Şimdi Ara

2. Ev Mi Yoksa Araba Mı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
2
Favori
3.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • A noktasından b noktasına 10 bin tlye bile gidilecek güzel araba alabiliyorsun.bence bi arsa al at 10 sene sonra 3-4 ev getirir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shifisitert -- 9 Nisan 2016; 10:41:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 yaşındayım,benim size önerim ev almanız. Arsa fiyatları ne kadar hiç bir fikrim yok ama kısa sürede yani (3-5) yıl içinde büyük kar edebileceğinizi düşündüğünüz arsa falan varsa tabi ki tercihiniz sizede uygunsa arsa alın. Müthiş kar edersiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ek olarak araba demek masraf demek. Yakıt,kasko,bakım,park parası...

• quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

quote:

Orijinalden alıntı: yolcum

Eğer alım gücün varsa bu yaşta kesinlikle 2. Ev.
    6 senede öderim diyorsun.
    32 yaşında 2. evin olur, çocuğunun geleceğine büyük katkı sağlarsın. 32 yaşına geldiğinde 6 yıl eskimiş bir araç sana maddi olarak birşey kazandırmaz.
    Daha gençsin, bu yaşlarda dolmuş, taksi, otobüs hatta yürümek bile seni yormaz.
    Arabaya 6 sene sonra 32 yaşında binmen sana birşey kaybettirmez ama bu yaşlarda 2. ev sahibi olmak çok şey kazandırır.

çocuğunun geleceği ev olarak görenlerden dolayı ülke bu durumda öncelik EĞİTİM. eğitimde derken öyle süper ultra lüks özel okullar değil. konuya parasal baktığınız için not düşeyim dedim.

Haklısınız.
    "Çocuğun geleceğine büyük katkı sağlar." sözünden , çocuğun geleceğini tamamen ev olarak gördüğümü anlayan zihniyetlerden dolayı ülke bu durumda..
    Türkiye'de iyi eğitim için ultra lüks eğitim gerekmiyor ama bu memlekette iyi bir eğitimde parasız olmuyor. İki tane çocuk okutuyorum ve memleketin mevcut eğitim durumunu sizden iyi bildiğimi düşünüyorum.
    O gencin çocuğunun eğitim sürecinde bir ev gelirinin nasıl bir destek olacağını anlayacak durumdayım. 26 yaşında parasını değerlendirmeyi düşünen birine, geleceği için iyi bir tavsiye verdiğimi düşünüyorum.
    Evet, EĞİTİM şart ama öncelikle Türkçe Eğitim şart. (Yabancı dilde eğitim olursa, böyle sizdeki gibi anlama sorunları yaşanıyor.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 9 Nisan 2016; 11:16:57 >

• Yeni işe girmiş 18 - 25 yaş arası bir insan için öncelik araba değil....Geleceğine yön vermek olmalı....Evlenmek, yuva kurmak, doğru düzgün bir iş bulmak...Düzenli, huzurlu bir hayat... Her şeyim olsun hemen arabam olsun dediğin zaman iki yakan bir araya gelmiyor....Taksitleri, masrafı elinde 5 kuruş kalmıyor....Öncelik düzenli iş bulmak, iş kurmak.....Belli bir gelirin oldumu evlenip ,yuva kurmak....Borç, harç ödüyoruz derken zaten yaşın 30 - 35 oluyor..Kendini azıcık toparlamaya başladınmı ..Arabaya çok para gömmeden 10 Binlik bir mütevazi araba ile ayağını yerden kesip ev sahibi olmak bana doğru ve mantıklı geliyor.. Yorumlar ve görüşler kişiden kişiye değişir...RAHAT YAŞAYACAĞIM DERKEN GIRTLAĞINA KADAR BORCA GÖMÜLÜP KİMSELERE REZİL RÜSVA OLMADAN aile içinde sorun yaşamadan kendi yağınla kavrulmayı başarabilmek çok çok önemli.....Kim ne alırsa alsın...Ne yaparsa yapsın...Benim aylık gelirim 1000 lira ise en çok 400 L. borç yaparım, taksit öderim..Hemde çok sıkıntı çekerim...Ayağımı yorganıma göre uzatırım.....Kimseye rezil olmam...Başım dik gezerim....40 yıl önce böyle düşünürdük....Saygılarımla....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 13 Nisan 2016; 20:10:13 >

• Hiç düşünmeden ev derim size.Gayrimenkul fiyatlarının deli gibi yükseldiği gerçeğini, gözden kaçırmayın.
    Çevrem de;
    -Keşke araba alacağıma, bilmem nerde ki arsayı tarlayı vs. alsaydım. diyeni çok duydum.Ama tersini hiç duyamazsınız.
  • biraz bekleyin, antalya'da piyasa berbat ve anormal sıkıntılı, sonbaharın ortasında doğru falan çok iyi fiyata çok iyi evler alınabilinir.
  • * 2. ev alma imkanı var ise ev alınır ?
    * Ancak kredi ile ev almak FAİZ işin içine girdiği müddetçe uygun değil...
    * Bu krediler olmasa şahsımca bu ev ve araç gibi fiyatlar bu kadar artmaz idi. İnsanlar bazı şeylere kolay ulaşayım da nasıl olursa olsun deyip asılıyor krediye...
    * Uygun fiyatlı bir araç alınıp ev için ön hazırlık yapılabilir...

Kafan iyice çorba olmuştur.Çünki karışık bir konu; ama öncelikle faize bulaşmadan uygun bir araba al. ve sonra eve yönel.
  • Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşıyanlar alsınlar 2. 3. evleri ama hayat geçiyor bir de bakmışsın krediyi öderken koca bir boşa giden zamanın olmuş.Gezip,görmeden,yiyip,içmeden.Dünya malı dünyada kalır.
  • 50 Bin Tl peşin var.
    Herkes yazmış bende yazayım. 140' a ev aldın. Evi kiraya verdin. (Kiracılar için kira - kredi taksiti düşünün) Üstünü tamamlayıp kredini ödedin. Her sene kira artacak ama taksitlerin sabit kalacak.
    Ben 500 Tl kiraya girdim 3 senede 750 Tl oldu. Oturduğum semtte kiralar 800-1000 arası. Kredi ile ev aldım. 8-10 sene sonra neredeyse çerez parası kredi ödeyeceğim.
    Kredin bittiğinde gider arabanı alırsın aldığın kira ile de arabanın taksitlerini ödersin.

Araba aldın. yaklaşık. 17,300 $ verdin. 5 Sene sonra kaça satacaksın ? O zamanki enflasyon dolar kuru ne kadar olacak. Bu ilki görünmez masrafın. Sigorta + Kasko + MTV + Bakımları + Cezalar + her yıl değer kaybı (Kaza olursa daha da düşer) hiç binmeden aylık yaklaşık 300 - 400 TL + yakıt giderleri 200 - 300 Tl (Araba olunca ailedekiler hadi şuraya gidelim hadi buraya gidelim ekstraları)

Sen karar ver.

• Ev alırsan bir süre alım gücün düşecek ama ileride rahat edeceksin.Ancak o yaşa bir daha gelmeyeceksin hevesin varsa araba al gençken biraz hayatı yaşa.Zaten hali hazırda bir evin var.
  • İşte en büyük nokta bu . Gidenin gelmemesi ..
    Ve de ileride oh bee deme hissi. Yaşamadığım için hangisi daha kıymetli tabiki de bilmiyorum.
  • Bir ev bir de motorsiklet al.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

quote:

Eğer alım gücün varsa bu yaşta kesinlikle 2. Ev.
    6 senede öderim diyorsun.
    32 yaşında 2. evin olur, çocuğunun geleceğine büyük katkı sağlarsın. 32 yaşına geldiğinde 6 yıl eskimiş bir araç sana maddi olarak birşey kazandırmaz.
    Daha gençsin, bu yaşlarda dolmuş, taksi, otobüs hatta yürümek bile seni yormaz.
    Arabaya 6 sene sonra 32 yaşında binmen sana birşey kaybettirmez ama bu yaşlarda 2. ev sahibi olmak çok şey kazandırır.

çocuğunun geleceği ev olarak görenlerden dolayı ülke bu durumda öncelik EĞİTİM. eğitimde derken öyle süper ultra lüks özel okullar değil. konuya parasal baktığınız için not düşeyim dedim.

Haklısınız.
    "Çocuğun geleceğine büyük katkı sağlar." sözünden , çocuğun geleceğini tamamen ev olarak gördüğümü anlayan zihniyetlerden dolayı ülke bu durumda..
    Türkiye'de iyi eğitim için ultra lüks eğitim gerekmiyor ama bu memlekette iyi bir eğitimde parasız olmuyor. İki tane çocuk okutuyorum ve memleketin mevcut eğitim durumunu sizden iyi bildiğimi düşünüyorum.
    O gencin çocuğunun eğitim sürecinde bir ev gelirinin nasıl bir destek olacağını anlayacak durumdayım. 26 yaşında parasını değerlendirmeyi düşünen birine, geleceği için iyi bir tavsiye verdiğimi düşünüyorum.
    Evet, EĞİTİM şart ama öncelikle Türkçe Eğitim şart. (Yabancı dilde eğitim olursa, böyle sizdeki gibi anlama sorunları yaşanıyor.)

sizin bahsettiğiniz eğitim sistemini okuttuğunuz çocuklar üzerinden, sizden iyi biliyorum demeniz biraz tuhaf olmuş ben o bahsettiğiniz iğrenç eğitim sisteminde 16 yılımı geçirdim. mevcut sistemden önce bu sistemin ana halkaları olan eğitimcileri sil baştan değiştirmemiz gerekiyor ki yeni bir sistem oturtulabilsin. ben sağlık meslek mezunuyum lgs sınavına girdim sonuç ise balıkesirde 1. marmara bölgesinde 3. Türkiye genelinde 24. oldum doktor olmak hayalleri ile sağlık meslek lisesine gittim liseyi iyi bir dereceyle bitirdim ama oda ne üni. sınavına girdim tam bir şok ve çakıldım sebepmi sistem kurbanı oldum. ben sağlık üzerine eğitim aldım ben fizik kimya matematik türkçe coğrafya tarih öğrenemedim. herşeyim tüm eğitimim sağlık üzerineydi. ama üni. sınavına girdim bana sağlıkla ilgili tek bir soru bile sorulmadı. alanımda olan başarım ve eğitimim beni bir adım bile ileri taşımadı. doktorluk sadece hayallerde kaldı.

şimdi işin özetine gelelim 6 yıllık geleceğini ipotek etmek mantıklı değil. bekar veya evli çocuksuz olarak düşünelim. evlilik veya çocuk planlarının arifesindeyse eğer. geleceğini ipotek altına alacağına 6 yaş bir çocuk büyütmesi daha mantıklı. geleceği ipotek altına almak yerine çocuğunu iyi bir şekilde yetiştirir. çocuğuna yapacağı yatırım biter iş aş sahibi olur kapasitesi dahilinde en iyi yere gelir o zaman geleceğe dair bir ipotek olabilir veya bekardır 22-23 yaşındadır evlilik düşünceleri için zaman vardır geleceğe dair ipotek yapılır. arkadaşın yaş durumu buna hiçmi hiç uygun değil. ha ev almasın araba alsın değil. 40 bine arsa alsın ama krediyle değil elindeki parayla. veya eski ev alsın arsa niyetine veya tarla türü ekili ağacı olan bişeyler alsın. bunların dışında bekarsa evlilik veya çocuk planları hiç yoksa 50 bini nasıl değerlendiririmden önce bu gibi düşüncelere yatırım yaparsa daha doğru olur zaten gerisi kendiliğinden gelişir. evli ve çocuk varsa gelecek ipotek altına alınmaz.

faizle para almak nasıl bir gelecek yatırımıysa artık ben bunu bir türlü çözemedim. araba ihtiyaç olmadıkça bizim ülkemizde hakikaten çok lüks. sıradan bir arabanın yıllık 15-20 bin km yapan için aylık gideri 300 lira üstü.

ve son olarak şunu söylemek istiyorum belki sizin zamanınızda ev almak borçlanmak iyi bir yatırım aracıydı veya sizlerin düşüncesi bu yöndeydi. artık biz sizin nesilden değiliz farklıyız. bırakında biz kendi neslimiz ve günümüz koşullarına göre düşünelim. aramızdaki görüş ayrılıklarının bu denli farklı olmasının sebebi budur.

bu yazdıklarım tamamen şahsi düşüncelerdir doğruluğu tartışılır elbetteki sizlerinde fikirlerini değerlendirmesi daha akıllıca olur.

• yolcum çok güzel bir yorum yapmış. her ne kadar mantıklı düşünebildiğinizi sansanız bile bazen bazı yorumları "tecrübe"nin yaptığını anlıyorsunuz.

işte bu da onlardan çok belli.

bu arada yaşım senle aynı arkadaşım, bırak evi arabayı, kazandığım paranın yarısını evdeki borçları ödemeye veriyorum adaletini seveyim dünya
  • Öncelikle birinci eviniz varsa ve arabanız yoksa bence araba alın, önemli olan sizin rahatşığınız ve mutlu olmanız, evi alıp borca girip sıkıntıya düşmektense, zaten eviniz varken bence araba alınır, olmayınca dery oluyor bir yere gidiceksin olmuyor, bir iş çıksa bir şey olsa sıkıntı, eviniz varken ben araç alırım.

• bir vw al, biraz daha para biriktir, en kötü aldığın fiyattan sat ve ev al. O zaman 6 yıl değil daha az kredi ödersin.
  • bence hiç bir şey alma paranı biriktir. 5-10 yıla ülke karışınca biriktirdiğinle yurtdışına kaçarsın sürünmezsin suriyeliler gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

Öncelikle birinci eviniz varsa ve arabanız yoksa bence araba alın, önemli olan sizin rahatşığınız ve mutlu olmanız, evi alıp borca girip sıkıntıya düşmektense, zaten eviniz varken bence araba alınır, olmayınca dery oluyor bir yere gidiceksin olmuyor, bir iş çıksa bir şey olsa sıkıntı, eviniz varken ben araç alırım.

bireysel sahip olduğumuz (yada olacağımız) araca çok değer yüklüyoruz. Garajımda araba olup medeniyet yoksunu insanların kapı önüne park etmesi sonucu gece 3 te acil e taksiyle gidebiliyorsam yaşadığınız yerin ulaşım imkanları dahilinde araç çok elzem değil. Gece yada gündüz toplu taşıma aracı yada taksi imkanı zayıf yada yoksa o durumda araç şart olabilir. Ama normal şartlarda acil birşey olursa diye araç alınmaz.

• auto_man A kullanıcısına yanıt
    Acil bir şey olursa araç alınır demedim zaten orda, aracın bir çok durumda lazım olabileceğimi belirttim, sonuçta, illa olmalı yada olmamalı kısmı değil, zevk meselesi, toplu taşıma ile bazen iş eziyete dönüşebiliyor, ki kalabalık bir şehirde araçta eziyet olabiliyor ama istediğin bir yere istediğin zaman gidebilme imkanına erişebiliyorsun en önemli kısmıda bu, benim bir aracım yok şuan, ve olmadığı için işim olunca araç kiralıyorum bu durumda, ve hiç düşünmediğim zamanda eskilliğini hissediyorsun, şehirler arası bir şey olduğunda en basitinden, sadece arkadaşın olayı gibi bir durumda benim yapıcağım olay araç almaktır, arkadaş ne yapar onu bilemem ama bırca giripte bir şey almak bana göre değil.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.