Bir süredir 2. el araba almak için araştırma yapıyorum ama arabalardan çok iyi anlamadığım için tercihte zorlanmaktayım. Forumdaki bilgili arkadaşlardan bu konuda yardım talebim olacak.
Öncelikle belirlediğim kriterleri belirteyim:
- Vites tipi otomatik düşünüyorum. Kız arkadaşım da kullanacağından bizim için büyük rahatlık olacak. Manuel düşünmüyoruz. - Elden çıkarması nispeten kolay olmalı. Çünkü 2 sene kadar kullanıp, acemiliğimizi attıktan sonra 0 bir araba almayı planlıyoruz. - 2000 model üstü ve 100,000 km altı bir araba satın almak sanırım genel olarak avantajlı olacaktır. - Tabi benzin tüketimi "nispeten" hesaplı ve arıza çıkardığında yedek parça ve tamirat olarak fazla cep yakmayacak bir marka-model avantajımıza olacaktır. - Genel olarak da hb ya da megane coupet tarzı modelleri hedefe aldım.
Bu doğrultuda şu marka modeller genel olarak gözüme çarptı:
Renault Clio, Opel Corsa, Renault Megane Coupet, Honda-Civic 1.4 Is Hb, Peugeout 206 serisi...
Bu araçlardan ya da bunların dışında, yukarıda belirttiğim kriterler ve max. 14,000 TL'yi aşmayacak şekilde siz neler önerirsiniz? Ayrıca bu modellerden herhangi birini alırken dikkat etmem gereken önemli ayrıntılar var mıdır?
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
hocam sana corsa öneririm ama otomatik vites olanını değil. ayrıca biraz daha para eklemen gerekebilir. kız arkadaşın da kullansa da manuel vites olayını çok dert etmeyin. kullandıkça görüceksininiz büyütülcek bişey değil. çünkü ekonomik olsun diyorsan otomatik vitesi unutcaksın. ikisi bir arada gitmiyor .. özellikle de eski modellerde.
Öncelikle hiç kimseye güvenmemeni, arabayı test ederek almanı ve bu test süresini uzun tutmanı tavsiye ederim. Arabanın dış veya iç görünüşünden ziyade ne kadar yaktığına odaklanman gerekiyor;
Ama 2 yıl sonra satmak istersen "piyasası" olan araçları alman iyi olur. Bu konudaki araştırmayı internetten özellikle bu siteden yapman iyi olur. Araştırma yaparken kronik problemleri olan araçları(Servisler tarafından giderilemeyen veya giderilmesi için uğraşılmayan) örneğin: elektrik aksam, direksiyondan-klimadan gelen sesler, Rolanti düşmesi, otomatik vitesli araçlarda şanzuman sorunu vs.. elemen gerekir.
Yedek parçası en bol ve ucuz olan firmalar Tofaş ve Renault tur ülkemizde.
Ayrıca Ekonomik kriz ile birlikte 2 yıl sonra arabanı elinden çıkarmada zorlanabilme, aldığın paranın yarısına bile satamama olasılığında var.
opel şanzıman sorunu diye google dan ararsanız pek te iyi olmadığını görürsünüz. Hondalar genelde şanzıman olarak sorunsuzlar.Opel astralar daha önceleri sorunlar okumuştum ama hangi yıl üretimlerdeydi hatırlamıyorum.Çevrenizde şanzıman tamiri yapan bir yer varsa oraya da danışın. Ayrıca otomobil yardım bölümünde otomatik şanzıman sorunları konusu var orda @meteg hocamız gerekli bilgiyi size verecektir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme