Henüz 40 ı çıkmamış Laptop ı mı aldığım günden beri hep "Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi durdurdu ve bu durumdan kurtarıldı" hatası veriyor. Bu hatayı almak için özel birşey de yapmıyorum. Chrome da herhangi bir haber sitesi açsam bile hemen bu hatayı verebiliyor.
Mevcut olan driver ı kaldırıp güncel olanını kurmaya çalıştığımda da başarısız uyarısı alıyorum sürekli.
8 GB DDR3 2 GB AMD HD 7600M Series [Bu çalışmıyor] i7 2.4 Ghz vs..
Yardımcı olabilecek varsa Beni çok mutlu eder 2500 Tl gittiği için çok üzülürüm
Bios güncellemesi yapmayı deneyin. Doğru driverı kurduğunuzdan eminmisiniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Emin_rmysE
kullanıcısına yanıt
Yeni bir driver yüklemeyi deneyin.
Sorun çözülmezse o.c yapıp yapmadığınızı bilmiyorum eğer yaptıysanız fabrika ayarlarına geri dönerek deneyin.
Yine olmazsa servise kadar yolu var cihazın :)
PC'nizi geçici olarak kapatmak veya yanıt vermeyebilir ve bu hata iletisini alırsınız. Bu davranış aşağıdaki nedenler oluşabilir; > Görüntü sürücünüz için en son güncelleştirmeleri yüklemeniz gerekebilir. > Görsel efektler, arka planda çalışan çok sayıda program veya bilgisayarınızı yavaşlatıyor olabilir. > GPU monitörünüz için grafikleri görüntülemek için izin verilenden daha fazla zaman alıyor.
Bu sorunu şu çözümlerle çözebilirsin: > Zaman aşımı algılama ve Kurtarma kayıt defteri değerini ayarlayarak gpu (grafik işleme birimi) işlem süresini artırın.
Zaman aşımı algılama ve kurtarma video bağdaştırıcı donanımı veya sürücüsü PC'nizde işleminin tamamlanması beklenenden daha uzun sürdü, algılayabilen bir özelliğidir Windows. Bu durumda, Windows Kurtarma ve grafik donanımı sıfırlamaya çalışır. GPU kurtarma ve grafik donanımı (2 saniye) izin verilen sürede sıfırlama yapamıyorsa, sisteminiz yanıt vermeyebilir ve "görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve kurtuldu" hatasını görüntüler. Kayıt defterini hatalı olarak değiştirirseniz önemli sorunlar oluşabilir. Bu nedenle, bu adımları dikkatlice uyguladığından emin olmaya çalış.
Bu yöntemler sorunu gidermezse 2. yöntem'e devam edelim.
> Windows Update'i önerilen güncelleştirmeleri otomatik olarak yükleyip kurman gerekebilir. > Windows 7'de düzgün çalışmayan donanım sürücüsünü güncelleştirmeyi deneyebilirsin.
Bu yöntemlerde işe yaramazsa 3. yöntem'e devam edelim.
> Performans bilgileri ve araçları Başlat düğmesini ve sonra Denetim Masası' nı tıklatarak açın. Arama kutusuna, performans bilgileri ve araçlarıyazın ve sonra sonuç listesinde performans bilgileri ve araçları'ıtıklatın. Yönetici parolası girmeniz veya onaylamanız istenirse, görsel efektleri ayarla' yı tıklatın, parolayı yazın veya onay verin. Görsel efektler sekmesini tıklatın, en iyi performans için Ayarla' yı tıklatın ve sonra Tamam' ı tıklatın.
quote:
Orijinalden alıntı: dovahkiin_16
Yeni bir driver yüklemeyi deneyin.
Sorun çözülmezse o.c yapıp yapmadığınızı bilmiyorum eğer yaptıysanız fabrika ayarlarına geri dönerek deneyin.
Yine olmazsa servise kadar yolu var cihazın :)
Fabrika ayarlarına geri döndüm oldu çok şükür =) Teşekkür ederim =)
Emin_rmysE
kullanıcısına yanıt
Sorunun çözüldüğüne sevindim. O.C yaparken değerleri az az artırarak denerseniz, stabil noktayı öğrenerek bu hatayı almama ihtimaliniz çok artar.