Şimdi Ara

2. el cx300 II ya da sıfır cx280? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
4.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fiyatı 44 euro olacakmış ve 9 euro falanda kargo tutacağına göre 53 euro yapar. Bankalar veya paypal 1euro=2.20Tl olarak hesapladığı için 115 liraya gelir. Benim aldığım fiyattan 45 lira fazla yani. Yalnız III. versiyonda değişiklik olacakmış. Metal kasa yerine siyah ahşap kasa olacakmış. Ahşap kasalar sesi daha iyi veriyor dense de kanıtlanmış birşey yok. Büyük ihtimalle hissedilir bir değişiklik olmaz. 115 lira vermeyeceğini düşünerek diğer alternatiflerimize yönel diyorum ben r01 30-35$ ebay'de r02 ise 40$, m2 ise 60$.
  • Pahalıymış yav o nedir öyle O kadar veremem haklısın. Anlaşılan Brainwavz M1 ya da Visang R02 benim için en ideal seçim olacak.
    R01 ile R02 arasındaki farkı ise anlamadım, resimli arattığımda aynı modeller çıkıyor sanki kasa tasarımı aynı mıdır şu an acelem var
    pek ayrıntılı bakamadım da.

Yardımların için teşekkürler bu arada _ AWESOME _
  • Pahalıymış yav o nedir öyle O kadar veremem haklısın. Anlaşılan Brainwavz M1 ya da Visang R02 benim için en ideal seçim olacak.
    R01 ile R02 arasındaki farkı ise anlamadım, resimli arattığımda aynı modeller çıkıyor sanki kasa tasarımı aynı mıdır şu an acelem var
    pek ayrıntılı bakamadım da.

Yardımların için teşekkürler bu arada _ AWESOME _
  • Tavsiye verip yardımcı olan herkese teşekkürler arkadaşlar. Forumdan SE_GuRu adlı arkadaştan Brainwavz M2 aldım. Pazartesi elimde olur sanırım. Umarım beklentilerimi karşılar :) tekrar teşekkürler hepinize özellikle de sana _AWESOME_ :) Yeni kulaklığınla sana da keyifli dinlemeler..
  • hayırlı olsun.. görüşlerini paylaşırsan sevinirim
  • Teşekkürler :) Tabi ki hele bir elime geçsin burn in olayı da hallolsun yorumlarımı paylaşırım buradan. Beklentilerimi karşılayacağını zannediyorum zaten fiyatına göre almayı düşündüğüm fiyat seviyesinden yukarda bir ses kalitesi bulacağımı tahmin ediyorum gerek forumdaki gerek yabancı arkadaşların yorumlarına bakarak. Forumda satıldığını görünce de kaçırmak istemedim açıkçası yeterince beklemiştim zaten bir de yurt dışından teslim vs. derken baya bir bekleyecektim yine :) özellikle senin için değerlendirmelerimi paylaşırım sen de hala arayıştasın anlaşılan :) Müzik tarzını söylersen o tarz parçaları dinler kendime göre yorum yaparım performansıyla ilgili.
  • vallaa ben de senin gibi xears'ı bekliyordum ancak boşa beklediğimiz ortaya çıkınca M1, M2 param olursa da hippo üçlüsünden birini almaya karar verdim. rock, metal dinliyorum daha çok ama sen dinlemiyosan boşa dinleyip kulaklıktan nefret etme
  • Yok ben de dinlerim Rock :) M1 ve M2 fiyatlarına göre oldukça iyi ses kalitesine sahipmiş hippo da keza öyle (o ve silver bullet M1 ve M2'den daha pahalı) ancak hippo'nun sesiyle ilgili _AWESOME_'nin bu başlıktaki yorumunu okumadıysan oku bence ve ona göre karar ver onunla ilgili. 2. el almayı düşünürsen _AWESOME_ Xears gelince hippo satışa çıkabilir diyordu satarsa düşünebilirsin belki hem daha ucuza gelir ama sen bilirsin tabi. Ben M2'nin Rock performansıyla ilgili yorumlarımı yaparım gelince.
  • Hayırlı olsun. Keşke benim aldığım 70 lira civarından Xears bulabilseydin senin istediğin tarzda bir kulalık diye düşünyorum ama M2 de baya iyi deniyor. Gelince paylaşırsın görüşlerini. Xears yaklaşık 35 saat falan burn in oldu. 20 saatini dinlemeden 15 saatini ise dinleyerek yaptım. İlk duruma göre değişim oldu. Ya kulağım alıştığı için öyle geliyor ya da gerçekten kulaklık burn in oldu. Basslar daha kontrollü hale geldi ama detay olarak bir artış olmadı, aten bass detayı çok iyiydi, önde olan midler normal seviyeye gitti, en büyük değişim ise tizlerde oldu diyebilirim. Tiz miktarı olarak çok fazla değil zaten ve o yüzden sibilance falan yok ama ilk aldığımda rahatsız edici derecede sert olan tizler şimdi baya berraklaştı. Yine de mid ve tiz olarak pfe kadar iyi değil. Olmasını da beklemek gereksiz zaten. Enstrüman ayrımı baya iyi ve sahne olarak pfe'ye göre çok az daha küçük diyebilirim. İzolasyondan kaynaklanıyor büyük ihtimalle. Ayrıca ince bir kulaklık olduğu için kulak yoluna rahatlıkla giriyor. En azından benim için öyle. Ses kalitesi olarak Ie8 ile kıyaslayamayacağım çünkü yalaşık 2 haftadır bende değil ie8 ama tabii ki ses kalitesi olarak ie8'e oranla 1 beden küçük diyebilirim. Bass ve tiz olarak hiç eksiği yok ama midlerde pek yarışma şansı yok. Yine de Ie8 hakkında en nefret ettiğim şey olan aşırı midbass Xears'ta mevcut olmadığı için daha az yorucu diyebilirim. Sahne olarak ise ie8 baya önde. Tabi Ie8'in fiyatının Xears'ın fiyatının yaklaşık 7 katı olduğunu da unutmayalım. Ses kaliteleri arasındaki farkı ölçmek mümkün değil tabi ama %20 gibi diyebilirim.

Hippo Vb için ise bazen çok berrak kalıyor demiştim ve gerçekten öyle olsa da bass olarak hem ie8'den hem de xears'tan her anlamda iyi diyebilirim. Özellikle bassları ayarlamaya yarayan levhalar baya başarılı. Hippo'yu arkadaşımdan 50 liraya aldığım için pek satma taraftarı değilim aslında. Sonuçta fiyatı 79$ yani 130 liraya falan denk oluyor. Xears ile biraz faklı kulaklıklar olduğu için şimdilik duracak gibi. Gerçi xears geldiğinden beri pek dinlemiyorum ama onun da zamanı gelir

Bu arada xears td100'ün ses karakteri koss portaproya baya benziyor ve neredeyse onun iem versiyonu diyebilirim. Yalnız basslar biraz daha fazla ve daha kaliteli. Portapro dinleyenler varsa ve onun iem versiyonunu düşünüyorlarsa değerlendirebilirler.

• Teşekkürler _ AWESOME _. Haklısın o fiyata Xears TD100 bulabilsem güzel olurdu ama olmadı işte kısmet. 89 TL'ye aldım M2'yi. Aslında yurt dışından alsam tercihim daha ucuz olan M1 olacaktı ama forumda bulunca elime de erken geçsin diye aldım işte. Kulaklık ihtiyacım var şu ara çünkü. Hem M2'nin sesinin fiyatına göre çok iyi olduğu söyleniyor bildiğin gibi. 150$'lık fiyat seviyesinde bir sese sahip deniyordu hatta incelemelerinde. M2 de benim amacıma uygun gibi görünüyor zaten şu noktada. Bass ağırlıklı değil sahnesi fiyatına göre iyi, dengeli, uzun süre dinlendiğinde kulağı yormayan, ergonomik, Y kablolu (kafama takılıyordu J kablo olayı) rahat ve kaliteli bir kulaklık. Fazlası da gerekmiyor şu aşamada bana zaten Fazlasını aradığım noktada .flac şarkı arayışına girerim belki ama onları da nereden bulurum emin değilim bildiğiniz kaynaklar var mıdır

• paylaşım programları bittiği için flac.ler için torrent sitelerinden başka kaynak yok galiba..
  • Paylaşım programından kastın Ares, Bear Share gibi programlarsa onlardan sadece LimeWire cortladı :) 192-320 kbps mp3'lerle hissedilir bir fark var mı diye indiririm birkaç .flac örneği artık
  • millet ceza geliyor falan filan diyo yaa riske girmeye değmez bence.. flac.lerde de yabancı parçaları bulmak kolay tabi ama türkçeler zor malesef..
  • türkçe kaliteli kaç albüm var ki flac'i fark yaratsın 192kpbs'a kıyasla
  • Haklısın işin o kısmını düşünürsek mevzu derinleşiyor 192-320 kbps mp3'le devam gibi görünüyor
  • Creative EP-830 al. İkisinden de daha iyi ve daha ucuz.
  • Kime dediğini anlamadım ama ben Brainwavz M2 aldım. Creative EP-830 nasıldır bilemiyorum ancak ikisinden de iyi olduğu gibi kesin bir görüş için iki kulaklığı da dinlemen gerekir diye düşünüyorum. Kast ettiğin kulaklıkları ve dinleyip dinlemediğini belirtebilir misin?

Ekleme: Ayrıca Creative EP-830 gibi modellerde gördüğüm kadarıyla sahte çıkma olasılığı büyük. Burada sözü geçen kulaklıklar zaten pek bilinmeyen marka ve modeller olduğundan sahte çıkması olasılığı çok daha düşük. Bir de sahte ürün sıkıntısı çekmek istemez kimse. Üstelik EP-830 devri yavaş yavaş kapanan eski bir kulaklık. Tüm kulaklıkları dinlemiş olsan ve dediğin gibi daha kaliteli olsa bile bu sahtelik ve daha eski olması gibi konulardan önceliğimde olmazdı açıkçası EP-830. Alacak arkadaşlar değerlendirir elbette. Tavsiyen için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kertenkene -- 9 Ocak 2011; 2:01:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: freefalcon

Creative EP-830 al. İkisinden de daha iyi ve daha ucuz.

philips'in 3tl'lik kulaklıklarından al.hepsinden de daha iyi ve daha ucuz.
    bilmeden yorum yapmayalım?
  • Pea., seni yakalamışken bir soru sorayım 5800 ses olarak M2'nin hakkını verebilir mi çok emin değilim açıkçası ve arayışa girersem Sansa Clip mi Iriver Lplayer ya da başka bir cihaza mı yöneleyim onu düşünüyorum. Sen ne dersin, gerçi Clip ile ilgili tavsiyen vardı ama Cowon ya da Iriver'den bilgin olan cihaz varsa tavsiye alabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kertenkene -- 9 Ocak 2011; 14:42:59 >
  • 5800 ses kalitesi olarak kötü değil.ama ben telefondan dinlemeyi sevmiyorum.pil ömrü , mesaj gelince bi ürkütmesi , kulaklık çıkınca hoparlöre geçmesi(5800da var mı bilmiyorum) vs.yeterli gelir mi gelir ama ben kullanmam.
    başka alet alırım diyosan sansa clip ucuzluğu ve kalitesiyle kendini kanıtlamışken macera aramaya gerek yok derim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.