Şimdi Ara

Galiba aracım dondu. Şuan çalışmıyor. (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
109
Cevap
3
Favori
18.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 aydır hiçbir problemi olmayan aracımı dün gece evin önüne park ettim. Sabah göstergeler -4'ü gösterirken marş bastığımda gürültülü bir şekilde araba cırlayarak çalışmadı. Motor suyu kapağı sürekli su kaçırıyordu. Gece kapaktan damla dama su sızıp tenis topu büyüklüğünde buz kütlesi oluşmuştu. Araçta antifiriz yok ve sanırım su kabının içinde buzlanma var.

Video her şeyi anlatıyor.
    http://www.youtube.com/watch?v=UGipsfatDKY

Ne oldu bu arabaya, nasıl kurtarcaz bu arabayı :-\

*2006 Peugeot 207 1.4 HDI

Edit1: İşin aslı, antifriz vardı ama motorda tespit edemediğimiz su kaçağı yüzünden defalarca su takviyesi yapmak zorunda kaldım. Bu yüzden antifriz oranı yok denecek kadar düştü.

Edit2: 09/01/2015

Arkadaşlar dün gece buz genleşirse çıkabilecek yeri olsun diye radyatör kapağını açık bırakmıştım. Bu gün baktığımda tamda düşündüğüm gibi olmuş. Buz kapak kısmından dışarı doğru çıkmış. Umarım motorun içine bir sıkıntı vermemiştir.

Aracı sokacağım kapalı bir yer bulamadığım için bugün yine bu şekilde kalacak. Yarın İzmir'de hava 10 dereceye kadar ısınacak görünüyor. Yarın öğlen saatlerinde hava sıcakken fönle, sobayla biraz daha ısıtıp çalıştırmayı deneyeceğim.

Edit3: 11/01/2015

Arkadaşlar haberler kötü. Bugün İzmir'de hava çok güzeldi. Buz namına araçta hiçbir şey kalmadı. Besmele çekip marş bastım, araba tek marşta çalıştı. Kaput açık biraz izleyeyim dedim. 10 Saniye geçmeden birden su kabından yağ fışkırmaya başladı. Hemen stop ettim ama olan çoktan olmuş zaten.
    Yarın aracı servise çektiriyorum. Bu durum hakkında bir fikri olan var mı?

Edit4: 14/01/2015 - MUTLU SON

Arkadaşlar günlerdir herkes blok çatladı dediği için kara kara düşünüyorduk ama eşanjör adıyla bilinen yağ soğutucusu patlamış. 4 Haneli rakamlarla ödeme yapacağımızı düşünürken sadece yağ soğutucusuyla kurtulunca gerçekten çok sevindik
    Tabi bu da bize sağlam bir ders oldu. Şuan sistemde su hiç yok, full antifriz dolu. Siz siz olun İzmir'de hava soğuk olmaz demeyin, yüklenin antifrize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seizure -- 14 Ocak 2015; 20:04:00 >

• Kar vs gormedim nerde yasiyorsunz motor donacak kadar soguk olmasa gerek.. Belki mazot olabilirmi donan..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marş motoru gibi geldi bana

• quote:

Orijinalden alıntı: Paco-De Lucia

Kar vs gormedim nerde yasiyorsunz motor donacak kadar soguk olmasa gerek.. Belki mazot olabilirmi donan..
    -4 de mazot donmaz.

radyatördeki motor suyu donarsa da araba çalışmamazlık etmez. Çalışır bir süre sonra soğutma olmadığı için araç hararet yapar.
  • Takipteyim. Merak ettim.

• Hocam antifreeze olmazsa su donar.Kisin %70 antifriz %30 seklinde olmalidir karisim.Yazin ise yari yariya

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hic boyle bir ses duymadim -4 kotu bir isi degil sanki atesleme sirasi karismis gibi hissettim cok merak rdiyotum ne cikacak antifteze olmayan su blokta sorun olusturmasin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cavalier79 -- 8 Ocak 2015; 16:53:35 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bana sanki marş motorun bendix dişlisi takılı kalmış gibi geliyor..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: salserol

Bana sanki marş motorun bendix dişlisi takılı kalmış gibi geliyor..
    eğer motorun içindeki su donduysa o araç iptal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: batkent

eğer motorun içindeki su donduysa o araç iptal.

Alıntıları Göster
    Anladığım kadarıyla o ses dişli sesi. Marş motoru dişlisi sanki volanı çeviremiyormuş da, sıyırıyormuş gibi geldi. Motor kilitlenmiş sanki gibi. Emin değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

Hocam antifreeze olmazsa su donar.Kisin %70 antifriz %30 seklinde olmalidir karisim.Yazin ise yari yariya

Yaptığınız karışım oranı ile suyun donma ısısı -55 / -58 derece civarı olur. Türkiye şartlarında ideal karışım oranı %30 Antifreeze / %70 su dur. Bu şekilde suyun donma ısısı -15 / -16 derece olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Anladığım kadarıyla o ses dişli sesi. Marş motoru dişlisi sanki volanı çeviremiyormuş da, sıyırıyormuş gibi geldi. Motor kilitlenmiş sanki gibi. Emin değilim.

Alıntıları Göster
    dişli sıyırmış sanki marş motoru.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Bende öyle düşünüyorum. Sanki marş motoru volanı çeviremiyor gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seizure

2 aydır hiçbir problemi olmayan aracımı dün gece evin önüne park ettim. Sabah göstergeler -4'ü gösterirken marş bastığımda gürültülü bir şekilde araba cırlayarak çalışmadı. Motor suyu kapağı sürekli su kaçırıyordu. Gece kapaktan damla dama su sızıp tenis topu büyüklüğünde buz kütlesi oluşmuştu. Araçta antifiriz yok ve sanırım su kabının içinde buzlanma var.

http://youtu.be/ei-wVQhR_MY

Arac dobmuşa benziyor motor bloğu içinde su donmuş gibi bu şekilde aracı çalıştırmayın daha fazla zarar verirsiniz kapalı bir ortama çekip bekleyin kendi çözülmesini beklemekten başka careniz yok. Çalıştırmaya kalkarsanızda motor bloğunu çatlatabilirsiniz. Şanslıysanızda motor bloğunda acil tahliye kapakları oluyor ekstrem durumlarda basınctan dolayı kapak atar su blok catlamaktan kurtulur.

Risk alırım illada çalıştırayım derseniz V kayışı sökülerek donmuş araç çalıştırılır. Ama tekrar söyliyeyeim risk büyük

• quote:

Orijinalden alıntı: PolarStern

quote:

2 aydır hiçbir problemi olmayan aracımı dün gece evin önüne park ettim. Sabah göstergeler -4'ü gösterirken marş bastığımda gürültülü bir şekilde araba cırlayarak çalışmadı. Motor suyu kapağı sürekli su kaçırıyordu. Gece kapaktan damla dama su sızıp tenis topu büyüklüğünde buz kütlesi oluşmuştu. Araçta antifiriz yok ve sanırım su kabının içinde buzlanma var.

Arac dobmuşa benziyor motor bloğu içinde su donmuş gibi bu şekilde aracı çalıştırmayın daha fazla zarar verirsiniz kapalı bir ortama çekip bekleyin kendi çözülmesini beklemekten başka careniz yok. Çalıştırmaya kalkarsanızda motor bloğunu çatlatabilirsiniz. Şanslıysanızda motor bloğunda acil tahliye kapakları oluyor ekstrem durumlarda basınctan dolayı kapak atar su blok catlamaktan kurtulur.

Risk alırım illada çalıştırayım derseniz V kayışı sökülerek donmuş araç çalıştırılır. Ama tekrar söyliyeyeim risk büyük
    benim arabamda da aynı sıkıntı var, dün denedim ama çalıştıramadım. radyo - far mar vs. açılıyor ama çalışmıyor.yarın vurdurarak çalıştırmayı deneyeceğim.

camlarda donmuştu, ilk defa başıma geliyor bunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: PolarStern

quote:

İzmirli değil misiniz, çoğunuz böylesiniz.

Tutturmuşsunuz bir İZMİR SOĞUK OLMAZ, 3 yıldır soğuktan ciğerimiz çürüdü.

YAZ KIŞ ARABAYA ANTİFRİZ KONUR.

Nokta.

• quote:

Orijinalden alıntı: Febr

İzmirli değil misiniz, çoğunuz böylesiniz.

Tutturmuşsunuz bir İZMİR SOĞUK OLMAZ, 3 yıldır soğuktan ciğerimiz çürüdü.

YAZ KIŞ ARABAYA ANTİFRİZ KONUR.

Nokta.

Alıntıları Göster
    Benim 206'da kışın çalışmamıştı şu şekilde bi çözümü var olur mu tam emin değilim;

Motor kısmında el pompası olacak mazotun, onu sıktırarak içine mazot çekmeyi deneyin. 1.4 hdi kronik sorunu diye biliyorum. Bende aynı sorunu yaşamıştım aynı şekilde çalışmıyordu el ile çektirince mazotu araç çalıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NCL -- 8 Ocak 2015; 17:41:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NCL

Benim 206'da kışın çalışmamıştı şu şekilde bi çözümü var olur mu tam emin değilim;

Motor kısmında el pompası olacak mazotun, onu sıktırarak içine mazot çekmeyi deneyin. 1.4 hdi kronik sorunu diye biliyorum. Bende aynı sorunu yaşamıştım aynı şekilde çalışmıyordu el ile çektirince mazotu araç çalıştı.

Alıntıları Göster
    Valla bu ses hayra alamet değil. İnşallah çok masraf çıkarmaz.
  • Borulardaki su donmus gecmis olsun eger blok catladiysa motor bitmistir yada borulari antifreez sartt

• seizure kullanıcısına yanıt
    Mazot çektirme olaylarını falan bırakın bir kenara. Araç maş basmıyor ki nesine mazot çektireceksin.

Marş dinamosu ile motoru ayıran bir parça vardır marş motorunun hemen üstüne yapışık ve küçüktür. Sanayide ona "dşk" derler. Sanrım onunla ilgili bir problem. Bir benzerini bende yaşamıştım oradan hatırlıyorum.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.