Şimdi Ara

2 defa kapandı, şimdi hiç açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İç aksamını yakın zamanda sıfırladığım bir PC ile kritik bir sorun yaşıyorum.

Bilgisayarın bilinen bir problemi yoktu. Her zamanki gibi açtım, sonra bir USB takma girişiminde bulundum, USB'nin slota değmesiyle PC kapandı.

Tekrar açtım, bu sefer arka kısımdaki anakartın slotlarından birine taktım, bir dosya kopyalama işlemi başlattım.

5dk. sonra geldiğimde PC yine kapanmıştı, ancak bu sefer tekrar açamadım.

Kısa devre, statik elektrik vb. konulardan şüpheleniyorum. USB işi tesadüf de olabilir, odaklanmamak lazım.

İçini açıp bağlantıları kontrol ettim, işlemciyi söküp taktım, tık yok. Priz ve kablo da değiştirdim, maalesef sonuç yok.

Sizlere danışmaktan başka çarem kalmadı.

Şimdiden teşekkür ederim.

• yenerunver Y kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar da tık yok derken, power düğmesine bastığınızda fanlarda hareketlilik var mı?
  • Hayır yok.
    Power supply anakarttaki, hdd ve dvd-rom daki tüm bağlantılarını sökün. 24 pinlik kısmındaki yeşil ve yanındaki siyah kısma ataç ile kısa devre yaptırın bakalım çalışacak mı?
  • sigorta problemi olabilir power suply nin. ana kart korumaya almış olablir. piini sökün biraz bekletin birde power suply çıkışlarına bakın
  • Tamamdır hocam, yaptım. Kısa devre yapınca fan döndü. Power Supply'da sorun yok o zaman. BIOS pilini de çıkarıp, 5 dk. sonra tekrar denedim, yine çalışmadı. Sorun nerede olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerunver -- 17 Şubat 2015; 22:25:59 >
  • Ömüremrah Ö kullanıcısına yanıt
    Hocam, power supply'a kısa devre yaptım, fan döndü. Bilgisayarı tekrar açmayı denedim, tık yok. Ardından BIOS pilini çıkardım. 5dk. sonra tekrar denedim, yine tık yok. Şimdi ne yapmak gerek?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Maalesef anakartınız arızalı. Anakart değişimi yapacaksınız
  • Evet hocam, aldığım yere götürdüm, onlar da aynı şeyi söylediler. "Elektriği kesiyor" benzeri bir cümle kurdu satıcı, garantiye gönderdi. Peki bu durum garanti kapsamına girer mi sizce, yoksa kullanıcı hatası mıdır?
    Bu servisten servise değişir açıkcası. Bazıları kullanıcı hatasına sokarken bazıları ise değişim yapıyorlar. Mesela eski Asus servisi olan çizgi direkt değişim veya yapılabiliyorsa onarım yapıyordu. Ama büyük ihtimalle değişim yaparlar
  • Teşekkürler hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.