Merhaba arkadaşlar. Benim takıldığım bir konu var. Şu an iki ekran kartım var. Birisi Zotac GTS250 1GB 256Bit DDR3, diğeri ise Point of View 9600GT 1GB 256Bit DDR3. Ben bu iki ekran kartını da bilgisayarda kullanmak istiyorum. Performansın daha çok artması için tabi ki. Buna paralel bağlantı deniliyor sanırım. Bunun için iki ekran kartınında marka olarak aynı olması ve nVidia SLI'yi desteklemesi gerekiyormuş. Benim iki ekran kartımda nVidia SLI'yi destekliyor. Hatta power bile destekliyor (Corsair 550W). Sanırım anakartta önemli. Gigabyte GA-890GPA UD3H rev2.1 anakartım var. Sanırım bu işin altından rahatlıkla kalkabilir. İşlemci ise AMD Phenom II x4 3.0 GHz. Şimdi benim öğrenmek istediklerim:
1- Bu şekilde, bu sistemle iki ekran kartını bağlayabilir miyim? 2- Ekran kartının performansı cidden farkedilecek derecede artıyor mu? Yani değer mi? 3- SLI bağlantılarını yapmak için özel bir aparat almam gerekiyor sanırım. Bunu nerede bulabilirim? 4- Öteki ekran kartını (PoW) taktıktan sonra driver'larını kurmam gerekecek mi? 5- Monitör çıkışını yine sadece Zotac'tan alacağım sanırım. Öteki takılı duracak ama sadece çalışacak değil mi?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum. İyi çalışmalar...
O anakartta sli özelliği yok, crossfire yapabilirsin, o da ancak 2 tane aynı seri amd ekran kartıyla olur...
ayrıca gts 250 ile 9600 gt sli olmazdı zaten bildiğim kadarıyla...