Şimdi Ara

2 GB Ram'i 4 GB Yapıyorum Neler Değişecek,Hangi Marka Alayım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba arkadaşlar.Benim 6 yıllık casper nirvana masaüstü bilgisayarım var biliyosunuz rami 2gb bende yetmediği için 4 yapmaya karar verdim.Sadece ram değiştirdiğimde diğerleride değişmesi gerekiyormuş bunlar neler ve orta fiyatlı olarak ne alabilirim ?Yorumlarınızı bekliyorum.

Kasayı açtığımda parçaların üstünde yazanlar:
    -msi G41M-P23 (sanırım ekran kartı)
    -İceHut 5059 Silent(E) (ekran kartı fanı)-(düz siyah)
    -elixir 2gb ram
    -230W Casper Güç kaynagı
    -Sheen Ascent Arka Fan (Düz siyah)
    -Samsung hd322hj hdd
    -Pentium (R) Dual-Core CPU E6700 @ 3.20GHz 3.20 GHz (bilgisayarda yazan işlemci)

Kasanın içinden bir görüntü:
    2 GB Ram'i 4 GB Yapıyorum Neler Değişecek,Hangi Marka Alayım?

• Diğerlerinin değişmesine gerek yok. Anakartınız DDR2 ram destekliyor olsa gerek. Siz de DDR2 ram alacaksınız. Sıfırı satılıyor mu bilmiyorum ancak ikinci elde rahatça bulabilirsiniz.
  • Bunun yanına bir 2 gb ram daha mı alayım? Yoksa direk 4 gb ram mı alayım?
  • Anakart modelini internetten kontrol ettim, DDR3 ram destekliyormuş. Maksimum 4 gb diyor ancak bu toplam bellek mi yoksa her bir yuva başına maksimum bellek miktarı mı emin değilim. Başkaları da bakıp yorum yaparsa iyi olur.

Eğer yuva başına 4 gb destekliyorsa, 4 gb almanız uygun olur.

https://www.msi.com/Motherboard/G41M-P23/Specification
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nystrom

Bunun yanına bir 2 gb ram daha mı alayım? Yoksa direk 4 gb ram mı alayım?
    Anakartın max. 4 GB destekli görünüyor zaten kardeşim.. istesen de 4 GB modül alıp takma imkanın yok.. 2. elden aynı RAM'den bulup alırsan sorunsuz kullanırsın..
  • Boşa masraf yapma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepinize teşekkürler 2gb elixir alıcam.Ram ı takınca kasada fan sesi vardı. Bu artar mı azalır mı?
  • Birde başka kaynaklardan okuduğuma göre işlemci düşük olduğunda Ram taksak da fayda etmiyormuş.Benim işlemci m takacağım 2+2 Ram ı tam olarak kullanabilir mi?
  • Oncelikle sisteminde ekran kartı yok.Ortadaki mavi slot boş oraya ekran kartı takılıyor. Şu an için anakartin üzerindeki dahili grafiği kullanıyorsun. 2 gb ram daha eklemen fan sesini Kesmez. Ama ram takviyesi sistemin daha rahat ve stabil çalışmasını sağlar. Elindeki işlemci çift çekirdek ve 4 gb ram fazla gelmez hatta o işlemcinin besleyebilecegi ekran kartları ve oynatabilecegi oyunlar için üst sınır 4 gb ve sen eklemeyle en azından ram olarak limite ulasmis olursun.Oyun oynamak istiyorsan sisteme ekran kartı şart.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BAYOKAN84 kullanıcısına yanıt
    2 sorum olucak:
    1- Kasanın orijinal inde ekran kartı olmama durumu oluyor mu?Yoksa sonradan bilgisayarcı falan mı çıkarmıştır?
    2- Sistemime uygun ekran kartını hangi marka alayım?
  • Ofis amaçlı satılan hazır bilgisayarlarda anakartın üzerindeki dahili grafik yeterli olduğundan çoğunlukla harici ekran kartı konulmaz, doğal olarakta

sistemde dandik güç kaynağı kullanılır.Senin sistemde de 230watt dandik güç kaynağı olduğuna göre muhtemelen harici ekran kartı yoktu.Sisteme uygun ekran

kartı alman için ek güç girşi olmayan kartlardan bakmalısın. AMD HD4650/4670/5570 NVIDIA GT240/440/630 gibi kartları 50 ila 100 lira arasında alabilirsin.
  • yeni pc için bütçe yoksa

daha kaliteli psu
    Q9500 ve üstü Q9XXX serisi
    XEON E5440 - E5450
    native 2x 4gb :8gb ram takıp paşalar gibi multimedya makul düzeyde oyun oynayabilirsiniz..

nasıl yaparım içinde ayrıntılı bilgi için birazcık forum sayfaları kurcalamak kafii..

gskill g skill aegis
    corsair xms3
    crucial ballistix lerin çoğu

kingston
    hynix
    samsung
    micron native tüm ddr3 1066 1333 1600 ler çalışır

bu markaların xmp detsekli son serilerinin hiç biri çalışmaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 29 Mayıs 2018; 22:59:43 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.