim 2. el bagajı geniş 4X4 aldım. Hem içi geniş, hem bagajı derin ve yüksek, hem havalı duruyor, hem şehir dışı- kayak- dağ bayır demeden gidiyoruz, hem kışın İstanbul'da kar yağdı işe nasıl gideriz derdi olmuyor. Çocuğun koca bebek arabasına kadar herşeyi yüklüyorum tatile giderken. Sıfırlar çok pahalı, iyi araştırdıktan sonra 2. el 3-4 yaşında dertsiz, piyasası olan,geniş bagajlı, dizel bir 4X4 sizin işinizi görecektir bence. Bütçenizin de buna yeterli olduğunu düşünüyorum. Tiguan falan uygun değil çünkü bagajları çok küçük.
    Stationları almak da satmak da zor. sıkıntı yaşatabilir ülkemizde.
    Tavsiyem bu yöndedir. Bence size uyar.

• ooo maşallah bayagı bir kişi varmışız.
    arkadaşın konu başlığını mesgul edeceğim (kusura bakmasın)ama bende bu aralar zafiralara bakıyorum 2004 model olanlara
    bu araçlar hakkında detaylı bilgisi olan arkadaşların fikirlerine açığım.
    yıllardır kendi arabalarımız hep opel oldu ama hiç zafira kullanma şansım olmadı bunun için kullanan arkadaşlardan fikirlerini bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: noplaceforchance

Ben de sizinle aynı durumdaydım. Sık sık şehir dışına kaçarız ve 2 gün için bile gitsek eşim en az 2 valiz alır (Kadınların klasik hastalığı). Bir de benim çantam olsa etti 3.
    Üstüne bir de çocuk olunca çocuk koltuğu, bebek arabası, beziydi, onun çantasıydı falan eklendi mi:)
    Bi de İstanbul'a dönüş yolunda "Hayatım şuradan bi kasa domates alalım, İstanbul'dakiler yenmiyor, hayatım şuradan pirinç alalım bi çuval, hayatım Tekirdağ'ın kavunu iyidir 3-5 tane alalım" muhabbeti... Kara kara düşünmeye başladım.
    Ben de gittim 2. el bagajı geniş 4X4 aldım. Hem içi geniş, hem bagajı derin ve yüksek, hem havalı duruyor, hem şehir dışı- kayak- dağ bayır demeden gidiyoruz, hem kışın İstanbul'da kar yağdı işe nasıl gideriz derdi olmuyor. Çocuğun koca bebek arabasına kadar herşeyi yüklüyorum tatile giderken. Sıfırlar çok pahalı, iyi araştırdıktan sonra 2. el 3-4 yaşında dertsiz, piyasası olan,geniş bagajlı, dizel bir 4X4 sizin işinizi görecektir bence. Bütçenizin de buna yeterli olduğunu düşünüyorum. Tiguan falan uygun değil çünkü bagajları çok küçük.

Aslında dedikleriniz gayet mantıklı... Başkaları da benzer öneride bulundular... Ama 2. el araç alma konusunda ciddi çekincelerim var...
    Eğer bunları aşabilirsem ciddi ciddi dediğinizi düşünürüm, teşekkür ederim... Marka ve model belirtmemişsiniz bu arada..?!?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxx64 -- 6 Eylül 2010; 23:50:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xxx64

quote:

Ben de sizinle aynı durumdaydım. Sık sık şehir dışına kaçarız ve 2 gün için bile gitsek eşim en az 2 valiz alır (Kadınların klasik hastalığı). Bir de benim çantam olsa etti 3.

Aslında dedikleriniz gayet mantıklı... Başkaları da benzer öneride bulundular... Ama 2. el araç alma konusunda ciddi çekincelerim var...
    Eğer bunları aşabilirsem ciddi ciddi dediğinizi düşünürüm, teşekkür ederim... Marka ve model belirtmemişsiniz bu arada..?!?

2. el çekinceniz konusunda haklısınız. Ama 2. el araç almak herkesin düşündüğünün aksine bir piyango değildir bence. Sadece acele etmemek, şüpheci olmak, iyi ve titiz araştırmak, ve arabadan az da olsa anlamak gerekiyor bence. Fırsat beklemek lazım. Uygun fırsatı görünce de kaçırmazsanız, çok avantajlı bir iş yapmış olursunuz bence. Çünkü sıfırı el yakan koca koca arabaların 1-2 yaşındakileri oldukça değer kaybetmiş oluyor. Sıfır alan değer kaybından şikayetçi olurken, siz değer kaybettikçe memnun oluyorsunuz. 2. el aldığınız için de satarken yaşadığınız kayıp çok koymuyor. Çünkü asıl kayıbı zaten sıfırı alan yaşamış oluyor ve siz de bunun avantajını yaşamış oluyorsunuz. Sıfır 1.6 bir araç alacağınız paraya 2.0 dizel 4X4 çok rahat alırsınız.
    Ben 2006 Freelander aldım. İhtiyaçlarımı fazlasıyla karşılıyor (Özellikle bagaj konusunda). Çoğu kişinin asla yapmayacağı şekilde ben alırken 100.000kmdeydi araç (Bildiğim bir araçtı ve bakımları sorunsuzdu). Şimdi 130 bin olmak üzere ve taş gibi. Hiçbir sıkıntım yok.
    Siz mevcut bütçenizle 2-3 yaşında Captiva bile alabilirsiniz. Bence o da oldukça iyi bir araç. Diğer 4X4ler de araştırılabilir.
    Ben Freelander'ı biraz daha kullanıcam. Bu aralar Q5'lere taktım kafayı. Biraz daha ucuzlamalarını bekliyorum:)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xxx64

quote:

2. el çekinceniz konusunda haklısınız. Ama 2. el araç almak herkesin düşündüğünün aksine bir piyango değildir bence. Sadece acele etmemek, şüpheci olmak, iyi ve titiz araştırmak, ve arabadan az da olsa anlamak gerekiyor bence. Fırsat beklemek lazım. Uygun fırsatı görünce de kaçırmazsanız, çok avantajlı bir iş yapmış olursunuz bence. Çünkü sıfırı el yakan koca koca arabaların 1-2 yaşındakileri oldukça değer kaybetmiş oluyor. Sıfır alan değer kaybından şikayetçi olurken, siz değer kaybettikçe memnun oluyorsunuz. 2. el aldığınız için de satarken yaşadığınız kayıp çok koymuyor. Çünkü asıl kayıbı zaten sıfırı alan yaşamış oluyor ve siz de bunun avantajını yaşamış oluyorsunuz. Sıfır 1.6 bir araç alacağınız paraya 2.0 dizel 4X4 çok rahat alırsınız.
    Ben 2006 Freelander aldım. İhtiyaçlarımı fazlasıyla karşılıyor (Özellikle bagaj konusunda). Çoğu kişinin asla yapmayacağı şekilde ben alırken 100.000kmdeydi araç (Bildiğim bir araçtı ve bakımları sorunsuzdu). Şimdi 130 bin olmak üzere ve taş gibi. Hiçbir sıkıntım yok.
    Siz mevcut bütçenizle 2-3 yaşında Captiva bile alabilirsiniz. Bence o da oldukça iyi bir araç. Diğer 4X4ler de araştırılabilir.
    Ben Freelander'ı biraz daha kullanıcam. Bu aralar Q5'lere taktım kafayı. Biraz daha ucuzlamalarını bekliyorum:)

4x4 ve 2.0 motor esasında hedefimdeki özelliklerden farklı... Ben 1.6 dizel araç düşünüyorum. Ama sizin tercihinize benzer düşüncem olmuştu 2-3 ay önce... Aracınızı güle güle kullanın...

• Teşekkür ederim. siz de..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.