Şimdi Ara

2. Ev Mi Yoksa Araba Mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
2
Favori
3.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hayat sürekli pahalılaşıyo ev daha önceliklidir diye düşünüyorum
  • 2. ev veya araba olayı senin hayat tarzınla alakalı. tasarruflu ve tutumlu bir hayat yaşamak, birikimlerinizi yatırıma dönüştürmekten haz duyuyorsanız ev alın.
    ne yapacam bu kadar dünya malını, biraz da gezeyim tozayım, güzel bir arabam olsun derseniz araba.
  • 1 tane ev almışın peder kayinpeder olur kalır yine sen araba al.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyaya bir daha mı gelecen, para biriktircez diye harcayamadan ölüp gidiyor insanlar, al arabanı biraz da hayatını yaşa.

Evin olmasa kesinlikle ev derdim buarada.
  • bence ev yada araba alma . işyeri al. ikinci evi alıp kiraya verdiğin vakit yaklaşık olarak yılda iki kirasını vergiye vermek zorunda kalırsın ama işyeri alırsan aldığın kiralar cebinde kalır.
  • Benim arabanim yillik yakit hariç 1000 tl masrafi oluyor,aylik yüz tl keyif ve rahatlık için veriyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabaya ihtiyacın yoksa ev ve arsa alabilirsin.Ama toplu taşımaya binerken ofluyorsan ya da bi yere giderken ondan bundan araba istiyorsan araba tabikide.
  • Antalya da 130 150 bin civarı nerde ev var? Kepez tarafında bile fiyatlar uçtu 3+1 düzgün bi ev için 200bin den aşağı ev yok, konyaaltı ve lara da ise en az iki katı. Araba şart değil demişsiniz ama tam tersi yaz sıcağında klimalı araba şart bence, üstelik trafik git gide berbat hale geliyor. Sabah 8-9 akşam 5-7 arası ana bölgeler istanbul trafiğini aratmıyor. İkinci evi alıp kiracı oturtursanız zaten evi berbat edecek. Araba fiyatları da fena yükseldi ve duracak gibi değil. Arabanız olsa değiştirmeyin ikinci evi alın derim fakat arabanız yoksa ve borçsuz alma imkanınız varsa bence araba alın. Zaten hali hazırda eviniz varmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahtapot01

Önce 26 yaşında bir ev nasıl aldığını işin sırrını söyle sonra bizde sana tavsiyelerde bulunalım.

Bir arsamız vardı. Arsayı da müteahhit istedi. 1.5 ev verdi. Buçuğu nakit olarak karşıladım ve diğer buçuğunu da aldım. Daireyi üzerime yaptım.
    Aylık gelir 3000 tl .
    Özel sektörde çalışıyorum . Yarını belirsiz tabikide.
  • Burası Türkiye...Taşın toprağın para ettiği yer...Vatandaşı ölene dek devletine dünyanın en acımasız vergilerini öder,ama devleti vatandaşının bir barınma ihtiyacını bile adam gibi sağlayamaz...
    Onun için paranızı daima betona gömün...Yarın öbürgün evli ise çocuğun olur ona kalır,değilsen evlenirsin falan filan ev daima para eder...Araba daima cebinden para eksiltir...
  • Ev almak daha mantıklı ama evi olanın ikinci evi ihtiyacı olmadığı halde alması bana mantıksız geliyor. Yani şöyle diyeyim, yurt dışında yaşayanlar biz Türkler'in 3'er 5'er ev almasını çok komik bir şekilde izliyorlar. İlla da ev düşünceniz varsa mevcut evinizi satın, üstüne ekleyip ya da kredi kullanıp daha iyi bir ev almaya çalışın.

Araba konusunda da neden 50,000 TL dediniz onu anlayamadım, ikinci el 35,000 TL'ye 1.3 Multijet 2013 Punto gibi bir araç alınır geçilir. 150,000 TL'lik evde oturan adamın 50,000 TL'lik araba alması bence komik kaçar.
  • Ev 😀

• kredi çekmek tamamen yanlış bir yol olduğundan şu aşamada araç almak mantıklı olan seçenek.
  • Dukkan alabilirsen al en iyi getiri onda ..

• kişisel tercihine birşey dememde yalnız ev alıp kiraya verincede bu sefer kiracıyla uğraşıyorsun iyisi var kötüsü var uğraş dur
  • quote:

Orijinalden alıntı: macropolo

Antalya da 130 150 bin civarı nerde ev var? Kepez tarafında bile fiyatlar uçtu 3+1 düzgün bi ev için 200bin den aşağı ev yok, konyaaltı ve lara da ise en az iki katı. Araba şart değil demişsiniz ama tam tersi yaz sıcağında klimalı araba şart bence, üstelik trafik git gide berbat hale geliyor. Sabah 8-9 akşam 5-7 arası ana bölgeler istanbul trafiğini aratmıyor. İkinci evi alıp kiracı oturtursanız zaten evi berbat edecek. Araba fiyatları da fena yükseldi ve duracak gibi değil. Arabanız olsa değiştirmeyin ikinci evi alın derim fakat arabanız yoksa ve borçsuz alma imkanınız varsa bence araba alın. Zaten hali hazırda eviniz varmış.

Evet kepezde alacağım ev. Şuan bana düşen kültür de ögrenciye kiraya verip kendim kepez e geçmeyi düşünüyorum.

• Ev alip kiraciya verdinizde ve bence degersizlesiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NZM_TURKEİ

quote:

Orijinalden alıntı: macropolo

Antalya da 130 150 bin civarı nerde ev var? Kepez tarafında bile fiyatlar uçtu 3+1 düzgün bi ev için 200bin den aşağı ev yok, konyaaltı ve lara da ise en az iki katı. Araba şart değil demişsiniz ama tam tersi yaz sıcağında klimalı araba şart bence, üstelik trafik git gide berbat hale geliyor. Sabah 8-9 akşam 5-7 arası ana bölgeler istanbul trafiğini aratmıyor. İkinci evi alıp kiracı oturtursanız zaten evi berbat edecek. Araba fiyatları da fena yükseldi ve duracak gibi değil. Arabanız olsa değiştirmeyin ikinci evi alın derim fakat arabanız yoksa ve borçsuz alma imkanınız varsa bence araba alın. Zaten hali hazırda eviniz varmış.

Evet kepezde alacağım ev. Şuan bana düşen kültür de ögrenciye kiraya verip kendim kepez e geçmeyi düşünüyorum.

Kiracıyla uğraşmak sıkıntıdır, 1 sene önce 58bin tl ye almaktan vaz geçtiğim araba şu anda 70bin tl. Yine son karar sizin tabi, en azından piyasayı iyi araçtırıp değerlenecek bi yerden alın. Yakınında maket hastane banka olmayan bi yer bunlar yapılınca çok değerleniyor.

• Kardeş sen bu kafada 12 yıl sonra araba alırsın en iyi ihtimalle gibi duruyor, zaten evide borca girerek alacaksın hani desen 150 binlik arabamı alayım ev mi ? İşler değişir lakin şu şekilde ev almak geleceğe yatırım ama uzun yıllar sonra getiri alabileceğin bir adım tabii Antalya arabasız gezmek için müsait diyorsan belki düşünülebilir, 6 yıl sonra ölünür mü kalınır mı memleketin hali ne olur bınlarıda göz önünde bulunarak planlama yapmaya çalış.

• Ben, evim ve arabam varken ikinci evi aldım. Tam da senin düşündüğün yerden yani kültür mahallesinden aldım, öğrenciye kiraya verdim. 3 sene önce o mahallede fiyatlar uygundu, 97 bine aldım ben sıfır evi. Şimdi benim evin emsalleri 160 170 olmuş. Değer artışı dışında 3 senedir de kira alıyorum.

Ama arabam olmasa ikinci evi almaz önce araba alırdım. Ama tabi bu biraz arabaya ne kadar ihtiyaç olduğu ike ilgili. Ben ve eşim haftasonları durmayan, çok gezen tipleriz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.