Şimdi Ara

2 defa boğulma tehlikesi geçirdim ama yüzme öğrenmek istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önceden 2 defa boğulma tehlikesi geçirdim. Birinde ayağım kaydı ve havuza düştüm çok derin olmamasına rağmen nerdeyse boğulacaktım. Diğeri ise, hani şu 2 tabanlı havuzlar olur biri yüksek diğeri alçak, arkadaşımın teki bana öğretebilmek için beni ayağımızın değdiği kısmın ortalarına doğru yavaşça çekerken ayrımı fark edemeyip düştük derin kısma, şaka olduğunu beni kurtaracaklarını düşünüp panik yapmayı kesince rahatça çıkardılar ama nerdeyse gidiciydik. Yüzme öğrenmeyi çok istiyorum 3 4 günlüğüne havuzlu yazlık tarzı yerlere gidiyoruz bazen arkadaşlarımla. Bu kadar sürede öğrenebilmem için tüyolarınız var mıdır merak ediyorum.

• Kardesim kursa yazil korkunu yendiginde yuzmeye baslarsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında yüzmek çok kolay kardeşim. Bütün mesele korkmamak. Vücudu yatay posizyona getirip kulaç atmaya başlayınca yüzüyorsun.

Parmqkları birleştir ve ayağını palet gibi aşağı yukarı yap hızlı olmak için.

• quote:

Orijinalden alıntı: S,W,A,T

Kardesim kursa yazil korkunu yendiginde yuzmeye baslarsin

Evet malesef korku var. Kendimi bıraktığımda dibe batıp boğulacağımı düşündüğümden gerçekten hissediyorum bunu ama yüzmeyi de bi o kadar istiyorum.
  • Sadece sizde olan birsey degil her bilmeyende vardir ama zaten insan yuzme bilerek dogar. Yuzmek cok basit bir aktivite. Aslinda yuzme ogrenilmaz geri hatirlanir.

• Denize veya havuza girdiğinde alttan alttan ver gazı o şekil havada durursun.

• Yuzmek ; yurumek, bisiklet surmek, araba surmek veya ata binmek gibi birseydir. Mesele vucudunu suyla senkronize edebilmek, suyu tanimaktir. Kimi vardir atarsin suya cikana kadar ogrenir. Ama sen korkmussun bi kere bu kadar kolay olmaz senin icin. Suyu taniman lazim, yuzmek icin ozel hareketler vs. yalan amuda kalkarak da yuzebilirsin.. suyun icini ogrenmeye bakiyor her sey. Suyla uyumlu hareket etmeye.. bisiklet surmeyi ogrendigin zamanlari dusun. Bisikleti ogreniyorsun, bisikletle hareket etmeyi. Dengeyi kuruyorsun. Vucudun bisikletle senkronize olup ortak hareket ediyor. Yanimda olsan, 2 metrelik su olsa sana bir kac saatte ogretebilirdim Ama kurs vs dusunme. Anlattiklarim sana yeter. Kursda ogrendigin ezbere olur. Bisiklet surme kursuna mi gittin

• Yüzerken suyun seni hangi durumlarda kaldırdığını anladığın an yüzmeyi öğrenmiş oluyosun zaten farkettiğin üzere panik yapman zararına oluyor
  • Sudan bende çok korkuyorum 2 ay yüzme kursuna gittim suyun içine zor giriyodum tahtaya tutupta yüzüyodumda tahtayıda bıraktırınca yüzemedim hep su falan kaçtı aşırı panik oluyodum bıraktım bende. Ama öğrenmek istiyorum ve hala korkuyorum sudan
  • Cok kolay hic korkmayin.
    Palet kullanabilirsiniz ayaginizi sallayinca yuzeye cikiyon en azindan.

• Bende yüzmeyi bilmiyorum , baktım bi terslik var bişey olucak gibi sırtüstü yatıyorum hemen

• quote:

Orijinalden alıntı: They Call Me Alpha

Yuzmek ; yurumek, bisiklet surmek, araba surmek veya ata binmek gibi birseydir. Mesele vucudunu suyla senkronize edebilmek, suyu tanimaktir. Kimi vardir atarsin suya cikana kadar ogrenir. Ama sen korkmussun bi kere bu kadar kolay olmaz senin icin. Suyu taniman lazim, yuzmek icin ozel hareketler vs. yalan amuda kalkarak da yuzebilirsin.. suyun icini ogrenmeye bakiyor her sey. Suyla uyumlu hareket etmeye.. bisiklet surmeyi ogrendigin zamanlari dusun. Bisikleti ogreniyorsun, bisikletle hareket etmeyi. Dengeyi kuruyorsun. Vucudun bisikletle senkronize olup ortak hareket ediyor. Yanimda olsan, 2 metrelik su olsa sana bir kac saatte ogretebilirdim Ama kurs vs dusunme. Anlattiklarim sana yeter. Kursda ogrendigin ezbere olur. Bisiklet surme kursuna mi gittin

Aslında ben bisiklet sürmeyi de öyle ahım şahım bilmiyorum :) Bu sene ne yapıp edip öğrenicem şu palet olayını da denemeyi düşünüyorum çünkü öğrenmeye çalışırken sıkıntı çektiğim en büyük konu ayaklarımı kaldırma olayıydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helcarax -- 21 Ocak 2016; 20:37:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.