Şimdi Ara

2. el Nissan Primera Comfort veya Almera düşünüyorum yardım lütfen..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
20.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar kaç gündür araştırmadığım araba kalmadı şu ana kadar hondacılar'ın haklı olarak araçlarına sahip çıkmalarından ve beni aydınlatmalarından ötürü civic'lere bakıyorm hep fakat nissanlara da bakıyordum açıkçası bugün araştırdığım kadarıyla benm de alım satım gibi bir derdim yok binici olacağım anlayacağınız araca da tam binici aracı diyorlar sizin önerileriniz nedir ben isteklerimi belirteyim sizler de buna göre yorum yapar beni aydınlatırsanız sevinirim..
    Diğer yerlerde de yazmıştım ben istanbulda tek yaşıyorm araç yılın yarısı bende yarısı da ailemde kalacak muhtemelen yaşım 25.. Hem bana uyabilecek hem de ailemin de kullanabileceği görünümü şık yakıt tüketimi düşük bir araç arıyorum...
    Yakıt tüketimi istanbulda ş.içi haliyle çok olacaktır fakat benzerlerine kıyasla daha mı fazladır uzun yolda daha iyi olduğunu biliyorum lpg taktırmayı düşünüyorum...
    Araç ağır olduğu için çok mu zorlar torku benzerlerine oranla biraz daha düşük diye yazılmış yokuşlarda çekiş gücündeki düşüklük farkedilecek düzeyde midir...
    Parçalar pahalı ve ustası pek yok diyorlar nasıl olmaz anlayamadım sanırım biraz bilmeden yapılan yorumlar ancak bunun yanında servise rutin kontroller haricinde uğratmayan arabaymış aşağıdaki link üzerinden yorum yapabilirsek daha faydalı olacaktır....

http://www.sahibinden.com/2000_nissan_primera_1_6_-16v_comfort_89_970km_de_orjinal!!!-73WQQaXQQ24530339WQQpXQQdisplayitem

Fiyat sizce nasıl?
    Bu aracın yakıt tüketimi ş.içi ve ş.dışı nasıl lpg ile çok zorlar mı?
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.. saygılar

Not: Belirtmeyi unutmuşum max. 14-15 bin bütçe var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mc_dyy -- 19 Mayıs 2010; 4:34:08 >

• Bu arabayı ben de düşünüyorum. Cevapları merakla bekliyorum
  • Selam. Ben forumda yeniyim. Öncelikle şunu söyleyeyim bende yaklaşık 4 aydır araba arıyordum. Genelde 2000-2001 Polo, Focus gibi araçlar bakıyordum, birden bir arkadaşımın sayesinde 2000 Model 1.6 Comfort primera buldum ve dün itibariyle satın aldım. İzlenimlerim henüz çok yeni ama kesinlikle şunu söyleyebilirim ki bunca yıldır Vw ve Opel den başka arabaya binmem diyerek aptallık yapışım. Nissan o kadar dolu bir araç ki kesinlikle parasını hak ediyor. Uzun yolda gidişi inanılmaz yola resmen yapışıyor. Ayrıca aracın içi çok geniş ve konforlu. Bence binici aracı muhabbeti de kesinlikle şehir efsanesi benim aracım Lpg li 2000 model ve kazasız ben 13.500 TL ye satın aldım, inanın bu aracı 14.000 TL ye her zaman satabilrim. Hakikaten güzel bir araç, kesinlikle kullanmadan bilmeden yorum yapanlara kulak asma.. biniciysende, kısa süre sonra satabilirim dersende gözün kapalı al temiz bir tanesini.
  • oncelikle merhabalar nissanin genelde alicisida saticisida bellidir binici alir diye bir sey yoktur.nissan hayrani biri olarak ayni fiyat araliginda ve donanima sahip bir arac bulmaniz cok zor.ben 24 yasindayim ilk nissanimiz suny di o zamanin sartlarinda aracta deri koltuk 4 cam otomatik hidrolik direksiyon vardi sene 92 daha sonra 2000 yilinda almera aldik luxery oda fulldu ve ozaman da megane bakiyorduk inan almeraya bindikten sonra megana adim atmazsiniz nissandaki konfor cok farkli gercekten ve en onemlisi guvenlik var arabada vurunca dagilma gibi bir olay yok.almeradan sonra bir ust seviye 2004 son kasa primera var babamda bende suan ogrenciyim kendimedede micra dci var( 1 depoyla sehir ici 750 km yapiyorum)birde parca olayi demissiniz parcasi pahali evet ama aracta bozulma gibi bir olay yok yagini suyunu vaktinde degistirin asla yolda kalmazsiniz servise sadece bakim icin gittik okadar nissan kullandigimiz halde servisten yana sikintiniz olmaz hem diger servisler gibi bastan sagma degiller cok ilgililer.parcada ise bildiginiz gibi netten sahibinden falanda orj parcalar bulmak zor degil istediginiz urunu alirsiniz.o araci almakla yanlis yapmazsiniz zaten eger alirsaniz baska bir araca kolay kolay alisamazsiniz megane vs...
    eger bu ulkede benzin 4 liraya yakin olmasaydi benim binicegim arac primera gt dir suan 12-13 lira ama arabada spor yaydan hava filitresine kule gergisine kadar orjinalinde barindiriyor...
    eger cook param olursada dusunmeden 350
    umarim yardimci olmusumdur kolay gelsin

• Arkadaşlar ilginiz için teşekkürler.. Forumlarda oto araştırdıkça düşünceler değişiyor illa her markanın bir sorunu vs. söyleniyor o yüzden forumları okumaya devam ediyorm fakat yanlı olan eleştri veya övgüleri dikkate almamaya çalışıyorm özellikle kullanmayan, kulaktan dolma sallayanlar bilgi kirliliği yaratıyor.. Siz kullananların ve otolar konusunda bilgisi olan arkadaşların yorumları benm için daha değerli... Bi ara okuduklarımdan sonra tek bi araca yönelmiştm fakat vazgeçtm şu an öncelik olarak Focus'a bakıyorm diğer modeller Almera, Golf4 ve pug 307 ölçüp biçip bütçeyi de göz önüne alarak görünüm olarak şık donanım yüksek ve yakıt tüketimi açısından beni zorlamayacak araçta karar kılmaya çalışacağım...

@ssezener araçı baya uygun fiyata almışın hangi şehirden aldın üstad?

@desert_18 üstad aslında micra güzel araba yakıt tüketimi en çok cezbeden yönü fakat bize gitmez .. Almera'da karar kılarsam özellikle dikkat etmem gereken bir durum var mıdır?

• pug 307 hdı kullandık 1.4 tu kasa agır oldugundan aracı hızlanmada sorun yasıyor ve yakıt tuketımı cok fazlaydı konforu almerayla mukayese olmaz 90-100 den sonra cok ses alıyor bınmeden pug alma derım.
    almeraya 5 kısı bınersenız ıstabbulda altını surtme ıhtımalınız fazla 4 kısı rahat edersınız hızlanması ve frenlerı oldukca ıyı konforu ve donanımı emsallerıne gore tatmın edıcı.
    focus kullanmadım o konu hakkında yorum yapamam.golf te ıyı bır secım ama yakıt konusunu arastırın derım arkadasımda otomatık vıtes var bır kac kez bındım hızlanması yol tutusu ıyı ama yakıt bıraz fazla bu arada yakıtı fabrıka degerlerıne gore kıyaslamayın almera-focus vs cunku bındıgınız zaman o degerlerı yakalamak zor oluyor.

ben 2001 almera luxery kullandım cok memnun kalmıstım donanım olarak konfor olarak cok ıyıdı.ama bızım aıle 5 kısı oldugundan sattık prımera aldık.ben tek bındıgım ıcın mıcra aldım soyledıgınız aracları almadan kullanın oyle karar verın ben yerınızde olsam vw yada almera arasında kalırdım.donanım olarak veya baska bırsey hakkında ıhtıyacınız olursa tekrar elımden geldıgınce cevaplarım.

• arkadaşım 1 yıl önce 2000 model nissan primera 1.6 comfort aldım ve gaz taktırdım. donanım olarak bahsi geçen fiyatlara böyle bir araç alamazsın. konforlu, güvenli, keyifli bir araç.
    ön arka disk fren, abs fren sistemi, çift hava yastığı, nissan güvenlik sistemi. otomatik camlar, otomatik aynalar, otomatik klima vb. LPG de belki %1 performans kaybı olmuştur ama bu satın alacağın sisteme göre değişir. tek sorun düşük devirlerde akranlarına göre ağır kalıyor ama 3000 deviirin üzerinde kullanırsan bu da sıkıntı olmaktan çıkıyor. yüksek hızda yola yapışıyor kullanımı çok rahat. şu an (ben genelde 2000-3000 dd arası kullanırım) şehir içi:0,20TL şehirler arası 0,16TL civarı yakıyor. sadece parçası yerli araçlara kıyasla biraz pahalı ama kaliteye göre normal. (2 yılda bir değişen parça ile 5-6 yılda bir değişen parçanın kalitesi de fiyatı da doğal olarak farklı olur.) satmaya kalkarsan da 1 ayda değilde belki 3 ayda satarsın.
    umarım yardımcı olabilmişimdir. kolay gelsin.

• Bende 1.8 2000 model Primera Luxury var.Deri koltuklu,Lpgli. 307,Astra,Corolla sahibi oldum ve hepside zamanında 2-3 yaşlarında aldım. yeniydiler yani.Ancak ben arabaya falan binmemişmişim meğer.Artık bu araba şöyle böyle demek yersiz.Altındaki egzos orjinal(egzozcu bile şaşırdı ve bu 5 sene bile gider'' dedi)Astrayı aldığımda 5 yaşındaydı ve Egzos çürüktü.Primeranın Yedek parçadan bir örnek:Baskı-balata seti kaç lira dersiniz? 150 TL. evet sadece 150 TL. artık parçası pahalı gibi geyiklerde çürütülmüş oluyor.Gelelim yakıtına:gaz bitti uyarısından sonra km sıfırlandı 2 kere 50 TL lik gaz konuldu.yolun yarısı şehiriçi yarısı şehirlerarası(200 km/h yi geçtiğim oldu.öyle 90 -100 falan değil)kaç km gitmiştir dersiniz?675 km hatta bir ara acaba gaz bitti uyarı sesimi bozuldu diye düşündüm...
  • Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkürler binenler bu araçtan gerçekten çok memnun kalıyor anladığım kadarıyla... Açıkçası yaklaşık 1 aydır oto bakıyorm ilk olarak primeralara bakarken sonra forumlara daldım haliyle 50 defa fikir değiştirdim ancak son haftalarda sadece focus ghia bakıyordum yalnız gönlüme göre bir araç bulamadm, bulduklarım sağolsunlar herkesi aptal sandıkları için nerdeyse pert derecesinde hasarı olup tamir görmüş arabayı kazasız diye yutturmaya kalkıyorlar açıkçası temiz araç bulma biraz hayal gibi oldu şu da var istediğim fiyat aralığında şu dönemde düzgün bir şey bulmak zor o yüzden şansa bir tane çıkmazsa büyük ihtimalle focustan vazgeçeceğim gibi geliyor... Şimdi tekrar eski seçeneklerime dönüyorum ancak geçen bu zamanda uzun uzun düşününce bize çok geniş aracın nadiren lazım olabileceği düşüncesiyle almeralara yöneldm yalnız primeralara da bakıyorm... Şöyle bir durum var ilanlarda pek primera göremiyorum ilk baktığım ilan şuydu
    http://www.sahibinden.com/2000_nissan_primera_1_6_-16v_comfort_89_970km_de_orjinal!!!-52WQQaXQQ25531637WQQpXQQdisplayitem
    bu galeride de şöyle bir durum oldu yanlış hatırlamıyorsam ilk olarak ilanı 15000 olarak vermişlerdi birkaç gün sonra oto pazarında rastladım millete 15.500 diyorlardı şimdiş 16.000 komedi gerçekten ayrıca yazdıkları gibi çok temiz değildi boya vs. içi de kötü kullanılmış...
    bu araçların piyasası nasıldır kaç verilir bunlara?
    Almera'ların hangi modellerine bakmamı tavsiye edersiniz bir ilanda comfort'un en az yakan modeli olduğu diğerleri kadar yakıtta savruk olmadığını belirtmiş ben anlayamadm motor ve ağırlıkları aynı değil mi bu araçların? açıkçası luxury modellerinin iç döşemesi ve özellikleri hoşuma gidiyor bakalm artık akışına bıraktm karşıma düzgün bir şey çıkarsa o zaman düşüneceğim acele etmemekte fayda var...

• hocam aynı durumdayız. ben de uzun zamandır araç bakıyorum. bin kere fikir değiştirdim. 15000 TL bütçem var benim de. çok araştırdım eğer o fiyata büyükçe bi araba istiyorsan. en iyisi renault laguna. hatta bulabilirsen de 140 bgliklerden bakmanı tavsiye ederim. 2000 motor olmasına rağmen iyi bi gaz sistemi taktıranlar şehiriçi 20 kr yaktığını şehir dışı içinse küçük motorlu araçlara göre çok daha avantajlı olduğunu söylüyorlar. bi bakmanı tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: linger

hocam aynı durumdayız. ben de uzun zamandır araç bakıyorum. bin kere fikir değiştirdim. 15000 TL bütçem var benim de. çok araştırdım eğer o fiyata büyükçe bi araba istiyorsan. en iyisi renault laguna. hatta bulabilirsen de 140 bgliklerden bakmanı tavsiye ederim. 2000 motor olmasına rağmen iyi bi gaz sistemi taktıranlar şehiriçi 20 kr yaktığını şehir dışı içinse küçük motorlu araçlara göre çok daha avantajlı olduğunu söylüyorlar. bi bakmanı tavsiye ederim.

Üstad 1 aydır fikir değiştire değiştire en sonunda vazgeçme safhasına geldm tam buldum dediklermde illa bi pürüz çıktı kaza yok dendi kaskodan 4000tl'lik hasar çıktı boya 2 parça dendi bel altı tamamen boyalı çıktı daha neler neler o yüzden galeri ve aracılardan tiksindim tabi hepsi için bu söylediklerim geçerli değil.. Sahibinden ve dürüstçe ne olup bittiğini söyleyen birinden bulursam artık 124 gt alcam:) Şaka bir yana bütçe dahilinde aramalarımda lagunaya pek rastlamadm açıkçası 2000 motorluk bi aracın dediğiniz ölçülerde yakması zor gibi bundan da öte renault'lara pek bakmıyorm civic öneren çok olmuştu 2000 civarı modeller görünüm olarak pek hoşuma gitmedi focusta karar kılmıştım o da bu şartlar dahilinde zor gibi şimdi tekrar fikir değiştirip önceki tercihim olan nissanlara bakıyorm napacağımı açıkçası pek bilmiyorum dediğim gibi vazgeçebilirim bakalm belki böyle olunca karşıma bi fırsat çıkar onca aramayla olmadı:( Siz heralde laguna da karar kıldınız

• 2000 model Nissan Primera 1.6 Comfort var bizde. Dış görünüşü zaten tüm emsallerinden daha güzel, benim tek şikayetim düşük devirlerde sesi biraz fazla alıyor içeriye, ziebert'de ses yalıtımı yapılırsa bu sorun hallolour. Performansı tatminkar, özellikle devrini aldıktan sonra baya hızlı, ama yük varken yokuşlarda biraz zorlanıyor, kasası büyük çünkü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.