Şimdi Ara

2. Ev Mi Yoksa Araba Mı? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
2
Favori
3.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: muhalif13

50 Bin Tl peşin var.
    Herkes yazmış bende yazayım. 140' a ev aldın. Evi kiraya verdin. (Kiracılar için kira - kredi taksiti düşünün) Üstünü tamamlayıp kredini ödedin. Her sene kira artacak ama taksitlerin sabit kalacak.
    Ben 500 Tl kiraya girdim 3 senede 750 Tl oldu. Oturduğum semtte kiralar 800-1000 arası. Kredi ile ev aldım. 8-10 sene sonra neredeyse çerez parası kredi ödeyeceğim.
    Kredin bittiğinde gider arabanı alırsın aldığın kira ile de arabanın taksitlerini ödersin.

Araba aldın. yaklaşık. 17,300 $ verdin. 5 Sene sonra kaça satacaksın ? O zamanki enflasyon dolar kuru ne kadar olacak. Bu ilki görünmez masrafın. Sigorta + Kasko + MTV + Bakımları + Cezalar + her yıl değer kaybı (Kaza olursa daha da düşer) hiç binmeden aylık yaklaşık 300 - 400 TL + yakıt giderleri 200 - 300 Tl (Araba olunca ailedekiler hadi şuraya gidelim hadi buraya gidelim ekstraları)

Sen karar ver.

şöyle de kritik bir durum var. Kiracı bulmanın garantisi var mi? Kiracı buldun kirayı tahsil edebilmenin garantisi var mi? Araç için dolar hesabı yapmışsınız aynı zarar ev içinde mümkün olabilir. Bunlar çok ince detaylar. Kendiniz oturmak için belli bir peşinatla kira öder gibi ev almak ayrı, yatırım için kiracı bulurum varsayımıyla böyle bir işe kalkışmak ayrı. Kiracı olmadığında aylık taksidi ödeyebilme imkanı varsa tabiki araçtan önce ev. Yoksa uzun uzun düşünmek gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.