Selamlar, Honda HR-V'yi model olarak beğeniyorum ama yokuşlarda performans sorunu olduğunu, hatta durup kalkamadığını ve 70.000 kmden sonra şanzuman değişikliği istediğini duydum. 30milyar civarında bir araba düşünüyorum(3-5 daha koy başka al demeyin, sınırları zorlayınca zaten bu kadar) Honda Jazz için ise çok olumlu şeyler duydum. Öncelikle HR-V hakkında duyduklarım gerçekten var mı? Sonra hangisini tercih etmeliyim 2. el Honda HR-V mi yoksa Sıfır Jazz mı? Eşim de kullanacağından otomatik almak zorundayım. Tecrübe edinmiş olan ve gerçekten sorunları bilen arkadaşlar deneyimlerini paylaşırsa sevinirim. teşekkürler.
1600 motor hrv lerde böyle ciddi bir sorun olduğunu bilmiyordum ama şunu biliyorum motor gücü kilosuna yenik düşüyor. hrv ler çok zefkli bir araçtır. jazz da güzel ama ben herhalde jazz alırdım çünkü ikinci elide var.....
jazzla Hrv çok farklı ya... Jazz arabacık...
30 milyar veridkten sonra Jazz gibi şekilsiz bir arabaya bakmam sınıf atlarım yerinde olsam. Seat Leon vs. gibi...
arkadaşım 30bin liraya 2.el çok güzel arabalar alabilirsin.. ben senin yerinde olsam 2005model astra,golf,avensis,focus,vectra,307,C4,leon... v.b gibi arabalara bakardım tabi tercih meselesi, illada bu 2'sinden birini alacağım diyorsan da Hrv daha bi mantıklı olur bence
Seat Leon'nun 1.6 da otomatiği yok. 2.0dan başlıyor ve fiyat 50 milyara çıkıyor. HR-V kesinlikle tercih sebebi ancak HR-V ile ilgili şikayetler ne kadar doğru onu merak ediyorum. Eğer benim duyduğum gibi sıkıntıları varsa parayı sokağa atmak olacak.
quote:
Orjinalden alıntı: antiochos
jazzla Hrv çok farklı ya... Jazz arabacık...
30 milyar veridkten sonra Jazz gibi şekilsiz bir arabaya bakmam sınıf atlarım yerinde olsam. Seat Leon vs. gibi...
Bana sorarsan ikisinden de vazgeçO kadar polo,yaris,fiesta,meriva fln varken
yeni honda civic alınır bunların yerine!
dostum bu işte bi yanlışlık var.ben üç yı 2000 model hrv kullandım 20 binde şanzuman yağını değiştirmedim + şu an yine 307 kullanıyorum tripronik vites ondada boyle bişey duymadım.bildiğim 100 bin km sadece kontrol var eksilmişse üzerini tamamlıyorsun.....
quote:
Orjinalden alıntı: mussa
diğer topicte HRV'nin otomatik şanzıman yağı 20000km değişiyor yazıyordu,eğer harbiden böyle ise oha!! diyorum!
quote:
Orjinalden alıntı: ikitilkitr
dostum bu işte bi yanlışlık var.ben üç yı 2000 model hrv kullandım 20 binde şanzuman yağını değiştirmedim + şu an yine 307 kullanıyorum tripronik vites ondada boyle bişey duymadım.bildiğim 100 bin km sadece kontrol var eksilmişse üzerini tamamlıyorsun.....
quote:
diğer topicte HRV'nin otomatik şanzıman yağı 20000km değişiyor yazıyordu,eğer harbiden böyle ise oha!! diyorum!
2004 modellerde böyle bi problem varmış galiba,tam emin değilim!
hrv hakkında şikayetleri bende nette gördüm sorunlu diyolar ama en iyisis 0 araba almak çünkü 2.el olan araçlardan nasıl sorunlar çıkcağını kestiremeyiz jazz güzel arabadır
7 - 8 ay önce bende aynen senin gibi düşünüyordum ikinci el bi HRV mi alsam yoksa 0 Jazz mı alsam diye HRV malum yuksek - yakışıklı ama benzin sarfiyatı cok fazla (ortalama 10,5 l / 100 km ). Jazz ise daha küçük fakat benzin sarfiyatı daha makul ...
düşündüm ...
düşündüm ...
jazz mı - HRV mi diye
düşündüm .
en sonunda
Ford Focus Cmax TDCI Ghia aldım
gayet memnunum HRV nin Yüksekligini - Jazz in yakıt ekonomisini aldım yanında 110 Hp 240 nm lik bir motor ve yüksek 15.000 bakım ücreti de aldım
Arkadaşlar topic hortlamış. Boşuna yazıorsunuz..
quote:
yeni honda civic alınır bunların yerine!
eğer alabiliyorsan kesinlikle !
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme