Şimdi Ara

Galiba aracım dondu. Şuan çalışmıyor. (ÇÖZÜLDÜ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
3
Favori
18.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ha ayrıca aracı çalıştırmaya çalışma. Eğer antifreeze yoksa devirdaim pompası da donmuştur muhtemelen ya kayış koparırsın yada pompayı kırdırırsın.

Ya arkadaşım insanın arabasında antifreeze olmazmı ya. Yaz kış şart bu meret zaten. He kaç kuruşluk şey ki. İlla ustaya para vermem diyosan bari alıp motor suyu kutusuna küçük bi bidon boşaltıvereydin. Bence kendiniz edip kendiniz bulmuşsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayF

Ha ayrıca aracı çalıştırmaya çalışma. Eğer antifreeze yoksa devirdaim pompası da donmuştur muhtemelen ya kayış koparırsın yada pompayı kırdırırsın.

Ya arkadaşım insanın arabasında antifreeze olmazmı ya. Yaz kış şart bu meret zaten. He kaç kuruşluk şey ki. İlla ustaya para vermem diyosan bari alıp motor suyu kutusuna küçük bi bidon boşaltıvereydin. Bence kendiniz edip kendiniz bulmuşsunuz.
    Hocam araçtaki soğutma suyu donmuş devirdaim kitlenmiş. Buzu çeviremiyor. Sakın marş basmaya devam etmeyin marş motorunun canına okuyorsunuz. Hemen aracı sıcak bir garaja vites boşta ittirerek çekin buzu çözülsün. Su genleşmiş genleşme tanıkınıda parçalamış. Şanslı iseniz blok tapaları motoru kurtarmıştır. Buz çözülünce suyu boşaltıp % 50 antifiriz % 50 su koyun. Ya Bismillah diyip marşa basın. İnşaAllah eskisi gibi sorunsuz çalışacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ZoomStar

Hocam araçtaki soğutma suyu donmuş devirdaim kitlenmiş. Buzu çeviremiyor. Sakın marş basmaya devam etmeyin marş motorunun canına okuyorsunuz. Hemen aracı sıcak bir garaja vites boşta ittirerek çekin buzu çözülsün. Su genleşmiş genleşme tanıkınıda parçalamış. Şanslı iseniz blok tapaları motoru kurtarmıştır. Buz çözülünce suyu boşaltıp % 50 antifiriz % 50 su koyun. Ya Bismillah diyip marşa basın. İnşaAllah eskisi gibi sorunsuz çalışacaktır.

Alıntıları Göster
    o aracın marş motorunda veya yürüyen aksamında bi problem var su donsa bıle çalışması lazım o kadar soğuk olmadı en kötü ihtimal beyin rölanti yükseltip yine çalıştırırdı takır takır ses çıkıyor hayra alamet degıl

• quote:

Orijinalden alıntı: huso0655

Kar vs gormedim nerde yasiyorsunz motor donacak kadar soguk olmasa gerek.. Belki mazot olabilirmi donan..

mazot donsa dahi aracın çalısması gerekır beyin rölantiyi kendi ayarlar araç kısa süre mazotu tam yakamaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: sametsamett

quote:

Orijinalden alıntı: huso0655

Kar vs gormedim nerde yasiyorsunz motor donacak kadar soguk olmasa gerek.. Belki mazot olabilirmi donan..

mazot donsa dahi aracın çalısması gerekır beyin rölantiyi kendi ayarlar araç kısa süre mazotu tam yakamaz

Alıntıları Göster
    İşin aslı, antifriz vardı ama motorda tespit edemediğimiz su kaçağı yüzünden defalarca su takviyesi yapmak zorunda kaldım. Bu yüzden antifriz oranı yok denecek kadar düştü.

Ama bu sayede su kaçağının radyatör kapağından olduğunu öğrenmiş oldum. Kapak su kaçırınca buzda içeri doğru ilerlemiş. Şu donma işini bir çözeyim hemen yeni kapak takacağım.

Şuan aracı radyatör kapağı açık vaziyette, önceki bulunduğu otoparka nispeten 1 2 derece daha sıcak olacağını düşündüğümüz dar bir ara sokağa bıraktım. Kapalı garaj ne yazık ki bulamadım. Gece buz genleşme yaparsa kapaktan dışarı atar inşallah

• quote:

Orijinalden alıntı: seizure

İşin aslı, antifriz vardı ama motorda tespit edemediğimiz su kaçağı yüzünden defalarca su takviyesi yapmak zorunda kaldım. Bu yüzden antifriz oranı yok denecek kadar düştü.

Ama bu sayede su kaçağının radyatör kapağından olduğunu öğrenmiş oldum. Kapak su kaçırınca buzda içeri doğru ilerlemiş. Şu donma işini bir çözeyim hemen yeni kapak takacağım.

Şuan aracı radyatör kapağı açık vaziyette, önceki bulunduğu otoparka nispeten 1 2 derece daha sıcak olacağını düşündüğümüz dar bir ara sokağa bıraktım. Kapalı garaj ne yazık ki bulamadım. Gece buz genleşme yaparsa kapaktan dışarı atar inşallah

Alıntıları Göster
    iyi haber kayisin iyi ki mars motorunun gücünü dönmeyen devirdaim pompasina iletirken siyirmamis
    kötü haber su donmus, sansin varsa hasar yoktur, sansin yoksa blok olur conta olur devirdaim pompasi da olur, bir seyler elbet ki ayvayi yemistir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Progress* -- 8 Ocak 2015; 19:27:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PolarStern

quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

Hocam antifreeze olmazsa su donar.Kisin %70 antifriz %30 seklinde olmalidir karisim.Yazin ise yari yariya

Yaptığınız karışım oranı ile suyun donma ısısı -55 / -58 derece civarı olur. Türkiye şartlarında ideal karışım oranı %30 Antifreeze / %70 su dur. Bu şekilde suyun donma ısısı -15 / -16 derece olur.

Hocam daha dun gece accuweather a gore -23 tu Konya.Burada bu degerlerde iki aracimiz var.Biri dizel biri benzinli.İkisi de tek marsta calisti.Benim soyledigim degerler garanti degerler ic anadolu nun soguk iklimi icin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayni sorun benimde basima geldi yedek su deposuna kadar buz tutmus sicak su ile buzu eritebildim ama alt taki tipayi patlattim bundan sonra yapacaklarim nedir arac 1.4 tdci fiesta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynisi bizim.mahalledeki 206 nik.basina geldi calismadi su doktuk mars motoruna kendine geldi ama.gene calismadi

• quote:

Orijinalden alıntı: OguzhanDURSUN

Aynisi bizim.mahalledeki 206 nik.basina geldi calismadi su doktuk mars motoruna kendine geldi ama.gene calismadi
    marş sesini duyunca içim acıdı yazık günah arabaya
  • quote:

Orijinalden alıntı: samsunlyy

marş sesini duyunca içim acıdı yazık günah arabaya

Alıntıları Göster
    yazık olmuş arabaya

• Motorun içindeki su donup bloğu çatlattıysa geçmiş olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaptan Ross

Motorun içindeki su donup bloğu çatlattıysa geçmiş olsun
    Bana da mars motoru gibi geldi. Mars motoru oyle bir anda gidiyor. Ben de markete gitmistim sonra calismadi bir daha ayni boyle ses cikiyordu. Mars motoru degisince duzeldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Bana da mars motoru gibi geldi. Mars motoru oyle bir anda gidiyor. Ben de markete gitmistim sonra calismadi bir daha ayni boyle ses cikiyordu. Mars motoru degisince duzeldi.

Alıntıları Göster
    Yahu biraz bekleyin hava ysynsyn ya da kapaly bi yere çekin kendine gelsin.

Ben burdan üzüldüm yahu.

Bi de kaputu açyp çaly?tyryyorsunuz

• motor kilitlenmiş geçmiş olsun aracı çekiciye alıp kapalı garaja yada avm otoparkına götürün hala dışarda tutuyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: pulpa

motor kilitlenmiş geçmiş olsun aracı çekiciye alıp kapalı garaja yada avm otoparkına götürün hala dışarda tutuyorsunuz
    Yıllardır yaz-kış anahtarı iter itmez çalışan arabam, bugün 3 sn.de marş aldı, gerçekten İzmir acayip soğudu bu ara. 2002'deki kardan sonra ilk kez yollara tuz atıldığını gördüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Yahu biraz bekleyin hava ysynsyn ya da kapaly bi yere çekin kendine gelsin.

Ben burdan üzüldüm yahu.

Bi de kaputu açyp çaly?tyryyorsunuz

Alıntıları Göster
    ne yazıkki motor blok çatlatmış pistonlar hareket dahi edemiyor motor kitlenmiş tahmini masraf 5000-8000 bin tl arası

• quote:

Orijinalden alıntı: r0x

benim arabamda da aynı sıkıntı var, dün denedim ama çalıştıramadım. radyo - far mar vs. açılıyor ama çalışmıyor.yarın vurdurarak çalıştırmayı deneyeceğim.

camlarda donmuştu, ilk defa başıma geliyor bunlar.

Galiba aracım dondu. Şuan çalışmıyor. (ÇÖZÜLDÜ)

Acil bi işiniz yoksa vurdurmayın. Özellikle yeni nesil araçlarda vurdurmak oldukça zararlıdır.
    Zaten araç soğuktan dolayı çalışamayacak durumdaysa vurdurarakta çalışmaz bence

• quote:

Orijinalden alıntı: SweentLyy

quote:

Orijinalden alıntı: r0x

benim arabamda da aynı sıkıntı var, dün denedim ama çalıştıramadım. radyo - far mar vs. açılıyor ama çalışmıyor.yarın vurdurarak çalıştırmayı deneyeceğim.

camlarda donmuştu, ilk defa başıma geliyor bunlar.

Galiba aracım dondu. Şuan çalışmıyor. (ÇÖZÜLDÜ)

Acil bi işiniz yoksa vurdurmayın. Özellikle yeni nesil araçlarda vurdurmak oldukça zararlıdır.
    Zaten araç soğuktan dolayı çalışamayacak durumdaysa vurdurarakta çalışmaz bence

Alıntıları Göster
    Karşıyaka da 2 aracın motor tapaları antifriz olmadığı için patladı..Halbuki antifiriz olsaydı yarım marşta alacaktı araçları..Antifrizin sadece kışın hatırlanması çok kötü sonuçlara açıyor..

• Videoyu kaldırmışsınız. Bizde izlesek yorumda bulunabilirdik.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.