Şimdi Ara

2. El saglam satilan Telefonun bozuk diye iade edilmesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
7.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gectigimiz hafta eski telefonumu forum disinda birisine ucreti karsiligi sattim.Telefonun o gune dek en ufak sorunu yoktu ; ki alan kisi de ben cok titizim sizde benim gibi kullanmissiniz diyerek gorerek aldi.

Bugun bana mesaj atiyor ve telefonun power tusu basmiyor ( tam 22 ay kullandim telefonu 1 kez bile basmamazlik etmedi )
    Ve telefonun arada sirada kapanip bastan acildigini yazdi.( kendisine kullandigim 22 ay boyunca en fazla 2-3 kez kendi kapandigini o da aldigim gunden beri en eski 9 versiyon ile kullandigim icin bunun oldugunu,son guncellemeyi yapinca aylardir 1 kez bile kapanmadigini soyledim.Sonuc olarak iade etmek istedigini soyluyor.Ben de sattigim urunun arkasinda oldugumu,1 haftadir sorunsuz kullandigin telefonun nasil oluyorda aniden bu hale geldigini sordum.O da bunlarin kronik sorunlari oldugunundan bahsetti.

Bende kabul etmeyip zaten garantili telefon aplple a goturup garantiden yaptirmasini soyledim.Cunku sivi temasi,dusurme vs den bu tur seylerin olabilecegini ve sana gorerek sapasaglam verdigim telefonun bu hale gelmesinin imkansiz oldugunu soyledim.O da bunu kabul etmeyecegini ve swap-tamir cihaz istemedigini , degisim-tamir olursa para iadesi istedigini soyledi.

Sizce ne yapmali ? boyle sacma is gormedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 6 Mayıs 2018; 0:58:17 >

• Geri iade için bahane arıyordur. Cihazdan sıkıldı veya daha ucuza iyisini buldu. Ben olsam geri almam.
  • sakın geri alma mutlaka bir numarası vardır. eğer ki garantisi varsa servis orda götür yaptır de bu kadar basit ...
  • Bu ve benzeri sorunlar nedeni ile GET vs. yollarla ikinci el ürün alıp satmayı bıraktım.
    Power tuşu tamir olur. Açılıp kapanma sıvı temasıda olabilir yazılımsalda. Bir çok nedeni var. Tekrar açıldığına göre tamir olabilir.

Ürünü sağlam teslim etmişsiniz. Aradan geçen bir haftada ne olduğu bilinemez.
    İkinci el üründe internet üzerinden satışlarda 15 günlük iade süreci var.

Tüketici Hakem Heyetine derdini dilekçede olabilir anlat sor. Seni aydınlatmaları lazım. En sağlam bilgi orada. Onların önereceği yolu takip et.

Düşüncemi sorarsan Garantili ürün için ne olursa olsun, Alıcının servise giderek rapor tutturması lazım. Muhatap ilk etapta İthalatcı firma.

Garantisiz olsa idi sorgusuz sualsiz alıcının 15 gün iade hakkı var.
  • Bu bahsettiğiniz iade olayı ancak ticari maksat ile yapılan satışlsrda geçerli. Yaptığımız mesajlaşmalarda kendisi bizzat telefonun 8. Güne dek sorunsuz olduğunu ve o gün telefonda power ve kapanma sorunlarının oluştuğunu belirtti.
    Ayrica bu olay internet uzerinden yapilmadi.Sadece sahibinden uzerinden verdigim ilan icin disarida yuz yuze gorerek urun teslim edildi.Yani tamamen begenerek,gorerek alma durumu soz konusu,

Hatta mesaj arasında baya bir telefon alıp sattığını bunu da geçici aldığını bile söylemişti satın almadan önce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 6 Mayıs 2018; 10:59:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shafter kullanıcısına yanıt
    Adam isterse 15 gün içinde iade süreci başlatır.
    Bunun ticarisi gayri ticarisi olmaz. Sen ticaret erbabı değilsen dahi kanunlara uymak zorundasın.

Yok öyle yağma. Sana yolu söyledim. Adam isterse senden o paranın son kuruşuna kadar alır.
    Boşuna kendi kendini kandırma.
  • Elden teslim etmiş bu internet satışı sayılmaz ki.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2. elde iade diye bişey yok..ürünü iyi incelemeyip bozuk mal aldısan avuçladın demektir...
  • tostu kaça kıstırin kullanıcısına yanıt
    Sorun su ki bozuk mal degil.Sonucta forumda kimseye yalan soyleyecek halim yok.

Ve de bu sekilde iade alirsam magdur olan ben olacagim.
  • Alıcı "kronik sorunlar" demiş.Madem kronik sorunları var aldığı telefonun, o zaman niye almış o telefonu ?
  • Maalesef bu mümkün değil. Garantisi varsa garantiye, yoksada teknik servise yönlendirmeniz gerekiyor, eğer olay herçekten anlattığınız gibiyse. İkinci el alış verişin en büyük risklerinden biri de budur zaten. Yapacak birşey yok. Mahkemeye filan giderse ne olur onu avukata sormak lazım. Birşey diyemem.

• sorun su ki hayatimda ne birisinin hakkini yedim ne de hakkimi yedirdim.
    Sapasaglam sorunu olmayan bir urun satip 10 gun sonra cikip " dun geceden beri sorun var " denmesi benim sorunum olmadigini dusunuyorum.

Hukuki yola basvururlarsa mesajlasma olarakta kendisinin bile beyani mevcut telefonun cok temiz olduguna dair.
  • teyzen nevfik T kullanıcısına yanıt
    Aynı şeyleri bende düşündüm hatta mesaj olarakta attım kendisine. Telefonu sorunsuzca kullanırken birden iade etmek istemenin sebebi imei değişikliği veya kopyalaması olmasın dedim

• teyzen nevfik T kullanıcısına yanıt
    Peki imei kopyalamada ne zaman kopyalandığı belli oluyor mu? Karşı taraf misal bugün imei kopyalasa yarın gidip ben bu telefonu shafterdan 10 gün önce aldım ve imei si kopyalanmış dese ben bunu kanıtlayabilir miyim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Shafter

sorun su ki hayatimda ne birisinin hakkini yedim ne de hakkimi yedirdim.
    Sapasaglam sorunu olmayan bir urun satip 10 gun sonra cikip " dun geceden beri sorun var " denmesi benim sorunum olmadigini dusunuyorum.

Hukuki yola basvururlarsa mesajlasma olarakta kendisinin bile beyani mevcut telefonun cok temiz olduguna dair.
    ikinci el urune kimse garanti veremez. bugun satarsiniz, ertesi gun bozulur. burda onemli olan satilan malin saglam veya varsa ayibinin soylenerek satilmasi. sizin vicdaniniz malin saglamligi konusunda rahatsa geri iade almayin. sonucta o telefonu siz uretmediniz, garantisini siz vermiyorsunuz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.