Şimdi Ara

2. El Piyasası Ne Zaman Düşer?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Son yılların revaçta konusu olacak ama malum artık bende bir araç almak isteyip arıyorum tarıyorum ancak bir türlü f-p dengesine değecek araç bulamıyorum.

Takip edenler bilir 2. el otomobil piyasası uzun zamandır oldukça yüksek.
    Tamam dolar euro yüksek falan eyvallah da ikinci el arabaları tl bazında alıp satıyoruz.

örneğin ; 2000 model x araç 3 yıl önce ortalama 3-5 bin lira daha ucuzdu. Şimdi ne oldu da bu kadar arttı fiyatlar?

Yeni kasa araçlarda evet dövizden dolayı artış olabilir normaldir ama 10-15 yaşındaki araçlardaki bu şişirilmiş fiyatların nedeni nedir?

Galerici al satcı vs sayesinde desen onlar hep vardı yıllarca. Neden özellikle son 3 yılda artış oldu. Ya da önceden de yıllar boyunca kademeli olarak artıyordu da biz mi takip etmediğimiz için fark edemedik?

Pazardan araba almak daha mı uygun mantıklı?

bilgisi deneyimi olan arkadaşların fikirlerini bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lkuvvetmira -- 14 Aralık 2015; 20:26:12 >

• bundan sonra düşmesi imkansız gibi. daha da artabilir. çünkü dolar giderek artıyor ve daha da artacak. sonuçta sıfır araç fiyatı artarsa ikinci el fiyatı da artar çünkü aldığın sıfır aracı satıyorsun birkaç yıl sonra. 10-15 yıllık araç sahibi de birkaç yıllık araç bu kadarsa benim de bu kadar diyip fiyatları şişiriyor. örnek 2006 micra otomatik benzinli 2 yıl önce 20bin bugün 28bin.
  • İmkansız diyenler bence favoriye arac eklemiyor su an 100 aracın en az yarısı surekli fiyat dusuruyor, ocakta kredi faiz indirimi bekleniyor, arac kampanya ları da cogaldı dusmezse ellerinde kalır bir de vergi odeme var, dusmesi ıcın cok sebebi var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2006 model nissan micra otomatik sabah koyup aynı akşam sattı ben arayana kadar 5 kişi kuyruga bile girmişti bize düşmedi tabiki. 29 bin tl ye satıldı. bu durumda fiyatlar düşermi siz karar verin bekleyen zarar eder şuanki sıfır kampanyalarından araç alanlarda kar edecek 3-5 ay sonra aldıkları fiyattan üste bile satabilirler bence.

Türk Parasının Değeri Düştükçe Araç Fiyatları Artacak Haliyle. İnanıyorsanız Doların 2 TL ye Düşeceğine Bekleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir_trabzon -- 14 Aralık 2015; 23:16:21 >
  • sıfır piyasası ile paralel gitmeye devam eder. Bu ara sıfırlar biraz düşme eğiliminde. İkinci ellerde bundan etkilenir. Ama döviz bu seviyelerdeyken ikinci elde fazla düşüş beklememek lazım.
  • Bir arkadasin dedigi gibi piyasayi takip etmek istiyorsaniz malum sitede favorilere 30 adet araba koyun ve bekleyin bir haftada ilan suresi dolmadan kac arac ilandan kalkacak kac arac fiyat kiracak ben takipteyim ve sunu net soyleyim cok temiz araclar satiliyor alici bu cok temiz varsin bir lira fazla olsun diyor onun harici arabalar beklemede yada bakiyorsun ilan bitimine bir hafta 4,gun kala fiyat bir anda 2 bin asagiya yaziliyor tabi bin lira pazarliginida korsan arac bir anda 3 bin asagiya iniyor piyasa 10 gundur durgun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayılır olsun kardeş internet bağlatmışsın.

Yıllardır senin gibiler konu açıyor 2.el piyasası ne zaman düşer diye.

Bir zahmet forumda aratıver.

Hiç bir zaman düşmedi düşmez. Boş hayaller kurmayın.

Bugün 20bine araba alsan 1 sene sonra arabanın ederi 23 bin lira olsa sen 20bine satar mısın?

Kesinlikle Satmazsın. O zaman başkalarınında ucuza vermesini beklem. Hayal kurma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leonidas26

Hayılır olsun kardeş internet bağlatmışsın.

Yıllardır senin gibiler konu açıyor 2.el piyasası ne zaman düşer diye.

Bir zahmet forumda aratıver.

Hiç bir zaman düşmedi düşmez. Boş hayaller kurmayın.

Bugün 20bine araba alsan 1 sene sonra arabanın ederi 23 bin lira olsa sen 20bine satar mısın?

Kesinlikle Satmazsın. O zaman başkalarınında ucuza vermesini beklem. Hayal kurma.

oo leo nerelerdeydin bizde piyasayı kim savunacak diye bekliyorduk yarın ömer ömer de yazar hahaha
  • öncelikle saol kardeş 99 yılından beri internet kullanırım
    eli yüzü düzgün donanımı orta seviyede 15 yaşındaki arabaya 25 bin lira istiyorlar
    benim ederi 20 olan arabaya 25 vercek param yok o yüzden burada piyasayı benden daha iyi bilenlere danışmak istedim.
    ben de biliyorum foruma arattım konulara baktım ama önceki yılların piyasası araçları dövizi ile şimdinin ki bir değil.
    o nedenledir ki yazdım fikir almak istedim.
    bu sene 20 ye aldığım araba seneye 23 etmez. etmemeli. mantık hatası burda işte ben de bunu sorguluyorum. kimse sorgulamaz direk 23e alırsa o aracı elbette piyasa artar. km artıyor yıl artıyor fiyat azalacağına artıyor.
    galerici al satcı isen sen de kendince haklısın dostum sana lafım yok.

• lkuvvetmira kullanıcısına yanıt
    hocm babam galericilik yaptı arkadaslarım da var hele ki rusya krizi ve don olayları daha cok araba buldurur sana eli ayagı duzgun vergi muhabbeti var zaten kampanyalar basladı bugun gene tertemiz corolla kacırdım 1 saatte satıldı niye 16 yerine 13 yazmıs adam sattı yarım saatte ilan kalktı o yuzden sakın cok para verme ederini ver
  • Faiz oranlarının düşmesi araç talebini ve dolayısı ile araç fiyatlarını o da ikinci eli arttırır. Bu böyledir.

Almak istiyorsanız düşmesini beklemek yerine uygununu bulduğunuzda alın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.