Şimdi Ara

2 gün için 2 YIL -TOYOTA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR,toyota böyle yapar mı?toyotaya yazdığım e- mail i buraya yazdım.sizce başka ne yapmalıyım?

SAYIN YETKİLİ

Eşime yaris dizel mmt almak maksadıyla 4 nisan da bursa Toyota ‘ya gittik.
    Yaris d4-d sol spesial mmt saten gümüş için anlaştık.bize aracı en geç 25-27 nisan da teslim edeceklerini ,siparişi açtıklarını söylediler.biz beklerken bir haber gelmeyince 20 nisanda bayinize telefon ettim,aracın durumunu öğrenmek için;bana sol spesial modelini Toyota nın teslim edemediğini,sol spesial modelin daha çok avrupaya gönderildiğini vs. gibi şeyler söyledi.ancak yaris 1.4 D-4D Sol MMT temin edecekleri söylediler.neticede biz sol modeline razı olduk ve 04 mayıs 2006 da aracımızı teslim aldık.
    Bu gün 5 mayıs ve ben bu yazıyı yazarken bile Toyota com tr de dizel yaris ler de 5 yıl garanti olduğu ilan ediliyor.bayi ise kampanyanın bitiğini aracın garantisinin 3 yıl olduğunu söylüyor.
    Şimdi
    1- toyotanın resmi web sitesi mi doğru dur? Bayinin söylediği mi?
    2- Toyotanın web sitesini yapanların iletişim yasalarından haberi olmaması mümkün müdür?
    3- Diyelim ki bayi haklıdır ve kampanya sona ermiştir: ben nisan ayında araç almak istediğimde sol almış olsaydım yada sol spesiyal zamanında teslim edilmiş olsaydı yine bu kampanyadan faydalanmış olacaktım; o halde benim suçum nedir?
    4- Aracı zamanında teslim edemeyen bayi olduğu halde ve ben bir ay araç beklediğim halde 2 gün için neden bu kampanyadan faydalanamıyorum?
    5- Benim aracım 2 günde kalitesinden 2 yıl mı kaybetti?
    6- Dünyanın en önde gelen ve hizmet kalitesiyle övünen toyata bu mağduriyeti mi giderecek mi yoksa işin kolayına kaçıp kampanya bitti mi diyecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Mehmetgnc -- 5 Mayıs 2006; 10:13:44 >

• Olmaz öyle şey garantiyi uzatmak zorundalar. Hakkınızı arayın.
    Fatura kesim tarihi neydi?
  • web sitesinde kampanya halen devam ediyor gibi gözüküyor:
    http://www.toyotasa.com.tr/turkey-local/kampanyalar_index.asp

fatura kesim tarihi 4 mayıs 2006
  • toyotanında arabalarının arkasında olmadığı belli oldu
  • Israr edin uzatırlar. Web sitesinde hala reklamı duruyor.
  • Tüketici mahkemelerine dava açarsanız kazanma olasılığınız %80. Bu durumlarda mahkemeler tüketicinin yanında oluyorlar.Web sitesinde yayınlanan bilgiler Toyota'yı sonuna kadar bağlar.Sonuçta araç siparişi 4 nisan'da verilmiş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels

toyotanında arabalarının arkasında olmadığı belli oldu

Ne yapalım getz mi alalım?

Bayiler yapabilir böyle şeyler, hakkını arar sorunu halleder hemen markayı kötüleyince nreye varacaksınız?_

Kutsal görev, herkes Getz sahibi olsun... Bu mu ???
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    son 2.5 ay
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Üzgünüm :( Sitenin alt kısmında "yasal uyarı" bölümüne girin.Orada web sitwesinden elde edilen bilgilerin bayiilerden edinilen bilgiler yerine kullanılamayacağını yazmışlar. Bu durumda garanti işi yatar.
    Ama araç teslimatının geç yapılması durumu kullanılabilir belki.

Bir okuyun:http://www.toyotasa.com.tr/site_tools/policy.asp
  • Diyelim ki kavga dövüş garantiyi uzattınız ve 4.yılında araba arıza yaptı.
    Garantiye alacağını mı zannediyosunuz?
    Her markada bu geçerlidir. sadece toyota da değil arabanın biyeri bozulur garantili diye giderisniz sevise sonuç: KULLANIM HATASI

Bence kafanızı bile yormaya değmez. Toyota iyi arabadır bozulmaz zaten.
  • asla sıra bekleyip araba almam. başka mal için de öyle. benim felsefem bu. çünkü para yatırıp sıraya girmek dizginleri bir başkasının eline teslim etmek gibi geliyor. kendi paranla bir yerde rezil olmak bu.
    parayı ödeme iradesini ortaya koyduğum anda malın teslimini isterim. Tüketicinin en büyük gücü paradır ve en önemli hakkı hoşuna gitmeyen bişeyler olduğunda alışverişten vazgeçme hakkıdır. sıraya girerek bu haklardan bence vazgeçilmiş oluyor.

sıra yüzünden avensis araba alacaktım vazgeçtim. gittim başka araba aldım. avensisten-corolladan falan daha iyi bir araba değil ama parayı bastırdım altıma çektim, başım ağrımadı, korkulu rüya görmedim.

Bu gün arabayı değiştirsem yine aynısını yaparım. hemen teslim edemeyen marka hangisi olursa olsun vazgeçerim; arabasızlıktan kırılmadık, çok şükür, bekleriz veya dooru başka markaya. ama sıra işi bana ters.

• quote:

Orjinalden alıntı: kkvan

Israr edin uzatırlar. Web sitesinde hala reklamı duruyor.

+1
  • quote:

Orjinalden alıntı: erenuz

Diyelim ki kavga dövüş garantiyi uzattınız ve 4.yılında araba arıza yaptı.
    Her markada bu geçerlidir. sadece toyota da değil arabanın biyeri bozulur garantili diye giderisniz sevise sonuç: KULLANIM HATASI

Ben audi 2006 a3 un (4haftalık) kornasını Fb-Gs macından sonra cok basmaktan bozdum.Goturdum servise ve soylemem ragmen garantiden degistirdiler ki ben agzımı acmadım garantimi olacak yoksa para mı vericem diye.

Markadan markaya degisir.Abiminde samzıman bilmem neyi degisti o da k.hatasıydı ama garantiden hallettiler.Ustunede arabanın sagına soluna bakıolar , yıkıyolar tertemiz yapıp kokusunu sıkıp teslim ediolar

• dostumdediğin doğru. problem anında ilk dedikleri şey kullanım hatası. 2 defa yasadım. garanti filan hikaye. ben uzatma yapmadım çünki verecekleri cevabı gayet iyi biliyorum. tek şansın aracın sorun çıkartmaması.
    quote:

Orjinalden alıntı: erenuz

Diyelim ki kavga dövüş garantiyi uzattınız ve 4.yılında araba arıza yaptı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.