Şimdi Ara

2. el fiyatları ileriye doğru sizce ne olacak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, 2. el fiyatları ileriye doğru ne olacak sizce? Bir düşüş olacağı söyleniliyor, bazıları da yaza doğru sıfır araç kampanyalarının biteceğinden piyasanın canlanma ihtimali olduğundan araç fiyatları yükselecek diyor. Gerçekten bir düşüş veya artış olacak mıdır?

• Sıfır araç kampanyalarının henüz başlamadığını düşünüyorum.
  • Sıfır araçların daha da sık girmeye başladığı bir dönemde ve kurların düşmeye başladığı bu zamanda düşmeye devam edecektir. Arz yeterli olduğu sürece düşecektir. Özellikle b ve c segmentlerine olan talep fazla. %80 diliminde olan bazı modeller de bir alt vergi dilimine sokunca firmalar bir anda 50k fiyat farkları oluşuyor. Şu an en büyük sıkıntıda bu bence. Vergi mahvediyor piyasayı. Ne kadar faizler yüksek olsada ülkemizde araçlara talep her zaman çok fazla. Bende merakla piyasayı izliyorum. Bakalım daha neler göreceğiz.

• Yasak kalkarsa bir nebze hareketlenir. Şu an kim napsın arabayı.
  • Henüz döviz indirimleri gelmedi.

Virüsün etkisi yavaş yavaş geçiyor, fabrikalar patır patır araba üretmeye başlayacak.

Güzel günler yakın inşaAllah.

• 2.el araç fiyatları neden yükseldi önce ona bakalım:

1.Türk parası değer kaybetti

2.Sıfır araç üretimi durdu

3.Coronoyla beraber toplu taşıma yerine bireysel araç talebi ortaya çıktı.

Şuan ikinci ele olan talep azaldı. Sebepleri:

1.Doviz düşüşe geçti

2.Faizler yükseldi

3.Sıfır araç üretimi normalleşmeye döndü

4.Herkes ihtiyacı olan arabayı aldı, panik ortamı bitti.

Ben önümüzdeki günlerde araç fiyatlarında %15-20 düşüş olacağını düşünüyorum.

100.000 TL istenilen bir aracın 75.000-85.000 lere kadar inmesi mümkün.

Daha fazla iner mi?

Bunun için Türk parasının dolar/euro karşısında daha fazla değer kazanması gerekiyor. Ayrıca bayilerin fiyatlarını aşağıya çekmesi şart.

Ekonomi bakanı faizlerin uzun süre inmeyeceğini söyledi. Bu durumda talebi azaltacaktır.

Sonuç olarak, ekstrem bir durum olmazsa ben bundan daha yukarı çıkacağını sanmıyorum.

• Türkiye’de ekonomi yönetimi yıllardır şu şekilde işliyor;

1- faizi düşür. Milleti borç paraya boğ. Cari açığı fırlat. Rezervler ile karşıla.
    2- faizi yükselt. Piyasayı öldür. Hazineyi doldur.
    3- 1. Ve 2. Adımları sırayla uygula.

Bu sistem yüksekten bırakılan top misali bir sistem. Uzun bir süre top geri sıçramaya devam edecektir ama her defasında bir önceki sıçradığı seviyenin altında kalacak ve en sonunda yerde sabit kalacaktır.

Bu bağlamda faizler inene kadar nakit parası olan için güzel fırsatlar yakalanacak. Parası olmayan faizin indirilmesini bekleyip indirildiği hafta gidip aracını alacak.

Normalde piyasaların buna aşırı tepki vermemesi için yavaş yavaş artırılıp, yavaş yavaş azaltılması lazım ama bizde ya tam gaz var ya tam fren.
  • Sıfır araba fiyatı düşmedikce ikinci el düşmez , artık bu konuları düşük IQ galericilerin açtığını sanıyor , normal insan kalmadı donanımhaberde haha

• Elinde mal patlamış al-sat'çı olduğun çeyrek milden belli oluyor

• Ben bu şartlarda yaz geldiğinde de yükseleceğini düşünmüyorum.

• aaguler kullanıcısına yanıt

özellikle dikkat ediyorum tüm forum al satçı sana göre. Kelepir bir araba düşürsen de rahatlasan :)

• throlll kullanıcısına yanıt

Araç aramıyorum. Tek derdim piyasayı şişiren ahlaksızlarla. Ayrıca yorumlarında kabak gibi ortaya çıkan al-sat'çılara çatmak ve morallerini bozmak keyif veriyor. Geçen sene elde ettikleri haksız kazançları kaybettiklerini görmek keyif veriyor.

• 10 dolarlik bir arac ulkeye girdiginde direkt 70 bin tl oluyor. 100 bin vergi eklense 170 binden satilmasi gerekiyor. galeriler bayiler masallah "bizde egmek yiyheek" diyerek 170 den 230 a kaktiriyor. once bu bayiler adam olsun, ondan sonra arac fiyatlari olmasi gereken duruma duser. zaten cogunun elinde kaldi, her gun gectigim kaldirim suan dolu. galeri sigmayan arabalari oraya dizmis
  • Enflasyonun olduğu ülkede fiyatlar o oranda hareket edecektir, düşer mi düşmez mi bunu sıfır araç fiyatları belirler. Şahsen bundan daha aşağını düşeceğini zannetmem, yukarı harekette de dediğim koşullara bağlı, ayrıca kredi faizlerini %10 un altına düşürün bakın o 2. el fiyatları ne oluyor gibi. 100 binlik aracın 80 bine düşmesini hiç beklemem şu saatten sonra, ama birim fiyatı ne kadar yüksek ise bir aracın fiyat düşüşlerinin oranı o kadar yüksek olur, özellikle lüks araç kategorisinde.

• Dolar 5, Euro 7 olursa ,2 sene önceki fiyatlar olur, Passat 160 olur
  • Her şeyin fiyatı düştü de otomobil fiyatları mı düşecek.. Ben inanmıyorum malzeme alıyoruz yedek parçaya kur zammı geliyor ama kur düşüşü gelmiyor.. Benzin Mazotta öyle arkadaşlar.. Pandemi öncesi binamızı kentsel dönüşüme sokacaktık Daire başı 165bin ödeyecektik bu fiyat şimdi 250 260 bin... ben anlamıyorum bu memleketi

• Ben piyasa yukselecek diyenlere gülüp geçiyorum. Zaten fiyatlari yüksek diye piyasa durdu, bir de daha fazla artirip araba mi satabilecekler ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.