Bildirim
2. El Cep Telefonu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Arkadaşlar bi yardım etseniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Satın aldığınız telefon çalıntı olabilir ve yahut bir suça karışmış da olabilir. Böyle bir durumda kendinizi savunmanız ve paranızı korumak için iki taraf arasında bir satış belgesi düzenlemenizi öneririm. Bu belgede tarafların adları, soyadları, T.C. kimlik numaraları, ulaşılabilecek telefon numaraları ile telefonun markası, modeli, IMEI numarası ve satış bedeli yer almalı, belgelerin her ikisi de ıslak imzalı olmalı. Ayrıca belge iki nüsha olarak hazırlanmalı.Biri alıcıda biri satıcıda kalmalı. -
Evet bunu cihaz sahibiyle yapmak mantıklı aslında. Cihaz sahibi kayıp ilanı verirse, cihaz sahibi olmayan biriyle yapcağım satış sözleşmesi cihaz sahibini bağlamaz diye düşünüyorum. Yani cihaz sahibi "cihaz benim, siz kimsiniz" diyebilir? Asıl merak ettiğim ise fatura ve garanti bende olacağından dolayı cihaz sahibi cihazın kendisine ait olduğunu nasıl ispatlayabilir?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aferez -- 30 Temmuz 2014; 0:29:09 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sizi temize çıkaracak tek şey cihazı size satan kişiyle böyle bir yazılı satış sözleşmesi yapmaktır...
aksi takdirde cihaz çalıntıysa hayatınızın kumarını oynuyorsunuz demektir, zira o faturanın bir nüshası da cihazı satan firmanın veritabanında kayıtlı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubul -- 30 Temmuz 2014; 0:42:39 > -
Anladım hocam teşekkür ederim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X