Yaklaşık 4-5 aydır eşim için 2. el otomatik vites bir araç arıyorum.Kaç tane arabaya müşteri olduysam bir üçkagıt çıktı.Hatta birini aldıktan sonra kapısnın değiştigini öğrenip geri verdim aldım parayı.son olarak pazar günü araba pazarında gördüğüm bir aracı servise götürdüm.Ekspertiz raporunda 3 parça boya var denilen aracın daha sonra pertten çıktığını şans eseri öğrendim.Artık insanlarda ahlak, dürüstlük,alın teri gibi mefhumlar kalmamış herkes birbirini düdükleme çabaşı içinde.Bu ortamda 2. el almak akıl işi değilmiş onu öğrendim.
Siz siz olun kimseye güvenmeyin.Herkes para için ahlaktan,namustan geçer olmuş malesef.
dürüst olmayı bile öğrenemedik..millet olarak ruhumuzu bile değiştirmeliyiz maalesef..
Şu işe bak expertiz raporuna da güvenmeyeceksek neye güveneceğiz.. Kesinlikle hak veriyorum..Düzgün arabalar zaten bir şekilde eşe dosta satılıyor..Ben de çok üç kağıta rastladım..Ramazan ayında oruçluyum diye yeminler eden ahlaksızın bir saat geçmeden foyası ortaya çıktı, dansöz gibi oryantale başladı..İkinci el araba almak için bu işin piri olmak gerekiyor.. maalesef birçok satıcı ne etsem ne yapsam da şu arabayı birine keklesem anlayışı içerisinde..Düzgün arabalar da olduğunun çok üzerinde satılıyor..Hakkıyla satan kişiler de bu durumdan mağdur oluyor tabii ki..Benim tespitlerime göre piyasadaki ikinci el arabaların yüzde doksan sekizi alındığı takdirde memnun etmeyecek arabalar..
İnsanların ülkemizde bir ahlak erezyonuna uğradığı paraya tapıldığı yalan söylemenin yalan yere yemin etmenin doğal sayılmaya başlandığı doğrudur...Bende ikinci elden araç alırken pazarlık yaptığım bi arabayı kaporta ustasına gösterdim, satıcı ustayı markaja aldı, baktım ustanın konuşmasına müsade etmiyor, ya bırak kardeşim dedim usta araca baksın neyi varsa söylesin, ordan motoruna baktırdım aynı şeyleri ordada yaptı, herifin hareketlerinden kıllandım, her iki ustada bu aracın bana yaramayacağını söylediler, bende aracı almayacağımı söyledim, beni kendi ustalarına götürmeye çalıştı, dedim kalsın yaa istemiyorum yaptığın hareketler hoşuma gitmedi dedim
Daha sonra başka bi aracı aynı ustalara getirdim aracın sahibi sen ustalarla rahat rahat konuş ben ilerde beklicem dedi. Gitti 30 metre ilerde bekledi, adam aracına güveniyor, diğeri gibi gelip ustalara çemkirmeler, laf sokuşturma falan yapmadı, ustalar inceledikten sonra araç diri, değişen parçasının olmadığını, boyananda parçası olmadığını söylediler, gönül rahatlığıyla al dediler. Bende aldım çok şükür herhangi bir sorunla karşılaşmadım, ustalar zaten tanıdığım insanlardı, bu işlerde güven çok önemli aracı satanı tanımıyorsunuz ama araca bakmak için götürdüğünüz kişi çok önemli... satıcının hal ve hareketlerini bile gözlemleseniz az da olsa ne ayak olduğunu anlarsınız, aşırı yalaka tavırlar, sürekli yemin etmeler, aşırı iddialı tavırlar bu tiplerin en çok kullandığı yöntemlerdir.
Ülkemizde ne yazıkki 3 kağıtçılar, yalan konuşup kar amacı güden insanlar oldukça fazla, bunun yanında kendi aracını öve öve bitiremeyen, takla atmış, motoru bitmiş aracı ile övünen, bunun yanında karşısındaki insanı kandırmaya ve parasını almaya yönelik ticari işlere giren galeriler, oldukça çoğaldığı için tavsiyem artık gördüğünüz her aracı tanıdığınız bildiğiniz bir ustaya götürmenizdir. Eğer bildiğiniz bir usta yoksa DOD gibi 2.el kazasız ve hasarsız araçları satan yerlere başvurmanızı tavsiye ederim.
2. el satışlarının tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Şahıstan-Şahısa şeklinden çok Şahıştan-Kuruma, Kurumdan-Şahısa şeklinde çoğalmaya başladığı zaman bu işler düzene girmeye başlayacaktır. Kurumdan bahsettiğim kesinlikle galeri değil. Sokak galericisi hiç değil. DOD gibi bünyesinde her türlü uzmanı barındıran kuruluşlar.
Herkesin kaportadan, motordan anladığı, usta düzeyinde bilgili olduğu, otomobil eksperi olmasını bekleyemeyiz. Veya herkesin bildiği iyi bir usta olmayabilir. Hayatımız sanayiide geçmiyor ki iyi ustaları tanıyalım.
Kurumlar 2.el alım yaparken aracı iyice inceler ve tüm geçmişini aşağı yukarı ortaya çıkarırlar. Gerek ustaları vasıtası olsun gerek sigorta, servis, trafik kayıtları olsun aracın bütün bilgilerine bir şekilde ulaşıyorlar. Bu durumda aracını satanın bu kurumlara kazık atması, aracının hakketmediği kadar yüksek bir fiyattan birilenine sokuşturması çok zor.
Alan kurum aldığı aracın ne olduğunu bildiğinden satarken de aynı bilgilerle satar.
En önemlisi bir şekilde gözden kaçan, yanlış birşeyler olursa bile en azından karşınızda bir muhatabınız vardır. Gerekirse hukuki yollara başvurup hakkınızı arayabilirsiniz. Şahıstan-şahısa satışlarda ara ki adamı bulasın.
Tanıdığınız, yakınınız biri olmadığı, bildiğiniz bir araç olmadığı sürece direk şahıslar yerine 2.el alımlarında kurumları tercih etmenizi öneririm.
aracımızı kendimiz sattık alanda memnun bizde memnunuz.ve sattığımız kişiyle daha önceden tanışmıyorduk.bence 7-8 çakal yüzünden gerisinide içine koymayın.ayrcıa galericilere güvenmiyorum.dod gibi kurumlarda aracı alırken öldüm parasına alıyor
2007 yazında 2006 model free lander e müşteri oldum , araba maslak borusan çıkışlı maslak araç hakkında bilgi vermedi üstelik sakladı , bostancı bmw den araya adam sokarak bilgi aldım yinede maslak bilgi sakladı arabanın sağ kapısı hafif vurulmuş diye bilgi aldım aracı aldıktan sonra sağ yandan bayağa hasar almış olduğunu öğrendik , ikinci ele bövbe , orasını topla burasını topla bitmiyor ..... bostancıdaki bmw plazayı konuya gösterdikleri hassasiyeten tebrik ediyorum
expert roaporuna filan güvenmeyın bir kaç ustaya gösterin mumkünse. Bende ankaradan alıcaktım bir fiay bravo begendım servise götürdüm usta yaşlı başlı adam ben yalan söyleyemem dedı ne görduysem o dedı servis müdürünü aramış araba sahıbı arkadaşı mı ne ustayı sıkıştırmış oda. Usta kendi söyledi sonradan ama bakık exktra boyalı duzeltılmiş parçalarıda söyledı çok büyütülcek şeyler değil dedi bunlar ama asıl olan 42bin diye almaya kalktıgım araç bıde 2 sen eönce 75binde bakıma gelmiş. Demek servis isteseydı kakalayacaktı allahtan o ustaya rastlamışız bazılarının vicdanı sızlıyor
BENCEDE USTA güvenli değil geçen 2002 kilio baktılar arkadaşlar usta işi yapmayın demiştim 2 arkadaş gidip gördüler aracı birisi iyi anlıyor arabadan öteki alıcı yakını anlayan arkadaş satıcıdan gerekli bilgiler falan aldı bir kaç yerde boya olduğu söylendi yani kısaca makul düzeyde olduğu söylendi aracı mais götürdüler sonuç raporu çüşşş dedirtecek cinstendi raporu bende okudum ilgili teknisyen aracın taklalı ve kesinlikle alınmaması gerektiğini beyan etmiş saç olarak değişmeyen sacı kalmamış
SIFIR ARABA ALACAĞIM BİRAZ DAHA BİRİKTİRİP
bir arabanın sırrını ilk sahibi bilir gerisi birazcık idrak eder ama kavrayamaz mümkün mertebe sıfır almak lazım ama işte olmuyor herzaman
valla ben de aracı aldım da aracı alırken 3 yerinde boya var dendi ustaya götürdük boya var dedi ama büyük kazası yok filan dedi aldık kullanıyoruz gidiyor:) Bikaya göstermiştik usta bakmıştı alınabilir filan dedi işte öle aldık.
Tabi imkan meselesi olmak şartıyla 0 km almak en güzeli olmuyorsa tanıdığınız bir arkadaşın arabasını almak en iyisi maalesef 2.el oto ticareti yada halk dilinde galericilik toplumumuzda pek matah bir iş değil orjinal diye size kakalamaya çalışılan araba takla atmış cıkar heryanı bıyalı çıkar usta dersen başından savar kurumsal 2.el şirketleri DOD gibi onlarda maalesef ölücü ve fazla fiyat çeker
Bence yerli endonanımsız olsun ama 0 km olsun
neden işler düz gitmiyor neden her yerde bir yolsuzluk kepazelik var acaba? onlar uzaylımı uzaydanmı çıkıp geliyor? acaba? hepside bu memleketin aslan gibi evlatları!, karakterli!, namuslu!
biz toplum olarak böyleyiz.Bu yazıları okuyup vah vah vah çekenlerinde vardır biryerde attığı bir kazık.Kimse adamım diye çıkmasın ortaya.
quote:
Orjinalden alıntı: ata orkun
Tabi imkan meselesi olmak şartıyla 0 km almak en güzeli olmuyorsa tanıdığınız bir arkadaşın arabasını almak en iyisi maalesef 2.el oto ticareti yada halk dilinde galericilik toplumumuzda pek matah bir iş değil orjinal diye size kakalamaya çalışılan araba takla atmış cıkar heryanı bıyalı çıkar usta dersen başından savar kurumsal 2.el şirketleri DOD gibi onlarda maalesef ölücü ve fazla fiyat çeker
Bence yerli endonanımsız olsun ama 0 km olsun
arkadaştan araba almadık mı aldık ..aynı tas aynı hamam babanın oğlundan bile alsan boş ..milletin dini imanı para olmuş onur şeref haysiyet vefa vicdan haram korkusu kalmamış o yüzden 2.el hikaye 0 alırken bile dikkat etmek gerekiyor hatta
quote:
Orjinalden alıntı: WarSaw
neden işler düz gitmiyor neden her yerde bir yolsuzluk kepazelik var acaba? onlar uzaylımı uzaydanmı çıkıp geliyor? acaba? hepside bu memleketin aslan gibi evlatları!, karakterli!, namuslu!
biz toplum olarak böyleyiz.Bu yazıları okuyup vah vah vah çekenlerinde vardır biryerde attığı bir kazık.Kimse adamım diye çıkmasın ortaya.
aziz nesinin ah fadimem vah fadimem diyerek tecavüz eden kahve ahalisi gibi ..ah vah derler tecavüzden de geri kalmazlar
quote:
Orjinalden alıntı: ati-rodeon
arkadaştan araba almadık mı aldık ..aynı tas aynı hamam babanın oğlundan bile alsan boş ..milletin dini imanı para olmuş onur şeref haysiyet vefa vicdan haram korkusu kalmamış o yüzden 2.el hikaye 0 alırken bile dikkat etmek gerekiyor hatta
Haklısınız ama arkadaşlarıda iyi seçmek lazım hani