Şimdi Ara

2.EL ARABA ALMAK AKIL İŞİ DEĞİLMİŞ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
6.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Artık bu kadarı da olduysa yazıklar olsun. Ne oldu bu üstün ahlaklı Türk milletine ya..

quote:

Orjinalden alıntı: ipo_aga

o olay doğrudur, ankarada fransız bir otomobil bayisinden alınan 0 aracımızında satarken aldığımız eskpertiz raporunda tavanda tadilat olduğu ortaya çıkınca bizde anladık ne işler döndüğünü, yeni araba vermeleri için susma şartı olduğundan açık bilgi veremiyorum.
  • Sabahın erken saatinde toyota plazaya römorklu kamyonla arabalar giriyordu. Sabah saat 6 gibiydi. Sanırım yıl 2003 tü.
    Ters yönden benim yoluma çıkarak kamyon garaja girmeye çalışırken üst katta tam ortada çift kabin bir pikap arada makasta kalmıştı hemde gözümün önünde
    Sıfır araba V gibi oldu.
    İşim olduğu için ne olduğuna bakmadım yoluma devam etmiştim.
    Acaba o arabanın akıbeti ne oldu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozgur23

Hocam bu çok mantıklı gelmedi bana. Yanlış anlama seni itham etmiyorum ama anlamadım. Bu araçların hepsi zaten sigortalı. Tırdan düşürme falan olsa zaten sigorta karşılar. Sanayiye götürme falan çok mantıksız.

quote:

Orjinalden alıntı: fiesta80

bence artık 2.eli bırakın 0 araba almak bile riskli .
    yakın zamanda o kadar çok şey duydumki tırsar oldum,ciddi olarak arabayı alınca bilgisayarlı test yaptırmayı düşünüyorum.

0 araçlarda çok sayıda liftten,tırın üstünden düşürme olayı oluyormuş.sırf bu iş için sanayide belli başlı yerler varmış.
    Ve sıkı durun bu firmaların nasıl daha da gözünün döndüğünü gösteriyor :
    eğer çıkma parça bulunursa o çıkma parça takılıyor ve boyanıyormuş ,yani servisten 0 parça bile takmıyorlar(sanayiye götürülme sebebi zaten buymuş)

bunu bizzat bu işlerle uğraşan bir tanıdığı olan birisi söyledi ve adamın artık vicdan azabına dayanamayıp artık o işleri yapmadığını söyledi.

adam özellikle bmw ve mercedes araçların çok sayıda getirildiğini söyledi ne kadar doğrudur bilemem .
    firmaların bazen kasıtlı olarak da bunu yaptığını söyledi ,sanırım bu arabalar getirilirken de sonuçta sigortalı olduklarından ,sigorta firmalarından para koparmak için uyguladıkları bir yöntemmiş.Sigortayla ilgili kısmını pek anlamadım ,firmalarla arabaların taşınması esnasında onları sigortalayan şirketlerin arasında olan bir durum sanırım.
    Söylediği bu .

eğer aracınızı aldığınızda daha 100 km bile olmamışken sağa sola çekiyor ve servisde bunu düzeltemiyorlarsa bilinki arabanız burun üstü düşmüş bir arabadır

yok hocam yanlış anlamam sonuçta bu da benim duyduğum bir olay yani şahit olmadığımdan zaten doğru diyemem.
    ama çok kişiden duyuyorum 0 alıp boyalı çıkma olayını.
    hatta ankaralılar bilirler ankarada vw ere vardı çok büyük ,burunlarından kıl aldırmazlardı.Şu anda o koca yer kapandı.Söyletinler arasında 0 boyalı araç satma vukuatlarının fazlaca ayyuka çıkması ile ilgili şeyler var.bir adamla sohbet etmiştik, adam zamanında gazetelere bile çıktım ,mahkemelik olmuştum diyor bu ere denen yerle.baya uzun sürmüş, uğraştırmışlar.sonunda adam arabayı da satmış , sol arka kapısı boyalı çıkmış bir passatmış.

bir de konya yolunda bir renault vardır.bilenler bilir.
    bu olay benim bizzat 1. ağızdan duyduğum bir olay .
    adam arabasını veriyor reno ya ikinci ele 0 araç alıyor.sonra o arabaya müşteri olan bir kullanıcı ile orada serviste karşılaşıyor.adam diyor ki hocam senin araba da baya temizmiş ama kısmet olmadı alamadık ,km si de 50000 deymiş iyi falan filan v.s. güzel bakmışsın arabaya diyor.Bizim arkadaş önce şaşırıyor sonra diyorki ya yanlışlık olmasın plaka ne - şu ,eee doğru .
    ama diyor bizim tanıdık benim araba 80000 deydi.

• 2000 yılında eskortumu satmaya çalışıyordum. alıcı çıktı, dedi ki tanıdığım galerici var, arabadan anlar, ona göstereceğim... olur dedim kime istrsen göster, bu senin hakkın. gittik galericiye, adam arabanın etrafında döndü, sağa sola, içe dışa baktı. bana ne dese beğenirsiniz? ön çamurluk ve kapı değişmiş, bu araba yandan epey darbe yemiş. ne diyosun yaa dedim? bu araba sıfırdan beri bende. darbesi falan yok. adam öyle israr ediyor ki valla neredeyse inanacaktım. 6 yıldır kullandığım, yıkamacıya, parkçıya bile emanet etmediğim arabamı adam bir bakışta benden iyi tahlil etti. özetle, galerici bana yutturmaya çalışıyordu.
    gidin işinize yaa, satılacak arabam yok deyip arkama bile bakmadan çektim gelmiştim...
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ozgur23

Hocam bu çok mantıklı gelmedi bana. Yanlış anlama seni itham etmiyorum ama anlamadım. Bu araçların hepsi zaten sigortalı. Tırdan düşürme falan olsa zaten sigorta karşılar. Sanayiye götürme falan çok mantıksız.

quote:

bence artık 2.eli bırakın 0 araba almak bile riskli .
    yakın zamanda o kadar çok şey duydumki tırsar oldum,ciddi olarak arabayı alınca bilgisayarlı test yaptırmayı düşünüyorum.

0 araçlarda çok sayıda liftten,tırın üstünden düşürme olayı oluyormuş.sırf bu iş için sanayide belli başlı yerler varmış.
    Ve sıkı durun bu firmaların nasıl daha da gözünün döndüğünü gösteriyor :
    eğer çıkma parça bulunursa o çıkma parça takılıyor ve boyanıyormuş ,yani servisten 0 parça bile takmıyorlar(sanayiye götürülme sebebi zaten buymuş)

bunu bizzat bu işlerle uğraşan bir tanıdığı olan birisi söyledi ve adamın artık vicdan azabına dayanamayıp artık o işleri yapmadığını söyledi.

adam özellikle bmw ve mercedes araçların çok sayıda getirildiğini söyledi ne kadar doğrudur bilemem .
    firmaların bazen kasıtlı olarak da bunu yaptığını söyledi ,sanırım bu arabalar getirilirken de sonuçta sigortalı olduklarından ,sigorta firmalarından para koparmak için uyguladıkları bir yöntemmiş.Sigortayla ilgili kısmını pek anlamadım ,firmalarla arabaların taşınması esnasında onları sigortalayan şirketlerin arasında olan bir durum sanırım.
    Söylediği bu .

eğer aracınızı aldığınızda daha 100 km bile olmamışken sağa sola çekiyor ve servisde bunu düzeltemiyorlarsa bilinki arabanız burun üstü düşmüş bir arabadır

yok hocam yanlış anlamam sonuçta bu da benim duyduğum bir olay yani şahit olmadığımdan zaten doğru diyemem.
    ama çok kişiden duyuyorum 0 alıp boyalı çıkma olayını.
    hatta ankaralılar bilirler ankarada vw ere vardı çok büyük ,burunlarından kıl aldırmazlardı.Şu anda o koca yer kapandı.Söyletinler arasında 0 boyalı araç satma vukuatlarının fazlaca ayyuka çıkması ile ilgili şeyler var.bir adamla sohbet etmiştik, adam zamanında gazetelere bile çıktım ,mahkemelik olmuştum diyor bu ere denen yerle.baya uzun sürmüş, uğraştırmışlar.sonunda adam arabayı da satmış , sol arka kapısı boyalı çıkmış bir passatmış.

bir de konya yolunda bir renault vardır.bilenler bilir.
    bu olay benim bizzat 1. ağızdan duyduğum bir olay .
    adam arabasını veriyor reno ya ikinci ele 0 araç alıyor.sonra o arabaya müşteri olan bir kullanıcı ile orada serviste karşılaşıyor.adam diyor ki hocam senin araba da baya temizmiş ama kısmet olmadı alamadık ,km si de 50000 deymiş iyi falan filan v.s. güzel bakmışsın arabaya diyor.Bizim arkadaş önce şaşırıyor sonra diyorki ya yanlışlık olmasın plaka ne - şu ,eee doğru .
    ama diyor bizim tanıdık benim araba 80000 deydi.

KM ile oynamada aynı şey benim de (Daha doğrusu kayınpederin) başına geldi. 2000 yılıdan Peugeot 405'i vardı. O zamanlarda Sonsoy'a verdi arabayı ve sıfır 406 aldı. Aynen sizinde bahsettiğiniz gibi bir süre sonra serviste aracın yeni sahibiyle karşılaşmış. Araç satıldığında 120.000 km civarındaydı. Kayınpeder içine bir göz atmış bir de ne görse, araç 60.000 Km. de Bir şey dememiş tabii ama... Sonuçta hepsi yapıyor bu sahtekarlığı...

• 2003 yılında ilk arabam olan tempramı aldım üstelik aldıgım kişiyi uzaktan tanıyorum aracımı takasa verdigimde herşey oratya çıktı tertemiz denilen araç arka kapı ve önden büyük bir darbe yemiş daha önce rot-balans tutmamasından anlamalıydım ama iş işten geçti temiz diye fazladan para saymıştım üstelik ustayada gösterdik. şimdi sıfır aracım kafam kulagım rahat en ufak bir ciziginden bile haberim var 2. el sıkıntı hele araç benimki gibi eski ise orası düştü burası çalışmıyor......vb
  • hiçbişi bilmiyorsanız firmaların 2.el sitelerinden garantili olanlardan alın. dod,g2,ford v.s.
  • geçen gün 2.el araç sattım
    araba 85 bindeydi
    alıcıya söyledim sağ çamurlukta sürtükten dolayı 1 cm lik lokal boya var
    aracın baskı balata bilyası 16 bin km sonra mutlaka değişmesi lazım dedim servisde 600 kusur euro + kdv dışardan alırsan 550 ye alırsın dedim
    aracın katalitik konvertoru 80 binde değişmesi lazımdı içini boşlattırdım yeni 1700 ytl dedim ister değiştir istersen böyle kalsın dedim kabul etti
    aracın xenon farları buhar yapıyor ama etrafını sıcak silikonla çevirttim dedim ben yenisini alacaktım ama sattıgım için almıyorum dedim takribi rakam 2000 ytl çifti dedim kabul etti
    ve 100 binde devir daim kayışı değişmesi lazım dedim onuda kabl etti
    yağı suyu cam suyu full dedim buji buji kablolarının daha 30000 km var dedim

araca baktırdı ..sorun yok dediğin şeyler doğru dedi ..aldı

o saydığım sorunlar arabanın normal bakımı 100 binde yapılması gereken şeyler ..ister şimdi yaptır ister 16000 km sonra dedim ..yaptırırım dedi ..iyi sen bilirsin dedim

bilinen 9 kusur bilinmeyen bir kusurdan daha iyidir

• Takas konularinda kotu tecrubeleri olanlar varmi acaba?
  • Ben geçen hafta Renault 2. el deydim clio symbol bakıyorum. Bizde olay oldu bu araba hala alabilmiş değiliz ya herneyse.
    Satıcı arabanın ufak tefek yerlerinde boya var dedi hatta özellikle sorduk ön taraf ne alemde diye yani motoru soruyoruz, yok dedi sadece arka tarafta ufak boyalar var deyip ayrıldı.
    Biz tabi fiyattan huylandık ama insan acaba bugünün şanslısı ben miyim diye içinden geçiriyor.
    Neyse başka gün gene gittik aracın başına artık kesin alıcaz ama bu sefer bilenle gittik. Aracı aşağıya servise kaportacıya götürdük, renault daki kendi arabasına tabi herkez kötü demiyor en sonunda kaportacı , bu aracın her herinde boya var deyince... tamam dedim nokta. 2. el olayı bitti arkadaş. hehe
    Ben artık sıfır araç bakıyorum, 2. el beni fazlasıyla sitres yapıyor. Düşünün artık Renault da bunu yapıyorsa, iyi bir araç aldığınızda, inanın çok ama çok şanslı olduğunuzu untumayın. Hatta o gün bir de piyango bileti de alın. Hazır talihiniz açıkken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madem -- 14 Ocak 2008; 13:29:13 >

• Benim aracımın sol ve sağ çamurluğu düzeltilip boyandı. Tampon ufak bi kazada içeriden tırnakları kırıldığı için değişti. Ve sağ arka kapının alt kısmında lokal bi işlem var.

Şimdi bunları söledigim zaman aaa araba boyalı diyip fiyat kırmaya çalışıyolar .

Ama tavan hariç komple değişmiş arabalar hasarsız diye satılıyor ...

Dürüst olmak mı lazım bu tiplere yoksa böyle mi yapmak lazım bilmiyorum !
  • ben sıfır taraftarı değilim
    bugün hanım için honda jazz full tiptronik araç aldım arkadaştan
    kendisi yurtdışına yerleşiyor
    araç 50 binde sadece arkasını bizim garaja dokundurmuştu sorunu yok bakımlı araç
    martta gidecekler gidene kadar kullanacaklar ki araç garajda yatıyor
    ve bu arada aracın o arka kısmını ve eksiklerini yaptıracak
    bu işlem tipik bir 2.el alışverişi
    yapılırmı yapılmazmı siz söyleyin şimdi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: 56_chevy

ben sıfır taraftarı değilim
    araç 50 binde sadece arkasını bizim garaja dokundurmuştu sorunu yok bakımlı araç

Zaten aracı tanıyorsanız sorun yok ki. Tanımadığınız bir araç almak zorunda kalsaydınız aynı şeyler aşağı yukarı sizin de başınıza gelecekti.
  • Tabiki dürüs olmak en doğrusu.
    Bana dese ki aracın arkasını çarptım, ama gerekli kontrolleri tam ve sorunsuz dese ne olur ki.
    Zaten ben aracı alır bildik bir ustaya bırakırım ve sonucuna bakarım. Satmak isteyen de bana samimi şekilde anlatırsa herşeyini, mantıklı bulursam alırım belkide.

Para hırsını herşeyin önünde tutan sözde satıcı, hayatında satış yapmamış veya ben bu işten ekmek yiyorun diyen birisi de, elindeki araçlarla uzun uzun beklemek onun alın yazısı olur. Samimiyet zaten baştan belli oluyor. Araba pazarları malesef vukaatlı bu konuda o hariç; ama yetkili servis bunu yaparsa, işte bam teli orası işte.
    Yasalara göre satıcı ürün hakkında olmadığı birşey söyleyemez. ama kazalıysa araç bunu demek onun kişisel tercihi. Bunu yapmama hakkı tabiki var ama ona göre de muamele görüyor tabiki. Günlerce aylarca aracını satamayan yığınla insan var. Bari zararına diyor, satıyor. Artık öğrenciye mi denk gelir, parasını bol bulan birine mi şansa kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madem -- 14 Ocak 2008; 15:06:50 >

• quote:

keske ihityacimiz oldugunda hep sizin gibi sansli olup boyle arabalar bulabilsek, ama nerdeee...
  • quote:

Benim aracımın sol ve sağ çamurluğu düzeltilip boyandı. Tampon ufak bi kazada içeriden tırnakları kırıldığı için değişti. Ve sağ arka kapının alt kısmında lokal bi işlem var.

Şimdi bunları söledigim zaman aaa araba boyalı diyip fiyat kırmaya çalışıyolar .

Ama tavan hariç komple değişmiş arabalar hasarsız diye satılıyor ...

Dürüst olmak mı lazım bu tiplere yoksa böyle mi yapmak lazım bilmiyorum !

sen kendin ver cevabını...

sattın arabayı hasarları söylemeden, koydun parayı cebine gittin evine, akşam yatarken rahat uyuyabilir misin? aklına geldikçe huzurun bozulur mu? yoksa pişkin pişkin nasıl kakaladım mı dersin?

vicdan meselesi. babalar gibi söylerim hasarı, alan alır, hasar varsa illa ki biraz değer kaybı normaldir, mal gibi fiyat kırmaya çalışanlara da "haaadi lennn dersin".

malı satın alandan küfür beddua işiteceğime, allah razı olsun dürüst adammış desin yeter.

• DOD güvenlimi peki sizce ? DOD satışlarında bir DOD garantisi var birde Distribitör garantisi var..Bu garantiler gercekten güvenilirmi ? Yani o kadar güvensz bir ülkede yaşıyoruz ki herşey olabilir mantığı devreye giriyor ister istemez!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: bond777

quote:

keske ihityacimiz oldugunda hep sizin gibi sansli olup boyle arabalar bulabilsek, ama nerdeee...

bana oldukça kelepir geldi desem yeridir
    araba mavi renk metalik boya
    honda jazz es paketi
    muaidili araçlardan tahminim temizliğinide düşünürsek 5-6 mly avantajlı aldım
    hanım binsin işte benzinli otomatik vites sunrooflu park sensorlu araba
    daha ne olsun
    nakit paranın sıcak paranın alım gücü daha fazla oluyor arkadaşlar
    karambolden araba sahibi oldu hanım
    cruise controlu yok ama olsun oda olmayıversin ..söylemezsem anlamaz zaten :))
    ayrıca araba 37 bindeymiş ..ben 50 bin sanıyordum aklımda öyle kalmış ama 37 binde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 56_chevy -- 14 Ocak 2008; 16:32:36 >

• ikinci el araç alınır ama istanbulda alınmaz, yanınızda gayet iyi tanıdığınız ve güvendiğiniz bu işten anlayan arkadaşlarınız veya bir ustanız olmalı, tek başınıza rastgele bir ilan görüp almaya gitmemeli, hele galeriyse hiç bulaşmamalı; iyi bir arba bulunca da iyice fiyat kırdıracağım diye pazarlığın suyunu çıkarmamalı..
  • Kmsini geri sardirip arabasini satisa cikaran, birde bunu gulerek anlatanlar gordum zamaninda...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.