Şimdi Ara

2. el 1.6 TDI Polo hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar merhaba öncelikle iyi forumlar dilerim herkese. 2. el araba almayı düşünüyorum 20 yaşındayım ve alacağım araba ilk arabam olacak. Yaşıma ve parama göre kendime polo 1.6 TDI'da karar kıldım. Fakat 2. el ilanlarına bakarken dizel pololar hep 100 bin km üstündeler. Bu arada 30 bin i fazla asmayacak bir bütçem var. Bu parayada polonun son kasaları hep 100 bin km nin üstündeler. Km si düşük olan araçlarda var fakat bunlarda da hasar kaydı pert kaydı gibi durumlar var bunlara da girmek istemiyorum doğru da olmaz zaten sıkıntı yaşamak istemiyorum çünkü. Volkswagenin dizel motorları hakkında da pek bir bilgim yok genelde dizel motorların ömrü kısa olur derler o yüzden 100 bin üzerinde araba almaya yanaşamıyorum. Size şu soruları sormak istiyorum;

1- Öncelikle Vw'nin dizel motorları kaç km ye kadar sıkıntısız gidebilir ? (Bakımları, ağır bakımları vs durumları zamanında yapmak şartıyla)
    2- Eğer 100 bin üzerinde bir polo alırsam yarın öbür gün elimden çıkarmak istediğimde araç yenilemede bana maddi açıdan yararı olabilir mi (150 bin ve üzeri km'den bahsediyorum)?
    3- Ayriyetten araba alacağım zaman hasar kaydı olursa nelere dikkat etmeliyim, yani hangi tür hasar kayıtları bana sıkıntı çıkarmaz ?

Bu 3 soruya hakim olabilecek arkadaşlar bilgilerini benimle paylaşabilirlerse sevinirim şimdiden teşekkürler. Tekrardan iyi forumlar dilerim...

• Vw den ve polodan bahsediyorsun 30a al 2 sene kullan 33e sat.
    Tdi motorlar saglamdir bir problem cikarmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donanım açısından tavsiye etmem. Örneğin 1.2 tdi bluemotion'da VE 2014 MODELLERDE hız sabitleyici, Asr,Esp,EDL(ELEKTRONİK DİFERANSİYEL KİLİDİ) var. 1.6 Tdi'de bu özellikler yok.
  • 100 binde bir araç her türlü alınır bunu kafaya takmaya gerek yok. Forumdaki herkesin aksine vw sağlam araçlar üretir emin ol.
  • Sen çevreden etkilenerek mi Polo'da karar kıldın? Kıstas ve beklentiler nedir? O paraya daha dolu Fiesta 1.6 TDCI'lar var..

• quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Sen çevreden etkilenerek mi Polo'da karar kıldın? Kıstas ve beklentiler nedir? O paraya daha dolu Fiesta 1.6 TDCI'lar var..

hayır çevremden etkilenerek karar kılmadım tasarımı şekli şemali hoşuma giden bir araç ve üstüne vw üretimi bir araç olduğu için, beklenti olarak pek birşeyim yok sadece içine oturduğum araç volkswagen olsun yeter benim ayrı bi sempatim var bu araçlara karşı. Donanım olarak hız sabitleyici navigasyon gibi eksileri olması benim için dert değil fazla gerek duymayacağımı düşünüyorum. Ama sizinde ek olarak ne gibi şeylerden bahsetmek istediğinizi öğrenmek isterim belki benim aklıma gelmeyen birşeye dikkatimi çekebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BgKenan -- 24 Ağustos 2014; 12:19:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CorsaD2011

Donanım açısından tavsiye etmem. Örneğin 1.2 tdi bluemotion'da VE 2014 MODELLERDE hız sabitleyici, Asr,Esp,EDL(ELEKTRONİK DİFERANSİYEL KİLİDİ) var. 1.6 Tdi'de bu özellikler yok.

Hız sabitleyici dışındaki özellikler gerçekten insanın hayatını kurtaracak özellikler fakat yok işte :). Benim 1.6 tdi almak istememin sebebi 90 bg olması 75 bg de sıkıntı yaşayacağımı düşünüyorum beygir yüksekliğinden dolayı 1.6 da karar kıldım. Önerebileceğiniz başka bir model var mı birde ona göz atabilirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Clio 4 1.2 vs İ20 1.2 mpi
    7 yıl önce açıldı
    1.6 egea vs 1.5 megane
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hmm sadece oturduğunda koltuğa vw olacaksa neden bu kadar takıyorsun ki o kadar madem markana güveniyorsun al rastgele
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan0403

Hmm sadece oturduğunda koltuğa vw olacaksa neden bu kadar takıyorsun ki o kadar madem markana güveniyorsun al rastgele

Üstad şimdi okuyunca banada biraz acemi lafı gibi geldi :D Fakat gel gelelim vw gerçeği var sonuçta ben burada benden bilgili kişilerin bana yardımcı olmasını istiyorum dalga geçmesini değil :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: BgKenan

quote:

Sen çevreden etkilenerek mi Polo'da karar kıldın? Kıstas ve beklentiler nedir? O paraya daha dolu Fiesta 1.6 TDCI'lar var..

hayır çevremden etkilenerek karar kılmadım tasarımı şekli şemali hoşuma giden bir araç ve üstüne vw üretimi bir araç olduğu için, beklenti olarak pek birşeyim yok sadece içine oturduğum araç volkswagen olsun yeter benim ayrı bi sempatim var bu araçlara karşı. Donanım olarak hız sabitleyici navigasyon gibi eksileri olması benim için dert değil fazla gerek duymayacağımı düşünüyorum. Ama sizinde ek olarak ne gibi şeylerden bahsetmek istediğinizi öğrenmek isterim belki benim aklıma gelmeyen birşeye dikkatimi çekebilirsiniz.

Türkiye'de VW her zaman hakettiğinden daha pahalı satılır. Yani verdiğin paradan daha azını alırsın. Baktığında VW'in muadil araçlara göre hiç bir artısı yok. Euroncap 5 yıldız diye satıyorlar, ama alakası yok. Çünkü 5 yıldız alan araçlar Türkiye'de satılmıyor. Donanım fakir, güvenlik zayıf. Aynı paraya çok daha iyi araçlar alınabilir. Bunun başında Fiesta geliyor.. Tarz olarak, donanım olarak, sürüş dinamikleri olarak her türlü Polo'nun önünde..

• Fiesta 1.6 tdci(donanımı da yüksek) , Yaris D4-D 90 hp, Clio 4 1.5 dci 90 hp seçenekleri var. Polo'nun debriyajı ve fren pedalı arası mesafe kısa. Örneğin Clio4'te 9 cm bence bu mesafe ideal.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BgKenan

quote:

Türkiye'de VW her zaman hakettiğinden daha pahalı satılır. Yani verdiğin paradan daha azını alırsın. Baktığında VW'in muadil araçlara göre hiç bir artısı yok. Euroncap 5 yıldız diye satıyorlar, ama alakası yok. Çünkü 5 yıldız alan araçlar Türkiye'de satılmıyor. Donanım fakir, güvenlik zayıf. Aynı paraya çok daha iyi araçlar alınabilir. Bunun başında Fiesta geliyor.. Tarz olarak, donanım olarak, sürüş dinamikleri olarak her türlü Polo'nun önünde..

Peki fiestaya yönelecek olsam onda da 30 bin tl'ye 100 bin üzeri km de olan araçları var ford'un dizel motoru da iyi diye biliyorum 100 bin üzerinde alsam onda sıkıntı yaşamam değil mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: CorsaD2011

Fiesta 1.6 tdci(donanımı da yüksek) , Yaris D4-D 90 hp, Clio 4 1.5 dci 90 hp seçenekleri var. Polo'nun debriyajı ve fren pedalı arası mesafe kısa. Örneğin Clio4'te 9 cm bence bu mesafe ideal.

Evet donanımsal olarak dedikleriniz mantıklı fakat fiesta ve clio ya binme şansım oldu 2 araçtada ayaklarım sıkıştı dizlerim sürekli arabayla temas halinde koltuğu geriye kaydırdığım da da arkadaki kişileri rahatsız ediyorum :))
  • Ama dedikleriniz de bir yandan mantıklı geliyor o kadar para verip symbol gibi konsola sahip aracada binmek mantıksız şuan polo ve fiestayı yakın takibe alıp araştırmaları hızlandıracağım :)
  • Alternatif önermeyeceğim, vw hakkında da yorum yapmayacağım ama 100 000 km psikolojisini yaşayanlardanmışsınız ona değineyim istiyorum. Öncelikle dizel bir araç neden tercih edilir sorusunu sorup "çok yol yapılacağı ve az yakıt tüketmesinden dolayı" cevabını alalım. Dolayısıyla dizelin düşük km olması durumunda km/sene ile bir hesap yapılıp gerekirse kuşkuyla yaklaşılmalıdır. 100 000 km çok değildir. Aslında azdır da ama ilerleyen 50 000 km içinde 1-2 000 liralık standart bakım harici para çıkma ihtimali de olabilir. Ama olabileceği ihtimali sizden öncekinin kullanımı ve sizin kullanımınızla hiç olmayabileceği anlamına da gelir. Özetle o civarda km tek başına bir sorun değil. Baktığınız her bir aracın bütününü tüm yönleriyle iyi değerlendirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MecEngineer

Alternatif önermeyeceğim, vw hakkında da yorum yapmayacağım ama 100 000 km psikolojisini yaşayanlardanmışsınız ona değineyim istiyorum. Öncelikle dizel bir araç neden tercih edilir sorusunu sorup "çok yol yapılacağı ve az yakıt tüketmesinden dolayı" cevabını alalım. Dolayısıyla dizelin düşük km olması durumunda km/sene ile bir hesap yapılıp gerekirse kuşkuyla yaklaşılmalıdır. 100 000 km çok değildir. Aslında azdır da ama ilerleyen 50 000 km içinde 1-2 000 liralık standart bakım harici para çıkma ihtimali de olabilir. Ama olabileceği ihtimali sizden öncekinin kullanımı ve sizin kullanımınızla hiç olmayabileceği anlamına da gelir. Özetle o civarda km tek başına bir sorun değil. Baktığınız her bir aracın bütününü tüm yönleriyle iyi değerlendirin.

Konuya yaklaşımınızı sevdim olaya bakmadığım bi açıdan bakmışsınız bu konuda da biraz da olsun değişik alternatifler üreterek girmemi sağladınız yaklaşımınız için teşekkür ederim :)

• 20 yaşındasın ve Polo düşünüyorsun, ilginç. Polo'nun tasarım olarak hiçbir albenisi yok, ayrıca sportiflikten çok uzak araç.
    Fiesta bakmalısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: powermoon

20 yaşındasın ve Polo düşünüyorsun, ilginç. Polo'nun tasarım olarak hiçbir albenisi yok, ayrıca sportiflikten çok uzak araç.
    Fiesta bakmalısın.

Aklımda polo'yu alıp gti tampon led farlar ve gti jant takmak vardı aldıktan sonra o yüzden polo'ya yönelmiştim fakat burada tavsiyelere göre fiestalara baktım fiestalarda da trend modelleri benim bütçeme yetiyor gel gelelim bu modelinde de ne çelik jant var ne beygir :)
  • Yav bosver fiestaymış :)) fiestaya binen poloya binmis mi? Bizde 1.6 90bg polo var ne fiesta kaliyor ne 1.6 passat kaliyor sinifindaki fiestaya,hundaylara falan rahatlikla plaka okutuyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.