Şimdi Ara

### 2.El DSLR ve Objektif Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler ###

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
3
Favori
13.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  ### 2.El DSLR ve Objektif Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler ###

Son zamanlarda başlıktaki soru ile sık karşılaşır olduk.Bu nedenle bu konunun'da açılma zamanının geldiğini düşünüyorum.Ülkemizde ve bu forumda 2.El ürün alım-satımı oldukça aktif olarak yapılmaktadır.Peki kullanıcılar 2.El DSLR veya objektif alırken nelere dikkat etmeleri gerektiğini biliyorlarmı ?? 2.El makine yada objektif alırken mağdur olmamak için hangi noktalar incelenmeli ?? İşte bu konuda 2.El alışverişte kötü süprizler ile karşılaşmamak için dikkat etmeniz gereken noktaları tek bir başlık altında öğreneceksiniz

Öncelikle Konu Hakkında BasÇek sitesinin hazırladığı Türkçe Video ile başlıyoruz ;

http://vimeo.com/31749554

-- Bunlarda Benim Araştırmalarım Sonucunda 2.El DSLR Alırken Dikkat Edilmesi Gerekilen Hususlar --

Not: Öncelikle burada yazılan maddeler'de bakılması gerekenler , markalara ve modellere göre değişiklik gösterebilir.Ancak genel hatlarıyla aynıdır.

Not: Ayrıca Teknolojik ekipmanların şans işi olduğunu unutmayın.Başkasında olmayan bir sorun sizde olabilir.

1: Makinenin Kozmetik Durumu ;

Gövde üzerindek olabilecek Çizik , Çatlak vb hususlar mutlaka kontrol edilmeli.

2: Perde ( Shutter) Sayısı ;

Perde sayısı 2.EL makine alırken bakılması gereken en önemli unsurlardandır.DSLR fotoğraf makineleride bir perde mekanizması vardır her fotoğraf çekildiğinde açılıp kapanır.Doğal olarak belirli bir süre sonra bu perde ve buna bağlı diğer mekanik parçalar eskimeye başlar.Örneğin Nikon D5000 modeli için 100.000 perde ömürü biçmiştir.Ancak bu demek değildirki D5000 100.000 perdeye gelince bozulacak.70.000de'de bozulabilir 170.000de'de.Yukarıda yazdığım gibi teknoloji biraz şans işidir.Ayrıca perde ömrü sizin makineye nasıl baktığınıza bağlı olarak değişebilir.Kısaca perde ömrü 2.El DSLR alırken önemli bir unsurdu ancak bir numaralı kıstasınız olmamalıdır.

3: Vizörden Bakıldığı Zaman Tüm Yazılar Okunabilir Olmalıdır ;

Vizör içerisindeki çeşitli bilgilendirici yazıların çalışıyor olmasına dikkat edin.

4: Makinenin Ayna Sistemi Kontrol Edilmeli ;

DSLR makinenin içindeki ayna mekanizmasının kırık yada hasarlı olmamasına dikkat edin.

5: Makine Üstündeki Bütün Tuşları ve Tekerlekleri Kontrol Edin ;

Makine üzerinde en çok kullanılan bölüm tuşlar ve sayısı modellere göre değişen tekerleklerdir.Tuşları ve tekerlekleri tek tek kontrol edin.İçine kaçan , dönmeyen veya sıkışan olup olmadığına dikkat edin.

6: Back Focus ve Hot Pixel Sorunlarını Kontrol Edin ;

İmkanınız olursa back focus ve hot pixel sorunlarını kontrol edin.Örneğin Nikon D7000 alıyorsanız 2.El çok dikkatli olun.

7: Fotoğraf Makinesinin Sensörünü Toz Durumuna Karşı Kontrol Edin ;

Yapacağınız ufak bir test ile makinenin sensöründe toz olup olmadığı kontrol edin.Ancak toz olayının temizlenebilir olduğunu
    unutmayın.

8: Makine ile Objektfinin Öpüşme Noktasını Kontrol Edin ;

Objektif makineye taktığınız bayonet kısmını kontrol edin.Mümkünse yanınızda bir objektif götürüp sorun olup olmadığı deneyerek kontrol edin.

9: LCD Ekranda HotPixel Sorunu Olup Olmadığını Kontrol Edin ;

Makine üzerindeki Lcd ekranda Hotpixel olup olmadığını kontrol etmeniz faydanıza olacaktır.

10: Gövde Üstündeki Vidaları Kontrol Edin ;

Makinenin daha önce herhangi bir neden ile , içinin açılıp açılmadığını öğrenmek için gövde üzerindeki vidaların üstünde aşınma olup olmadığını kontrol edin.

11: Makine Üzerinde Dahili Flaş Varsa Kontrol Edin ;

Makine üzerinde dahili flaş varsa mutlaka patlatarak kontrol edin.

12: Makinenin Askılarını Kontrol Edin ;

Makinenin güvenerek boynumuza astığımız askılıklarını mutlaka kontrol edin.

2.El DSLR alırken nelere dikkat etmemiz gerektiğini yukarıdaki 12 madde ile öğrendik.Peki 2.El objektif alırken nelere dikkat etmemiz gerekiyor ...

--İşte 2.El Objektif Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler --

Öncelike bu konu hakkında hazırlanmış oldukça samimi bir video.Sonuna kadar izlemenizi tavsiye ederim

-- Bunlarda Benim Araştırmalarım Sonucunda 2.El Objektif Alırken Dikkat Edilmesi Gerekilen Hususlar --

1: Objektifin Kozmetiğini Kontrol Edin ;

Objektifin gövdesi üzerinde ezik , çizik vb olup olmadığını kontrol edin.Ayrıca en önemli noktalardan bir tanesi olan ön ve arka cam elementlerde çizik olmamasına çok dikkat edin !!

2: Obejktifin İçinde Mantar Oluşumu Olup Olmadığını Kontrol Edin ;

Alacağınız optiğin içinde mantar oluşumu olup olmadığı kontrol edin.

3: Objektifin İçinde Toz Olmamasına Dikkat Edin ;

Çok aşırı olmadığı sürece problem olmasada , genede mutlaka lensin içinde toz olup olmadığını kontrol edin.

4: Obejktifin İçindeki Diyafram Yapraklarını Kontrol Edin ;

Diyafram yapraklarında yağlanma, takılma, yıpranma .vb hususları mutlaka ve mutlaka kontrol edin.

5: Objektifin Üzerinde Varsa Tuşları Kontrol Edin ;

Her objektifte olmamakla birlikte var ise mutlaka tuşları kontrol edin.

6: Zoom Ve Netleme Halkasını Kontrol Edin ;

Zoom ve netleme halkasında zorlanma, takılma vb sorunların olup olmadığını kontrol edin.

7: Otomatik Netleme ve Odak Sorunlarını Kontrol Edin ;

Lensi mutlaka makinenize takarak otomatik netleme ve ön-arka odak sorunlarına karşı kontrol edin.

8: Objektif Üzerindeki Vidaları Kontrol Edin ;

Objektif üstündeki vidaları kontrol edin.Daha önce tamir görüp görmediğini anlamanız açısından yardımcı olacaktır.

9: Objektif İçindeki Titreşim Önleme Sistemini Kontrol Edin ;

Objektif içindeki bu sistemin doğru çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

Not: Eklemek istedikleriniz olursa lütfen yazınız.

Son olarak hepsinden önemli madde olarak güvenilir kişilerden alışveriş yapmaya çalışın.Gittigidiyor , sahibinden .vb sitelerde mutlaka satıcıların referanslarını inceleyin.İmkanınız olursa ürünleri elden almaya çalışın.İçinize sinmeyen hiçbr ürünü ise kesinlike satın almayın.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Merhaba,
    Konuyu "Satın Alma Rehberleri" ana başlığı altında da açabilirdiniz..
  • Güzel konu. Eline sağlık.
  • @c.james

Daha fotoğrafçılık bölümü düzenleme işi tam bitmediği için çokta önemi yok.Yönetici atanırsa doğru yerlere koyacaktır

@İmportant

Teşekkürler
  • Sharks Power, güzel bir konu daha. Bu konu hakkında sorusu olanlar buraya yazabilir artık.
  • Teşekkürler
  • İkinci el bir makineyi sirkeci yakınlarında alıyorsak Hayyam'daki bu fotoğrafçılara gittiğimiz zaman bu konularda yardımcı olurlar mı? ve kaç para karşılığında bu hizmeti verirler?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_gunner

İkinci el bir makineyi sirkeci yakınlarında alıyorsak Hayyam'daki bu fotoğrafçılara gittiğimiz zaman bu konularda yardımcı olurlar mı? ve kaç para karşılığında bu hizmeti verirler?

O dükkanların çoğu 2.el ürün sattıkları için böyle bir destek vermezler diye tahmin ediyorum ancak oralardan alışveriş yapan arkadaşlar sizi bilgilendirecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanTnçr -- 22 Ocak 2012; 14:54:23 >
  • Güzel bir konu. Teşekkürler Sh@rKs-PoWeR
  • Rica ederim
  • Eline sağlık Sharks Power. Güzel bilgilendirici bir konu olmuş. Seni buraya muhtar yaptıracam
  • Daha yenimi gördün hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanTnçr -- 7 Şubat 2012; 13:49:19 >
  • kritik bir başlık aslında. araba bile alırken daha kolay oluyor 2. elde :) bu fotoğraf makinelerinde iş biraz karışık bir çok kişi aydınlanacaktır. ellerine sağlık hocam
  • Rica ederim umarım faydalı olur birilerine
  • eline saglik shark

hocam titresim engelleme sisteminin de kontrolunu de yapmaliyiz bence. govdede veya lenste, iki sistemi de kontrol etmeliyiz. bazen bozuk olabiliyor
  • Hocam onu nasıl kontrol edebiliriz ?
  • ne kadar gecerli bir yontem bilemiyorum ama ben soyle kontrol ediyorum.
    kendi elimin kac mm de ne kadar perde hizinda titresim olusturmadigini biliyorum, bu hizdan 2-3 stop daha yavas perde hizinda titresim engelleme sistemi acikken ve kapaliyken iki fotograf cekiyorum.
    kit lens icin mesela 55mm de 1/50 ile net cekebiliyorsam 1/10sn ile sistem acik ve kapali iki fotograf cekip karsilastiriyorum. sistem kapaliyken bulanik olan fotograf sistemi devreye soktugumda net ise etkisini gosteriyor demektir. hic bir yerde okumadim bunu ama ben boyle deniyorum

mesajini gec gordum o yuzden gec cevap verdim kusurabakma sayin yoneticim
  • Tamam dostum listeye ekliyorum
  • çok faydalı konu . elinize sağlık
  • Rica ederim
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.