Şimdi Ara

2. EL ARAÇ KREDİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Auris' e avukat müşteri çıktı. Ama 40.000 TL nakit kalanını bankadan 2. El araç kredisi ile çekebileceğini söyleyip noterde arabayı 40.000 TL nakite sattıktan sonra bankaya gidip kalan parayı bankanın bana elden vereceğini söyledi. Banka noter satışını görmeden kredi vermiyormuş.
    Daha önce bu şekilde satış yapmadım, nelere dikkat etmeliyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 40 bini getir arabayı al de. Çok duyduk böyle dolandırılma olaylarını.
  • Bankanın araç üzerine rehin koyabilmesi için krediyi alan kişinin üzerine satış yapılması şart değil mi?

• Kaça satıyon ?

Noterden satmadan önce kaç lira alacaksan o kadarlık senet imzalat. Kefil de imzalasın senedin arkasını, aradaki fark kadar. Sonra bankaya gidersiniz, o aracın üstüne kredi çeker, sen de senedini verirsin.

Ek bilgi ve kuşku ? : İkinci el kredisi ile ihtiyaç kredisi faiz oranları hemen hemen birbirine aynı hatta direk aynı diyebilirim. neden aradaki fark kadar ihtiyaç kredisi çekmiyor bu adam ? Demek ki kredi notu düşük !!!! dikkat et !! aradaki 10 bin kadarı ihtiyac çekemeyen adama ben araba satmam, bankanın güvenmediği adama ben de güvenmem

• Önce noterden sozlesme yapin. Araca rehin koydurun sonra satin. Sizin paraniz odendiginde siz rehini kaldirirsiniz banka koyar

• İnternet forumunda bunu buldum:

şöyle oluyor. siz aracı alacağınızı söylüyorsunuz. fiyatı bu diyorsunuz. bazı bankalar tamamına, bazıları belirli bir yüzdesine kredi veriyor. yani banka arabaya değer tespiti yapmıyor. sizin talebinize göre banka işleminizi yapıyor, tamam derlerse alıcının adına bir hesap açılıyor ya da alıcının verdiği bir hesap numarasına gönderilmek üzere para bloke ediliyor. bankanın verdiği evrakla notere gidip satış işlemi yapıyor, bitince noter evrakıyla bankaya gidip imzaları atıp işlemi tamamlıyorsunuz, para serbest kalıp alıcı hesabına geçiyor ve işlem bitiyor. bu arada zaten sigorta vs mecburi olduğu için araçların değerleri belli, belli bir marj haricinde oynamaya onay vermiyorlar, yani siz 20 liralık arabayı 30 lira diye beyan ederseniz kabul etmiyorlar. hasılı iki taraf da banka aracılığıyla işlemi yapıyor, kredi alan parayı görmüyor bile

karşılıklı güven falan yok
    her iki taraf da bankaya güveniyor.. biri vazgeçerse tüm işlem iptal oluyor.sözleşme şartları ona göre düzenlenmiş zaten, imzalar vs atılmış oluyor, ne demek "hukuki yaptırım yok"... satıcının para yattıktan sonra vazgeçtim deme şansı yok, zira paranın hesaba geçme ön şartı satışın yapılmış olması... alıcının da vazgeçtim deme şansı yok, zira alışı noterden yapmış zaten, iş bitmiş, banka satıcıya parayı öder.. noterde işlem bitmeden önce vazgeçerlerse amenna, zaten para bankada olduğu için her ikisi de parayı görmeden iptal oluyor işlem.alıcı aldı bankaya uğramadı, satıcı gider elindeki noter evrağını veriri parasını alır. zaten banka noterde rehin koymuş, tüm bilgisayar sistemlerine geçmiş bilgiler...kimse aptal değil, hele bankalar hiç ama hiiiç aptal değil... noterler de salak değil... sizin bu düşündüklerinizi onlar düşünüp tedbir almadıklarını düşünüyorsanız, herkesin sizin kadar hukuk bilgisi olduğunu varsayıyorsunuz demektir

• Araç kredisi kullanacağınız bankayı belirledikten sonra ikinci el araç kredisi başvurusu için bankanın sizden talep edeceği evrakları hazırlamanız gerekir. Bu evraklar bankalar arasında farklılıklar gösterse de genelde bankalar krediyi kullanacak kişinin kimlik, gelir ve adres bilgisini gösteren evrak ile satın alınacak aracın ruhsatı ve noter onaylı satış sözleşmesini talep etmektedir. Bu evraklar ile bankaya başvuruda bulunmanız halinde banka hakkınızda kredi istihbaratı yapacak ve uygun bulması halinde kredinizi onaylayacaktır.

http://www.parabilir.com/makale/ikinci-el-arac-kredisi-nasil-alinir/121

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • . http://m.uzmantv.com/2.-el-otomobil-icin-kredi-alirken-nelere-dikkat-edilmeli

Uzman TV' de adamı doğruluyor yani noter satışı olmadan banka kredi vermiyor.

• aşağıdaki konuyu bir inceleyin

http://forum.donanimhaber.com/m_97550354/mpage_0/tm.htm

önerim satışı vermeyin. gitsin tüketici kredisi çeksin tamamlasın. nakitte sahte para dolandırıcılığına karşı para sayma makinasından saydırın (makina sahteleri ayırıyor) ya da eft yaptırın. cep bankacılığından ekranda parayı görün sonra imzayı atın.

şahıs gerçekten avukatsa güvenilmeyecekler listesinde bir numarada yer alır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _mp_ -- 22 Ekim 2014; 1:42:29 >
  • 2 yıl önce araç satımında 20.000 TL EFT nin hesabıma geçmesi tam 2 saat sürdü o süre zarfında noterin huzurunda satışı vereyim mi vermeyim mi kan ter döktüm
  • daha geçen hafta bi miktarı kredi ile araç aldım işlemler şöyle;
    satıcı ile görüştüm aracı servise gösterdim fiyatta anlaştım ufak bi miktar kapora bıraktım ruhsat fotokopisini aldım, bankaya ruhsat fotokopisi gelir belgelerini ve kimlik fotokopisini verdim, ertesi gün kredim onaylandı, alıcı ile bankaya gittik şubeden falanca araç için şu miktar kredisi onaylanmıştır diye yazı verdi, şubenin karşıdaki noterde satışı gerçekleştirdik, kredinin üstündeki miktarı elden nakit ödedim krediyi aldığım şubeye geri giderek satış evrağını verdim araca kasko yapıldı yine aynı bankadan kredi tutarı satıcının verdiği hesaba geçti. Tüm bu işlemler tahmini yarım saat kadar sürdü satış vermeden kredi kullandırılmıyor banka rehin koyamadığı için ayrıca plaka değişikliği yapılamıyo kredili satışta araçta pert kaydı olmaması gerekiyo. Satıcı bankadan aldığı şube müdürü ve personel imzalı evrağa güveniyor zaten satışı verdiğiniz zaman alıcının vazgeçme gibi bir durumu yok.

Fakat bankadan yazı aldık noterde satış yaptık şubeye döndük ve aracın şase numarasından pert kaydı olduğu ortaya çıktı kasko yapılamadığı için kredi verilmedi aracın satışını almıştım istesem satışı vermezdim aracı alırdım alıcının hiçbir resmi hakkı yoktu aracın bedelinin tamamını aldım diye noterde satış sözleşmesini imzalamıştı ama haram lokma geçirmedik boğazımızdan bu güne kadar Allah ta o günleri göstermesin masrafları satıcı karşıladı aracının geri satışını verdim.

• serkan_2120 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim
  • 2 yıl önce bir arkadaşı dolandırdılar bu şekilde. Uzak dur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMistanbul -- 22 Ekim 2014; 13:44:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Biraz bilgi verebilir misiniz?
    Bu arada gözlüğüme güveniyorum
    http://www.aliexpress.com/item/2014-New-fashion-720P-HD-Hidden-audio-video-recorder-camera-eyewear-glasses-mini-dvr-camera-with/2019784200.html

Arkadaş arabası için anlaşıyor. Notere gidiyorlar. Adam diyor ki kredi çektim. Noterden sonra paranızı alacaksınız. O da şüpheleniyor olmaz dalan derken adam 3-4 bin fazlası kadar senet imzalıyor. Ben sana güveniyorum al bak bu da senet diyor. Krediyi çektikten sonra senedimi verir paranı alırsın diyor. Neyse noterde satışı veriyor, aracı alıyor adam öğleden sonra için anlaşıyorlar banka da buluşacaklar. Tabi gelen giden yok, elinde çöp senetle kalıyor. Hala ses yok arabadan.

• TuVNeRa kullanıcısına yanıt
    hocam gözlük bozulur o an kayıt yapmaz falan :)

ihtiyaç kredisi çeksin maliyeti aynı zaten neredeyse...
    200 300 lira fark çıkıyo derse, gerekirse fiyattan düşün riske girmeyin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemalwebnet

quote:

http://www.aliexpress.com/item/2014-New-fashion-720P-HD-Hidden-audio-video-recorder-camera-eyewear-glasses-mini-dvr-camera-with/2019784200.html

Arkadaş arabası için anlaşıyor. Notere gidiyorlar. Adam diyor ki kredi çektim. Noterden sonra paranızı alacaksınız. O da şüpheleniyor olmaz dalan derken adam 3-4 bin fazlası kadar senet imzalıyor. Ben sana güveniyorum al bak bu da senet diyor. Krediyi çektikten sonra senedimi verir paranı alırsın diyor. Neyse noterde satışı veriyor, aracı alıyor adam öğleden sonra için anlaşıyorlar banka da buluşacaklar. Tabi gelen giden yok, elinde çöp senetle kalıyor. Hala ses yok arabadan.

Teşekkür ederim
    Bu durumda alıcıya yapışık ikiz gibi yapışmam iyi olacak tuvalete gitse bile...

• Gitsin tüketici kredisi alsın. Zaten ne kadar kredi çekecek ki. Bir fark olmaz geri ödeme miktarında.
    Kasko konusu da var. Alıcı kasko yapmak zorunda. Yoksa para sizin hesaba geçmez.
  • Nakiti gormeden ne olursa olsun vermeyin arabayi. Noter satisi sonrasi araci alan kisi ile isiniz bitmis olmali.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kemalwebnet

quote:

Teşekkür ederim
    Bu durumda alıcıya yapışık ikiz gibi yapışmam iyi olacak tuvalete gitse bile...

Bu durumda vazgeçin derim ben.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.