Şimdi Ara

2. El sattığım araç şanzıman arıza verdiği için beni dava edicekmiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bundan 3 hafta önce 98 model 295 binde a3 sattım sattığımda hiçbir problemi olmayan araç ne hikmetse bunlarda şanzıman arızası vermiş bana ihtarname gönderip 35 bin lira masraf talep etmiş bende itiraz ettim zaten kendi test sürüsü yapıp aldı ve elimde şanzımanın revizyon gördüğüne dair exper raporu da var satıştan önce bunu da göstermiştim sizce buradan bana bişey çıkar mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Böyle işlerin km ile alakası olmadığını bilmemene ayar oluyorum. Bu yüzden her gördüğün 0 arabayı her gördüğün yeni arabaya daha sorunsuz muamelesi yapıyorsun.

Bakımları aksatılmamış motor ve şanzıman düzgün bakım görmüşse her türlü kmyi görür. Eskiyen parçalarıda değiştirmek kaydıyla.

Alan kişi km ye güvenmemek ya da güvenmek zorunda değil. "Km den dolayı her an arıza çıkarma ihtimali" diye bi kalıp cümleyi her arabaya yapıştırmak doğru değil. Titiz kullanıcıdan aldığın sürece
  • Bir şey çıkacağını sanmıyorum sonuçta aracın km'si 300 bine dayanmış . Satın alan kişi aracı alırken km'sinin farkında olarak alıyor .km den dolayı şanzıman her an arıza cikarmaya müsaitmiş.

• Hocam noter satış sözleşmesinde "Aracın mevcut halini görerek, beğenerek aldığını" diye bir ibareyi imzalıyor.

Şanzımanda da bir sorun varsa bile sizin özellikle saklamanız gibi bir sorun yoksa hiç bir şey çıkmaz. Sonuçta sıfır araba satmıyorsunuz, 20 küsur yıldır 300 bin kilometredir yollarda olan bir araç satıyorsunuz. Mekanik olarak her şeye gebe.

• Galericiymiş zaten alan adam bunlar ne koparırsam diye meslek haline getirmiş belliki

• Bırakın versin mahkemeye, siz de itiraz edin, yillarca sürsün

• Moueson kullanıcısına yanıt
    Böyle işlerin km ile alakası olmadığını bilmemene ayar oluyorum. Bu yüzden her gördüğün 0 arabayı her gördüğün yeni arabaya daha sorunsuz muamelesi yapıyorsun.

Bakımları aksatılmamış motor ve şanzıman düzgün bakım görmüşse her türlü kmyi görür. Eskiyen parçalarıda değiştirmek kaydıyla.

Alan kişi km ye güvenmemek ya da güvenmek zorunda değil. "Km den dolayı her an arıza çıkarma ihtimali" diye bi kalıp cümleyi her arabaya yapıştırmak doğru değil. Titiz kullanıcıdan aldığın sürece

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir şey çıkmaz, istediği yere gitsin. soğuk su içmesini önerin bir daha ararsa!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kim bilir nasıl bir revizyon yaptırdın ki adam alır almaz elinde patlamış. Kanunen haklısın ama kusuru bile bile sattı isen hiç etik değil.

• Revizyonu ben yaptırmadım benden önceki sahibi yaptırmıştı bende de sorun olmadı sürüsü engelleyecek bir durum yoktu

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

""Km den dolayı her an arıza çıkarma ihtimali" diye bi kalıp cümleyi her arabaya yapıştırmak doğru değil. Titiz kullanıcıdan aldığın sürece""

Arkadaşım sorun zaten yüksek km ye sahip aracın titiz kullanılıp kullanılmadığının bilinememesi. Tanıdıktan alırsın adamın arabasının üzerine nasıl titredigini bilirsin gönül rahatlığı ile alırsın ama tanımadigin etmedigin birinden yüksek km'li bir araç alıyorsan araçta bu tür sıkıntılar çıkma riskini her zaman göze alacaksın . Sonuçta tanımadığın etmedigin adamın aracı nasıl kullandığını bilemezsin . Bakımlarını zamanın da yaptırıp yaptirmadigini bilemezsin . Tek güvence adamın iki dudak arasından çıkan lafıdır.

Mesela sen yuksek km'li audi'ni satsan gözüm kapalı alırım ben . Sonuçta forumdan senin arabanın üzerine nasıl titredigini biliyorum . Ama hiç tanımadığım yabancı birinden alacaksam aracın ilerde sıkıntı cıkarabilme riskini göze alırım .

• Aracın iç parçası olduğu için, bilerek kusur gizleme olmadığı için alıcı hiçbir şey yapamaz. Fakat ihtarnameyle 35bin TL istemesi sinek küçüktür misali.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küsur falan gizleme yok iyi oldu olucak herkes herkesten ihtarname ile para istesin

• Bunu meslek haline getirmiş galerici ve al-satçılar var. Bu kmdeki araçları mümkün mertebe bu kişilere satmayın arkasından böyle şeyler yapıyorlar. Özet ile hiçbirşey çıkmaz. Ayrıca 8 yaş ve 160 bin km sınırı var ikinci el satış garanti davalarında. 295 bin kmdeki aracın şanzımanı anca yapan ustanın garantisine girer ki o da komplemi revize etti kısmi mi o da var. Kısacası ondan bile birşey çıkmaz büyük ihtimalle. İstediği kadar ihtar çeksin boş iş zaten dava da açmaz size.

• Hiiiç bir şey çıkmaz içiniz rahat olsun. O galerici vatandaşa aracı yarı fiyatına geri almayı teklif etmeniz en güzel cevap olacaktır 

• 380 BİNDEKİ MERCEDES SPRİNTER MARKA ARACIN YAĞ POMPASI SIKIŞMASI NETİCESİNDE MOTOR KİLİTLEDİ. ARACI ALALI 1 AY OLMUŞTU. ESKİ SAHİBİ KABUL ETMEDİ. 116 BİN LİRAYA YENİ MOTOR YAPTIRDI PATRON.

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

Bu tamirciler ile pek mümkün değil. İyi usta bulmak gerçekten zor.

• çıkmaz diyemiyoruz halimler acayip kararlar veriyor

umarız çıkmaz

• noterden çıkar çıkmaz, ikiye bile bölünse seni bağlamaz artık. alıcı adam expertizi yaptırdıysa, ustaya gösterdiyse, deneme sürüşü yaptıysa ve en sonunda beğenip aldıysa, iş senden geçmiş demektir. hiçbişey yapıp etmeden direkt alıyorsa, gene iş senden geçmiş demektir.

arabayı nasıl kullandığını bilemeyiz, belki çok zorladı. aniden kendi kendine bi hata da oluşabilir, sonuçta kul yapısı. araba kimin üstündeyse sorumlu o. dava mava boş işler, korkutma amaçlı yapıyorlar.

35'i verip yaptırırsan yarın da beyin hatası verir bi 15 binde ona verirsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.