Şimdi Ara

Site garajında aracım hasar gördü. GÜNCELLEME: SORUN ÇÖZÜLDÜ HERKESE TEŞEKKÜRLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
6.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Oturduğum sitenin kapalı garajında tavandan bir şey sızmış. Kimyasal içeren su zannediyorum. Yukarısı bahçe çünkü. Ve personel bunu bildiği halde hiçbir uyarıcı koymamış buraya. Uzun süredir varmış bu sorun ve geçen akşam da aracımı oraya ben park etmiştim.

Arabamı sabah böyle buldum. Boyanın verniği çok kötü şekilde yanmış ve alttaki boya dahi zarar görmüş. Garajda gezdim ve benimkinden daha kötü durumda olan 3 araç daha buldum. Bunlardan birisi 100 bin tl nin üzerinde daha sıfır bir SUV.

Site garajında aracım hasar gördü. GÜNCELLEME: SORUN ÇÖZÜLDÜ HERKESE TEŞEKKÜRLER

GÜNCELLEME: Sorun halledildi @emrebozkurt800 ve @inceyasar size minnettarım. Öncelikle emrebozkurt dostumuzun verdiği bilgi işe çok yaradı ve bu bölgeye müdahale etmek için cesaretlendim. Bölgeye baya bir Mr. Muscle kireç sökücü uyguladım ve mikrofiber bezle sildim. Ancak değişen hiçbirşey olmadı. Daha sonra inceyasar dostumuzun dediği gibi bir limonu kesip sürmeye başladım. İlk 10 dakika hiçbirşey olmadı ancak sonra mucize gibi birşey oldu ve lekeler yavaşça sökülüp limonda kalmaya başladı. Hiç mikrofiber bez kullanmadan limonla ovalaya ovalaya lekeleri çıkarttım.

BU İKİ ARKADAŞA TEKRAR TEKRAR TEŞEKKÜRLERİMİ İLETİYORUM. İYİKİ VARSINIZ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baltalı_ilah -- 16 Ekim 2014; 15:01:49 >

• Geçmiş olsun hakkınızı arayın bakım firması felan vardır heralde sızıntı normal birseye benzemiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağolun arkadaşlar.

Aracın tüm masraflarını karşılatmak ve hukuki olarak değer kaybı tazminatı almak istiyorum. Yol gösterebilecek biri var mı?

Aracımın yalnızca sağ arka kapısı boyalıydı. Diğer her yeri orjinaldi. Şimdi kaput ve çamurluk boya istiyor. Pasta-cila çare olmuyor. Vernik yanmış bitmiş.
  • Apartman (site) yöneticisine gidip durumu anlatın.Bişey yapamam gibi bişeyler söyler gibi olursa.Şikayetçi olacağınızı söyleyin.(nereye şikayet edeceğinizi şuan kestiremiyorum)
    Şikayetçi olacağınız kişi apartman (site) yönetimi olacağı için tüzel kişiliğe sahip.Apartman sakinlerinin hepsinden şikayetçi olmuş olacaksınız.Bu durumda yönetici zor durumda kalacağını düşünerek ılımlı olmaya başlar diye düşünüyorum.
  • Vallah oradan kaynaklandığını tespit ettirmeniz lazım.

Ve bu olayın orada gerçekleştiğine dair bir kamera kaydı ya da kesin bir bulgu gerekli.

Ben yönetim olsam ve yaptırmak istemesem diyeceğim şu olurdu:

-Kardeşim nereden belli senin aracının başka yerde zarar görmediği?

Yani buna dair kesin bir bulgunuz ya da kantınız yoksa üzgünüm ama yaptığınız masrafla kalırsınız.
  • Öncelikle geçmiş olsun. Benim fikrim kasko var ise önce eksper çağırıp aracı gösterin. Sonra polis çağırıp tutanak tutturup şikayetçi olun. Site yönetimi masrafları karşılamaya gönüllü olursa şikayetinizden vazgeçersiniz. Olmaz ise mahkemeye gidin. Kanıt konusunda sıkıntı yaşayacağınızı pek sanmıyorum çünkü bu şekilde başka araçlarda var dediniz yani şahitleriniz var. Hatta hep beraber mahkemeye verirseniz daha etkili olur. Hakkınızı sonuna kadar arayın. Nedense site yönetimlerine oldum olası gıcık olurum.
  • Bence işin çok zor paşa paşa cebinden ödeyeceksin gibi gözüküyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu sorunu polisle veya site yöneticisi ile çözemezsiniz.
    1. Öncelikle hasarınızı ve hasara neden olan etkeni tespit ettirmeniz gerekiyor. Bunun için bulunduğunuz yerdeki sulh hukuk mahkemesine dilekçe verip hasar ve etken hakkında tespit davası açmanız gerekiyor. Mahkeme Size keşif ve tespit için gün verir. Ancak keşif ve bilirkişi için harç yatırmanızı isterler.
    2. İkinci aşama için hasarın değerine bağlı olarak, sulh hukuk veya asliye hukuk mahkemesine site yönetimi aleyhine dava açmanız gerekiyor. Bu davada yaptığınız tespit masrafı ve onarım masrafını yasal faizleri birlikte istemeniz gerekiyor.
    Bu işlemler sürelere tabidir ve takibi gerekir. Hukuktan anlamıyorsanız en iyisi bir avukatlar anlaşıp vekalet vermektir. Davayı kazanırsanız avukat ücretini de geri alırsınız.

Kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speaker -- 13 Ekim 2014; 22:01:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şikayet ettiğiniz anda orayı düzelttirip boyatacaklardır onu birşekilde delilleştirmeniz gerekli. resimler tek başına kafi gelir mi onu bir avukata danışmanız lazım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tabii ki değer kaybı olur eski de olsa bir değeri bir piyasası var o arabanın. boya sebebiyle piyasasının altında satacaksınız.
    Takip, bakalım ne sonuç çıkacak dilerim hakkınızda hayırlısı olur.
  • Bir saniye arkadaşım hemen moralini bozma bakalım. Bu damlayanlar atık su muhtemelen. Su aracın üzerinde kuruyunca kalsiyum atıkları bu şekilde görünür. Boyanması gerektiğini kim söyledi bilmiyorum ama muhtemelen yolmaya çalışmışlar sizi.

Ben daha kötülerini gördüm ve üstesinden gelmiştim. Eğer tahmin ettiğim gibi atık su ise bu damlayan, çıkartabilirsiniz, gözünüzde fazla büyütmeyin. Vernik zarar görmemiş olması kuvvetle muhtemel. Mesela şu videodaki araç çok daha beter durumda. Hemen panik yapmayın.

Nerede yaşadığınızı bilmiyorum ama yakın olsaydım ben yardımcı olurdum. 2 günde kireçli su verniği yakacaksa hiç araba almayalım biz. En fazla kuş pisliği gibi vernikte hafif iz yapmıştır, o da 2500-300 grit su zımparası ve ardından polish ile geçecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrebozkurt800 -- 14 Ekim 2014; 5:21:00 >

• Antalya barış sitesi mı ?
    Aynısı benimde başıma geldi.

• Hadi kaputa tavandaki kireçli su damları,o farların hali nedir hocom
  • limonla aracı silin geçer aynısı benim aracımada oldu sildikten sonra aracınızı yıkayın

geçmiş olsun
  • Geçmiş olsun bence onlara söylemeden yasal süreci başlatın

• quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

Vallah oradan kaynaklandığını tespit ettirmeniz lazım.

Ve bu olayın orada gerçekleştiğine dair bir kamera kaydı ya da kesin bir bulgu gerekli.

Ben yönetim olsam ve yaptırmak istemesem diyeceğim şu olurdu:

-Kardeşim nereden belli senin aracının başka yerde zarar görmediği?

Yani buna dair kesin bir bulgunuz ya da kantınız yoksa üzgünüm ama yaptığınız masrafla kalırsınız.

akıntı olan yerden numune alınır. herhangi bir laboratuvarda analiz yaptırılır.

dünyanın her köşesine kamera koyacak halimiz yok değil mi?
  • 355GTS kullanıcısına yanıt
    Tamam da arabanın orada o hasarı aldığını nasıl kanıtlayacaksınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

Tamam da arabanın orada o hasarı aldığını nasıl kanıtlayacaksınız.

quote:

Garajda gezdim ve benimkinden daha kötü durumda olan 3 araç daha buldum.

bu kadar tesadüf fazla.

sanırım size göre videosu olmayan hiçbir şeyin ispatı olmaz.

kendi oturduğun sitenin otoparkında tavanda akıntı var. resmi de var. sızıntı yapan maddenin laboratuvar analiz sonucu var. hadi işi bir kademe ileri götürelim araç yüzeyinden de numune alınsın madem boyanacak, ikisi de eşleşirse daha neyin ispatından bahsediyorsunuz anlamadım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 14 Ekim 2014; 11:15:37 >
  • Hukuksal anlamda hic bir hak iddia edemezsin. Haa edersin ama zor alirsin. İddiada bulunan iddiasini ispatla mükelleftir. Yönetici tutar oraya yarin bugün getirir yazi asar panoya yazi asar, dikkat edin der. Birkaç komşuya da imzalatir . öylece kalirsiniz.birşey cikmaz ondan.

• GÜNCELLEME: Sorun halledildi @emrebozkurt800 ve @inceyasar size minnettarım. Öncelikle emrebozkurt dostumuzun verdiği bilgi işe çok yaradı ve bu bölgeye müdahale etmek için cesaretlendim. Bölgeye baya bir Mr. Muscle kireç sökücü uyguladım ve mikrofiber bezle sildim. Ancak değişen hiçbirşey olmadı. Daha sonra inceyasar dostumuzun dediği gibi bir limonu kesip sürmeye başladım. İlk 10 dakika hiçbirşey olmadı ancak sonra mucize gibi birşey oldu ve lekeler yavaşça sökülüp limonda kalmaya başladı. Hiç mikrofiber bez kullanmadan limonla ovalaya ovalaya lekeleri çıkarttım.

BU İKİ ARKADAŞA TEKRAR TEKRAR TEŞEKKÜRLERİMİ İLETİYORUM. İYİKİ VARSINIZ.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.