Şimdi Ara

2. el cx300 II ya da sıfır cx280? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
4.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 23. sayfada ise Td100 satın almış ve N3'ten daha iyi diyor. Tabi mantık yürütünce eğer n3>ie8 ise td100>Ie8 oluyor
  • Evet benim de kafamı karıştırdı Playaz N3. Burada da birisi vardı baya övüyordu. Fiyatına göre bu kadar iyiyse denenebilir sanki.
    Tabi benim tarafımdan değil

Şu TD100'ü merak ettim hakikaten. Sen burn in sürecini hızlı yap da görelim nasılmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kertenkene -- 31 Aralık 2010; 17:16:37 >
  • N3 mutlaka fiyatına göre iyidir ama Ie8'den çok daha iyi demek resmen saçmalık. Zaten miow adlı şahıs apple kulaklıklarından iemlere yeni geçen bir kişi ve ie8 kullandığı konusunda şüpheliyim. Biraz cahilce ve kesinlik içeren yorumlar yapmış. Ben de ie8'e bayılmıyorum hatta pek sevmiyorum bile denebilir ama bazı yerlerde iyi gerçekten hakkını vermek lazım. Çok daha ucuz bir kulaklıkla daha fazla zevk alabilirsiniz ama ie8'den daha iyi anlamına gelmez. Hem ben de büyük ihtimalle td100'ü ie8'den daha çok sevicem ama td100>ie8 demem kesinlikle çünkü farklı ses rengine sahip kulaklıklar. Ayrıca böyle şişik yorumlara rağmen benim beklentilerim düşük olduğu için her halükarda beğenirim td100'ü. Bence sen de beklentilerini aşağı çek. Ie8'den daha iyi kulaklık falan gibi bir imaj oluşmasın kafanda. Cx280 veya cx300-II'den daha yüksek beklentilere girebilirsin tabi. Fiyatının birkaç katı performans vereceğine eminim çünkü.

Td100 için ilerleyen sayfalarda N3'ten daha rafine ve daha iyi gibi yorumlar var ve bu yorumlar moiw gibi abartmayı seven kişilerden değil de daha bilgili kişilerden gelmiş. Hele kulaklıklar gelsin de burn in kolay. Daha nerede olduklarını bile bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 31 Aralık 2010; 17:27:04 >

• Bugüne kadar dinlediğim en kaliteli kulaklık 30 TL'lik PHILIPS SHS4800 olduğundan beklentilerim ne kadar büyük olabilir sen karar ver
    Büyük beklentilerim yok başlangıç kulaklığım olacağını söylemiştim sadece isteklerimi karşılasın yeter bunun için doğru kulaklığı bulmak için uğraşıyorum zaten
  • Cx300,cx200 falan kullanan baya arkadaşım var ve ie8 dinletince çoğu aradaki farkı anlayamıyorlar. Onlar yüzlerce lira veirp ie8 alsalar kalpten giderler yani. O yüzden fiyatına göre üstün performans veren ürünler iyidir her zaman. Nasıl olsa 1000 lira da versen bir müddet sonra beğenmemeye başlıyorsun ve f/p olarak çok iyi olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 31 Aralık 2010; 17:50:13 >
  • Visang R03'le Brainwavz M2 nasıl aynı oluyor onu anlayamadım. Visang Çin'liydi sanırım ama Brainwavz'dan emin değilim Rus muydu. Ve bu ikisinden biri alınacaksa M2'nin kutu içeriği daha iyi sanki görünüşe göre sen ne dersin. M2'nin girişi 45 derece derken kulağa giriş kısmından mı bahsettin.

Senin TD100 bi gelseydi ona göre daha net düşünebilirdim Son kararı o zamana bırakıyorum bir süre daha bekleyelim bakalım.
  • brainwavz , normalde çin içi satışı olan visang için mp4nation sitesinin uluslararası satışa yönelik çıkardığı marka gibi bişi.
    mp4nation visang'dan alıp brainwavz markası altında birkaç değişiklikle satıyo.
    aynı şeyi teclast t51 adlı ürün için de yapıyolar.teclast'tan malı alıp s:flo2 adı altında satıyolar

mp4nation.net güvenilir , kaliteli ama çok yavaş çalışıyolar.pek önermem açıkçası oradan almayı.(başka yerden brainwavz olabilir ama)

giriş dediği de "jak" bölümü. mp 3çalara giren kısmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pea. -- 31 Aralık 2010; 18:45:40 >
  • Anladım. M2 L jack girişli yani. O kısım büyük sorun değil de kablosu J şeklinde midir? Kablosu Y şeklinde olanlar daha rahat diye biliyorum çünkü kullanım açısından. TD100 J şeklinde mesela. Otururken sorun olacağını sanmam ama hareket halindeyken boyun hareketlerini kısıtlıyor bazen J kablolu kulaklıklar. Ergonomi de önemli sonuçta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pea.

http://mp4nation.net/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=62_51&products_id=390

quote:

Cord: 1.3 meters Y cord (CU/Ag) PUR

Teşekkürler. Şeytan dürtmeye başladı beni kulaklığa bu kadar para verme diye Playaz N3'e doğru mu kayıyorum ne Nerden alacağımı bilemesem de.

Konuyla alakasız olacak ama başka bir sorum var. Iriver T60 modeli ses çıkışıyla oldukça iyi ufak bir mp3 çalardı ( bir iki yıl önce tabi :) Şu an bu modeli (2. el elbette) ya da ucuza benzeri bir performans verebilecek bir mp3 çalar bulma imkanım var mıdır? Bir arkadaşım Gittigidiyor'dan Philips SA1ARA16K GoGear Ariaz 8GB modelini 120 TL gibi bir fiyata almıştı nasıldır f/p oranı?

• ebay'den ya da forumdan/gittigidiyor'dan vs sansa clip alınabilir.ya da amerika'daki arkadaş vs.
    philips'ten uzak dururum ne olursa olsun sevmiyorum.takoz oluyolar
  • Fiyat aralığını biraz düşürüp listeye Brainwavz M1'i sokmayı düşünüyorum arkadaşlar ne dersiniz. Head-fi'deki yorumları oldukça güzel:

Accessories (4.5/5) - Single-flange silicone tips (3 sizes), foamhybrid tips (3 sizes), shirt clip, over-the-ear guides, and hard clamshell case
    Build Quality (3.5/5) - Housings are identical to those used by the Cyclone PR1 Pro – light and sturdy but lacking strain relief. The cable is identical to that of the ViSang R02/R03 – a twisted Cu-Ag alloy cord that is tough yet flexible. Unlike the ViSang earphones, however, the Brainwavz are terminated with a sturdy 45-degree plug
    Isolation (3.5/5) – Very adequate for a ported dynamic IEM, especially with bi-flange tips
    Microphonics (4/5) - Slightly noticeable when worn cord-down but wearing them over-the-ear is easy and a shirt clip is included
    Comfort (4/5) – Lighter than the R03/M2 and very unobtrusive despite the slightly larger housings. Can easily be worn cord-up or cord-down. Work best with a relatively shallow fit

Sound (7.25/10) – The sound of the Brainwavz M1 builds on the shared sound signature of the ViSang R03 and R02, which I’ve already reviewed at length. The 32Ω impedance of the M1 seems to be the major change from the R03/R02 specs. In my original R03 review I recommended using them with an inline impedance adapter for better balance and more even spatial positioning, which is exactly what mp4nation has done with the M1. Aside from needing a bit of extra volume to achieve the same SPL as the R02/R03, the most noticeable thing about the sound of the M1 is that the bass is rather underemphasized compared to the ViSang earphones. They are by no means bass-light but the lack of as great of an artificial boost means that the M1 lacks the bass impact and extension of the R02/R03. The nature of the low end is more punchy and less boomy than with the R03/R02, though the difference is small. The R03/R02 are simply a little more powerful and immediate when it comes to reproducing bass, especially hard bass on rap and D&B tracks. The M1 is more laid back, more balanced. Vocals are placed a bit farther back and so are the drums, which is good in a way – drums tend to step out of line with the R03/R02. However, the treble is also slightly less sparkly despite the fact that the R03/R02 are nearly devoid of sparkle to start with. Still, the more laid-back presentation at the bottom does make the M1 sound more balanced.

The midrange is similar between the three. Smooth and non-fatiguing, it allows for a mellow but engaging listening experience. The R03 sounds a bit thicker than the R02/M1 and both ViSang earphones are warmer than the M1. In terms off presentation, the M1 has a wider left-right soundstage but a smaller range of depth (meaning it doesn't convey intimacy quite as well as the R02/R03). Distance is conveyed properly but I don't think the imaging is as good as the R03 – closer to the more ethereal positioning of the R02 but less intimate and a bit less accurate.

Value (9.5/10) – The Brainwavz M1 are another very strong contender for the bang/buck crown. Like the ViSang R02, the M1s are a steal at the $40 mp4nation plans to ask for them. They are neither better nor worse than the similarly-priced ViSang R02 – simply different. The slightly more balanced signature is not as heavy-hitting as the ViSang earphones and the Brainwavz M2 tend to be. The warmth of the earphones is reduced and some of the thickness is gone but the soundstage is more evenly spaced and distance is relayed quite well. The lack of a strain relief is slightly disheartening but the cable is extremely solid and the new 45-degree plug is excellent. Comfort, isolation, and microphonics are all what I’ve come to expect from earphones of this caliber. Listening to the M1 makes it perfectly clear to me that we are moving in the right direction – and any earphone that makes me feel this way is well-worth my hard-earned money.

Pros: Class-leading sound quality, great all-around usability
    Cons: Cord has a bit of memory character, no strain reliefs on cable entry.

Sınıfında lider denmiş kulaklık için son kısımda. Genel olarak kulaklığın ses rengini yorumlardan daha iyi çıkarabilecek veya denemiş arkadaşlar varsa faydalı olacaktır. Senin TD100'ü aldığın fiyattan tekrar bulunabilirse olabilir ama 60$ fiyat (10$ kargo ile) biraz yüksek kaçacak bana anlaşılan. Ya bahsi geçen kulaklıkların 2. elleri, ya da M1, N3 gibi kulaklıklara yöneleceğim gibi geliyor çünkü vicdanım sesleniyor bir yandan da o kadar para verme diye Forumda bir zamanlar satan uygun fiyata sıfır ya da 2. el satan-satabilecek arkadaşlarla konuşmak farz olacak anlaşılan..

Ekleme: ebay'de visang R03 50$ (+10$ kargo). 40$'lık (+10$) M1'den iyi midir aradaki 10$ farka değer mi acaba ve Brainwavz M1 Visang markasındaki hangi modele denk geliyor? Bu fiyatlarla bu iki modelden hangisi daha tercih edilebilirdir acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kertenkene -- 1 Ocak 2011; 2:49:39 >

• Aklına yatıyorsa alınabilir tabi. Td100 için satıcıya mesaj atıp pazarlık yapabilirsin. Mesela İlk seri olan td100'leri millet 15euroya falan almış. 2. seriyi mutlaka daha fazla fiyata verecektir ama "arkadaşım 25 euroya almış, yine aynı fiyattan verir misiniz" dersen seni kırmaz sanırım. Eğer bir an önce alma taraftarı değilsen benim kulaklık gelinceye kadar bekle yine de. Tabi kulaklığın yoksa ve hemen almak istiyorsan fiyatı sana uyan bir kulaklığı düşünebilirsin.
  • Bu saatte uyanık olacağın aklıma gelmemişti Evet pazarlık olabilir ama adamın elinde var mı yok mu ya da tekrar ilana koyacak mı koyacaksa ne zaman koyacaktır büyük muallak sonuçta. Hemen almayacağım çok acelem yok senin yorumunu beklerim ama 70$ toplam fiyatla alamam gibime geliyor.

M1 iyi adaylardan biri olacak sanırım bu fiyat için. Xears TM1 Pro söyleniyor bir de. Playaz N1 başlığında N1, TM1 Pro ve Playaz AR100 karşılaştırılmış ve yorum şöyle:

Xears TM1 Pro: Came broken. after repairing it, they are just awesome.
    -First of all they came broken. I carefully applied some instant glue in the edge and left it dry. Not something you woudl expect from a 30 euros earphone eh?

+After repairing them, they sounded quite nice, in fact I'm starting to like them more than the N1. The bass is not as much, but it is way more defined and the sound coming out of this earphone is very warm, pleasing, one would not get tired even after hours of listening.
    +Better noise cancelling than the N1.
    +Will not distort as much as the N1 in high volumes.
    +Well defines bass, details are not missed at the same time
    .
    -No tension relieve at the earpiece.
    -Bad construction quality. (kendine gelen kulaklık kırıldığı için söylüyor bunu başlığı okumuşsundur zaten)

Overall:
    -We should start a charity to buy everyone a TM1 Pro. out of box they were the champs.
    -All my 3 earphones sounded a lot better after 2 hours burn in each, specially the TM1.
    -I will not use the AR100 for two reasons, it is too big for a IEM and sound is not as good as the N1 or the TM1.
    -All my 3 earphones are better than my CX300 by far. SQ wise and bass wise, main difference is, CX300 fail at mid and highs when there bass playing, and lots of details are missed. It instanly sounded like crap after I tried the playas/xears.
    -I'm not impressed by the N1, lets do some burn in anyways.
    -XM2 are small in size, but as well in sound. but it was free!
    -Thomas is a nice guy after all. He accidentally shipped out the TM1 instead of the TD100 I ordered, but I'm glad of that.
    -Best tips are the foam ones. I wish they were bigger, because they are a bit loose in my ear
    -BUY THE TM1PRO!!

Demiş arkadaş. Detaylı güzel bir kulaklık bu da sanırım. TD100 senin de yorumuna göre öncelikte olacak benim için. Eğer uygun bir fiyata ebay'deki arkadaş yakın zamanda satışa koyarsa veya pazarlıkla senin de yorumuna göre onu alırım. Tersi bir durumda TM1 Pro ve M1 arasında seçim yapacağım sanırım. Bir de ebay'de Visang R03 50$'dan satılıyor. Bu seçenekler arasında senin yorumun nedir? TD100 dışında tabi o muallak şimdilik.

• Yılbaşı olunca yatasım gelmiyor o yüzden ayaktayım hala Yukarıda verdiğim playaz n1 konusunu okursan en beğenilen kulaklığın td100 olduğunu göreceksin. Tm1pro aşırı basslı imiş. Yani senin isteğinin tam tersi. Ayrıca o verdiğim 2 adresten birinde cears ve playaz kulaklıklarını karşılaştırmıştı birisi. O adam gerçekten sağlam biri. Tecrübeli yani. O inceleme konusunu okudun mu? Eğer ingilizce sorunu varsa çevirebilirim ben.
  • Biraz baktım ama zahmet olmazsa küçük bir özet fena olmaz. Zaten bana lazım olan kısımlar belli.

Şu an sıralama şu şekilde o zaman:
    1.) Xears TD100
    2.) Fiyatlarına göre Brainwavz M1 (Visang R02 modeline denk geliyor sanırım). veya Brainwavz M2 (Visang R03).

Bu fiyatlara göre 2. alternatif sıralaması nasıl şekillenmeli? R02 ebay'de $39.99 (kargo ücretsiz). Ancak ödeme sadece Paypal ile oluyormuş. Bende paypal yok sanırım yardım gerekecek onun için. Gerçi belki de ebay'de ye üye girişi yapmadan aradığım için kredi kartı seçeneği çıkmamıştır emin değilim.
    R02 ebay linki aşağıda:
    http://cgi.ebay.com/visang-R02-VS-R02-Inner-Ear-Headphone-hifi-Headphone-/120642246571?pt=Other_MP3_Player_Accessories&hash=item1c16d697ab#ht_3351wt_905

R03 ise $49.90 +$10 ($59.90).(yine Paypal)
    http://cgi.ebay.com/VISANG-Bass-Boost-Professional-Earphones-IEM-R03-/270684681809?pt=Other_MP3_Player_Accessories&hash=item3f06107651#ht_1786wt_905

Bu fiyatlarla R02 ile R03 arasındaki bu fiyat farkına değer mi? Performans karşılaştırmasında R03'ün daha önde olduğunu söylüyor ve onu tavsiye ediyor Head-fi'dekiler. Öyle de olmalı zaten ama 20$ eder mi bu fark?

Mp4nation sitesinde iki kulaklığın özellikleri verilmiş ve bire bir aynı:

Type Dynamic Driver
    Channel Balance: <= 2dB
    Driver Diameter: 10.7mm
    Rated Input Power: 10mW
    Sensitivity: 115dB @ 1mW
    Distortion: <= 0.3% @ 94dB
    Maximum Input Power: 40mW
    Impedance: 20Ω Closed Dynamic
    Plug: 3.5mm, 45 degree, gold-plated
    Frequency Response: 20~20,000Hz
    Cord: 1.3 meters Y cord (CU/Ag) PUR

Sadece M1 için 100 saat burn in süresi eklenmiş bu tabloya. O zaman bu iki kulaklığın farkları neden kaynaklıdır? Kasa tasarımından mı yoksa başka bir nedenden mi? Ve tabi benim için en önemli kısım bu fark 20$ eder mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kertenkene -- 2 Ocak 2011; 13:58:21 >

• Geldi Daha birkaç şarkı dinledim ve kesinlikle abartmıyorum ama etkileyici diyebilirim. Yalnız çok garip bir ses rengi var. Midler baya önde şu anda ve çok net. O yüzden vokaller çok iyi. Bass, basshead seviyesinde değil ama baya iyi miktarda. Tizleri daha tam inceleyemedim ama biraz sertlik var şu anda. Yazarım yakında onlar hakkında. Sahne olarak ne çok geniş ne de dar. Ortalamanın kesinlikle üstünde ve hiç basıklık hissi yok. Tam benim istediğim seviyede sahne. Çünkü çok geniş olunca bazı şarkılarda tam kendinizi kaptıramıyorsunuz ve çok dar olursa da karışıklık olabiliyor. Genel ses kalitesi olarak Turbine'in burn in olmamış halinden daha iyi diyebilirim kesinlikle. Yakında biraz daha yazarım. Burn in'den sonra çok daha oturacaktır ses.
  • Hadi gözün aydın Tahmin etmiştim sesin çıkmayınca Tam anlamıyla burn in olunca ne kadar gelişme gösterecek bakalım.
    Senin aldığın fiyattan bulabiliriz ebay'daki arkadaştan umarım. Tabi o yeni ilan koyar mı ya da ne kadar sürede koyar Allah bilir ya neyse.

Şu sitede Td100 II hiç de fena olmayan bir fiyattan satılıyor (US $29.99 + US $18.00 kargo = US $47.99 ) şimdi fark ettim:
    http://cgi.ebay.ph/Xears-TD-100-II-/170576113272

Güvenilir midir yoksa sahte olma ihtimali var mı? Model ikinci seriden yani TD100 II çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kertenkene -- 4 Ocak 2011; 19:35:57 >

• Senin verdiğin ilan 13 aralıkta bitmiş ve adamın sattığı tek td100 galiba çünkü feedback sayfasında başka gözükmüyor. Benim verdiğim adresteki adama msj atarsan mutlaka ilanı açacaktır. Sanırım elindeki kulaklıklar bitmiş ve tüm stokları erittiği için yeni partiyi bekliyor olabilir. Çünkü indirim yaptığı için tüm td100leri tüketmiş diye duydum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 4 Ocak 2011; 20:32:12 >
  • Haklısın ilana bakarken dikkat etmemişim. Arkadaşla bugün yarın irtibata geçerim artık İngilizce'm yettiği kadarıyla Ya da senden rica etsem arkadaşa küçük bir mesaj atar mısın yeni partinin durumu, fiyatı vs. ne olacakmış. Hem tanıdık olunca geri dönüşü daha hızlı olur arkadaşın belki. Yok dersen ben yazayım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.