Şimdi Ara

2. Ev Mi Yoksa Araba Mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
2
Favori
3.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynı durumdayız ancak ekstra olarak bir de düğün masrafım olacak benim. Ev alsam hiç param kalmayacak, düğünü babama yıkacağım :D Düğünü kendin yapsam 50-60 bin liralık bir araba alabiliyorum. 32 yaşından sonra da babama artık yük olmak istemem açıkçası. Arkadaşın dediği gibi insan oğlunun gözü doymaz, o yüzden hem kendi adıma, hem de sana naçizhane olarak 1 ev kafi, güzel bir araba al geç derim :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • . Ucuz bir araban bile yoksa tabiki araba almalısın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 senelik kredi ceker 100 bin tl civarina ev alirim.
    Evi kiraya veririm evin kira geliri ile araba kiralarim. Evi oderim araba bedavaya gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Ben, evim ve arabam varken ikinci evi aldım. Tam da senin düşündüğün yerden yani kültür mahallesinden aldım, öğrenciye kiraya verdim. 3 sene önce o mahallede fiyatlar uygundu, 97 bine aldım ben sıfır evi. Şimdi benim evin emsalleri 160 170 olmuş. Değer artışı dışında 3 senedir de kira alıyorum.

Ama arabam olmasa ikinci evi almaz önce araba alırdım. Ama tabi bu biraz arabaya ne kadar ihtiyaç olduğu ike ilgili. Ben ve eşim haftasonları durmayan, çok gezen tipleriz.
    Yatırım için ev alacaksan, o aldığın ev 140-150 binlik ev olmaz. hele antalyada artık oyle 150 bine düzgün ev kalmadı. kalkıp 150 binlik ev sana 500 TL kira getirecek, bir bakacaksın hiç bir anlamı kalmamış. o yüzden illa yatırım yapacaksan, o paraya git arsa al.

Kaldı ki yaşın daha genç. Hazırda bir evin varsa, git araba al. 50 bin lira çok para değil. iki sene sonra da o parayı biriktirip, istediğin şekilde ev alırsın. ama 2 sene sonra bu yaşında olmayacaksın. hele çoluk çocuk olursa bir de artık hayatın evden işe işten eve olacak.

kısacası hazırda evin de var. git biraz hayatını yaşa.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

10 senelik kredi ceker 100 bin tl civarina ev alirim.
    Evi kiraya veririm evin kira geliri ile araba kiralarim. Evi oderim araba bedavaya gelir.
    bence arabanı al, geriye kalan paranı da temettü verimi iyi olan farklı sektörlerdeki 3-5 hisseye bölüştür ve aylık düzenli olarak o hisselerden almaya devam et. 6 yıl sonra bakarsın bir ev sahibi olursun bu sayede.
  • İkinci evi alınca ne olacak? En güzel yılları, gençliği gidiyor. 3. evi de istersin 4. evi de. Tamam çocuğun geleceği de çocuk için mi yaşıyorum kardeşim, bi kere gelmişim. Gençliğimi neden betona gömeyim.

Seninle aynı durumdayım hemen hemen. Evim de var arabam da Allah'a şükür. Arabanı al gez, toz yalnızsan ya da eşinle. 2. evi sonra da alırsın güzel kardeşim. Mal mülk bi yere kadar.
  • genç yaşında hayatını yaşamıcanda 40 ında mı yaşıcan al mis gibi bi araba eşşek niyetine bin gez toz ne rezil olacan dolmuşlarda
  • 2. evi al, aile durumunuz nasıldır bilmem ama belki biraz babandan amcandan destek isteyebilirsin, kredi çekersin üstüne, kiradan gelecek para + biraz da sen koyarak 2. eve sahip olursun, 6 seneden kısa sürer çünkü her sene ortalama %5-7.5 gibi kiraya zam yaptığını düşünürsek 6 seneden daha az bir sürede tamamlarsın ve senin kazancın da her geçen sene artacaktır.

Hiç araban yok sanırsam, araba kesinlikle ihtiyac, iki gün sonra çocuk olduğunda vb zor olur arabasız, 20 bin civarında güzel bir araba alıp kalan 30'un üstüne koyarak da ev alabilirsin.
  • Bence ev al değerlenme durumu yüksektir araç yattığı yerden masraf yakıt masrafı vergisi km kontrolleri ıvırı zıvırı masraf üstüne masraf gidersin vurusun bir yere en kötüsünden bir farın kırılsa dünya para istiyorlar değeri düşüyor bana sorarsan ev almak mantıklı hem değerlenir ilerde ister satarsın ister oturursun

• NZM_TURKEİ kullanıcısına yanıt
    tabiki de ev.yaşın genç daha boşver arabayı.ev değer kaybetmez araba kaybeder

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_Android -- 8 Nisan 2016; 23:47:12 >
  • Kesinlikle ev
  • 2+q 110 bulunur. Kesinlikle ev al

• quote:

Ben, evim ve arabam varken ikinci evi aldım. Tam da senin düşündüğün yerden yani kültür mahallesinden aldım, öğrenciye kiraya verdim. 3 sene önce o mahallede fiyatlar uygundu, 97 bine aldım ben sıfır evi. Şimdi benim evin emsalleri 160 170 olmuş. Değer artışı dışında 3 senedir de kira alıyorum.

Ama arabam olmasa ikinci evi almaz önce araba alırdım. Ama tabi bu biraz arabaya ne kadar ihtiyaç olduğu ike ilgili. Ben ve eşim haftasonları durmayan, çok gezen tipleriz.
    Bu mukayese en baştan yanlış.......Neden derseniz....BİRİ GETİRİYOR.........BİRİ GÖTÜRÜYOR........CANLI GERÇEK BİR OLAY..... Tam üç yıl önce bir arkadaşım 95 bin lira param ver ev alacağım dedi...Hemen bizim çevremizde 3. kat güzel manzaralı 95 m2 ve 2 + 1 Fıstık gibi daire bulduk....Ev sahibi 135 dedi....Adam 125 e razı oldu....Gelip eve baktılar, beğendiler....Bankadan 30 bin kredi çekilecek iş bitecek...Her iş tamam derken...Oğlum araba istiyor....Araba alacağız....Dediler...Çok üzüldüm, çok bozuldum...O evi o fiyata alabilmek için ben araya girdim...Bizimkiler ...Dizel FORD fiesta aldılar...Kaça aldınız diye sormadım......Ev gerçekten güzeldi.. Bir hafta on gün sonra başka alıcı 130 bine aldı....Tam 3 yıl öncesi...Geleyim bu güne Ford fiesta 3 yılda servis, bakım, sigorta, kasko bilmem ne....v.S. Ne kadar para yedi bilmiyorum..Fiyatı kaçtan kaça geldi bilmiyorum..Bu yazdığım , dediğim ev 1 ay önce ikinci sahibi tarafından bir başkasına yani üçüncü sahibine 240 Bine satıldı....Arada 3 yıl var......Ve 3 yılda aylık 750 lira kira getirdi... Bu gün o evde alan kendisi oturacakmış..Kiraya veriyorum dese 1000 Liraya kiralar.....Aklı beyni, hesabı olan farkı hesap etsin.....Ev her zaman artıyor....Araba tam tersi.... Masraflarını vergilerini düş 3 yıl kiradan 20 bin + satıştan 110 = 3 yılda net kazanç 130 bin..+ Ana para 130 Bin = 260 Bin...... Zenginin malı züğürdün klavyesini yorarmış....Satan ve alan hayırını görsün....Güle güle otursun.. Üç yıl kullanılıp iki katı fiyata satılan araba varmı ??? Kullanım masraflarıda ayrı.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 9 Nisan 2016; 11:14:05 >

• Dünyaya 1 kere geliyoruz hayatta herşey para değildir.Gezmek eğlenmekde önemlidir.Araba zaten artık şart oldu.En basitinden markete gidiyorsun elinde ağır poşetler su vs oluyor.Onları km lerce uzağındaki evine yürüyerek götürmek işkence bence.Ha benim param kıymetlidir;araba tutkumda yoktur diyorsan 20 bin liraya iyi veya kötü bir araç alırsın ayağını yerden keser.Artık paranın geri kalanınıda değerlendirip değerlendirmemek sana kalmış.Hiç evin olmasa araba mı ev mi desen direk ev derim de evin zaten varmış bu nedenle araba almak bence daha iyi olur.En basitinden yazın,kışın tatile veya çarşıya toplu taşımayla gitmek,durakta otobüs beklemek ve hafta sonları mangala gitmemek istiyorsan araba almayabilirsin yani karar senin ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi real_madrid_ -- 9 Nisan 2016; 0:47:53 >
  • quote:

Evini kiraya verirsen ancak 10 yılda evin kirasıyla kredini ödersin.Araba almak ancak 10 yıl kredi ödetikten sonra olur onu da gene kredi ile alırsın.Komşumuz var ev aldı.Kredisini ödüyor 10 yıl boyunca ödemeye devam edecek ve bu 10 yıl içinde arabası olmayacak
  • Ev al dinleme kimseyi.Araba boş iş.

• Ev alın, durmadan ev alın 100 tane eviniz olsun. Araba almayın, dünyayı gezmeye falan çıkmayın. Sadece ev alın. Nasıl olsa 400 sene ömrümüz var. 100 sene ev alarak geçirelim.
  • Benimde yaş 27, 4 ay sonra aldigim evin kredisi bitiyor kiraci var.Dugun yapicam elimde yine bi kisim para kalicak, kira guzel bisey ama bi araba alip esimle su gecirdigim sıkıntılı gunlerin acısını çikarmak istiyorum.Malum arabasiz da olmuyor artık.
    30binlik bi araba al 10 kalsin kenarda, lazim olur.Ya da baska bi memleketten 20 30 liraya arsa gibi bisey al unut zaten 6 sene sonra fiyati cok yukarda olacaktir, boylece hem yatirim hem araban olur.Yaş geciyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: real_madrid_

quote:

Evini kiraya verirsen ancak 10 yılda evin kirasıyla kredini ödersin.Araba almak ancak 10 yıl kredi ödetikten sonra olur onu da gene kredi ile alırsın.Komşumuz var ev aldı.Kredisini ödüyor 10 yıl boyunca ödemeye devam edecek ve bu 10 yıl içinde arabası olmayacak

2. Ebin kirasi ile iyi kotu bir araba kiralamaktan bahsediuorum satin almaktan degil

• quote:

Ev.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.