Şimdi Ara

2. el cx300 II ya da sıfır cx280?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
4.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle tavsiye başlığı açarken çekindiğimi ama konuyu açmadan forumu iyice araştırdığımı söylemek istiyorum. 100 TL'ye kadar orta seviye kanal içi bir kulaklık almak istiyorum. Nokia 5800'la kullanacağım. Kulaklığın başka mp3 çalarlardaki performansını beğenirsem sonraları bir mp3 çalar da alabilirim. Müzikten aman aman anlamam. Ve çoğu tür müziği dinlerim ama rock daha ağırlıklı. Bu arada tüm şarkıları çoğunlukla "Rock" equalizer ayarında dinliyorum. Tizler daha ağırlıkta oluyor sanırım bu ayarda dinlediğime göre :) Alacağım kulaklık başlangıç kulaklığım olacak. Forumda 2. el kutusu açık ama bir kez kullanılmış cx300 II Precision'un fiyatı 55-60 TL, sıfır cx280'in fiyatı ise Bimeks'in sitesinde 80 TL. Bu fiyat farkına değer mi ve yazdıklarım doğrultusunda bu iki kulaklıktan hangisini tavsiye edersiniz ya da benzer fiyatta dediğim çerçevede uygun başka bir kulaklık kullanan bilen varsa tavsiyelerinizi bekliyorum. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• Cx280 in cx300den daha iyi söyleniyor. Ama aynı fiyata daha kaliteli kulaklıklar da varmis:) onları dinlemediğim için dinleyenlerin yorum yapması daha uygun olur.
  • Teşekkürler fikrin için :) Bir de şu iki kulaklık var ama Türkiye'de satılmıyor sanırım. Audio Technica CKS50 ve CKS70. Forumda bir üye sıfırlarını satıyormuş bir ara ama şu anda da satıyor mu ve bu kulaklıkların sıfır ya da 2. el fiyatları nedir emin değilim. Yurt dışı da çok çetrefilli gibi geliyor bana daha önce yurt dışı alışveriş yapmadığımdan ve sahte tehlikesi yüzünden elbette :) Bir de az önce yildiz adlı üyenin benzer bir başlıkta kullandığı ve denediği Brainwavz M1 ve M2 adlı modellerini oldukça övdüğünü gördüm. Bu kulaklıklardan bildiği kullandığı olan arkadaşlar yardımlarını esirgemezlerse sevinirim.
  • Yurtdışından satın alacaksan; Audio-Technica ATH-CKS70 modeli iyi bir seçim olur..
    http://www.accessoryjack.com/-strse-1407/Audio-dsh-Technica-ATH-dsh-CKS70-CKS70-Dynamic/Detail.bok
    Bu site güvenilir ve orjinal ürün satar.. Ptt takipli kargo ile 10 gün içinde adrese teslim edilir..
    Ben denemek için; Audio-Technica ATH-CK303M modelini satın almıştım.. o bile fiyatına göre oldukça iyidi.. (25 dolar)

Türkiye'den satın almak istersen; sennheiser cx 280 modeli fiyatına göre iyi bir kulaklıktır.. eski cx 300 serisinden daha berrak bir sesi var..

• Teşekkürler frux. İzninle birkaç sorum daha olacak. Performans anlamında CKS70 CX280'den daha iyidir bu yorumuna göre yanlış anlamadım değil mi? Ve kulaklık konusunda orijinallik sorunu herkesin karşısına çıktığından bu konuda bu kadar hassasım malum her gün kulaklık almıyorum bu paraya bir de sahte çıksın istiyorum haliyle. Bir de yurt dışından alınca garanti konusu da var o konuda bilgin vardır alışveriş yaptığına göre nasıl yürür oradaki sistem acaba? Ve CKS70 gibi kulaklıklar sağlam mıdır özellikle kablo yönünden (elbette elektronik işi şansa bakar biliyorum ama). Son olarak accessoryjack sitesinde CKS70 fiyatı 69.99$ olarak görünüyor. Yani sipariş verirsem tam olarak kredi kartımdan kura göre bu miktarın TL karşılığı kadar mı para düşecektir yoksa gümrükten girerken KDV ÖTV bilmem ne vergileri kesilecek midir? Bu konudaki cahilliğime verip cevaplayabilirsen sevinirim :)

• cks70 çok daha iyidir cx280'den.zaten fiyat farkı da var baya
    accessoryjack orijinal ürün satar.
    audio technica ürünleri sağlamdır.kablosu kopan bi arkadaş vardı forumda , onun da kablosu çiğnenmişti
    bi sorun olursa sitenin yardım bölümüne başvurursun.derdini anlatırsın.kargo ücreti senden çıkacak şekilde sorunun giderilir.
    sipariş verirsen 70$ ürün bedeli + 10$ kargo bedeli paypal ya da kredi kartın ile tl'ye çevrilir , hesabından düşer.
    tatil döneminde gümrükteki sınır 300€'ya çıkıyo diye hatırlıyorum , çıkmasa bile 150€'dur.gümrüğe takılmaz , vergi vermezsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: pea.

cks70 çok daha iyidir cx280'den.zaten fiyat farkı da var baya
    accessoryjack orijinal ürün satar.
    audio technica ürünleri sağlamdır.kablosu kopan bi arkadaş vardı forumda , onun da kablosu çiğnenmişti
    bi sorun olursa sitenin yardım bölümüne başvurursun.derdini anlatırsın.kargo ücreti senden çıkacak şekilde sorunun giderilir.
    sipariş verirsen 70$ ürün bedeli + 10$ kargo bedeli paypal ya da kredi kartın ile tl'ye çevrilir , hesabından düşer.
    tatil döneminde gümrükteki sınır 300�ya çıkıyo diye hatırlıyorum , çıkmasa bile 150�dur.gümrüğe takılmaz , vergi vermezsin

Cx280 kullanmışsın galiba biraz bilgi verir misin?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Satılık Sıfır ve 2.el ramler
    14 yıl önce açıldı
    Sıfır mı temiz 2. El mi???
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kullanmadım ne yazık ki, çoğu yerdeki yorumların özeti olarak konuşuyorum
  • Cks70 o tizleriyle cx280'den çok daha iyi olamaz. Cx280 yorumlarına bakınca da Ie6 seviyesinde bir kulaklık izlenimi oluşuyor.
  • cx280 iyi deniyosa o kadar da değil yahu.türkiye fiyatına göre iyi sadece
    cks70 , genelde monster turbine'la kapıştırılıyo.rock'a iyi gider düşüncesindeydim ama tizlere o kadar kötü diyosan başka tabi
  • Rock ağırlıklı dedim evet ama her tarz müziği de genelde Rock EQ ayarında dinliyorum yukarıda da belirtmiştim. Bu da tizlerin mi daha çok önemli olduğunu anlatmalıdır? Elbette bassların ve midlerin de sönük kalmasını istemem 120 TL gibi benim için önemli bir paraya kulaklık alıyorsam. CKS70 bu fiyata alınabilecek en iyi kulaklık sanırım bu dediklerim ve isteklerim doğrultuda öyle anladım dediklerinizden.
  • CX280 IE6 seviyesindeyse CX980 SM3'ten bile iyidir kesinlikle.

Not:CX280 gerçekten IE6 seviyesindeyse tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-062F3AC5F -- 29 Aralık 2010; 21:56:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kertenkene

Teşekkürler frux. İzninle birkaç sorum daha olacak. Performans anlamında CKS70 CX280'den daha iyidir bu yorumuna göre yanlış anlamadım değil mi? Ve kulaklık konusunda orijinallik sorunu herkesin karşısına çıktığından bu konuda bu kadar hassasım malum her gün kulaklık almıyorum bu paraya bir de sahte çıksın istiyorum haliyle. Bir de yurt dışından alınca garanti konusu da var o konuda bilgin vardır alışveriş yaptığına göre nasıl yürür oradaki sistem acaba? Ve CKS70 gibi kulaklıklar sağlam mıdır özellikle kablo yönünden (elbette elektronik işi şansa bakar biliyorum ama). Son olarak accessoryjack sitesinde CKS70 fiyatı 69.99$ olarak görünüyor. Yani sipariş verirsem tam olarak kredi kartımdan kura göre bu miktarın TL karşılığı kadar mı para düşecektir yoksa gümrükten girerken KDV ÖTV bilmem ne vergileri kesilecek midir? Bu konudaki cahilliğime verip cevaplayabilirsen sevinirim :)

Sennheiser cx 280'i üç ay kadar evvel bimeks web'ten 73 liraya almıştım.. Şu an aynı kulaklık accessoryjack.com'da 54 dolar + 10 dolar da kargo ile 64 dolara gelir.. Türkiye'den 90 lira civarına satın alınabilinir ve daha ucuza gelir..
    Ayrıca denemek için satın aldığım Audio-Technica ATH-CK303M modelin, cx 280'e yakın bir ses kalitesi var diyebilirim.. sadece CK303M'nin basları cx 280'e göre biraz daha az ama ses berraklığı aynı gibi.. ATH-CK303M'in kulakiçi adaptörleri 4 değişik boyda ve cx 280'nin adaptörlerine göre daha kaliteli.. Kablo olarak; cx 280'nin kablosu daha elastiki.. CK303M'nin kablosu biraz daha sert gibi ama kaliteli bir yapısı var..
    Cks70'in cx 280'den daha iyi bir kulaklık olduğunu tahmin ediyorum.. Aslında maddi olarak imkanın varsa, Cks90 satın alsan çok daha iyi olur bence..
    Forumda; Cks90 satın alanların bayağı memnun olduklarını gözlemliyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: frux

quote:

Orijinalden alıntı: kertenkene

Teşekkürler frux. İzninle birkaç sorum daha olacak. Performans anlamında CKS70 CX280'den daha iyidir bu yorumuna göre yanlış anlamadım değil mi? Ve kulaklık konusunda orijinallik sorunu herkesin karşısına çıktığından bu konuda bu kadar hassasım malum her gün kulaklık almıyorum bu paraya bir de sahte çıksın istiyorum haliyle. Bir de yurt dışından alınca garanti konusu da var o konuda bilgin vardır alışveriş yaptığına göre nasıl yürür oradaki sistem acaba? Ve CKS70 gibi kulaklıklar sağlam mıdır özellikle kablo yönünden (elbette elektronik işi şansa bakar biliyorum ama). Son olarak accessoryjack sitesinde CKS70 fiyatı 69.99$ olarak görünüyor. Yani sipariş verirsem tam olarak kredi kartımdan kura göre bu miktarın TL karşılığı kadar mı para düşecektir yoksa gümrükten girerken KDV ÖTV bilmem ne vergileri kesilecek midir? Bu konudaki cahilliğime verip cevaplayabilirsen sevinirim :)

Sennheiser cx 280'i üç ay kadar evvel bimeks web'ten 73 liraya almıştım.. Şu an aynı kulaklık accessoryjack.com'da 54 dolar + 10 dolar da kargo ile 64 dolara gelir.. Türkiye'den 90 lira civarına satın alınabilinir ve daha ucuza gelir..
    Ayrıca denemek için satın aldığım Audio-Technica ATH-CK303M modelin, cx 280'e yakın bir ses kalitesi var diyebilirim.. sadece CK303M'nin basları cx 280'e göre biraz daha az ama ses berraklığı aynı gibi.. ATH-CK303M'in kulakiçi adaptörleri 4 değişik boyda ve cx 280'nin adaptörlerine göre daha kaliteli.. Kablo olarak; cx 280'nin kablosu daha elastiki.. CK303M'nin kablosu biraz daha sert gibi ama kaliteli bir yapısı var..
    Cks70'in cx 280'den daha iyi bir kulaklık olduğunu tahmin ediyorum.. Aslında maddi olarak imkanın varsa, Cks90 satın alsan çok daha iyi olur bence..
    Forumda; Cks90 satın alanların bayağı memnun olduklarını gözlemliyorum..

Maddi olarak büyük imkanlarım yok malesef :) 120 TL gibi bir paraya geliyor CKS70 ve bu bile benim tahmini sınırımda. Ancak şöyle bir durum da var. CKS90'ın CKS70'ten çok daha iyi olmadığı, arada ufak farklar olduğunu söylüyordu forumdaki tecrübeli ama adını hatırlayamadığım bir arkadaş. Bir de bu kulaklık Sennheiser gibi (Sennheiser'in burn in performansı çok iyi deniyor) burn in olup olmadığını merak ediyorum ve müzik kulağımın korkunç derecede hassas olmadığını da söyleyeyim :) Özetle acemi kulağı dinleyecek bu kulaklıkla. Yani 320 kbps mp3 dinlemeye özen gösteririm alacağım kulaklıkla ama sonuçta ben duyacağım için bir profesyonel gibi değerlendiremem belki biraz da bu yüzden tecrübeli olanlara soruyorum kulaklıklarla ilgili değerlendirmelerini.

Ekleme: cks70 ve cks90 modelleri "Solidbass" diye geçiyor. Bu bass ağırlıklı kulaklıklar olduğu anlamına geliyor sanırım. Bu mid ve tizlerde bulanıklaşma, ses karışması gibi etkiler yapar mı çünkü rock tarzına çok iyi gitmeyecek bir kulaklık olduğuna dair yorumlar okudum:

(Figure)
    "Toparlarsak; CKS70 bass kulaklığı ve bu işte oldukça iyi. Dengeli bir kulaklık değil ve biraz da yorucu. Ama bunun yanında iyi seviyede midlere, sıcak tizlere sahip."
    "Bass
    Kulaklık ''basskafa''lar için yapılmış bir kulaklık. Ben basskafa değilim. O zaman neden aldın diyeceksiniz. Onun cevabını hemen yukarıdaki mesajlarımın birinde yazdım.
    Kulaklık bu konuda basskafa olmayanı bile basskafa yapacak türde performans veriyor. Basslar çok derin ve hacimli. Hatta o kadar hacimli ki, parçaların çok büyük kısmında geride müzikle beraber giden bir 'buffff sesi' ile yoldaş oluyorsunuz. Bu bazı zamanlar sinirimi bozuyor. Ben çoğu mesajımda ''bass olduğu zaman versin olmadığı zaman kendi bass uydurmasın'' demişimdir isteğim yönünde. CKS70 çoğu zaman kendi bass uyduran bir kulaklık değil aslında ama söylediğim gibi bassları bayağı hacimli.
    Gelgelelim kulaklığın 'usta' olduğu kısma. Bir pop şarkısında iliklerinze kadar müthiş derinlikte basslar alıyorsunuz. Aynı zamanda midlerde, tizlerde bir dağılma yok. Eğer kaynağınız kaliteliyse bazen 'bassları ayrı bir mekanizmadan mı veriyor' diye düşünüyorsunuz. Gerçekten hiç hazzetmediğim 'dım dım tıs tıs' bar şarkılarının(tabirim bu şekilde) bazılarını karışık klasörüne atar oldum
    Bass severlerin kulaklık alırken kesinlikle bu kulaklığı da mümkünse deneyip öyle karar vermelerini öneriyorum.
    Mid
    Midler, bass kulaklığı olmasından kaynaklı olarak(sanırım) söylediğim gibi biraz koyu karakterde. Yani çok 'cırtlak' midler vermiyor kulaklık. Bu kulaklığın en sevmediğim yanı bu diyebilirim. Doğal olarak dinlediğim müzik tarzına pek uygun düşmediğini söyleyebilirim.
    Midler yüksek seste ve son bass ayarında biraz kayboluyor. Buda artık doğal diye düşünüyorum çünkü bass seviyesi, doygunluğu 'yeter yahu' deyip müziği kapattıracak seviyede. Zaten o bass yoğunluğunda midleri ayırt edebilecek kulak bulmak zor. Bu bölüm için sonuç şu; midler çok az koyu karakterli olsa da iyi seviyede.
    Tiz
    Kulaklığı alırken en çok tereddütte kaldığım nokta buydu. Çünkü ilginçtir bass kulaklığı almama rağmen önem verdiğim asıl nokta sesteki temizlik ve berraklık. Kulaklık güzel tizlere sahip. Kulağı rahatsız eden keskinlikte tizler yok, yumuşak ve sıcak. Kulağı keskin tizlere alışmış olanlara bu nedenden dolayı az tiz varmış gibi gelebilir ama bu kanı yanlış. Bu kulaklıktaki tizler sanki yüzeye dağılmış gibi, sese netlik katıyor. Ama o keskin tizler müzikten ayrı bir şekilde 'tıs tıs tıs' ayrı bir müzikmiş gibi bir edayla gidiyorlar bu da müziğe yapaylık katıyor. Mutluyum ki o tür yapay tizlerden yok. Sadece ses seviyesi sona doğru getirilip tizler EQ'da sona dayandığında kulağı doğal olarak kesmeye başlıyor. "

(thetrooper00)
    "Hayır kristal netliğinde değil mid ve tiz olarak zaten olmasıda beklenemezdi. Eğer phonak tarzı bir ses istiyorsanız ck serisi üzerinden gitmek gerekli. Ama daha iyi mid-tiz performansını muhtemelen cks90 ile yakalacaklardır. En iyi mid-tiz performansı Ck serisindedir. Ck7'den sonra Ck9 gerçekten çok farklıydı ve iyidi ama Ck9'da armatüre geçtiler. CKM serisi var birde, CKM'de daha orta yol bir ses vermekte imiş ben denemedim. Düşük modelleri pek beğenilmiyor ama CKM90 çok beğenilen bir model ama o da balanced armature. CKM daha çok her türlü müzik için ve orta yol benim anladığım. CKS serisi ise çok yeni bir seri ve basshead'ler için. İlk üyeleri CKS50 ve CKS70. CKS90'da armatüre geçerler mi bekleyip görecez bakalım."

Bir de "sahne"sinin pek geniş olmadığı söyleniyor. Bundan kasıt derinlik midir?
    Anlaşıldığı üzere bana biraz daha genel bir kulaklık lazım.
    Son olarak "Head-Direct RE0" adlı modelin fiyatı ne kadardır, yüksek midir ve dediğim maddi ve diğer şartlar doğrultusunda uygun mudur, accessoryjack.com sitesinde bulamadım amazon e-bay gibi yerlerden alınırsa sahte tehlikesi var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kertenkene -- 30 Aralık 2010; 0:23:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: STT-CL

CX280 IE6 seviyesindeyse CX980 SM3'ten bile iyidir kesinlikle.

Cx280 IE6 kadar iyidir demedim. Bir kulaklığı kendimiz denemeden başkalarının yorumlarına bakarak konuşursak cx280'i Ie6 zannedebilirsiniz anlamında yazdım. Ayrıca kulaklıklarda oran-orantı kurulmuyor öyle

Bu arada 120tl civarına alınabilecek en iyi kulaklık cks70 diye kesin bir dille söylenemez. Aynı fiyat aralığında Fischer Audio Eterna V1, Hippo VB, Silver Bullet, Xears TD100 II, Visang R02 gibi kulaklıklar cks70'ten daha iyi olarak görülüyorlar. Cks70'in iyi yaptığı tek şey bass ve sahne. Saydığım diğer kulaklıklar ise hem bass olarak çok iyiler hem de kendilerine ait güçlü yanları mevcut. Şu anda elimde Hippo VB var ve Almanya'dan gelmekte olan bir Xears TD100 II var. Hippo VB Cks70'e göre 1 gömlek yukarıda. Xears belki de daha iyi olacak. Geldiği zaman yorumlarımı paylaşırım istenirse. Hatta Ie8 ve 3 gün kullanıp sattığım ama neler yapıp neler yapamadığını gördüğüm Monster Turbine ile de karşılaştırabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 29 Aralık 2010; 23:30:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _ AWESOME _
    quote:

Orijinalden alıntı: STT-CL
    CX280 IE6 seviyesindeyse CX980 SM3'ten bile iyidir kesinlikle.

Cx280 IE6 kadar iyidir demedim. Bir kulaklığı kendimiz denemeden başkalarının yorumlarına bakarak konuşursak cx280'i Ie6 zannedebilirsiniz anlamında yazdım. Ayrıca kulaklıklarda oran-orantı kurulmuyor öyle

Tamam,ne biliiyorsun peki bunu benim senin adına yazdığımı?Adına yazsaydım senin benimkine yaptığım gibi ben de seninkine alıntı yapardım belki?

Ayrıca ben yaparım oran-orantımı.Yaparım işte,o kadar.

• kayra tam sövüyodum birden seni görünce durumu anladım
  • quote:

Orijinalden alıntı: _ AWESOME _

Bu arada 120tl civarına alınabilecek en iyi kulaklık cks70 diye kesin bir dille söylenemez. Aynı fiyat aralığında Fischer Audio Eterna V1, Hippo VB, Silver Bullet, Xears TD100 II, Visang R02 gibi kulaklıklar cks70'ten daha iyi olarak görülüyorlar.

visang r02 dışında haklısın.ki zaten onun da kulvarı farklı.
    bi aralar fischer audio ürünlerini bulmakta sıkıntı vardı.son durum ne oldu bilmiyorum.hippo'lar da çok güzel , ama onların da bulunabilirliği sıkıntılı diye biliyorum.xears'ı da ilk kez duydum.
    kulaklık alırken kalitenin yanında kolay ulaşılabilirlik de önemli bana kalırsa , bu yüzden en iyi olmasa da alınabilecek iyi kulaklıktır denir rahatça.tabi bence
  • ebay'de kolayca bulunabiliyor mu söylediğiniz kulaklıklar ya da hangi kaynaklardan alınabilir?
  • Son mesajıma bir ekleme yaptım arkadaşlar. Bu arada kafam feci halde karıştı :) Ben bir tarz kulaklığı aramıyormuşum okuduklarımdan anladığım kadarıyla. Ayrıntı seçtirebilen bir kulaklık hoş olur gözlerimi kapatıp zevkle her enstrümanı seçe seçe dinleyebileceğim. Biraz daha genel bir kulaklık yani. Rock biraz daha ağırlıkta ve EQ ayarı da her tür şarkıda Rock'ta genelde dediğim gibi. Tiz seslerde ses çatlaması, boğulma gibi sorunlar yapmamasını isterim kulaklığın özetle. Sadece bass'larıyla öne çıkmasın yani. Ulaşılabilirlik de elbette önemli ve tabi sahte- orijinal sorunsalı :) Kulaklıkları tecrübe etmiş arkadaşlar bu dediklerim kapsamında sıralayabilirlerse tavsiyelerini iletebilirlerse gerçekten sevineceğim :)

Ekleme: Bu kulaklık nasıldır peki arkadaşlar? Dediğiniz kulaklıkları unutmadan bunu da kısaca değerlendirebilir misiniz :)
    http://www.head-direct.com/product_detail.php?p=38

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kertenkene -- 30 Aralık 2010; 0:37:16 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.