Şimdi Ara

2. Ev Mi Yoksa Araba Mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
2
Favori
3.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: redbul_540

1 Ev varsa 2.ev ertelenebilir.Ama ev olmasaydı arabayı boşverin derdim.

Bizimde 4 ev'den önce lüx araba almama kararımız var aile içinde..

Ev önemli ve iyi bir yatırım.Ama kira belasından kurtulduktan sonra diğerleri zaruri değil ama olunca tabiki iyi oluyor.

4 ??

Benim gozumde paranin hammalligindan farki yok. Yemiyeceksen niye kazaniyon dusuncesindeyim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deneme tahtasi

quote:

Orijinalden alıntı: redbul_540

1 Ev varsa 2.ev ertelenebilir.Ama ev olmasaydı arabayı boşverin derdim.

Bizimde 4 ev'den önce lüx araba almama kararımız var aile içinde..

Ev önemli ve iyi bir yatırım.Ama kira belasından kurtulduktan sonra diğerleri zaruri değil ama olunca tabiki iyi oluyor.

4 ??

Benim gozumde paranin hammalligindan farki yok. Yemiyeceksen niye kazaniyon dusuncesindeyim.

İlerde yiyeceğimizden alıyoruz zatenAma tabi bu herkes için geçerli değil.Yılda bir ev alabilecek kişilede var.4 ev için 30 sene çalışması gerekende..

Zaman dilimi çok uzun değil ise gelecekte daha rahat bir hayat için yapılabilir.Ama o bir ev'e 8 sene çalışanlara bende karşıyım.Kısa zamanda alabilecek gücüm yok ise almaz kirada otururum.

• Her turlu ev bence. 3 yil sonra arabanin degeri 40.000TL olunca ah vah simdi bir evim daha olabilirdi niye almadim dersiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ev al derim ben olsam

• quote:

Orijinalden alıntı: Aslangur

Ev al derim ben olsam
    araba neymiş. al 2. evi kredi bittikten sonra sırtın yere gelmez.araba diyenlerin çoğunun geçim derdi olmadığı için konuşuyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tristran -- 8 Nisan 2016; 0:14:08 >
  • bunun hesabı için tüm durumu net olarak öğrenmemiz gerekiyor

öncelikle şu an oturulan ev sahip olunan ev mi yoksa o ev kirada mı? kiradaysa kira bedeli ne kadar?
    eldeki rakam tam olarak ne ve çekilecek kredinin ödeme şekli miktarı ne kadar?
    aylık kazanç ne kadar?
    çalışılan iş kendi işin mi yoksa bir yerde mi çalışıyorsun?
    çalıştığın bir yerse şirket arabası durumu nedir?

bunlara göre tercihler değişebilir
  • Kirada oturuyor olsaydın ev al derdim. Fakat evin var zaten. Yatırım için bir dünya kredi çekip faiz ödemek yerine araba al derim. 6 sene ev kredisi ödeyeceksin, maddi olarak seni sıkıntıya sokacak belki. Üç beş ay sonra taksitleri ödemek zor gelecek, sıkılacaksın.

Öte yandan araba isteği her zaman içinde ukde kalacak. Ah keşke arabam olsa diye iç çekeceksin. İlle de yatırım yapmak istiyorsan o kadar borca girmeye ne gerek var? Arsa al elindeki para kadar, borca da girmemiş olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorrento -- 8 Nisan 2016; 0:19:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sorrento

Kirada oturuyor olsaydın ev al derdim. Fakat evin var zaten. Yatırım için bir dünya kredi çekip faiz ödemek yerine araba al derim. 6 sene ev kredisi ödeyeceksin, maddi olarak seni sıkıntıya sokacak belki. Üç beş ay sonra taksitleri ödemek zor gelecek, sıkılacaksın.

Öte yandan araba isteği her zaman içinde ukde kalacak. Ah keşke arabam olsa diye iç çekeceksin. İlle de yatırım yapmak istiyorsan o kadar borca girmeye ne gerek var? Arsa al elindeki para kadar, borca da girmemiş olursun.
    araba öncelikli ihtiyaçlardandır. ikinci ev ise yatırımdır. ancak insanın belirli bir ömrü var.
    araba alıp daha rahat yaşamanızı salık veririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: filfiloko

araba öncelikli ihtiyaçlardandır. ikinci ev ise yatırımdır. ancak insanın belirli bir ömrü var.
    araba alıp daha rahat yaşamanızı salık veririm.

Alıntıları Göster
    Şu sıralar konut patlamasına sinir oluyorum televizyonun neresini açsam emlak reklamı.Ama tarafsız olursak eğer ulaşımınızı toplu taşıma ile sağlıyorsanız ne güzel,doğa için 1 temiz hayat bırakmış olursunuz,ama içinizden geliyorsa alabilirsiniz.Eğer ev geçiyorsa aklınızdan mümkün olduğunca borca ve faize girmeden halletmeye çalışın.

• antalyada 139 bin liraya oturulur ev nerde
    stüdyo daire veya 20 yıllık 2+1 ise istanbulda da onlardan bulunabiliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: TheDenier

Şu sıralar konut patlamasına sinir oluyorum televizyonun neresini açsam emlak reklamı.Ama tarafsız olursak eğer ulaşımınızı toplu taşıma ile sağlıyorsanız ne güzel,doğa için 1 temiz hayat bırakmış olursunuz,ama içinizden geliyorsa alabilirsiniz.Eğer ev geçiyorsa aklınızdan mümkün olduğunca borca ve faize girmeden halletmeye çalışın.

Alıntıları Göster
    Babam hep derki bir ev , bir araba daha alır , arabada cebindekini alır .
    Çok şükür o sen yaşlarda araba almak yerine ev almış senin gibi evi olmasına rağmen , o ev ile bir ev daha almış sonra arabasını almış , onun sayesinde bugun bana ve kardeşime bir ev bırakabiliyor kendi aracını aldı demiştim , üstüne o evlerin getirisi biz okuduk mezun olduk , birde bana araba aldı . ALLAH ondan razı olsun .

Ne demek istediğimi anladın sanırım. Zaman ve getirdikleri önemli.

Ne gerek varcıların ben hayatta bir yere yani olduklarından bir üst sınıfa gelebildiklerini görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savascoker -- 8 Nisan 2016; 2:07:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Ben havada karada ev derim. Değer kaybetmez. Araç değer kaybedecek. En azından yenilemek istediğinde alım gücünün level atlamış olması gerekecek. Ama dersen ki araç olmazsa olmaz, o zaman iş değişir.

kesinlikle katılıyorum. araç değer kaybedecek; ayrıca sorunları, bakımı, vergisi, sigortası, yaptırırsanız kaskosu, muayenesi, yakıtı var. arabaya yapacağınız aylık ortalama masraf evden alacağınız kirayla aynı çıkarsa şaşmam. gayrımenkulün değer kazandığını da unutmayın.

hesaplamak gerekir yine dearabaya cebinizden her ay çıkacak ortalama paraya evin kirasını da eklerseniz, sürekli kiralık araba kullanabilirsiniz. bu da bir seçenek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: savascoker

Babam hep derki bir ev , bir araba daha alır , arabada cebindekini alır .
    Çok şükür o sen yaşlarda araba almak yerine ev almış senin gibi evi olmasına rağmen , o ev ile bir ev daha almış sonra arabasını almış , onun sayesinde bugun bana ve kardeşime bir ev bırakabiliyor kendi aracını aldı demiştim , üstüne o evlerin getirisi biz okuduk mezun olduk , birde bana araba aldı . ALLAH ondan razı olsun .

Ne demek istediğimi anladın sanırım. Zaman ve getirdikleri önemli.

Ne gerek varcıların ben hayatta bir yere yani olduklarından bir üst sınıfa gelebildiklerini görmedim.

Alıntıları Göster
    Gelir düzenli ise, işsiz kalma riski düşükse arabayı alın, bir kaç sene sonra eve girersiniz. Yok özel sektörde yarın işsiz kalırım, bir süre boş beklerim durumu varsa ev tabi ki, iyi kötü bir kira getirisi olur.

• Önce 26 yaşında bir ev nasıl aldığını işin sırrını söyle sonra bizde sana tavsiyelerde bulunalım.

• Ayaginizi yerden kesen idare edecek arabaniz varsa bosuna almayin israf ve acgozluluk yapmis olursunuz.Yas genc insan gezip tozamaz yaslaninca ama yaslaninca saglik harcamalari artacak kiradan aylik yattigin yerde para gelmesi de hani fena olmaz.

Gonul araba der,realizm ev der ve gonlune gore hareket eden cesurlarin hayatta basariya ulasanlari toplasan 1 elin parmaklarini gecmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Ayaginizi yerden kesen idare edecek arabaniz varsa bosuna almayin israf ve acgozluluk yapmis olursunuz.Yas genc insan gezip tozamaz yaslaninca ama yaslaninca saglik harcamalari artacak kiradan aylik yattigin yerde para gelmesi de hani fena olmaz.

Gonul araba der,realizm ev der ve gonlune gore hareket eden cesurlarin hayatta basariya ulasanlari toplasan 1 elin parmaklarini gecmez.
    Kesinlikle ev almalısınız.
  • Ev kelimasinin ilk bakista Electronic Vehicle olarak okundugu bu forumda aldiginiz cevaplar biraz taraafli olabilir.

• İș kur. 100 bin tl ile ayda 4 bin felan getirisi olacak isler yapilir.

• ev al yaşın genç 6 sene sonra gelirine ek kiran olur arabayı o zamanda alırsın arabanın sana gelir den çok gideri olur

• 20 lira daha ucuz bir ev alıp 20 liralık ayağını yerden kesecek bir araba alırdım...

Atıyorum birinci kat almazsında yüksek giriş alırsın gibi...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.